Ντεκουπάζ σε σώμα κιθαρας?

doubletrouble

Μέλος
Πόντοι
78
Υπάρχει ακόμα το σώμα της πρώτης μου κιθάρας squier korea.

Έχω αφαιρέσει χρώμα κτλ,για να το βάψω,με την πρώτη ευκαιρία.

Δέν περισεύουν ποτέ όμως. :(

Ωσπου σε μια αγγελία, είδα μια strat που ο τύπος έχει κάνει ντεκουπάζ,με χαρτοπετσέτες.

Μ αρέσει σαν ιδέα,και ψάχνομαι.

Θα ήθελα όποιος ξέρει λεπτομέρειες να βοηθήσει

Απο προετοιμασία σώματος, υλικό για ντεκουπάζ (εκτός χαρτοπετσέτας),πχ κάτι που μου ρχετε στο μυαλό,παλιά φύλλα περιοδικών,εφημερίδες κτλ γίνετε?

Γενικά τι θα χρειαστώ?

H δική μου σκέψη πάντως για αντίστοιχο μελλοντικό πρότζεκτ περιστρέφεται γύρω από την υλοποίηση με ύφασμα και όχι με χαρτί.

::) Υφασμα ε? Πώς?

Πηγα σήμερα σε καταστημα να ψαξω για χαρτι ντεκουπάζ,

και σε συζήτηση με την υπευθυνη,(εξήγησα τι θέλω να κάνω) μου είπε πως  δεν θα δείχνει καλά αν είναι στο χρώμα του ξύλου η κιθάρα,

κανονικά πρέπει να βαφτεί ασπρο το φόντο,να την βάψω με ακρυλικό?

doubletrouble είπε:
::) Υφασμα ε? Πώς?

Πηγα σήμερα σε καταστημα να ψαξω για χαρτι ντεκουπάζ,

και σε συζήτηση με την υπευθυνη,(εξήγησα τι θέλω να κάνω) μου είπε πως  δεν θα δείχνει καλά αν είναι στο χρώμα του ξύλου η κιθάρα,

κανονικά πρέπει να βαφτεί ασπρο το φόντο,να την βάψω με ακρυλικό?
Λογικα ειναι αρκετα λεπτο το χαρτι και οταν "ποτισει" χανει την αδιαφανεια του!

Με υφασμα το χω σκεφτει και εγω αλλα μαλλον ειναι αρκετα δυσκολο να μην κανει μαζεματα στις καμπυλες!

Σε σκληρη θηκη το χω κανει με πολυ καλο αποτελεσμα!

http://mario-art2.blogspot.gr/2011/09/pimp-my-old-guitar-cese.html

guitar_case2.jpg

mariopol είπε:

Με υφασμα το χω σκεφτει και εγω αλλα μαλλον ειναι αρκετα δυσκολο να μην κανει μαζεματα στις καμπυλες!

Σωστά. Για αυτό κι εγώ σκέφτηκα δυο κομμάτια (ενα μπρός και ένα πίσω που θα φτάνουν μέχρι την άκρη) και την "ραφή" θα την διαχειριστεί ένα burst.  ;) ;D

Πάντως η τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά και την έχω δει και στο tdpri και στο talkbass.

audiokostas είπε:
Σωστά. Για αυτό κι εγώ σκέφτηκα δυο κομμάτια (ενα μπρός και ένα πίσω που θα φτάνουν μέχρι την άκρη) και την "ραφή" θα την διαχειριστεί ένα burst.  ;) ;D
Ετσι ναι! Αν εχεις προβλημα με το υφασμα πες μου! Υπολογισε οτι ενδεχεται να "πιει"  το υφασμα οποτε ασε κατι παραπανω και κοβεις αφου στεγνωσει. Αμα φας καιτο σκαλι με το χρωμα εισαι οκ.

Αλλη μια τεχνικη για να μην εχεις αυτο το προβλημα ειναι να χτυπησεις λιγο την περιμετρο του υφασματος με σφυρακι πριν στεγνωσει τελειως. Το "σκαλι" παιζει να ειναι μηδαμινο μετα! ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βρε Μάριε είσαι πολύ καλλιτέχνης ! Ότι πιάνεις......

Ωραία θήκη. Δεν ξέρω αν είναι πρακτική (λόγω λευκότητας) αλλά unique νεβερδελες.

Σαν θα το πάρω απόφαση

θα κάνω στο τσαρδί σου απόβαση....  ;D

audiokostas είπε:
Βρε Μάριε είσαι πολύ καλλιτέχνης ! Ότι πιάνεις......

