Διαροή ρευματος στον ενισχυτή μου;

Aggelos22i

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημερα παιδια! Εχθες μετα απο μια προβα που εκανα σταθηκα πανω απο τον ανισχυτη και βαζω το χερι μου πανω του σαν να στηριζομαι σε μπαρ  :P και ενιωσα κατι να με τζιναει.. τραβαω το χερι μου και ακουμπαω ξανα με ενα μαλακο μερος του χεριου και εμοιαζε με ρευμα (ελαχιστη ταση/ενταση) ο ενισχυτης εχει απο πανω 2 μεταλα λογικα κρατανε την φετα εκει υπηρχε ο ηλεκτρισμος βρηκα και μια φωτογραφια του ενισχυτη σε πανω οψη για να σας κατατοπισω λιγο υπαρχει περιπτωση να χανει απο καπου ρευμα? δεν το εχω ψαξει και πολυ το θεμα.. αν γνωριζει καποιος ας απαντησει ευχαριστω! Ειναι Mesa Boogie DC-5

dc5top.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτες οι λαμες που δειχνεις ειναι οντως μερος του "μηχανισμου" στερεωσης του σασι.

Οι βιδες που κρατανε το σασι φυσικα ερχονται σε επαφη με το σασι, το οποιο ομως ΠΡΕΠΕΙ να ειναι σε επιπεδο ground, δηλαδη 0Volt.

Κατι δεν παει καλα εκει.

Πιθανον να ειναι και μαπα η γειωση του σπιτιου/studio.

Ή ακομα και η συγκεκριμενη μπριζα/πολυμπριζο που ειναι συνδεδεμενος.

Θελει λιγο ψαξιμο...  

Βγαζει βομβο οταν λειτουργει?

Οταν ακουμπας τις λαμες ακουγεται τσικ-τσικ στο μεγαφωνο?

btw, ΜΗΝ ανοιξεις το σασι αν δεν ξερεις τι κανεις και τι θα βρεις μεσα...

alderbody είπε:
Πιθανον να ειναι και μαπα η γειωση του σπιτιου/studio.

Ή ακομα και η συγκεκριμενη μπριζα/πολυμπριζο που ειναι συνδεδεμενος.
+100

Και εγω νομιζω η γειωση φταιει. Σε σπιτι γνωστου μου πηγα ειχα παθει 2 φορες το ιδιο πραγμα οταν επιασα τις χορδες και οταν ακουμπησα 1 βιδα απο τον ενισχυτη.

βασικα δεν τον πειραζω...  :P δεν κανω γενικα πειραματα αφου ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Μου ειπε και ενας φιλος οτι κατι πρεπει να παιζει με το πολυμπριζο μου καλα που μου το ξαναθυμισατε!!!! πριν λιγο καιρο τον ειχα σε αλλη πριζα και δεν ειχα αυτην την διαρροη δηλαδη λετε να ειμαι τυχερος και να ειναι απο το πολυπριζο?

υ.γ. συγνωμη για τον αρχικο τιτλο :P (βιασυνη)

alderbody είπε:
Βγαζει βομβο οταν λειτουργει?

Οταν ακουμπας τις λαμες ακουγεται τσικ-τσικ στο μεγαφωνο?
αυτο δεν το ελεγξα γιατι την ωρα που εβαλα το χερι μου πανω ειχα κατεβασει το standby αν θυμαμαι καλα ομως εναν βομβο εκανε (αν εννοεις με οργανο ετοιμο να παιξει)

Μπορεις να αλλαξεις πολυμπριζο για να το δοκιμασεις. Εαν φυσικα εισαι σιγουρος οτι εχει καλη γειωση ο χωρος που παιζεις και συνειδητοποιησες την διαροη. Προσοχη ομως με τα ρευματα. Εαν ομως το ακουμπησεις ξανα για να δεις αν εχει ακομα προβλημα φροντισε να τον ακουμπησεις με την πισω πλευρα του δαχτυλου ( κατο απο το νυχι). Ειναι ασφαλεστερο μεν αλλα δεν μπορεις να εισαι απολυτα σιγουρος!

Yannis_Knopf είπε:
Εαν ομως το ακουμπησεις ξανα για να δεις αν εχει ακομα προβλημα φροντισε να τον ακουμπησεις με την πισω πλευρα του δαχτυλου ( κατο απο το νυχι). Ειναι ασφαλεστερο μεν αλλα δεν μπορεις να εισαι απολυτα σιγουρος!
Και με το δεξί χέρι...(είναι πιο μακρυά απ την καρδιά σε σχέση με το αριστερό) :)

Πάντως γείωση πρέπει να είναι!Τσέκαρε αν μπορείς αυτό που σου είπε alderbody με τον βόμβο και στη συνέχεια δοκίμασε και ένα άλλο πολύπριζο!

Neurotic είπε:
Και με το δεξί χέρι...(είναι πιο μακρυά απ την καρδιά σε σχέση με το αριστερό) :)
αυτό όντως προφυλάσσει περισσότερο,το ξέρεις?

Neurotic είπε:
Δεν το ειχα σκεφτει αυτο...αν και συνηθως το δεξι κανει τα περισσοτερα πραγματα.

Παιδιά στο εργαστήριο ηλεκτρικών μηχανών στη σχολή μας το είπαν όταν πήγε ένα παιδί να κλείσει τον διακόπτη της διάταξης με το αριστερό!Σαν ένα επιπλέον κανόνα ασφάλειας! :)

Τώρα σίγουρα τα παιδιά κάτι παραπάνω θα ξέρουν!

Στο ΕΜΠ πολύ έμπειρος καθηγητής του τομέα ηλεκτρικής ισχύος μας είχε πεί "με το δεξί χέρι, και με το αριστερό πόδι σηκωμένο"

Ώστε η όποια ροή ρεύματος να μην περάσει, κατά το δυνατόν, από την αριστερή πλευρά του σώματος.

Δηλαδη

Με το δεξι χερι με το αριστερο ποδι σηκωμενο και με το πισω μερος του δακτυλου? Υπαρχει τιποτα αλλο?

Yannis_Knopf είπε:
Δηλαδη

Με το δεξι χερι με το αριστερο ποδι σηκωμενο και με το πισω μερος του δακτυλου? Υπαρχει τιποτα αλλο?
Χαχαχα :D

Βάλε και έναν φίλο σου απο δίπλα με ένα ξύλινο μπαστούνι του baseball να σε κοπανήσει αν κάτι δεν παει καλά!

Ένα άλλο καλό μέτρο είναι παπούτσια με μη αγώγιμη σόλα, π.χ. λαστιχένια, και φυσικά όχι βρεγμένο εδαφος.

δεν παιρνεις ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι καλυτερα  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα