Δύο ακουστικές ιδέες προς σχολιασμό

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Τον τελευταίο καιρό δουλεύω διάφορα παλιά και καινούρια, ημιτελή, ακουστικά κομμάτια τα οποία αποφάσισα να ηχογραφήσω ώστε να έχω μια βάση. Μετά από πολλές δοκιμές, ως προς την τοποθέτηση του μικροφώνου (SM 57) και τη θέση παιξίματος, έβγαλα ένα αποτέλεσμα, ηχητικά αποδεκτό για να δουλέψω πάνω σε αυτά.

Σας παραθέτω δύο samples των ηχογραφήσεων και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στον ήχο και αν έχετε προτάσεις βελτίωσης (στα πλαίσια του home recording πάντα).

Να ζητήσω την υπομονή σας όσον αφορά τα τριξίματα που θα ακούσετε (ειδικά στο δεύτερο) αλλά η ακουστική μου θέλει σετάπ επειγόντως.

acoustic_1.mp3

acoustic_2.mp3

Attachments

Δεν σου λέω καμία γνώμη. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να πας τον ήχο σου όπου θέλεις. Αν βγήκε όπως βγήκε, ήταν γιατί έτσι το θέλησες.

Για το παίξιμο, μη στα ξαναλέγω. Πώς; Να τα ξαναπώ; Αν ξέρει κάποιος να παίζει…έτσι παίζει λοιπόν.

Jazzjoker είπε:
θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στον ήχο και αν έχετε προτάσεις βελτίωσης (στα πλαίσια του home recording πάντα).
τι γνώμες θέλεις? Μιά χαρά είναι για προσχέδιο...βάλε και τα υπόλοιπα όργανα, κάνε και μία αλλαγή για να γίνει πλήρες να σου τα πούμε...προκαταβολικά μπράβο δηλ, γιατί και το παίξιμο και η ιδέες είναι super.

Πολυ καλα. Μετα συνεχιζεις σε ενορχηστρωση τυπου Mikael Akerfeldt απο τον οποιο εισαι

πολυ επηρεασμενος καθως λατρευεις το ειδος και το ξανανεβαζεις προς τερψη του Μαραθωνιου.

Παιδιά ευχαριστώ. Να υποθέσω δηλαδή ότι σας άρεσε ο ήχος;

Μετα συνεχιζεις σε ενορχηστρωση τυπου Mikael Akerfeldt
Ποιος είναι αυτός;

καθως λατρευεις το ειδος και το ξανανεβαζεις προς τερψη του Μαραθωνιου
Ποιος είναι αυτός; ;D

Jazzjoker είπε:
Να υποθέσω δηλαδή ότι σας άρεσε ο ήχος;
Και τι θα τον κάνεις σκέτο? Βάλε είπαμε και τα άλλα....

Ποιος είναι αυτός;
Δεν μοιράζομαι τα μυστικά μου :P
...εγώ φταίω... ;D ;D τελικά σου αξίζουν απαντήσεις σαν του Λάκη... :-*

Δεν μου τα έπαιξες τη Παρασκευή. Εξαιρετικά θέματα και τα 2.

Υ.Γ. Εξαιρετικός ο ενισχυτής σου, πρέπει να 'ναι ο καλύτερος Deluxe που έχω ακούσει. ;)

Εξαιρετικό!

Μία πρόταση βελτίωσης είναι η αφαίρεση του θόρυβου που έχουν και τα 2 clips, ειδικά αν καποια στιγμή τα χρησιμοποιήσεις σε κάποιο κομμάτι.

Μιλώντας για αυτό, όταν με το καλό μπουν σε κανονική ενορχήστρωση, δοκίμασε σε κάποια σημεία να παίξεις δεύτερη φορά τα μέρη σου, και να τα Panάρεις δεξιά αριστερά.

Ειδικά αν δεν έχουν σολιστική κατεύθυνση τα clip που παραθέτεις. και σκοπεύεις να βάλεις και άλλα όργανα μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.

Δεν μου τα έπαιξες τη Παρασκευή. Εξαιρετικά θέματα και τα 2.
Πού να προλάβω; Μας επιτέθηκαν οι stratocaster  ;D

Vaggelis_Revolted είπε:
Εξαιρετικό!

Μία πρόταση βελτίωσης είναι η αφαίρεση του θόρυβου που έχουν και τα 2 clips, ειδικά αν καποια στιγμή τα χρησιμοποιήσεις σε κάποιο κομμάτι.

Μιλώντας για αυτό, όταν με το καλό μπουν σε κανονική ενορχήστρωση, δοκίμασε σε κάποια σημεία να παίξεις δεύτερη φορά τα μέρη σου, και να τα Panάρεις δεξιά αριστερά.

Ειδικά αν δεν έχουν σολιστική κατεύθυνση τα clip που παραθέτεις. και σκοπεύεις να βάλεις και άλλα όργανα μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Με αφαίρεση θορύβου δεν έχω ασχοληθεί ποτέ παρότι στα ακουστικά μου κομμάτια πάντα με ενοχλούσε το backgroung noise. 

Δεν χρειάζεται να τον αφαιρέσεις στα ήδη ηχογραφημένα clips, αλλά να μεριμνήσεις να μην υπάρχει αυτό το βουητό κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης!

Ίσως κάποιο καλώδιο, ή πιθανότατα η προενίσχυση, εντόπισέ το για να απαλλαγείς!

Και πάλι, ωραίο παίξιμο, και ωραίες ιδέες, keep it up!  :)

Δεν χρειάζεται να τον αφαιρέσεις στα ήδη ηχογραφημένα clips, αλλά να μεριμνήσεις να μην υπάρχει αυτό το βουητό κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης!
Αυτό μάλλον δε γίνεται. Είναι ο θόρυβος του δωματίου (το δωμάτιο που ηχογραφώ βλέπει σε πολυσύχναστο δρόμο). Εκτός και αν γράψω με το input του μικροφώνου χαμηλότερα και ανεβάσω την ένταση από το daw.

Και πάλι, ωραίο παίξιμο, και ωραίες ιδέες, keep it up!
Ευχαριστώ πολύ.

Εξαιρετικα και τα δυο με προτιμηση στο δευτερο.Αξιζει Σπυρε να τα προχωρησεις και

να τ ακουσουμε πιο ολοκληρωμενα.

gvour είπε:
Εξαιρετικα και τα δυο με προτιμηση στο δευτερο.Αξιζει Σπυρε να τα προχωρησεις και

να τ ακουσουμε πιο ολοκληρωμενα.
+1 σε όλα.

Μας...και μας άφησες. :D

Παιδιά ευχαριστώ. Θα σας ενημερώσω αν και πότε γίνουν ολοκληρωμένα κομμάτια.

Μας...και μας άφησες.
Οι σχέσεις θέλουν υπομονή, το σεξ εμμονή.  ;D

Προχώρα το ρε Σπύρο! Είμαι περίεργος τι άλλο θα βγάλεις απ' το "μανίκι σου". Πολύ καλά και τα δύο.

Jazzjoker είπε:
Οι σχέσεις θέλουν υπομονή, το σεξ εμμονή.  ;D
Εδώ θα διαφωνήσω. Οι σχέσεις θέλουν εμμονή και το sex υπομονή! ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back