Demy-Μονο μπροστα, σας ξεφυγε το AutoTune!!!

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Ακουω τυχαια στο ραδιοφωνο το παραπανω τραγουδι, και στο 0:35 ειμαι σιγουρος οτι τους ξεφυγε το Autotune στην μιξη!!!

Δεν νομιζω να ειναι εσκεμμενο εφφε, γιατι παραειναι off...

Αν δεν ειναι εσκεμμενο, τοτε ειναι φαουλ για τον "μιξαδόρο" και τον παραγωγο.

Εδω, στο 0:35 και στις επαναληψεις...

χάλια μου ακούγεται αλλά ξέρω κι εγώ τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ο/η τυπάς;

"Καλλιτεχνικη παρεμβαση";

Δεν ξερω, αλλα ακουγεται πολυ off-tune, και αν ειχανε σκοπο να περασουν στον ακροατη μια τετοια "καλλιτεχνικη παρεμβαση" εμενα παντως δεν με επεισε...

longshadow είπε:
Από πότε "παραείναι off" η ένατη;
Απο τοτε που αν δεν την χρησιμοποιει καποιος σωστα, και στα χαρτια να ειναι σωστη, στα αυτια μπορει να ειναι λαθος

:D :D :D

Κ εμένα off μου ακουγεται και πολυ μαλιστα...ισως ειναι λιγο πιο "ενατη" απ οσο θα πρεπε... ενιοτε λεγεται "ο δαιμονας του Cubase"

longshadow είπε:
Από πότε "παραείναι off" η ένατη;
+

Τίποτα off δεν υπάρχει παιδιά. Η συγκεκριμένη "τσαχπινιά" είναι μάλιστα πολύ κοινή σε τέτοια άσματα που είναι μελωδικά επαναλαμβανόμενα.

Θα μπορουσε να ειναι επιτηδες ετσι, αλλα σε καποιο τραγουδι που δουλευα το Autotune, απο κακο edit, μου ειχε ξεφυγει σε σημειο σε φωνη.

Ευτυχως, μιας και ακουω καθε καναλι απο την αρχη μεχρι τελους πριν προβω σε bounce/mixdown, το προλαβα...

Μηπως εδω καθως ηταν και remix μας ξεφυγε λιγουλακι;

Τεσπα, απλα μου ακουγεται καπως στα αυτια μου αν τυχει και ξαναπαιξει στο ραδιο

πραγματι αυτη η "τσαχπινια" οπως λες συνανταται συχνα σε τραγουδια του ειδους...ομως ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...η προκειται για "λαθος"  στο auto tune η για πολυ χαλια χρηση της "τσαχπινιας"...(οταν το κανουν εχω την εντυπωση οτι αλλαζουν μονο το vocal pitch ενω το υπολοιπο μουσικο background παραμενει ως εχει....αντιθετα εδω ακουω οτι το "ρίχνει" ολο...)

Αυτο ειναι το κανονικο κομματι

αν ακουω σωστα το remix η το ανεβασαν λιγο ταχυτητα η ανεβασαν λιγο το pitch shift. παντως το συγκεκριμενο σημειο δε νομιζω οτι εγινε απο λαθος αλλα εσκεμμενα. Η Demy δεν ηχογραφησε ξανα τα φωνητικα, το remix εγινε με το προυπαρχον υλικο

Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι στη νότα που καταλήγει αλλά στο χρόνο της μετάβασης (άργησε λίγο) και κυρίως στον επόμενο στίχο.

Κατά τα άλλα, έχει γεμίσει ο τόπος από αυτού του είδους τα κομμάτια που στα αυτιά μου είναι ΑΦΟΡΗΤΑ. Δηλαδή, ΟΚ κομμάτι με κορίτσια και ράπερ, αλλά γιατί πρέπει να υποστώ παραμορφωμένο synth μπάσο και κρουστά "πέφτουν τα κατσαρόλια - βαράω παλαμάκια"?

harilatron είπε:
Κατά τα άλλα, έχει γεμίσει ο τόπος από αυτού του είδους τα κομμάτια που στα αυτιά μου είναι ΑΦΟΡΗΤΑ. Δηλαδή, ΟΚ κομμάτι με κορίτσια και ράπερ, αλλά γιατί πρέπει να υποστώ παραμορφωμένο synth μπάσο και κρουστά "πέφτουν τα κατσαρόλια - βαράω παλαμάκια"?
Δε θα διαφωνησω αλλα για να κανω το δικηγορο του διαβολου και ανθρωποι που ακουνε αυτου του ειδους τα ευπεπτα αναλαφρα εμπορικα κομματια μπορουν να πουν το ιδιο για τη μουσικη που ακους εσυ και εγω και οποιοσδηποτε αλλος

Δεν έχω πρόβλημα με το "εύπεπτο" αλλά με τον πολύ κακό ήχο / αισθητική.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back