Cheesiness

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
513
Ιδιότητα
  1. Πλήκτρα
Ό,τι λέει ο τίτλος, aka Cheesy music. 

Τι κάνει cheesy μια σύνθεση? Δύσκολα περιγράφεται. Στο μυαλό μου η λέξη cheesy στην μουσική είναι συνυφασμένη με απλοϊκά/παιδιάστικά παιξίματα και μελωδίες που σπάνε μέζεα, κάτι διασκευές για Wersi organs πχ που παίζονται κυρίως στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες σε διάφορα ΚΑΠΗ ή τοπικά cheesy κιτς φεστιβάλ με headliner τον Costa Cordalis.?

To παρακάτω βίντεο (μόνο ήχος) μού έδωσε την ιδέα να ανεβάσω αυτό το θρεντ. Είναι ένας πληκτράς που συναντάω συχνά σε synths pages του FB ο οποίος ποστάρει συνεχώς δικά του βίντεο, cheesy βίντεο. Ποστάρω το παρακάτω γιατί μόλις το ανέβασε σε μια σελίδα του χώρου, αν και στο youtube το έχει ανεβάσει πριν δύο χρόνια. Αφαίρεσα το βίντεο και άφησα μόνο τη μουσική και να κάνω ένa ψιλο-quiz. Και η ερώτηση είναι:

Με τι όργανα πιστεύετε ότι παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι? Η ερώτηση απευθύνεται πιο πολύ στους πληκτράδες, αλλά και οποιοσδήποτε μη-πληκτράς μπορεί να μαντέψει. Θέλω να απαντήσετε βασιζόμενοι καθαρά και μόνο στον ήχο του κομματιού, τον ήχο που βγαίνει από τα πλήκτρα του δηλαδή. 

Αργότερα θα ποστάρω το original βίντεο για να το απολαύσετε καλύτερα.? ???‍♀️

Προσοχή: το βίντεο διαρκεί 7 ολόκληρα λεπτά!☝️

Kalo kouragio! ?

Αχχχ τσηζινες...

Είναι όπως τα περιγράφεις τα πράγματα.

Αλλά μπορεί να είναι κ αλλιώς..

Τσιζινες μπορεί να είναι στη μελωδία, τσιζινες μπορεί να είναι κ στην αρμονία, τσιζινες μπορεί να είναι κ στην αισθητική στους ήχους (εκεί κ αν μπορεί να είναι!)

Ειδικά τέλη 70s early 80s όταν τα ,modal ηχοχρώματα ήταν πολύ της μόδας στην ποπ, υπήρχαν κάποιες μεγάλες cheesy στιγμές.

Πολλές φορές το τσιζι της υπόθεσης είναι τόσο εύκολο να λυθεί, που είμαι σίγουρος πως για να μη λύθηκε, το ζητούμενο τελικά ήταν να γραφτεί κάτι cheesy

Τώρα στα πληκτριστικα που ανέφερες δεν έχω ιδέα...

Το ηχητικό δε ασχολίαστο.

Είναι μεν (κ) cheesy αλλά το cheesy δε θα ήταν στους πρώτους επιθετικούς προσδιορισμούς που θα διάλεγα 

Τσιζινες μπορεί να είναι στη μελωδία, τσιζινες μπορεί να είναι κ στην αρμονία, τσιζινες μπορεί να είναι κ στην αισθητική στους ήχους (εκεί κ αν μπορεί να είναι!)
Όλα αυτά μέσα είναι, ακόμα και το πουκάμισο που φοράει cheesy είναι.?

Έχει πάντως και πολύ πιο cheesy βίντεο, το κανάλι του γεμάτο είναι. Αν θες να περάσεις ένα βράδυ αξέχαστο με την παρέα σου, αν θες με λίγα λόγια να παρτάρεις ξέφρενα μέχρι πρωίας,  το κανάλι αυτό έίναι η λύση.?

• Haha
Reactions: σκούφοΣ
Καταρράκτη, οι πληκτραδες σε πρόδωσαν.

Μόνο δύο κιθαρίστες συμμετείχαμε στο θρεντ. 

Τώρα είμαστε wannabe πληκτραδες; θα σε γελάσω... Ίσως...

Όπως κ να έχει νομίζω ήρθε η ώρα να μας φανερώσεις το αυθεντικό βίντεο 

Καταρράκτη, οι πληκτραδες σε πρόδωσαν.

Μόνο δύο κιθαρίστες συμμετείχαμε στο θρεντ. 

Τώρα είμαστε wannabe πληκτραδες; θα σε γελάσω... Ίσως...

Όπως κ να έχει νομίζω ήρθε η ώρα να μας φανερώσεις το αυθεντικό βίντεο 
? Φταίω γω που ανεβάζω πχιοτικό υλικό...Ας είναι.?

