custom πετάλια, "φτιαξ'το μόνος σου" :)

menelaos

Μέλος
Πόντοι
36
Ναι... λοιπόν είχα την εξής απορία. Ας πούμε ότι βρίσκω τα schematics γιά κάποιο πετάλι που θέλω. Υπάρχει πιθανότητα να το φτιάξω μόνος μου και να έχει κάποιον σχετικά ανθρώπινο ήχο? Προφανώς ούτε το design το εξωτερικό θα είναι ιδιαίτερα όμορφο, ούτε και το όλο πράμα θα δουλεύει τόσο καλά όσο ένα καλό πετάλι του εμπορίου (τουλάχιστον για αρχή), αλλά έχει νόημα να το δοκιμάσω, έστω για την πλάκα του θέματος? Ποια είναι η γνώμη σας??

αν κανεις ενα search στο site να εισαι σιγουρος πως θα βρεις απειρες απαντησεις.. :wink:

Υπάρχει έτοιμο άρθρο σχετικά με το θέμα που σε απασχολεί και περιμένει δημοσίευση...

Yameth ακούς;;; :roll:

Από εμπειρία, όχι δικής μου κατασκευής, αλλά φίλου...'καλλιτέχνη ηλεκτρονικού', μπορείς να φτιάξεις πολύ καλύτερα κομμάτια από τα αντίστοιχα 'original'. Αρκεί να βρεις τα σωστά parts.

Τώρα για να φτιάξεις κάτι εντελώς πρωτότυπο, μάλλον θέλει σοβαρή εμπειρία.

Νίκο, να υποθέσω ότι στο άρθρο σου θα έχεις και κάποιο demo project με point-to-point κατασκευή, ε; :D

Παιδιά κι εγώ πιστεύω ότι αν φτιάξεις 2-3 πετάλια, ε δε μπορεί, από κει και πέρα θα μπορείς να έχεις αντίστοιχα αποτελέσματα με ένα retail πετάλι.... Τώρα για modifications, ή ακόμα χειρότερα σχεδιασμό from scratch, καλό θα είναι να έχεις φτιάξει καμιά 25ριά πετάλια πρώτα και να έχεις καταλάβει ακριβώς πώς δουλεύουν.......

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρετε που μπορούμε να βρούμε (στην Αθήνα, ή μέσω net) τα μεταλλικά κουτιά για τα πετάλια? Και ειδικά σε περίπτωση που θέλουμε κάτι με σοβαρό footswitch, όπως ενα wahwah ας πούμε.....;

Yλικά πολύ καλής ποιότητας έχει εδώ : www.banzaieffects.com

Από κει ψωνίζω τα υλικά για τα πετάλια που φτιάχνω...όπου να'ναι ολοκληρώνω και το site...

Πάντως θα συμφωνήσω και εγώ ότι πολλές φορές μπορείς να φτιάξεις πετάλι καλύτερο απο το αντίστοιχο του εμπορίου....κλασικό παράδειγμα το fuzz face ! Της dunlop είναι απαράδεκτο ! Και όποιος πιστεύει το αντίθετο, μπορώ κάλιστα να του το αποδείξω βάζοντας τα δίπλα με ένα απ'τα δικά μου :wink:

Ναι... λοιπόν είχα την εξής απορία. Ας πούμε ότι βρίσκω τα schematics γιά κάποιο πετάλι που θέλω. Υπάρχει πιθανότητα να το φτιάξω μόνος μου και να έχει κάποιον σχετικά ανθρώπινο ήχο? Προφανώς ούτε το design το εξωτερικό θα είναι ιδιαίτερα όμορφο' date=' ούτε και το όλο πράμα θα δουλεύει τόσο καλά όσο ένα καλό πετάλι του εμπορίου (τουλάχιστον για αρχή), αλλά έχει νόημα να το δοκιμάσω, έστω για την πλάκα του θέματος? Ποια είναι η γνώμη σας??[/quote']
Δύσκολα θα μπορέσεις να φτιάξεις ενα πετάλι χειρώτερο απο τα εμπορικά...έχουν μέσα τόση σαβούρα που πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις!

Απο εμφάνιση είναι θέμα γούστου...

Δύσκολα θα μπορέσεις να φτιάξεις ενα πετάλι χειρώτερο απο τα εμπορικά...έχουν μέσα τόση σαβούρα που πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις!
Χαχαχαχαχαα, ναι αλλά αξίζει!!! :D Αν είναι να κάνεις επαγγελματικό πετάλι, αξίζει το ψάξιμο για να βρεις τη σωστή σαβούρα!! :)

Anyway, το link που έδωσες φίλε jam είναι πολύ ενδιαφέρον. Πού βρίσκεται η εταιρία; Και τι μεταφορικά χρεώνει περίπου;

Στη Γερμανια ειναι η εταιρεια. Μεταφορικα εχει διαφορες επιλογες...απο 8-17¤

Παιδιά με ενδιαφέρει να βρω σχηματικά για modifications από πετάλια...

Υπάρχει κάτι τέτοιο διαθέσιμο?

Πχ τις τροποποιήσεις της Keeley στο DS-1 ή άλλα παρόμοια...

Αυτές τις μέρες θα κάνω το mod του Keeley στο DS-1 ενός παιδιού (από Γιάννενα κιόλας...) όταν το κάνω θα σου πω πως είναι...

πάντως ένα λινκ είναι αυτό :

http://www.guitarfaq.com/index_v2-7-4.html

Από κει ψωνίζω τα υλικά για τα πετάλια που φτιάχνω...όπου να'ναι ολοκληρώνω και το site...
που εμαθες να φτιαχνεις πεταλακια φιλε jam??

Βασικά, λίγο η σχολή (Ηλεκτρολογος Μηχανικός), λίγο η όρεξη και υπομονή...δεν είναι μετά και πολύ δύσκολο...

Επίσης να τονίσω ότι καταλυτική ήταν και η βοήθεια του electritabs στο να φτιάξω το πρώτο μου πεταλάκι...

άντε και επειδή με τρώει και ο κώλος μου ...σας παραχωρώ το site μου αν και ημιτελές...

www.jampedals.com

Θέλω να κάνω αρκετές διορθώσεις και να προσθέσω ακόμα αρκετές φωτος και κλιπάκια...

feel free να γράψετε στο guestbook...

Nα προσθέσω επίσης ότι ο Takis και ο Superfunk κατέχουν τα πρώτα και "συλλεκτικά" JAM pedals ... :lol:

Μπράβο ρε jam. Είναι άξιο προσοχής όλο αυτό που έστησες. Καλές δουλειές!

Μπράβο Jam και για την προσοχή στη λεπτομέρεια και για τις τιμές. :wink:

Ο Keeley κάνει τις χειρότερες μετατροπές σε πετάλια...μην ψαρώνεται επειδή έχει ενα site. Ο analogman είναι πολύ καλύτερος.

Τώρα για να φτιάξεις κάτι εντελώς πρωτότυπο' date=' μάλλον θέλει σοβαρή εμπειρία.

Νίκο, να υποθέσω ότι στο άρθρο σου θα έχεις και κάποιο demo project με point-to-point κατασκευή, ε; :D[/quote']

Αυτό ξαναπέστο! Θελέι δουλειά και φαντασία για να φτιάξεις κάτι καλό και όχι απλά απομιμήσεις...

Βεβαίως, προτίμησα point to point εξαιτίας της απλοϊκότητας της συσκευής και επειδή με κανονική πλακέτα πολλά παιδιά θα αποθαρύνονταν απο τη πρώτη στιγμή...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back