cover "I who have nothing" - Tom Jones

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Ένα "εκπαιδευτικό" απλοποιημένο cover για δουλέψω λίγο την μίξη μου, και το eq (κυρίως) των φωνητικών.

Τι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω στο cubase για τη φωνή, αλλά και για τα υπόλοιπα όργανα?

Προβολή συνημμένου I cover.mp3

Η φωνή ακούγεται λαμπρά και καθαρά. Σιγα σιγά να προσέχεις τα π που σκάνε στο μικρόφωνο. Βάλε pop filter η τραγούδα με κάποια κλίση 45 μοιρών προς το μικρόφωνο.

Κατα τ' άλλα είναι πολύ δυνατά σε σχέση με την ορχήστρα. Πρέπει να είναι λίγο πιο μέσα και ιδανικά το πιάνο να αποκτήσει λίγο όγκο με EQ ίσως και compression ή απλά να βάλεις άλλο πιάνο.

Κάνε χρήση των έτοιμων preset που υπάρχουν για τα εφε σε κάθε track για κάθε όργανο και σιγά σιγά θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι σου κάνει και αν χρειάζεται κάποια διόρθωση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι καλύτερο τώρα?

Προβολή συνημμένου I.mp3

Έιχα μια απόσταση και κλίση από το SM57. Περιμένω και το φίλτρο να έρθει.

Χαμήλωσα λίγο τη φωνή. Έφτιαξα το eq στο πιάνο και έβαλα compression (με λίγο τσιμπημένο release).

Σε καθε όργανο είχα, εξ' αρχής, χρησιμοποιήσει τα presets. Μόνο στη φωνή έφτιαξα το δικό μου preset (με λίγο διαβασμα από νετ). Φαίνεται και στην φωτογραφία παρακάτω.

Screenshot 2020-02-04 15.24.35.png

μ αρέσεις γιατι έχεις θράσσος!

Γιατί αυτό χρειάζεται για να παίξεις τέτοιο κομμάτι.

Μόνο και μόνο για το τόλμημα παίρνεις μπράβο.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι έπιασες το cubase πριν μια εβδομάδα είναι απλά...τρομακτικό!

Μπράβο ρε συ

Καλύτερο για μένα.

Παρατηρώ πως γράφεις keyboards σαν audio. Είναι πιο απλό και εύκολο να αλλάξεις ήχους αργότερα όταν τα γράφεις MIDI. Αντί να ηχογραφήσεις απο το εξωτερικό πλήκτρο με audio out, σύνδεσε το MIDI out στην κάρτα σου ή πάρε ένα μετατροπέα (δεν ξέρω τι κλαβιέ χρησιμοποιείς και τι δυνατότητες σύνδεσης δίνει) σε USB. Οταν θα έχεις το MIDI recording όπως είναι του drum θα μπορείς να αλλάζεις ήχους είτε εσωτερικά με κάποιο VSTi είτε στο εξωτερικό σου πλήκτρο.

Η επιλογή των οργάνων και της χροιάς αυτών (της ενορχήστρωσης δηλαδή) παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Τώρα χρησιμοποιείς τα πλήκτρα σαν κονσέρβα για one man arranger band.  Άκου σύγχρονες και σχετικές με το ύφος που σε ενδιαφέρει ηχογραφήσεις. Θα σε βοηθήσουν πολύ. Άκου, άκου, άκου.

Δεν έχω ακόμα vst instruments στο cubase (δεν έχει καν ενσωματωμένα), ώστε να χρησιμοποιώ το αρμόνιο ως midi. Το παλεύω να το φτιάξω.

Στο cakewalk έχω instruments, αλλά εκεί δεν αναγνωρίζει το ezdrummer 1 που έχω. 

Σιγά σιγά θα αποκτήσω τους ήχους που πρέπει. Αντιλαμβάνομαι ότι οι κονσεβοποιημένοι ήχοι του αρμόνιου που ηχογραφώ είναι χάλια.

Άκου, άκου, άκου.

ακούει αυτός. Ακούει!

Δεν έχω ακόμα vst instruments στο cubase (δεν έχει καν ενσωματωμένα), ώστε να χρησιμοποιώ το αρμόνιο ως midi. Το παλεύω να το φτιάξω.
89 γιούρος μαν.

