ddrum 4se ή Roland td20???

nikos0937

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παίζω τύμπανα σε πίστα.

Ας μου απαντήσει κάποιος επαγγελματίας:

ddrum 4se ή Roland td20?Και γιατί?

:(

Nikola geia xara.

Ti Mousikh paizete sthn Pista?

Ellhnika xoreytika-laika h pio small?

Prepei na kserw gia na sou pw thn apopsh mou.

Geia

H ερωτηση σου φιλε μου ειναι καπως ασαφης.....μονο το module η και τα pads?

για ενα συγκεκριμμενο ηχο η γενικως?

με δικα σου πιατινια η των ηλεκτρονικων?....για ξεκαθαρισε το λιγο...

Κατ'αρχάς ευχαριστώ.

Λοιμόν

1)Παίζουμε λίγο ποπ/ροκ στην αρχή,αλλά κυρίως λαικά χορευτικά (το μαγαζί είναι πίστα-μπουζούκια)

2)Ενδιαφέρομαι για full set (brain+pads)

3)Θα παίζω με δικά μου πιατίνια και διπέταλο eliminator

4)Απο ήχο θέλω ευελιξία και ποικιλία

5)Έχω ήδη τα Roland SPD-S και Roland HPD-15

Thanx!

ωραια,ακου λοιπον πως εχει το θεμα...

τα roland ειναι πιο ανθεκτικα και εχουν καλυτερους ηχους σε πιατινια.

αν και το ποσο θα ειναι μεγαλυτερο,αξιζει καθως η ευελιξια σε ηχους ειναι καλυτερη χειριστικα απο το αντιστοιχο ddrum.

αν και για πιατινια θα προτεινα κατι σε φυσικο.

η καλυτερη λυση κατ'εμε ειναι στα κανονικα τυμπανα που ηδη εχεις,να προσθεσεις triggers με κανα module td6,και να βγαζεις τον ηχο ψηφιακο απο την κονσολα-ηχεια.

τα ηλεκτρονικα ειναι κυριως για practice και κανα jamming-αυτη ειναι η διαφορα τους με τα κανονικα,το ποσο που θα δωσεις ειναι πολυ μεγαλο.παντως στα πολυ ακριβα μοντελλα οπως td20 set θα σε καλυψει και για αυτο που θες.....

αλλα να δωσεις 5000+ για κατι τετοιο δεν το προτεινω,ειδικα για μαγαζι αφου με τον καπνο και ολα αυτα,θα γινουνε σκατα εμφανησιακα και πανω στο τσακιρ κεφι δεν βλεπει και κανεις τι παιζεις......

που τα βρισκετε τοσα φραγκα,ωρε κουφαλες? 8O :lol:

Δεν θέλω να παίξω με φυσικά γιατί οι υπόλοιποι στο πάλκο κουφαίνονται και το αναγκαίο plexiglass με ξεκουφαίνει.

Όσο για τα χρήματα, θα τα πάρω από internet με χρήματα του μαγαζιού και θα τα ξεπληρώσω (όχι ότι έχω λεφτά για ξόδεμα). Και θα μου μείνει και ένα σούπερ σετ

ναι αλλα σαν ντραμμερ θα εχεις συνηθησει να χτυπας το δερμα και να ακουγεται ηχος,απλα θελει συνηθεια να βγαινεις απο ηχεια....3 μετρα π.χ μακρια,καθως θα εχεις καθυστερηση στον ηχο.

αν δεν σε ενοχλει αυτο ,γιατι θελει συνηθεια, αβλεπι roland

Thanx

Και κάτι άλλο:

ΚΥΡΙΑΚΟ εντάξει, τη βρήκαμε τη λύση.

Θα την πάρει ο Μάνος τη 1000άρα!

Φίλε nikos0937 η λύση δόθηκε για την ακρίβεια χθες το βράδυ, το μαγαζί δέχτηκε να πληρώση τα τύμπανα. :) Για τους φίλους στο forum να πω ότι γνωρίζομαι με το παιδί του εν λόγω θέματος μιας και θα είναι ο ντράμερ για την χειμερινή σεζόν, στο μαγαζί που επιμελούμαι το πρόγραμμα. Και ο προηγούμενος ντράμερ είχε ηλεκτρονικά τύμπανα για την ακρίβεια τα ddrum. Και έχω να πω ότι από τότε που βάλαμε ηλ. τυμπ. βγήκε επιτέλους σωστός ήχος στο πατάρι και κατά συνέπεια στο μαγαζί. Ξέρω βέβαια ότι αυτό δεν αρέσει σε πολλούς ντράμερ μιας και οι περισσότεροι προτιμούν τα φυσικά τύμπανα (και εγώ τα προτιμώ σαν ήχο). Αλλά τι να κάνεις όταν το πατάρι είναι μικρό σχετικά για τα άτομα που παίζουν, και οι ενισχυτές των οργάνων δίπλα στα τύμπανα; Μόνο το feedback από τα μικρόφωνα της ντραμς που έπαιρναν και τους ήχους των παρακείμενων ενισχυτών έφτανε να γίνει μια μικρή κόλαση :twisted:

