- Πόντοι
- 48
αγαπητε φιλε.Και το γεγονός ότι κάποιος δεν "ζήμιωσε" όπως λες ακολουθώντας μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, δεν σημαίνει ότι όσοι δεν την ακολουθήσουν θα "ζημιώσουν"...με ακραία κατάληξη να γίνουν βιαστές ή θύματα
σαφεστατα συμφωνω.δεν ειπα οτι πρεπει ακριβως να ακολουθηθει αυτη η τακτικη που προανεφερα.οι καιροι εχουν αλλαξει και αυτο δεν το αμφισβητει κανεις.προς το καλυτερο η προς το χειροτερο, το αφηνω στην κριση του καθενος.υπαρχουν ομως καινουριες παιδαγωγικοι μεθοδοι που αποφερουν τα επιθυμητα αποτελεσματα,χωρις να ακολουθηθει η "συγκεκριμενη συμπεριφορα" οπως λες. απλα ο καθε γονεας δεν κανει τον κοπο που κανουν -λιγοι δυστυχως- να παει μια ωρα την εβδομαδα εστω σε μια σχολη γονεων.
και παλι συμφωνω.αλλο ομως να κανεις αυτο , και αλλο να σχολαει ενα παιδι 2ας γυμνασιου στις 2 και να εμφανιζεται σπιτι του στις 4 30 (σε καθημερινη βαση-ναι.το εχω δει και αυτο!), χωρις να τηλεφωνησει ο γονεας απο ανησυχια στο σχολειο η να μην μπορει "να κανει καλα" το παιδι του επειδη ειναι ατιθασο πιθανως.σιγα-σιγα το παιδι αυτο θα παρει και αλλες "πρωτοβουλιες" , αφου βλεπει οτι δεν υπαρχει αντιδραση.η εστω οποια αντιδραση απο πλευρας οικογενειας υπαρχει , ειναι χαλαρη.- Πάνε μετά το σχολείο για καφέ ή μπιλιάρδο...¶μα έχουν χρόνο καλά κάνουν! Θυμάμαι πως στις 2 τελευταίες τάξεις του λυκείου, δεν είχαμε και πολύ χρόνο από σχολείο, φροντιστήρια και διάβασμα στο σπίτι, και το να πάμε για καφέ μετά το σχολείο ήταν από τα λίγα ευχάριστα και χαλαρωτικά που κάναμε τις καθημερινές.
κι ομως στην "εποχη μου" μολις ειχαν βγει τα πρωτα ιδιωτικα καναλια,και αρχισαν να βαζουν διαφορων ποιοτητων εκπομπες.οταν ενα πιτσιρικι καθεται μεχρι τις 2-3 το βραδυ για να δει τα ανουσια πραγματα ενος καναλιου,με τι μυαλο και συγκεντρωση θα κανει το επομενο πρωι μαθηματικα και φυσικοχημεια?υπαρχουν και αριστοι μαθητες που το κανουν.δεν αμφιβαλλω καθολου.αυτοι ομως ειναι 2 στους 10.- Βλέπουν στην τηλεόραση και άλλες εκπομπές από όσες απαρίθμησες...¶λλωστε στην εποχή που αναφέρεσαι είναι πιθανό να μην υπήρχε τίποτε πλην της ΕΡΤ, επομένως αυτά θα έβλεπε κανείς.΄
ακριβως το ιδιο εκανα και εγω για παραδειγμα. ειχα ομως τον στοιχειωδη σεβασμο να μην το απαιτησω με επιμονη , και με πεισμα απο τους γονεις μου,οπως παλι εχω δει να γινεται σημερα.επαναλαμβανω: οχι απο την πλειψηφια αλλα απο πολλα παιδια.- Όσο για ακριβά ρούχα, κινητά κλπ. ...ξέρεις και την εποχή που ήμουν εγώ στο Λύκειο είχαμε κινητά (όχι όλοι, εγώ προσωπικά όχι διότι το θεωρούσα πεταμένα λεφτά το κινητό και είχα προτιμήσει να επενδύσω σε ένα ακουστικό κουπί και να μπορώ να γραντζουνάω κανά κομματάκι από το OK Computer που είχα κολλήσει...) και μας άρεσε να φοράμε και κανένα πιο καλό ρουχαλάκι αλλά δεν γίναμε βιαστές, ούτε ποτέ σκεφθήκαμε να βιάσουμε καμιά συμμαθήτριά μας, ίσα-ίσα μια χαρά σχέσεις είχαμε με τις κοπέλες.
αγαπητε φιλε ΔΕΝ ΕΙΠΑ , οτι οποιος βλεπει tv η εχει κινητο η βγαινει εξω ειναι εγκληματιας!!!προς Θεου!!Μας μαθαίνουν από μικρούς να ισοπεδώνουμε, να γενικεύουμε και να ευτελίζουμε τα πάντα στην Ελλάδα...κι έτσι φθάσαμε αντί να αντιληφθούμε πως έχουμε 4 παιδιά με προβλήματα στην Εύβοια και μια σαθρή τοπική κοινωνία που τα προστατεύει ενώ έχουν (πιθανώς) εγκληματήσει, να θεωρούμε πως τα σημερινά παιδιά είναι εν δυνάμει εγκληματίες επειδή: βλέπουν TV, έχουν κινητά και βγαίνουν έξω από μικρότερες ηλικίες. Και αυτό φίλε spimav δεν μας το μαθαίνουν κυρίως οι γονείς αλλά οι δάσκαλοί μας...κι έτσι εγώ έχω μετανιώσει για πολλούς που θεωρήθηκαν "δάσκαλοί" μου...
ειμαι 31 ετων , και βλεπω οτι στην εποχη μας , ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην δει ενα παιδι tv , η να μην βγει.
αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να γινεται με μετρο.
και ΜΕΤΡΟ δεν ειναι να βλεπω στο μαγαζι (που δουλευα σαν κιθαριστας) ,
παρεες μαθητων 3ης γυμνασιου εως 3ης λυκειου, να ερχονται ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟ-ΣΑΒΒΑΤΟ με το (καθολου φτηνο) αμαξι του μπαμπα που εχει "κονομα" απο ξενοδοχεια και να κανουν 500-600-700 ευρω λογαριασμο 8O 8O 8O. και ξερεις τι λεει ο μπαμπας οταν του ανακοινωνουμε την επιδοση του παιδιου του?->"δεν πειραζει,του εχω ετοιμο ξενοδοχειο να ασχοληθει αν δεν βγαλει το σχολειο..."
ηθελα να τονισω μερικες καταστασεις που εχουν ξεφυγει απο τα χερια και τον ελεγχο της πιο μικρης κοινωνιας που λεγεται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , και που δεν εχουν την αποκλειστικη ευθυνη οι δασκαλοι.
ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ.
ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν εγινα καπως πιο εντονος.ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα. :wink: