Δυο δικά μου layouts.

Και πως ανεβαζω το gain  σε ενα gain stage??

μειωνω τις αντιστασεις που πανε προς την γειωση? ???

και κατι αλλο...κλιπαρισμα να βαλω στο τελος η να βαλω μεταξυ d kai s καθε τρανζιστορ;

P.Sotiropoulos είπε:
ακόμα δοκίμασε στο asymetric clipping εκτός απο τις 1n914 , Led ή διοδο γερμανιου.
Αν θελεις να ανεβασεις το level μεσω των clipping diodes, θα πρεπει να βαλεις παραπανω απο μια διοδο σε σειρα ανα πλευρα. Αυτο ομως δεν θα σου κλιπαρει το σημα το ιδιο ευκολα.

Απλα μπορεις σιγουρα να "παιξεις" με διαφορους συνδυασμους στις θεσεις των διοδων (με DPDT διακοπτες).

btw, οι διοδοι Ge για να ακουστουν στα ιδια επιπεδα με τις Si πρεπει να μπουν τουλαχιστον δυο σε σειρα ανα πλευρα. Αλλιως το level πεφτει πολυ χαμηλα και το πεταλι ακουγεται ψοφιο.

Επισης, πολυ ωραιο (και καλα tube-like) κλιπαρισμα κανουν τα mosfets ως διοδοι.

alderbody είπε:
Αν θελεις να ανεβασεις το level μεσω των clipping diodes, θα πρεπει να βαλεις παραπανω απο μια διοδο σε σειρα ανα πλευρα. Αυτο ομως δεν θα σου κλιπαρει το σημα το ιδιο ευκολα.

Απλα μπορεις σιγουρα να "παιξεις" με διαφορους συνδυασμους στις θεσεις των διοδων (με DPDT διακοπτες).

btw, οι διοδοι Ge για να ακουστουν στα ιδια επιπεδα με τις Si πρεπει να μπουν τουλαχιστον δυο σε σειρα ανα πλευρα. Αλλιως το level πεφτει πολυ χαμηλα και το πεταλι ακουγεται ψοφιο.

Επισης, πολυ ωραιο (και καλα tube-like) κλιπαρισμα κανουν τα mosfets ως διοδοι.
συμφωνώ απόλυτα με alderboy ξανά... :)

Λοιπόν άλλαξε :

R6 με 2.4k

R7 με 20K

C3 με 100nF

C9 με 180nF

με αυτές τις αλλάγες έχεις σίγουρα περισσότερο distortion οταν ανεβάζεις το Drive.

Δοκίμασε και πες μας αν σε ικανοποιεί η αλλαγή.

alderbody είπε:
Το gain στα TS μπορει να "ανεβει" αν μειωθει η τιμη της 4Κ7 (στο σχεδιο σου η R6), γεγονος που θα προκαλεσει ανοδο στο gain του πρωτου opamp.

tip: θα μπορουσες να αντικαταστησεις την R6 σου με ενα γραμμικο ποτενσιομετρο 5Κ συνδεδεμενο ως μεταβλητη αντισταση για να "βαζεις" οσο gain θελεις.

Εναλλακτικα, και αν εχεις το τσιπακι σου πανω σε βαση, θα μπορουσες να δοκιμασεις αλλους τυπους (κλασσικο παραδειγμα το jrc4558DD).

Συμφωνώ με alderboy,

ακόμα δοκίμασε στο asymetric clipping εκτός απο τις 1n914 , Led ή διοδο γερμανιου.

Μπορεί να πετύχεις αυτό που θες.
Οκ βάζω και ένα τριμεράκι να του μειώσω όση αντίσταση χρειάζεται,και το gain θα το μειώνω από το ποτ αναλόγος τη περίσταση!

Σχετικά με το bright του σκέφτομαι τον c3 να τον κάνω έτσι

http://s1175.beta.photobucket.com/user/kbasilis/media/Tsab.gif.html

Ο c3 A θα είναι αυτός που φοράει τώρα και ο Β κάποιος με μικρότερη τιμή για να μου δώσει πιο bright ήχο αλλά ο c3 κάνει την διαφορά ή κάποιος άλλος?

Κάπου το είχα δει (αλλά τώρα δεν το βρίσκω  :P)γι'αυτό και ρωτάω.

Thank's για όλα  :D

8)

8) 8)

8)

alderbody είπε:
ξεχνας ενα d ομως...  :P
Εχεις δίκιο πάλι...... ;)

Σχετικά με το bright του σκέφτομαι τον c3 να τον κάνω έτσι

http://s1175.beta.photobucket.com/user/kbasilis/media/Tsab.gif.html

Ο c3 A θα είναι αυτός που φοράει τώρα και ο Β κάποιος με μικρότερη τιμή για να μου δώσει πιο bright ήχο αλλά ο c3 κάνει την διαφορά ή κάποιος άλλος?
Μη παιδεύεσαι άδικα άλλαξε πρώτα τις αντιστάσεις R6, R7 και C3, C9 με τις τιμές που σου είπα και μετά βάζεις τους διακόπτες και το τρίμμερ.

