Crazy Tube Curcuits: Χρήστος Νταϊφώτης (συνέντευξη)...

Νίκος Παπαρρόδου

npap

Recording Guru
Staff member
Πόντοι
1,643
Πώς θα σας φαίνονταν αν μαθαίνατε ότι ο ήχος από τις κιθάρες από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως είναι οι Aerosmith, o Μπίλι Γκίμπονς των ZZ Top, ο γιος του Bob Marley και πολλοί άλλοι ρυθμίζεται από τους προενισχυτές που κατασκευάζει ένας Έλληνας στον Βύρωνα;
Περισσότερα στο epixeiro.gr.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο του, έκανε τη " τρέλα" του επιτυχημένη επιχείριση  :D

Και στα δικά μας ;D

Χίλια (και βάλε) μπράβο!!!

Όλο αυτό το ξεκίνησα συνέβει τυχαία, όταν το 2000 έπαιζα σε μία μπάντα και ήθελα να βγάλω κάποιους συγκεκριμένους ήχους. Μάλιστα, μου άρεσε πολύ ένας ήχος που έβγαζε η κιθάρα του Βrian May, τoυ κιθαρίστα των Queen. Τότε, πειραματίστηκα να φτιάξω ένα πετάλι, που αντιλαμβανόμουν ότι χρησιμοποιούσε αυτός, για να βγάλει τον ήχο του. Τις πρώτες 2-3 φορές απέτυχα, όπως ήταν αναμενόμενο. Σιγά σιγά όμως μου μπήκε το μικρόβιο, άρχισα να διαβάζω σχετικά με την κατασκευή πεταλιών και να ασχολούμαι πολλές ώρες με αυτό. Ξεκίνησα λοιπόν να φτιάχνω προενισχυτές για φίλους και για τους φίλους των φίλων μου...

χαχα... κάπως έτσι έκανα κι εγώ (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι), αλλά δεν έκανα αυτό:

...και σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι καθαρά επαγγελματικά με αυτό

Εύγε Χρήστο!

Προσωπική γνώμη: ο Χρήστος δεν τα κατάφερε επειδή μπλα μπλα μπλα μεράκι μπλα μπλα δαιμόνιο της φυλής μπλα μπλα τώρα με το ίντερνετς μπλα μπλα. Φυσικά όλα αυτά υπήρχαν στο κάδρο, αυτό έλειπε, να φτιάξεις παγκόσμιο πελατολόγιο χωρίς δουλειά.

Το θέμα όμως είναι ότι το προϊόν ήταν/είναι και γαμώ.

Όταν, εκτός από εμάς "του χωριού", το είδανε κι άλλοι, οι "αναρριχήσεις" έγιναν ψηλότερες.

Μακάρι να συνεχίσει ανοδικά.

Προσωπικα, θεωρω το splash mk3 απο τα πιο μουσικα reverb που εχω ακουσει (το χω ξαναγραψει εδω σε αναλογο θεμα). Τα πεταλια του Χρηστου διακρινονται γιατι ξεφευγουν απο αυτο που κανει το 80% των μικρων κατασκευαστων, δηλαδη απλως αναπαραγωγη γνωστων κυκλωματων με μικρες τροποποιησεις. Νομιζω οτι οι μικροι κατασκευαστες, μεταξυ των οποιων και καποιες προσπαθειες απο Ελλαδα, ανεβαινουν σιγα σιγα χαριν και των πλεονεκτηματων του διαδικτυου.

Μπραβο Χρήστο, μπράβο Brian :)

Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια των Earendil & AudDriv. Η ποιότητα στο προϊόν, η μοναδικότητα και η καινοτομία είναι χαρακτηριστικά όλων των πεταλιών του Χρίστου. Τα πετάλια του είναι εξαιρετικά και με κάνει να ντρέπομαι το γεγονός ότι δεν έχω πετάλι του στο board μου.

Εγώ να προσθέσω μιας κι εχω συνεργαστεί λίγο μαζί του και μ έχει εξυπηρετήσει ΠΑΝΤΑ χωρίς δισταγμό , ότι ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ χαρακτήρας και low profile!!!

Και σ ανώτερα του εύχομαι!!!

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Στη μία επαφή που είχα μαζί του με εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο και σε θεματάκι δυσκολούτσικο.

Ντάξ', ο αρθρογράφος κλασσικά υπερβάλλει..λίγο ("...Ο ήχος που ακούτε από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της παγκοσμίου μουσικής σκηνής οφείλεται στον Χρήστο...").

Ακόμα θυμάμαι που του'χα πάει του Χρήστου ενισχυτή για φτιάξιμο, και δεν το λέω επειδή ο άνθρωπος πέτυχε και πρέπει να τον παινέψουμε, αλλά για μάστορας μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση: καλή τιμή, όχι κοροϊδία, επεξηγηματικός. Αφού, στεναχωρήθηκα όταν τον ξαναπήρα τηλ και μου είπε ότι δεν επισκευάζει πια...

Δεν το'ξερα ότι είναι ΣΕΜΦίτης. Άρα δε θα'ναι πάνω από 36 χρονών. Όπως και να'χει, μπράβο και εις ανώτερα.

Θυμάμαι πριν χρόνια που έψαχνα για distortion,είχα ακούσει ότι μπορούσα από πετάλια στην Αθήνα και σαν τελευταία ακρόαση  είπα να πάω στο Χρήστο να δω τι φτιάχνει.

Με το που πατάω το black magic έπαθα πλάκα,δεύτερο σοκ το starlight και εκεί που είμαι όλο χαρά γιατί το ψάξιμο είχε λάβει τέλος είπα να ακούσω και τα άλλα crazy tube πετάλια.ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ το Splash mkii TO REVERB.

