DIY pedals Προβληματισμος με προσθηκη led...

rocka cola

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα και καλο τσικνισμα.

Αν μπορειτε ρε παιδια μετα τα σουβλακια και τις μπριζολες πειτε μου τι μπορω να κανω για να βαλω led στα πεταλια μου και να δουλευουν σωστα με true bypass.

Εκανα μια συνδεσμολογια που παραθετω παρακατω και δεν βολευει...το λαμπακι ειναι για παντα αναμμενο.Ειδα κατι σχολια στο thread του νοιζ od,αλλα δεν καταλαβα τι πρεπει να γινει για να το φτιαξω.

Α!Και κατι ακομα...το Led με την αντισταση απο τη μια μερια και με το καλωδιο απο την αλλη τα κολαμε στον αερα η να τα βαλω σε ενα σημειο της πλακετας ξερω γω?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

3PDTSwitchwiring.jpg

Σωστο φαινεται.

Δες τις συνδεσεις σου αλλη μια μην εχει γινει καπου βραχυκυκλωμα.

rocka cola είπε:
για να δουμε...

Εσυ την αντισταση με το led πως την κολας συνιθως?

Κολλα τη μια ακρη της αντιστασης στο switch και την αλλη στο θετικο ποδαρακι του LED και καλυψε τα με ενα heat shrink σωληνακι για να μην ακουμπαει και βραχυκυκλωνει. Δεν καταλαβα τι εννοεις να το βαλεις σε ενα σημειο της πλακετας....

heat shrink = θερμοσυστελόμενο , δεν καίγεται εαν το βάλεις ανάποδα

μπορεί όμως να κάικε εαν το έβαλες απευθείας σε 9ν για να το τεσταρεις

γιαυτό μπαίνει η αντίσταση για να πέφτει η τάση και να μην καίγεται το led

xrusopsaro είπε:
heat shrink = θερμοσυστελόμενο , δεν καίγεται εαν το βάλεις ανάποδα

μπορεί όμως να κάικε εαν το έβαλες απευθείας σε 9ν για να το τεσταρεις

γιαυτό μπαίνει η αντίσταση για να πέφτει η τάση και να μην καίγεται το led
Διόρθωση

Η αντίσταση μπαίνει (σε σειρά) όχι για να πέφτει η τάση αλλά γιά να πέφτει η ένταση (mA) και να μην καίγεται το LED.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Διόρθωση

Η αντίσταση μπαίνει (σε σειρά) όχι για να πέφτει η τάση αλλά γιά να πέφτει η ένταση (mA) και να μην καίγεται το LED.
+1 σωστος γνωστης φυσικης λυκειου.

rocka cola είπε:
...το λαμπακι ειναι για παντα αναμμενο.Ειδα κατι σχολια στο thread του νοιζ od,αλλα δεν καταλαβα τι πρεπει να γινει για να το φτιαξω.
Έχεις κάποιο βραχυκύκλωμα σε άλλο σημείο.

Αντίσταση & led μπορούν να κολληθούν στον αέρα, δεν έχει σημασία αν η αντίσταση θα είναι στη κάθοδο ή άνοδο, όπου σε βολεύει... κάνε γάντζους να πιάνουν μεταξύ τους και απο πάνω θερμοσυστελόμενο.

Ναι, η ιδανική λύση είναι να μπούν όλα πάνω στη πλακέτα...γλυτώνεις και τα καλώδια για πιο μαζεμένο look.

Όπως έχεις το σχέδιο, θα μπορούσες να κολλήσεις τη μια άκρη της αντίστασης κατευθείαν πάνω στο διακόπτη και την άλλη μεριά με το led.

κατι αντιστοιχο εκανα...Εβαλα μονοτικη ταινια γιατι αυτο που λετε δεν ξερω τι ειναι.Εχω βαλει το βισματακι για να περνει και ρευμα και εχω κωλησει εκει την αλλη ακρη του led.

Στην αρχη δουλευε υπερβολικα δυνατα σε σημειο που με τυφλωνε μετα αρχισε να αναβωσβηνει για 2-3 δευτερολεπτα και μετα τελος... :'(

Μάλλον είναι λάθος η αντίσταση.

Μέτρησε με ένα πολύμετρο την αντίσταση που έβαλες σε σειρά με την LED.

Είναι 1Κ (1000 Ohm) όπως λέει το σχέδιο;

Επίσης πρόσεξε γιά τυχόν βραχυκύκλωμα.

Σημείωση.

Η ταινία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι χειρότερο.

Edit

Η αντίσταση που θα έπρεπε να βάλεις γι'αυτή την περίπτωση (9V) με κανονικό Led είναι από 560 έως 680.

