Cool Edit Vs CU base Vs Nuendo!

bluesbreaker

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας!μολις πηρα την m-audio fast track pro και θελω να αρχισω να ηχογραφω τα κομματια μου!για τον λογο αυτο πρεπει να βρω καποιο προγραμμα!!ειμαι αρχαριος και δεν ξερω ποιο απο τα τρια να επιλεξω,μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας για τα παραπανω προγραμματα,θετικα,αρνητικα καθως και προσωπικες εμπειριες για να δω και εγω με ποιο θα ξεκινησω?επισης αν θελετε μπορειτε να μου προτεινετε και συγκεκριμενες εκδοσεις!!!ευχαριστω παρα πολυ :)!

Καλύτερα να ξεκινήσεις με το Audacity. Δωρέαν, πανεύκολο στη χρήση και μπορείς να πετύχεις αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. ;)

Πάντως είναι τρελό να θέλει κανείς να ξεκινήσει το recording με Nuendo!!! :o

Είναι σαν να έχουμε έναν άνθρωπο που ξέρει να παίζει 3 νότες στο πιάνο και να παίρνει ένα Steinway grand για να κάνει τα πρώτα του βήματα...

Alchemist είπε:
Καλύτερα να ξεκινήσεις με το Audacity. Δωρέαν, πανεύκολο στη χρήση και μπορείς να πετύχεις αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. ;)

Πάντως είναι τρελό να θέλει κανείς να ξεκινήσει το recording με Nuendo!!! :o

Είναι σαν να έχουμε έναν άνθρωπο που ξέρει να παίζει 3 νότες στο πιάνο και να παίρνει ένα Steinway grand για να κάνει τα πρώτα του βήματα...
Thanx για τη απαντηση!το audacity μπορω να το κατεβασω?εχει εφε?και απο τα τρια που εγραψα πιο ευκολο στη χρηση ποιο θεωρειται?παντως ενας φιλος μου ξεκινησε με το nuendo,τωρα με ποια version δε ξερω και με τον καιρο αρχισε να το χειριζεται αρκετα καλα!γενικα εχω πολυ ορεξη και να ασχοληθω και να διαβασω για να μαθω τα μυστικα του recording ;)!

Εχω την εντυπωση οτι μαζι με αυτη την καρτα δινουν bundled το Ableton Live Lite που ειναι μια χαρα για να ξεκινησει κανεις...Aν κανω λάθος excuse me... ;)

δοκίμασε κ το ableton live lite που περιέχεται στο bundle της κάρτας σου. πολύ καλός sequencer, και αν και η lite έκδοση είναι πετσοκομένη έχει μερικά καλά μαθήματα που σε βάζουν στη λογική του sequencer, με προεκτάσεις και για τα άλλα αντίστοιχα software.

άσχετο αλλά:

Alchemist είπε:
όσο μη ρεαλιστικό και να είναι, πιστεύω ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις πιάνο :P

beyer σε concert grand, αυτά είναι  ;D

edit: με προλάβανε οι προλαλήσαντες. σε demo mode πάντως το ableton έχει τα πλήρη χαρακτηριστικά, εκτός του save και του export φυσικά. σε lite mode έχει 4 audio και 4 midi κανάλια, αρκετά για να παίξεις λίγο.

Κατεβασα το audacity!!Ξεχασα να αναφερω οτι ενδιαφερομαι για πολυκαναλη ηχογραφηση και ποιοτικα κατα το δυνατον εφε,κυριως eq,compressor,reverb,echo!το οτι αναφερω "αρχαριος" σημαινει οτι δεν εχω ασχοληθει πολλες ωρες με τα παραπανω προγραμματα(εχω ασχοληθει αρκετα με το acid pro) και πιστευω οτι μπορω να καταφερω να τα μαθω!απλα θελω να ακουσω αποψεις απο καποιους που τα εχουν δουλεψει αρκετα και ξερουν τις διαφορες τους,μειονεκτηματα,πλεονεκτηματα και τυχον προβληματα!ετσι θα μπορεσω να επιλεξω ενα και να αρχισω να το δουλευω και παραλληλα να μαθαινω... ;)!τι να το κανω το abletton αν δεν εχει save και export...???

Εγω προτεινω Nuendo αλλα  οπως ειπε και ο φιλος παραπανω, μπορει να σου φανει λιγο δυσκολο για αρχή. Αν βρεις κανα guide για τα βασικα και παρεις μια ιδεα, τοτε θα σαι αρχοντας

blind είπε:
Εγω προτεινω Nuendo
Συμφωνώ. Επίσης, πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένο να έχεις την έκδοση 4, διότι η έκδοση 3 δεν έχει εξίσου καλά εφέ.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το sonar (το πιο ολοκληρωμένο σε αυτήν την κατηγορία) ή να ανέβεις επίπεδο και αντί του nuendo να δεις το samplitude. Βέβαια πιστεύω πως αν δεν έχεις πολύ σχέση με το αντικείμενο, λύσεις nuendo να τις αποφύγεις, γιατί τα extra που έχει, πέραν του ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσεις σχεδόν ποτέ, απλά θα σε μπερδέψουν παραπέρα!

Εγω θα σου προτείνω το Ableton Live καθαρά γαι λόγους ευχρηστίας . Μιλάω όμως μόνο για την full έκδοση . Eίσαι όμως τυχερός γιατι έχεις την Lite έκδοση που επιτρέπει upgrade στην full , αν θυμάμαι καλά το upgrade κάνει κάπου στα 200 ευρώ.