Αν δε σου κάνει τότε παίξε μπαλα με το τρίμμερ για να ανεβοκατεβάζεις το gian.

Μιας και σας πέτυχα ξέρει κανείς κανένα σχηματάκι για αυτό?(άσχετο με το θέμα)

http://www.soundonsound.com/sos/jun12/articles/r3fx-cab-sim.htm

Αντί για  swicth vintage or modern να το κάνω με ποτ για να τα αναμεινγίω ΑΝ γίνεται.

Ο φίλος full shred μου είπε καλά λόγια για το CONDOR CABINET SIMULATOR,απλά λέω μπας και βρεθεί και R3FX  :D

kbasilis είπε:
Μιας και σας πέτυχα ξέρει κανείς κανένα σχηματάκι για αυτό?(άσχετο με το θέμα)

http://www.soundonsound.com/sos/jun12/articles/r3fx-cab-sim.htm

Αντί για  swicth vintage or modern να το κάνω με ποτ για να τα αναμεινγίω ΑΝ γίνεται.

Ο φίλος full shred μου είπε καλά λόγια για το CONDOR CABINET SIMULATOR,απλά λέω μπας και βρεθεί και R3FX  :D
Το θές για live ή μόνο για ηχογράφηση??

kbasilis είπε:
δεν νομιζω οτι ο C3 επηρεαζει αυτο που θελεις.

Με asymmetric clipping θα εχεις πιο bright βρωμια. Απ την αλλη, ο 10μF ηλεκτρολυτικος πυκνωτης στο τελος του κυκλωματος, αν αντικατασταθει απο εναν film cap (έχει ο μουτσιουλης στη Βασ. Ηρακλειου, αλλα ειναι ψιλοτεραστιος) ο ηχος γινεται γενικως πιο "φωτεινος"... Οι ηλεκτρολυτικοι γενικως ειναι "μουντοι" ηχητικα.

Βεβαια ειναι πιθανο να σου φαινεται το πεταλι πιο μουντο λογω της χαρακτηριστικης ηχητικης συμπεριφορας των Tubescreamers που εχουν πολλα μεσαια. Αν ψαξεις για σχεδιο απο fulltone fulldrive και αντιγραψεις το "flat mids" setup του, ισως βρεις αυτο που θελεις.

βασικα ο C3 σε συνδυασμο με την 4Κ7 επηρεαζει το frequency response του κυκλωματος.

Θελει ψαξιμο γενικως.

Βαλε βασεις στην πλακετα σου....  ;)

Μικραίνοντας τον C3 & R6 ανεβαίνουν τα μπασα του πεταλιού,

δεν γίνεται πιο bright που θές, αλλά ανεβάζει το gain σου.

Προσπάθησε να πετύχεις ενα ενα αυτό που θες,

ανέβασε το gain σου για αρχή και μετά δοκίμασε να το κάνεις πιο bright.

Με πρόλαβε ο alderbody.....

P.Sotiropoulos είπε:
Εχεις δίκιο πάλι...... ;)

Μη παιδεύεσαι άδικα άλλαξε πρώτα τις αντιστάσεις R6, R7 και C3, C9 με τις τιμές που σου είπα και μετά βάζεις τους διακόπτες και το τρίμμερ.

Αν δε σου κάνει τότε παίξε μπαλα με το τρίμμερ για να ανεβοκατεβάζεις το gian.
Βασικά το τριμεράκι το σκέφτηκα γιατί θέλω λίγο παραπάνω όχι κάτι το τραγικό π,χ, το full που έχει τώρα να μου το δείνει στα 3/4 του gain pot και αν το τερματίσω να μου δώσει το παραπάνω.

Με λίγα λόγια το πετάλι το θέλω όπως είναι τώρα με δυνατότητα λίγο gain και αν θελίσω να ακουστεί πιο bright

βασικα ο C3 σε συνδυασμο με την 4Κ7 επηρεαζει το frequency response του κυκλωματος.

Θελει ψαξιμο γενικως.

Βαλε βασεις στην πλακετα σου....  ;)
Ναι σου λείνουν τα χέρια  :D

Το θές για live ή μόνο για ηχογράφηση??
Εχω το guv'nor και το δοκίμασα με της πεταλιέρας το cab και μου άρεσε ειδικά,αλλά για να μην βγάζω ολόκληρη πεταλιέρα για μια cab θα ήθελα ένα πεταλάκι για να παίζω και αν ακούγεται ωραίο να ηχογραφίσω κι'όλας.

Με λίγα λόγια όταν jamάρω απλά δουλεύω το guv'nor χωρίς να έχω πολλές φασαρίες με πεταλιέρα,ένα cab θα ήταν πολύ χρήσιμο,και αν μπορεί να έχει vint και modern ακόμα καύτερα ειδικά αν μπορούν να συνδιαστούν τα δύο μαζί  ;)

P.Sotiropoulos είπε:
Μικραίνοντας τον C3 & R6 ανεβαίνουν τα μπασα του πεταλιού,

δεν γίνεται πιο bright που θές, αλλά ανεβάζει το gain σου.

