β) να προσπαθήσουν να ενημερώνονται σφαιρικά πριν εκφράσουν άποψη για κάτι. Ο "πιτσιρίκος" ιδιοκτήτης του blog στο οποίο μας παρέπεμψαν' date=' είναι γνωστός ερασιτέχνης ιντερνετοδημοσιογράφος, ο οποίος πολλές φορές έχει διεκδικήσει την προβολή του με ανοησίες και ευφυολογήματα (και κατά τη γνώμη μου είναι ο πραγματικός συγραφέας του απαράδεκτου κειμένου που διαβάσαμε). Μπορείτε να βρείτε περισσότερο υλικό δικό του με ένα απλό search, εγώ τον είχα συναντήσει σε ένα άλλο (πολύ δημοφιλές αλλά επίσης κάκιστο) blog, εκείνο του γνωστού Νίκου Δήμου (doncat.blogspot.com), όπου μπορείτε να πάτε αν θέλετε να αμπελοφιλοσοφήσετε μέχρι μέθης.[/quote']
Σε αυτό δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο. Ο 'πιτσιρίκος', ιδιοκτήτης του blog pitsirikos.blogspot.com, είναι από τους πιο φρέσκους, σωστούς και αστείους συγγραφείς blog (και όχι μόνο) που εγώ τουλάχιστον έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.. Επίσης, πρέπει να έχεις μπλέξει λίγο την ιστορία, επειδή το όλο θέμα έχει να κάνει με έναν πραγματικό πιτσιρικά, που έγραψε στην ελευθεροτυπία..
Εδώ:
http://www.enet.gr/online/online?dt=07%2F11%2F2006 βρίσκεται το πραγματικό άρθρο της ελευθεροτυπίας, που δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιο χτες (8-11-2006). Αυτό υποτίθεται πως έγραψε ένας πιτσιρικάς 13χρονος, και συγκινήθηκε τόσο πολύ η Ελευθεροτυπία που του αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της.
Εδώ:
http://pitsirikos.blogspot.com/2006/11/blog-post_08.html , βρίσκεται το άρθρο του 'πιτσιρίκου' (ψευδώνυμο), ιδιοκτήτη του ομώνυμου blog...
Όσο για το αν διεκδικεί την 'προβολή του με ανοησίες και ευφυολογήματα', πολύ καλά κάνει .. Εγώ πχ βρίσκω την γραφή του ιδιαίτερα καλή, ευχάριστη, σωστή και απολαυστική, και έχει όντως κερδίσει την προβολή του, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.. Προφανώς είναι ο συγγραφέας του 'απαράδεκτου' κειμένου, αφού το δημοσίευσε στο προσωπικό του blog...
Τελοσπάντων, πάει η ιστορία με τον πιτσιρίκο και τον 'πιτσιρίκο' .. Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει, δικαίωμά μου να μου αρέσει .. Δεν λέει τίποτα αυτό.
Ο Νίκος Δήμου όμως, είναι πολυ πιο σύνθετη περίπτωση... Είναι ένας συγγραφέας με περίπου 50 χρόνια συγγραφική παρουσία και ακομα περισσότερα βιβλία στο ενεργητικό του. Μου κάνει εντύπωση που βρίσκεις 'κάκιστο' το blog αυτού του ανθρώπου, που πραγματικά είναι και αντικειμενικά ένας από τους πιο αξιολογους σύγχρονους Έλληνες διανοούμενους ουσιαστικά...
Επίσης, εδώ ακόμα και το προσωπικό γούστο είναι άλλη περίπτωση, γιατί και να διαφωνείς κάθετα με τις απόψεις του, δεν μπορεί να μην έχεις προσέξει πως ο Δήμου είναι ένας απο τους πιο ουσιαστικούς και συνεπείς υποστηρικτές του ορθολογισμού και του ορθού λόγου συγκεκριμένα σε αυτήν την χώρα.. Πάντα υποστηρίζει τις όποιες απόψεις του λογικά, εκθέτοντας την γνώμη του νηφάλια και με επιχειρήματα... Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που βρίσκεις 'κάκιστο' το blog του.. Και αισθητικά είναι όμορφο, και πρωτότυπα και ενδιαφέροντα θέματα θίγει, και όπως και να το κάνουμε έχει ένα αναμφισβήτητο ταλέντο στην γραφή ο άνθρωπος. Το αν διαφωνείς με τα όσα λέει είναι άλλο, προφανώς δεκτό, δικαίωμά σου, αλλά διαφορετικό πράγμα το να το χαρακτηρίζεις 'κάκιστο' ... Ως προς τι; Ως προς τις απόψεις του; .. Ως προς τις απόψεις όσων γράφουν εκεί;
Τελοσπάντων, έχουμε διαφορετικά γούστα στους συγγραφείς προφανώς, δεν είναι και τόσο κακό αυτό
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
... Αλλά βρίσκω τους συγκεκριμένους πολύ καλούς με έναν φρέσκο και πρωτότυπο τρόπο μέσα στην γενικότερη ελληνοκεντρική political-correctness που εγώ τουλάχιστον βλέπω να κυριαρχεί στα κείμενα όλων των πολιτικών αποχρώσεων, σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ...
P.S.
Επεξεργασία: .. Τώρα το θυμήθηκα και αυτό... Γιατί είναι τόσο κακό πράγμα η αμπελοφιλοσοφία; Εγώ πιστεύω πως είναι μια αδικημένη έννοια, ή μάλλον μια διαδικασία που δεν της αξίζει η συγκεκριμένη λέξη.. Εμείς δηλαδή εδώ τί κάνουμε, αμπελοφιλοσοφία δεν είναι; Είναι δυσδιάκριτο το πότε κάνεις αμπελοιλοσοφία και πότε 'διάλογο' .. Τότε θα έπρεπε να μιλάμε μόνο για θέματα που κατέχουμε 100%, αφού είχαμε υποβάλει τις σχετικές δοκιμές κλπ - δηλαδή επιστμονικός λόγος και μόνο. Το forum αυτό και κάθε άλλο θα ήταν άδειο. Θα πηγαίναμε για καφέ και δεν θα συζητάγαμε τίποτα..
Εφόσον έχεις κάποια επιχειρήματα και εκθέτεις μια άποψη κόσμια, δικαιούσαι να το κάνεις - πες το αμπελοφιλοσοφία, πες το διάλογο, πες το όπως θες... Ο Μακρυγιάννης, ο γνωστός ήρωας της επανάστασης που όλοι πίνουν νερό στο όνομά του (εγώ προσωπικά όχι, αλλά άλλο θέμα αυτό) τι ήταν; ... Αμπελοφιλόσοφος μέγιστος .. Και καλά έκανε. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος που έγραψε απομνημονεύματα και ιδέες για την κατάσταση της εποχής του .. Δεν θα έπρεπε να το κάνει; .. Μόνο όσοι έχουν συγκεκριμένα πτυχία και περγαμηνές φιλοσοφίας δικαιούνται να ομιλούν, όλοι οι άλλοι είναι αμπελοφιλόσοφοι;...
¶σε που ο Δήμου συγκεκριμένα έχει σπουδάσει φιλοσοφία στην Γερμανία, έχει γράψει αρκετά σχετικά δοκίμια και βιβλία, έχει μεταφράσει ξένους συγγραφείς κλπ
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
...