1. Ποιά κάρτα ήχου βγάζει CV?warpie είπε:μηπως εχει δοκιμασει κανεις να στειλει CV voltage απο την εξοδο της καρτας ηχου?
Βασικα πιστευω οτι γινεται αλλα θα ηθελα να το σιγουρεψω πριν καψω καμια εξοδο απ τη μοτου.. ¨)
Ολες βγαζουν voltage. Αν εννοεις πως θα στελνω το swsto voltage που θελω στο output, δε με ανησυχει αυτο. Θα φτιαξω ενα patch στο max/msp για αυτη τη δουλεια, το οποιο θα ειναι και sequencer.1. Ποιά κάρτα ήχου βγάζει CV?
σε analog synths τα οποια ολα δουλευουν σε 1V/oct, αλλα γιατι ρωτας? θελω να πω πως δε νομιζω να επιρεαζει το "που".Να στείλεις το CV που;
Όλες; :warpie είπε:Ολες βγαζουν voltage.
Ti ειδους προβληματα? εννοεις προβλήματα με το frequency range που θα προκαλεσουν οι πυκνωτες?Αν στείλεις CV ή audio σε μία είσοδο που ΔΕΝ είναι DC-coupled, τότε θα έχεις κατά πάσα πιθανότητα προβλήματα.
απλα σκεφτομαι να φτιαξω ενα soft "sequencer" οπου θα μπορω να στειλω διαφορετικα CVs και Gate.. ;D.που μαλλον δεν θα ειναι πιο ευκολο να παρεις εναν cv to midi converter....
Τα χαρακτηριστικα της εν λόγω κάρτας δεν λένε πουθενά για CV:warpie είπε:ναι ισως οχι ολες. Η motu 828mk2 παντως (που εχω) φαινεται να βγαζει.
Υποθετικά μιλώντας πως θα μεταφραστεί/περιοριστεί audio (μίας η περισσοτέρων συχνοτήτων) σε CV? Πως ξέρεις εκ των προτέρων τι audio συχνοτητες θα έχεις;Ti ειδους προβληματα? εννοεις προβλήματα με το frequency range που θα προκαλεσουν οι πυκνωτες?
αν καταλαβα την ερωτηση, αυτο θα γινει σε software επιπεδο ετσι ωστε να εχω πληρη control του frequency kai amplitude.Υποθετικά μιλώντας πως θα μεταφραστεί/περιοριστεί audio (μίας η περισσοτέρων συχνοτήτων) σε CV? Πως ξέρεις εκ των προτέρων τι audio συχνοτητες θα έχεις;
ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η μοτου (τουλαχιστον) βγαζει εξοδο 10Vpp (-5V to +5V). Θα το μετρησω αυριο το πρωι για να σιγουρευτω...τιμες που εγραψα πανω τις ειδες?
δεν βγαινουν τετοιες τασεις απο audio εξοδους