- Πόντοι
- 16
Φίλε Go_Forth, κατατοπιστικότατες οι απαντήσεις σου, απλά το μόνο που δεν μου κάθεται καλά ειναι τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει και απο πάνω ο καλλιτέχνης στην εταιρία. Δεν είμαι ψαγμένος περι του θέματος αλλα απο όσο γνωρίζω στέλνεις ενα demo στην εταιρία και άμα της αρέσει πέρνει το κομμάτι για ενα γελοίο ποσό (πχ. 100 - 300 ευρό) και αντε γειά, εκτός αν οι παραγωγή σου είναι πολύ καλή, οπου σε αυτή την περίπτωση θα πάρεις και ένα μικρό ποσοστό. ¶μα τώρα είναι σίγουροι οτι το κομμάτι σου θα πουλήσει γιατί είναι κορυφή , συνεπάγεται: πολλά φράγκα για την εταιρία ... και πές οτι εσύ το παίξεις ζόρικος μετά την πρώτη πρόταση που σου κάνανε (προφανός γιατί έχεις πίστη στον εαυτό σου και στο ταλέντο σου) τότε θα σε πάνε σε ενα πολύ καλό ποσοστό (20%-30% απο τα καθαρά) και θα σου δώσουν και μία προκαταβολή 800 - 1000 ευρά. Σε περίπτωση τώρα που μιλάμε για top εμπορικό καλλιτέχνη που τα κοριτσάκια παίζουν κουτουλίδια στους τοίχους για πάρτι του τότε οι εταιρίες κανουν τ****ούκι στον καλλιτέχνη αυτό και του κάνουν μέχρι και 80% των καθαρών (να μή πω 90% που το κάνουν αρκετές μεγάλες εταιριες σε περίοδο διαφημηστικού πολέμου ή κρίσης).
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς μερικές περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης θα πληρώσει και απο πάνω την εταιρία?
(εκτός την περίπτωση που οι παραγωγές είναι της πλάκας οπότε δεν δέχεται κανείς να τις υπογράψει χωρίς μαρούλι ή είναι κορυφαίες και απλά ανήκουν σε ένα είδος που δέν υπάρχει, οπότε δεν στηρίζεται απο καμιά εταιρία... και ο καλλιτέχνης επειδή ειναι πωρωμένος ή έχει πίστη, αναλαμβάνει να τα πληρώσει όλα αυτός και να είναι για πάρτι του 'και θεός μαζί του').
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς μερικές περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης θα πληρώσει και απο πάνω την εταιρία?
(εκτός την περίπτωση που οι παραγωγές είναι της πλάκας οπότε δεν δέχεται κανείς να τις υπογράψει χωρίς μαρούλι ή είναι κορυφαίες και απλά ανήκουν σε ένα είδος που δέν υπάρχει, οπότε δεν στηρίζεται απο καμιά εταιρία... και ο καλλιτέχνης επειδή ειναι πωρωμένος ή έχει πίστη, αναλαμβάνει να τα πληρώσει όλα αυτός και να είναι για πάρτι του 'και θεός μαζί του').