Επίσης σημαντικό.

Τα 9V είναι 9 ή πολύ παραπάνω;

Από που δίνεις τροφοδοσία; Από μπαταρία ή από τροφοδοτικό;

Συγνώμη αλλά δεν έχω παρακολουθήσει το θρεντ από την αρχή λόγω χρόνο.

καλησπερα σας, ;D

Γιατι εμενα μου φαινεται οτι ειναι λαθος η εικονα:

Δηλαδη ετσι οπως ειναι στην εικονα οι επαφες του διακοπτη (συμφωνα με οσους διακοπτες εχω δει) το knob πηγαινει πανω/κατω .. ενω στο σχημα με τα καλωδια (πρασινες γραμμες) θα επρεπε να πηγαινει αριστερα δεξια ... ελενξε το

Όντως.

Ο διακόπτης δείχνει διαφορά στην εικόνα 90ο.

Μπορεί όμως να είναι και ο συγκεκριμένος διακόπτης έτσι. Μπορεί.

Με ένα πολύμετρο μπορείς να το τσεκάρεις. Θα σου πει την αλήθεια.

λοιπον...επειδη εχω μπερδευτει τελειως το αφηνω για σημερα να φαω κανα κοψιδι.Απο αυριο θα ξανασχοληθω με καθαρο κεφαλι.Ρευμα περνει απο τροφοδοτικο μιας και ειπα να παω ενα βημα παρακατω αυτη τη φορα και να μην βαλω απλα μπαταρια(αλλωστε δεν χωραει καν ετσι οπως τρυπισα το κουτι) το led τι το θελα?Θα τα κοιταξω ολα οσα μου ειπατε και θα επανελθω.

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις απαντησεις.

Σημειωση:

Παντως το πεταλι δουλευει αψογα περα απο αυτο το θεμα οποτε θεορω οτι το προβλημα μου επικεντρωνεται στη συνδεσμολογια του Led.Απο την αλλη ποσο χαζος μπορει να ειμαι(ρητωρικη ερωτηση)?Ειδα το σχεδιαγραμμα και ουσιαστικα το αντεγραψα ακριβως ιδιο.Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Αφού το έχεις κάνει όπως στο σχέδιο και το πετάλι δουλεύει, μάλλον είναι θέμα τροφοδοσίας, μάλλον. Δλδ τα volt είναι αρκετά παραπάνω λόγω του τροφοδοτικού και δεν το έχεις προσέξει. Λέω... μάλλον. Με ένα πολύμετρο θα "διαβάσεις" την αλήθεια και θα σου λυθούν τα όποια προβλήματα.

Καλό τσίκνισμα  ;D

avalon είπε:
καλησπερα σας, ;D

Γιατι εμενα μου φαινεται οτι ειναι λαθος η εικονα:

Δηλαδη ετσι οπως ειναι στην εικονα οι επαφες του διακοπτη (συμφωνα με οσους διακοπτες εχω δει) το knob πηγαινει πανω/κατω .. ενω στο σχημα με τα καλωδια (πρασινες γραμμες) θα επρεπε να πηγαινει αριστερα δεξια ... ελενξε το
Μεγαλη μαλ@κια πεταξα ... σωστα ειναι το σχεδιο απλα εγω εκανα λαθος (και παρεσυρα μαλλον και τον κυριο Μανωλη Χναρακη μαλλον  ;D )

Δεν με παρέσυρες. Είπα απλά τι παρατήρησα σε σχέση με διάφορα ανταλλακτικά που έχουν πέσει στα χέρια μου κατά καιρούς. Japan vs Europe vs USA vs China vs κλπ

Εκ πρώτης όψεως έτσι όπως είναι στην εικόνα η πίσω όψη του διακόπτη, με παραπέμπει σε κίνηση δεξιά-αριστερά. Όμως η κίνηση βάση συνδεσμολογίας είναι πάνω-κάτω. Πρόσεξε τα pin του διακόπτη και θα καταλάβεις τι εννοώ. Γι'αυτό και ανέφερα ότι {με ένα πολύμετρο θα "διαβάσεις" την αλήθεια}.

καλησπερα.

Λοιπον η αντισταση μου ειναι 510ohm.Την τεσταρα και με μπαταρια και το λαμπακι αναβει ωραια.Aυτο που πρεπει να κανω δεν ειναι να κολλήσω στο κοντο ποδι την αντισταση και πανω στο διακοπτη,και απο την αλλη μερια το + στο δευτερο ποδαρακι του 9v dc ανταπτορα?Αν τα καλωδια ακουμπανε στο κουτι πειράζει?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back