Ωραία θήκη. Δεν ξέρω αν είναι πρακτική (λόγω λευκότητας) αλλά unique νεβερδελες.

Σαν θα το πάρω απόφαση

θα κάνω στο τσαρδί σου απόβαση....  ;D
Δε μασαει ειναι vintage ;D ;D ;D

θανκ γιου!!!

mariopol είπε:

Δηλαδή αν βάλω χαρτί απο παλιά περιοδικά που έχω κατά νού,δέν θα έχω προβλημα έτσι?

Η να την περάσω με σπρέυ λευκό ακρυλικό?

Πάρα πολύ όμορφη!

doubletrouble είπε:
δέν θα έχω προβλημα έτσι
Θα έχεις πρόβλημα στις κούρπες...και είναι λογικό...

marathon είπε:
Θα έχεις πρόβλημα στις κούρπες...και είναι λογικό...
Ναι απ ότι καταλαβαίνω δεν μπορώ να γλυτώσω τα τσαλακώματα,αυτο που θέλω να ξέρω,ειναι αν στέκει αυτο που έχω στο μυαλό μου,δηλαδή βάψιμο σώματος με ακρυλικο χρώμα σε σπρευ μετα κολάζ και τέλος βερνίκι.

marathon είπε:
Στέκει.
Ωραία! :)

Ενημερωτικά το σώμα είναι σ αυτή την κατάσταση

IMG_0087_zps6e20ff0c.jpg

IMG_0086_zpsc066791e.jpg

Alder 5 Κομμάτια και το ωραίο,καπάκι Maple 4-5 χιλ. μπρος-πίσω

προφανώς για να "δέσει" τα κομμάτια στις κολλήσεις.

doubletrouble είπε:
Ωραία! :)
;D ;D ;D ;D

Τι ωραία...θέλεις 2 μήνες γυαλόχαρτο για να κολλήσεις χαρτάκια!!!!

Αλήθεια...(προς όλους)...αντί να τρίβετε...γιατί δεν παίρνετε ένα έτοιμο σώμα από τον Ισπανό?

http://www.madinter.com/b2c/index.php?page=pp_producto.php&md=0&ref=MEBAST

Tα ίδια λεφτά θα δώσετε σε γυαλόχαρτα 8)

marathon είπε:
;D ;D ;D ;D

Τι ωραία...θέλεις 2 μήνες γυαλόχαρτο για να κολλήσεις χαρτάκια!!!!

Αλήθεια...(προς όλους)...αντί να τρίβετε...γιατί δεν παίρνετε ένα έτοιμο σώμα από τον Ισπανό?

http://www.madinter.com/b2c/index.php?page=pp_producto.php&md=0&ref=MEBAST

Tα ίδια λεφτά θα δώσετε σε γυαλόχαρτα 8)
Xμμ :o  2 μήνες γυαλόχαρτο γιατι?

Προσωπικά είναι η πρώτη μου κιθάρα γι αυτό θέλω να τη φτιάξω (η καταστρέψω τελειωτικα ;D ;D).

doubletrouble είπε:
η καταστρέψω τελειωτικα ;D ;D).
ήδη την έχεις καταστρέψει...Η μέθοδος του ντεκουπάζ...απαιτεί λείο σώμα (γιατί τα χαρτάκια είναι ΠΟΛΥ ψιλά)...με λίγα λόγια θέλεις εργαλεία και γνώση.

Η πιo εύκολη (και η πιο φτηνή) λύση να φτιάξεις μία ωραία κιθάρα με ένα τέτοιο "σύχρηστο" σώμα είναι η σαγρέ

http://www.customshop.gr/?btp_work=the-stratosphere

Αμάν πια με τη σαγρέ... Φτάνει! 'Οπου βρίσκεις ευκαιρία την κολλάς! ;D

@doubletrouble

Τις κούρμπες θα τις διαχειριστείς με μικρά παράλληλα χαρτάκια κατά πλάτος της κούρμπας. Θα βάλεις πρώτα αυτά φυσικά και μετά τα μεγάλα κομμάτια στα ίσια τμήματα.

RayDTutto είπε:
Τις κούρμπες θα τις διαχειριστείς με μικρά παράλληλα χαρτάκια κατά πλάτος της κούρμπας. Θα βάλεις πρώτα αυτά φυσικά και μετά τα μεγάλα κομμάτια στα ίσια τμήματα.
για το τρίψιμο δεν του λές τίποτα φίλος ;)...όσο για τη σαγρέ του δίνω μία 100% επιτυχία (όπως του Odis)...ενώ εσύ... ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back