Προσπάθησε να πετύχεις ενα ενα αυτό που θες,

ανέβασε το gain σου για αρχή και μετά δοκίμασε να το κάνεις πιο bright.

Με πρόλαβε ο alderbody.....
Έτσι το σκέφτομαι και εγώ

Τέλος τώρα το θυμήθηκα ,

δοκίμασε να αλλάξεις op amp και βάλε TLC2272

θα δεις διαφορά λιγό στο gain σου.

P.Sotiropoulos είπε:
Για live δε ξέρω κάτι,

αλλά για ηχογραφήσεις δοκίμασε αυτό αν το πρόγραμμα αν το βρείς :

http://www.redwirez.com/

πραγματικά θα μείνεις άναυδος.
Μόνο που το  είδα ζαλήστικα  :D πρέπει να κάνεις πολλά πράματα με αυτό όταν θα έχω χρόνο θα το μελετίσω.

Κάτι σε πετάλι με vint και modern δεν υπάρχεί  :-\ για να το καρφώνω στον ενισχυτή και να μην έχω την ανάγκη του υπολογιστή.

Τέλος τώρα το θυμήθηκα ,

δοκίμασε να αλλάξεις op amp και βάλε TLC2272

θα δεις διαφορά λιγό στο gain σου.
Υπάρχει σε μαγαζιά ή μόνο στο διαδύκτιο?

kbasilis είπε:
Υπάρχει σε μαγαζιά ή μόνο στο διαδύκτιο?
Στην Αθήνα το βρίσκεις πολύ εύκολα, τώρα για Θεσσαλονικη δεν γνωρίζω.

Καλά είμαι και εγώ γκασμάς, σου έχουμε πεί τα άπειρα να κάνεις

και μπορεί να σε έχουμε μπερδέψει.

Βάλε sockets και ενα ενα άλλαξε αυτά που θές μέχρι να πετύχεις αυτό που θες.

(Με τα j201 δε σε έχω ξεχάσει, δε πρόλαβα να απαντήσω)

P.Sotiropoulos είπε:
Στην Αθήνα το βρίσκεις πολύ εύκολα, τώρα για Θεσσαλονικη δεν γνωρίζω.

Καλά είμαι και εγώ γκασμάς, σου έχουμε πεί τα άπειρα να κάνεις

και μπορεί να σε έχουμε μπερδέψει.

Βάλε sockets και ενα ενα άλλαξε αυτά που θές μέχρι να πετύχεις αυτό που θες.

(Με τα j201 δε σε έχω ξεχάσει, δε πρόλαβα να απαντήσω)
Ναι η αγορά γενικώς της Ελλάδας πάσχει και είναι θλιβερό εώς εκνευριστηκό.

Θα τσεκάρω και το dod 250 που του έχω αλλάξει την χροιά μπας και έχει κάποια σχέση η θέση του πυκνωτή με το T,s και πάλι ευχαριστώ παιδιά και αν ακουστεί τπτ για CABINET SIMULATOR εδώ είμαστε  ;D

Για τα  j201 όποτε σε βολέψει και όπως σε βολέψει,όταν ευκαιρήσω θα κάνω τις μόντες και αναρτίσω απάντιση απλά δεν το βλέπω να με βολεύει στα κοντά να πέρνω τα υλικά.

Μιας και αρχισα εκανα και αλλο ένα layout. A ρε Βασιλη πως με πιανεις.

Εψαχνα και εγω ενα cab sim για να μπορω να κανω ηχογραφησεις απο τα πεταλια κατευθειαν στην καρτα ήχου. Δεν το ειχα σκευτει για σοφτγουερ. ;D

Οποτε το καινουριο layout ειναι το condor απο runoffgroove.

http://runoffgroove.com/condor.html

condor.PNG

full shred είπε:
Μιας και αρχισα εκανα και αλλο ένα layout. A ρε Βασιλη πως με πιανεις.

Εψαχνα και εγω ενα cab sim για να μπορω να κανω ηχογραφησεις απο τα πεταλια κατευθειαν στην καρτα ήχου. Δεν το ειχα σκευτει για σοφτγουερ. ;D

Οποτε το καινουριο layout ειναι το condor απο runoffgroove.

http://runoffgroove.com/condor.html
shred με έστειλες για τα καλά τώρα,ο μόνος λόγος που δεν θα ακολουθίσω το vero σου θα είναι ότι,αν δεν μου φτάσει η πλακέτα(vero)που έχω να δουλέψω την αυτοδιάτριτη και μετά να πάρω καινούρια vero.

Μπράβο και πάλι αν δεν βρω cab με vint και modern τότε θα φτιάξω αυτό  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back