Chorus, σε ποιο σημειο του chain?

Infernalgr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω δανειστεί πρόσφατα ένα αρχαίο ibanez chorus  (cs-9) το οποίο οφείλω να ομολογήσω μου άρεσε πολύ, θέλω να το τοποθετήσω στην "πεταλιερα" μου αλλά δεν γνωρίζω που πρέπει να κάτσει...

*επισυνάπτω φώτο με τα πετάλια.

Όπως είναι στημένα τώρα πηγαίνω :

Tuner, autowah, comp, dist ->amp

δηλαδή μονο το delay παίζει στην loopa.

Που βάζω το chorus? μπροστά? στην loopa?

Που μπροστά? και που στην loopa?

* επίσης δεν είμαι σίγουρος για το autowah, το έχω πριν τον κομπρέσορα για να μπορώ να διατηρώ ένα μεγαλύτερο ευρος ευαισθησίας, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να μπει μετά τον κομπρέσορα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας :)

20130511_003.jpg

961765_568026556562026_1437554584_n.jpg

Πριν το delay στη λούπα είναι η πιο λογική θέση και εκεί θα ''παίξει'' καλύτερα.

Γούστα είναι αυτά όμως πειραματίσου .

Kάνε δοκιμές για να δεις πού σου αρέσει περισσότερο, και μη φοβηθείς ανορθόδοξες τοποθετήσεις. Εγώ θα το έβαζα κάπου μετά το distortion, και μάλλον πριν το delay. Aλλά γιατί χρησιμοποιείς loopa?

Το ίδιο υποκειμενική είναι και η τοποθέτηση του auto wah σε σχέση με τον compressor.

το wah καλα το εχεις εκει....για το chorus μαλλον μετα το dely στη loopα....βεβαια γουστα ειναι αυτα. οπου σου αρεσει το βαζεις!!!

bloody_sunday είπε:
... Aλλά γιατί χρησιμοποιείς loopa?...
πρωτα φορα το ακους ??? ??? ???

λογικα εκει μπαινουν τα modulation effects ωστε να διαμορφωνουν το ειδη υπεροδηγημενο σημα...θα εβαζες delay πριν το drive????

Ε... όχι, δεν το ακούω πρώτη φορά. Και θα προτιμούσα απάντηση από τον συνφορουμίτη.

kkmspm είπε:
λογικα εκει μπαινουν τα modulation effects ωστε να διαμορφωνουν το ειδη υπεροδηγημενο σημα...
+1

Ναι αλλά δεν μας διευκρινίζεις με τι ενισχυτή παίζεις, και αν χρησιμοποιείς όντως τα drives του ή αν βασίζεσαι αποκλειστικά στο πεταλάκι distortion που μας είπες.

Ο ενισχυτής είναι ένας Koch Twintone II 50w, κατά 99% χρησιμοποιώ το καθαρό του κανάλι, για drive ναι.. απο πετάλια, στην συγκεκριμένη περίπτωση το Barber.

Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείς το drive του, τα delay & chorus είναι ούτως ή άλλως τοποθετημένα μετά την παραμόρφωση, επομένως δεν χρειάζεσαι την λούπα (που ήταν & ο λόγος της προηγούμενης ερώτησης). Εκτός κι αν έχεις κάνει τις συγκρίσεις σου και πιστεύεις πως σου ακούγονται καλύτερα εκεί.

Με προβλημάτισες!  ;D makes sense.. ::)

όχι δεν έχω κάνει σύγκριση με ή χωρίς loop, αλλά έτσι όπως τα λες θα μπορούσα να βάλω το delay αμέσως μετα το drive και να τα στείλω απο μπροστά παίρνοντας ενα παρόμοιο αν οχι καλύτερο αποτέλεσμα?

εμενα η σειρα που μου αρεσει τον τελευταιο καιρο ειναι

DRIVE --> DELAY--> REVERB --> MODULATION

οποτε προτινω να δοκιμασεις να το βαλεις τελευταιο

να τα στείλω απο μπροστά παίρνοντας ενα παρόμοιο αν οχι καλύτερο αποτέλεσμα?
Παρόμοιο ναι ... καλύτερο αμφιβάλω .... διαφορετικό σίγουρα .

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα ένα time effect όταν του δίνεις σήμα με την χροιά της προενίσχυσης και όταν του δίνεις dry σήμα που θα πάει μετά να βρει τις προενισχύτριες του ενισχυτή .

Sakis_Gallo είπε:
εμενα η σειρα που μου αρεσει τον τελευταιο καιρο ειναι

DRIVE --> DELAY--> REVERB --> MODULATION

οποτε προτινω να δοκιμασεις να το βαλεις τελευταιο
Ολα αυτα χωρις loop ετσι?

Δυο εναλλακτικές του σετάπ σου για να μην μπερδευόμαστε, σύμφωνα με αυτό που έγραψες (πως δεν χρησιμοποιείς το drive κανάλι του ενισχυτή):

1. tuner, autowah, comp, dist, chorus, delay, ενισχυτής

2. tuner, autowah, comp, dist, ενισχυτής, send στη λούπα του chorus, delay, return.

Aπό κει και πέρα μόλις δεις ποιο σου αρέσει ηχητικά περισσότερο, κάνεις και μικροαλλαγές, πχ. το chorus μετά το delay, το comp πριν το autowah, ή και επιμέρους ανακατατάξεις όπως πχ. όλα μπροστά όπως στη λύση 1 αλλά με σκέτο το delay (ή το chorus) στη λούπα κλπ. Υπόψιν πάντως πως η λούπα μπορεί να έχει hot σήμα και να σου παραμορφώνει το chorus, το οποίο ίσως να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί δυνατά σήματα όπως το Flashback που βλέπω ότι έχεις.

Infernalgr είπε:
Ολα αυτα χωρις loop ετσι?
ναι χωρις Loop

Απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιεις το βρωμικο καναλι η χρηση της λουπας μονο ΚΑΚΟ θα κανει στο σημα σου (οσο πιο πολλα ..τζιμπραγκαλα βαζεις σε μια σειρα τοσο περισσοτερο σημα χανεις)

Βαλτα ολα μπροστα απο τον ενισχυτη λοιπον εγω θα εβαζα την εξης σειρα

auto wah-comp-drives-chorus-delay.  

Superfunk είπε:
Απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιεις το βρωμικο καναλι η χρηση της λουπας μονο ΚΑΚΟ θα κανει στο σημα σου (οσο πιο πολλα ..τζιμπραγκαλα βαζεις σε μια σειρα τοσο περισσοτερο σημα χανεις)
Όχι απαραίτητα. (Πού χάνεται και γιατί?)

Οι περισσοτεροι φτηνοι ενισχυτες εχουν κακιστους op amps στις λουπες τους,καλο ειναι να αποφευγονται.....αν αυτο ειναι δυνατον.....

Πολύ λογική και ενδιαφέρουσα παρατήρηση που δεν είχα σκεφτεί... (αλλά αυτός είναι ένας Koch, τους οποίους θαυμάζω κατασκευαστικά και ηχητικά και στους οποίους με μύησες εσύ στα παλιά τα χρόνια ;D)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back