Αφού τόχεις, γιατί το χαραμίζεις...?

(γιου νόου γουατ αι μην)

Προέχει να πάρω μπάσο και μονιτορ, που δεν έχω, και ένα καπως πιο μικρό κλαβιέ που θα μπορώ να το έχω μπροστα στο pc, διότι το αρμόνιο είναι κάπως μακριά...

Το cubase μπαίνει ψιλοτελευταίο στη λίστα, εφόσον ήδη υπάρχει στη μορφή που υπάρχει....

Ζωρζ κατι δεν καταλαβαίνω εδω. Αγοράζεις πεταλάκια αβέρτα και έχεις... σπασμένο DAW;?

Οταν πάρεις με 90 ευρω που σου λέει ο άλλος μπάρμπας θα πάρεις μαζι και VSTi.

Και αν κατάλαβα καλά έχεις ήδη και το Cakewalk που είναι δωρεάν. Αυτό έχει δικά του VSTi και είναι προγραμματάρα. Και έχει το Session Drummer 2 αντι το ezdrummer.

Ποιος ο λόγος να μαθαίνεις την λάθος πλατφόρμα λοιπόν;

Αν πάλι σε ορίζει το σπασμένο ezdrummer κάνε κάτι γι αυτό.

Δεν εχω σπασμενο daw. Ηταν δωρεαν μαζι με την m audio καρτα ηχου, μαζι και το ableton lite. Απλως δεν εχει vst οργανα. Το ezd μονο εχω σπασμενο.

Το cakewalk εχει ενα θεμα (περα απο τα ντραμς που δεν γνωριζω-ακομα-), και δεν ξερω να το λυσω. Ολους τους midi ηχους δεν τους ακουω στην καρτα ηχου. Audio ηχους και μετρονομο τα ακουω κανονικα. Εχω φαει ωρες με τις ρυθμισεις και δεν βγαζω ακρη. 

Αγοράζεις πεταλάκια αβέρτα 

Εχω πολυ καιρο να αγορασω πεταλακι...

Πέρα απο την πλάκα δεν ρωτάς καποιους εδω μέσα; Ολοι το Cakewalk έχουν. Καταζητείται Superfunk.

Καλό είναι τώρα που ξεκινάς να μάθεις μια πλατφόρμα (Cubase ή Cakewalk, κλπ) και να έχεις τα αρχεία σου σε αυτήν καθως δεν είναι interchangeable μεταξύ DAW.

Πέρα απο την πλάκα δεν ρωτάς καποιους εδω μέσα; Ολοι το Cakewalk έχουν. Καταζητείται Superfunk.

Καλό είναι τώρα που ξεκινάς να μάθεις μια πλατφόρμα (Cubase ή Cakewalk, κλπ) και να έχεις τα αρχεία σου σε αυτήν καθως δεν είναι interchangeable μεταξύ DAW.
του τα είπα προσωπικώς...

εγώ αφιέρωσα 6 μήνες στο κεικ, αλλά ... you can't teach an old dog

Ρε τωρα το εδειξα μολις στη γυναικα μου. 

"Εσυ πηρες τηλεφωνο με αλλο ονομα???" της λεω.

Με κοιτα με ενα απορημενο βλεμμα και μου λεει "τελικα ειναι κι αλλες που τραβανε τα ιδια"

?

Βγες κι εσύ ρε παιδί μου σε μια εκπομπή, και πες "θέλει να πουλήσω την κιθάρα μου για να της πάρω στρινγκ και δαχτυλίδια", να δεις τι έχει να γίνει.

Βγες κι εσύ ρε παιδί μου σε μια εκπομπή, και πες "θέλει να πουλήσω την κιθάρα μου για να της πάρω στρινγκ και δαχτυλίδια", να δεις τι έχει να γίνει.

Εγώ φταίω που της είχα υποσχεθεί οτι θα της αγοράζω κάθε βδομαδα strings. Και με διαφορετικό gauge για ποικιλία....

Και με διαφορετικό gauge για ποικιλία....

Άστα αυτά τα "για ποικιλία".

Είναι για να της λες κάθε εβδομάδα "ξάπλωσε να σε σετάρω πάλι με τα νέα strings". :classic_tongue:  

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
3
Εμφανίσεις
897

Trending...

Νέα θέματα

Back