Όντας 3 χρόνια χρήστης Cubase (πού από όσα ξέρω είναι σχεδόν ίδιο με το Nuendo) και 3 χρόνια Ableton Live δεν θα πρότεινα ποτέ σε κανένα ένα άλλο sequencer Πλην του Αbleton Live , Μιας και το Live αντί να στριμώχνει δυνατότητες μέσα στο πρόγραμμα όπως κάνουν όλοι οι άλλοι  (με εξαίρεση μόνο το REASON) βελτιώνει την ευκολία και την ευελιξία του προγράμματoς και συντομεύει την διαδικασία της μουσικής παραγωγή.

Σχετικά με το Cool edit ότι και να πώ είναι λίγα , ειναι σίγουρα ένας πολύ δυνατός audio editor και τέλειος σύντροφος για το Ableton Live. Oμως το Cool Edit έχει πια αγοραστεί απο την adobe και το έχει μετονομάσει σε Adobe Audition.

http://www.adobe.com/products/audition/index.html

Για μένα ο τέλειος συνδυασμός είναι Abelton Live + Audition.

Σχετικά με το audacity  , μπορώ να πώ ότι είναι μια χαρά για δωρεάν πρόγραμμα αλλά το πιο πιθανό είναι να θες να στραφείς προς μια επαγγεματική λύση αργά η γρήγορα. To audacity  στον μακ μου είναι λιγο αργό , και είνα αρκετά ελλιπές ως προς δυνατότητες. Δυστηχώς όμως το audition δεν υπάρχει για μακ οπότε συμβιβάζομαι με το Soundtrack Pro , δεν είναι κακό , αλλά προτιμώ το audition. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Angelos είπε:
Δεν είναι λίγο ακριβό το Nuendo για αρχή ?

;)
Ρε παιδιά, εννοείται ότι αστειεύομαι.

Κ εγώ θα πρότεινα μόνο Ableton Live, μακράν το πιο λειτουργικό πρόγραμμα. Εγώ χρησιμοποιώ τον συνδυασμό Live+Reason+FruityLoops κ γενικά είμαι υπερευχαριστημένος. Λογικά αφού αγόρασες M-Audio Fast Track θα υπάρχει μέσα στο κουτί κ το Ableton Lite το οποίο μπορείς να τσεκάρεις.

Enoxos_Boody είπε:
Βέβαια το Live έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση των διάφορων VST effects (μoνο instruments) οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κ κάποιο από τα Cubase, Sonar, Audition. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Sonar.
Τι? Ποιός ?

??? ::) ???

Ποιός σου είπε οτι το Ableton Live δεν μπορει να κάνει χρήση των VST effects? Και τότε εγώ πως χρησιμοποποιώ  το PSP Vintage Warmer Compressor, το absynth 4 fx καί όλα τα άλλα VST effects που χρησιμοποιώ στο Live?

τα audition και wavelab (οι πιο προσφατες εκδόσεις) για wave editors , με το πρώτο να έχει σαφώς καλύτερο περιβάλλον.  και τα δύο υστερούν σε μηχανή βέβαια ( πχ. έναντι ενός audiosculpt στα mac) αλλά είναι μια χαρά για pc.

Enoxos_Boody είπε:
Έχεις δίκιο σόρρυ, απλά είχα αντιμετωπίσει προβλήματα με διάφορα VST.
no problemo. Ότι προβλήματα έχετε με το Live εδώ είμαστε.

Α και ξέχασα να πώ οτι το website της Αbleton έχει βιντεάκια που είναι μια άριστη εισαγωγή στο πρόγραμμα.

http://www.ableton.com/movies

Επίσης το Ableton Live Lite έρχεται με καμμία 10καριά tutorials Που σου δείχνουν τα βασικά , αν σε ενδιαφέρει το LIVE κάντα οπωσδήποτε γιατι θα σου λύσουν τα χέρια.

Mην προσπαθήσεις να μάθεις το Live Μόνοs σου.

Το μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να νομίζουν ότι επειδή γνωρίζουν κάποιο άλλο sequencer-DAW ότι θα μπορέσουν να δαμάσουν εύκολα το LIVE χωρίς να συμβουλευτούν κάποιο MANUAL . Μέγα λάθος. Η ableton  έχει εναντιωθεί στην καθιερομένη λογική των προγραμμάτων. Δηλαδή το να μπαίνουν μια μια οι λειτουργίες στα μενου και στο μενου του δεξί πλήκτρου. Όπως έχει εναντιωθεί στην λογική του στριμόχνω όσα περισσότερα μπορώ μέσα σε ένα πρόγραμμα. Στο θέμα ευχρηστία είναι πάρα πολύ αυστηρή.

Η ableton έχει την καλή συνήθεια να κρύβει τις πολύπλοκες λειτουργίες . Για αυτό μην τρομάξεις με τα σπαρτιάτικα μενου του LIVE . To LIVE είναι πολύ πιο βαθή απο όσο φαίνεται στην επιφάνεια. 

lunar είπε:
έναντι ενός audiosculpt στα mac
ενδιαφέρον προγραμματάκι .Παρόμοιες λειτουργίες έχει και το audition , soundtrack, αλλά θα συμφωνήσω οτι η μηχανή του φάινεται πολύ πιο βαθειά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back