Ο τύπος παίζει την υπερκομματάρα αυτή με ένα setup των €6,500 (1x Yamaha Genos & 2x Yamaha MODX7).?

• Like
Καταπληκτικο..

Αλλο να το βλεπεις κιολας..

Τα 2 modx7 γιατι? Μ'ενα δεν εβγαινε αυτο το αριστουργημα?

Τζαμπα καιει η λαμπα

Και με ένα arranger των €800 έβγαινε...? Ο τύπος ουσιαστικά παίζει με δύο Montage και ένα Genos, το flagship arranger της εταιρείας.?  Τι να πω...

Και σαν να μην του έφταναν όλα αυτά, τώρα έχει προσθέσει και δύο tablet πάνω στα MODX,? με διάφορα VST φαντάζομαι. Που να φτάσουν τα hardware για τόσο πολύπλοκες συνθέσεις...?

Το παρακάτω το ακούς όταν θες να κοιμηθείς κάνα 48ωρο σερί.?

• Like
Reactions: cos_dr
Καταπληκτικο..

Αλλο να το βλεπεις κιολας..

και με το triton το Le μου βγαίνει, αλλά πρώτα θα γράψω το backing track και μετά θα αλλάζω ήχους αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Αυτός παίζει με δυο και ένα arranger γιατί τα έχει και γουστάρει.

αν και άμα βάλω στο παιχνίδι και το PSR 55O που το ξέχασα ότι το έχω μπορώ να το φτιάξω όλο και να παίζω με τα δύο.

Άμα δεν με πιστεύετε άμα μου πάρετε μια PIZZA FAN μεγάλη σπέσιαλ να φάω θα σας το φτιάξω?

• Like
Ω ρε vintagιές...? 
ε, τους ήχους που συγκεκριμένα επέλεξε για το video τους έχουν και τα Yamaha SY και τους έχει το triton μου και ακούγονται έτσι και καλύτερα που λέει ο λόγος.

Επίσης δεν ακούω κάτι και από το genos που δεν το έχει το PSR μου το οποίο είναι εξαιρετικό.

ε, τους ήχους που συγκεκριμένα επέλεξε για το video τους έχουν και τα Yamaha SY και τους έχει το triton μου και ακούγονται έτσι και καλύτερα που λέει ο λόγος.

Επίσης δεν ακούω κάτι και από το genos που δεν το έχει το PSR μου το οποίο είναι εξαιρετικό.
Έχει πρησετ Κατσαρός το psr σαν αυτό που έβαλε ο καταρράκτης στο καταπληκτικό 2ο βιδεο?

• Haha
Reactions: PAL
Αυτοί οι τύποι έχουν ένα ταλέντο, βρίσκουν ανάμεσα σε χιλιάδες επί χιλιάδων ήχων τους χειρότερους presets και με αυτούς παίζουν.?

Έχει πρησετ Κατσαρός το psr σαν αυτό που έβαλε ο καταρράκτης στο καταπληκτικό 2ο βιδεο?
Το είδες όλο ρε θερίο?

Αυτό που θέλω να σαμπλάρω από το PSR και είναι classic ήχος της yamaha και απίστευτος είναι αυτό το φλάουτο το άγριο, πως το λένε, δεν μου έρχεται τώρα. Δεν υπάρχει μιλάμε αυτό και όλο θέλω να το σαμπλάρω και δεν το κάνω ποτέ. Άμα το έριχνα αυτό στο V-Synth θα έβγαζα τρελούς ήχους.

Το θυμάστε ποιο voice είναι αυτό το φλάουτο αν καταλάβατε ποιο εννοώ?

Το έχω και πακεταρισμένο τώρα και δεν το βγάζω να το συνδέω με τίποτα. ?

Αυτοί οι τύποι έχουν ένα ταλέντο, βρίσκουν ανάμεσα σε χιλιάδες επί χιλιάδων ήχων τους χειρότερους presets και με αυτούς παίζουν.?
ε, εντάξει, του πάει. Αυτοί οι ήχοι είναι classic και τους σηκώνουν τα κομμάτια αυτά.

Διαχρονικοί ήχοι και για πληκτρά ήχοι σχολεία.

όλα τα έχει και το PSR και το TRITON

Tο PSR 550 είναι φοβερό παρεμπιπτόντως, δεν είναι της πλάκας, είναι serious song maker.

• Like
Όποτε ακούω αυτού του είδους το σαξόφωνο θέλω να ξεριζώσω τα αυτιά μου!
Κ πάντα με τέτοιο σαξόφωνο είναι  ανάλογο κ το παίξιμο/σύνθεση/περφορμανς...όλα κομπλε

• Συμφωνώ
Reactions: mpamps

Trending...

Νέα θέματα