Και το πλεξιγκλάς δεν ήτανε και η ιδανικότερη λύση γιατί πρώτον δεν σώζεται και πολύ ο ήχος, δεύτερον ο ντράμερ στο τέλος κουφαίνεται, τρίτον εμένα προσωπικά μου την σπάει βρε αδελφέ να βλέπω έναν συνάδελφο μέσα στην γυάλα. 8)

καταρχας εκ πειρας σου προτεινω να μη πας σε πιστα με διπλοπεταλο γιατι θα σε απολυσουν και θα παρουν ντραμερ που να παιζει με traditional grip...:P.σοβαρα τωρα, αν θες αποκλειστικα για τετοια χριση παρε ddrum.αν θες ομως να κανεις μια επενδυση για σενα τοτε td-20 ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

:) Μπα! για να τον απολύσουνε δεν το βλέπω, θα πρέπει να είμαι σύμφωνος και εγώ με αυτό, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση. Εξ άλλου και με δική μου παρότρυνση προχώρησε σε αυτή την αγορά, επίσης το διπλοπέταλο με εξιτάρει και εμένα. Ίδια τρέλα έχουμε όλοι εκεί μέσα :D 8).

εμενα να δεις πως με εξιταρει...το εχω αναγει σε πρωταθλητισμο χεχε.οπως και να χει καλη επιλογη τα ηλεκτρονικα ντραμς για τον χωρο που περιγραψατε.υπαρχει παντα η λυση του ακουστικου στο ενα αυτι του ντραμερ ωστε να αποφευγεται η καθυστεριση.rock on :mrgreen:

Παιδια θελω να μπω στον χωρο των triggers και των modules για δυο λογους

1) "αηχη" εξασκηση και demo ηχογραφησεις πανω σε τριγγαρισμενο ακουστικο σετ (Mapex Mars) με mesh heads και cymbal pads (κατα προτιμηση Roland, ειδικα το νεο τους hihat)

2) τριγγαρισμενο ακουστικο σετ για Live χωρις προβληματα με τους διαφορους "expert" ηχοληπτες που δεν δεχονται μυγα στο σπαθι τους...

Η ακουστικη μου ειναι μια Sonor Phonic Hitec που βγαζει τον ηχο που θελω χωρις muffling, πετσετες, μαξιλαρια, κουβερτες και λοιπα προικια αν ο ηχοληπτης κανει σωστα την δουλεια του. Επειδη καταπιανομαι κυριως με extreme metal και χρειαζομαι προσεγμενο triggering για ιδιαιτερα γρηγορο παιξιμο, αν χρειαζεται να βαζω κουβερτες στην κασσα για να δουλεουν καλα τα triggers οπως διαβαζω σε διαφορα forum θα πρεπει να αλλαξω τον τροπο που παιζω την διπεταλη (πραγμα χρονοβορο και προβληματικο οταν παιζεις συγκοπατα 16α δικασα στα 220 bpm). Θελω λοιπον ο συνδιασμος trigger και module που θα χρησημοποιω να μην χρειαζεται muffling. Η Ddrum διαφημιζει οτι ο συνδιασμος των pro trigggers τους με τα modules τους το λυνει αυτο το προβλημα. Ισχυει αυτο, δηλαδη αρχιζουν τα προβληματα αν χρησημοποιησει κανεις Ddrum triggers με τα modules της Roland (βλεπε TD12 κοκ) ή το Yamaha DTXIII?

Επισεις λεγεται οτι τα mesh heads δεν τα πανε καλα με τα triggers. Ειναι δυνατον? Θα ηθελα τα mesh heads στην Mapex στο σπιτι να ειναι στις ιδιες τασεις οπως τα δερματα στην Sonor...

Ευχαριστω για την βοηθεια και καλη χρονια...

Στεργιος

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back