Άντε μετά πάλι να βρω λεφτά....

και σαν άτομο και σαν μάστορας (του είχα πάει ενισχυτή) άψογος.

jui.JPG

(ολα τα παραπανω)...+

...οτι τα πεταλια κι ο ενισχυτης του, δεν ειναι αντιγραφα, δεν πατουν σε γνωστες και δοκιμασμενες συνταγες αλλα ειναι παραγωγα της δικης του αντιληψης!

πραγματικα, να προκυψει απ'αυτο που κανει ο,τι καλυτερο!

theStratWithin είπε:
Ντάξ', ο αρθρογράφος κλασσικά υπερβάλλει..λίγο ("...Ο ήχος που ακούτε από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της παγκοσμίου μουσικής σκηνής οφείλεται στον Χρήστο...").
είσαι πολύ "αυστηρός", καθότι φαντάζομαι ότι η Ευαγγελία η αρθρογράφος, γνωρίζει λιγότερα από μουσική τεχνολογία, από ότι εγώ κι εσύ μαζί για το υπόστρωμα του make up της... οπότε μάλλον πρέπει να μαστε και ευτυχείς που η συνέντευξη δεν περιορίστηκε αυστηρά γύρω από το μπορδοροδοκόκκινο του Magnifier ας πούμε...  :P ;D ;D ;D

Man LP είπε:
Θυμάμαι πριν χρόνια που έψαχνα για distortion,είχα ακούσει ότι μπορούσα από πετάλια στην Αθήνα και σαν τελευταία ακρόαση  είπα να πάω στο Χρήστο να δω τι φτιάχνει.

Με το που πατάω το black magic έπαθα πλάκα,δεύτερο σοκ το starlight και εκεί που είμαι όλο χαρά γιατί το ψάξιμο είχε λάβει τέλος είπα να ακούσω και τα άλλα crazy tube πετάλια.ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ το Splash mkii TO REVERB.

Άντε μετά πάλι να βρω λεφτά....

και σαν άτομο και σαν μάστορας (του είχα πάει ενισχυτή) άψογος.
Θυμάμαι το δικό μου σοκ όταν μου έφερες να δοκιμάσω το Black Magic...δύο μέρες

αφού είχα πάρει το Riot...Δεν ερχόσουν και συ λίγο νωρίτερα... :)

[Ο σαρκαστομαμάκας]

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ένα άτομο που:

1. Κάνει σοβαρή δουλειά

2. Είναι εντάξει (όχι λαμόγιο)

3. Βγάζει καταπληκτικά προϊόντα

πάει μπροστά;

Πέφτω απ'τα σύννεφα!

[/ο σαρκαστομαμάκας]

Καταρχήν ένα τεράστιο μπράβο γιατί η μιζέρια της Ελλάδας δε σταμάτησε τον Χρήστο. Ένα τεράστιο μπράβο γιατί υπάρχει μία ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο.

Και βέβαια δεν έχω ιδέα από το τι φτιάχνει ο Χρήστος, αφού δε ξέρω τίποτα από κιθάρες, αλλά οι αντιδράσεις σας (και όχι της Ευαγγελίας, που τουλάχιστον τον βρήκε και του πήρε συνέντευξη... γιατί όχι?) μου δίνουν να καταλάβω ότι καλώς είναι εκεί που είναι και σίγουρα θα πάει παραπέρα!

ΥΑΥ λοιπόν!

Όταν έφτιαχνα την πεταλιέρα μου, ήθελαν ένα boostερακι- για την extreme περίπτωση που ερχόμουν στα κέφια και ήθελα να κάνω κάνα σόλο  ;D

Δοκίμασα διάφορα πεταλάκια, μέχρι που πήγα στον Χρήστο για άλλη δουλειά- να μου επισκευάσει ένα άλλο πετάλι- και άκουσα το Vyagra Boost.

Μόλις το άκουσα το αγόρασα με τη μία- συχνοτικά κούμπωνε άριστα με αυτό που είχα στο κεφάλι μου. Λάτρεψα τα μεσαία του.

Το ακούει ένας φίλος κιθαρίστας. Μου λέει, δεν μου το φέρνεις να το ακούσω πάνω στη δική μου πεταλιέρα... Και το άκουσε. Το πετάλι δεν έφυγε ποτέ από την πεταλιέρα του  ;D

Μπράβο στον Χρήστο για την εξαίρετη δουλειά του.

είναι σημαντικό που ένας άξιος άνθρωπος του χώρου μας χαίρει τόσης εκτίμησης για την δουλειά του... νομίζω (αυτός και ο λόγος που ανέβασα την συνέντευξη μόλις μου την στείλανε) ότι πρέπει σιγά σιγά (και πιο συστηματικά) να παρουσιάζουμε όλο και περισσότερους Έλληνες κατασκευαστές (ειδικά αυτούς) μέσω παρουσιάσεων όποιας μορφής... ακούς r2d2?...  ;) ;D

παιδιά, εγώ δεν τον ήξερα τον άνθρωπο.

Αλλά ό,τι άκουσα από τα ντέμο στο site ήταν φοβερά.

Και μάλιστα κάποια με ανισο συναγωνισμό.

Λίγο στη σχεδίαση είναι ....κάπως...μοντέρνα.

Αλλά περι ορέξεως...

Βέβαια δεν τα λες και φτηνά ή προσιτά και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δει με τον κινέζικο ανταγωνισμό.

Trending...

Νέα θέματα

Back