CD με συνθέσεις μελών του www.noiz.gr

Φίλε Go_Forth, κατατοπιστικότατες οι απαντήσεις σου, απλά το μόνο που δεν μου κάθεται καλά ειναι τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει και απο πάνω ο καλλιτέχνης στην εταιρία. Δεν είμαι ψαγμένος περι του θέματος αλλα απο όσο γνωρίζω στέλνεις ενα demo στην εταιρία και άμα της αρέσει πέρνει το κομμάτι για ενα γελοίο ποσό (πχ. 100 - 300 ευρό) και αντε γειά, εκτός αν οι παραγωγή σου είναι πολύ καλή, οπου σε αυτή την περίπτωση θα πάρεις και ένα μικρό ποσοστό. ¶μα τώρα είναι σίγουροι οτι το κομμάτι σου θα πουλήσει γιατί είναι κορυφή , συνεπάγεται: πολλά φράγκα για την εταιρία ... και πές οτι εσύ το παίξεις ζόρικος μετά την πρώτη πρόταση που σου κάνανε (προφανός γιατί έχεις πίστη στον εαυτό σου και στο ταλέντο σου) τότε θα σε πάνε σε ενα πολύ καλό ποσοστό (20%-30% απο τα καθαρά) και θα σου δώσουν και μία προκαταβολή 800 - 1000 ευρά. Σε περίπτωση τώρα που μιλάμε για top εμπορικό καλλιτέχνη που τα κοριτσάκια παίζουν κουτουλίδια στους τοίχους για πάρτι του τότε οι εταιρίες κανουν τ****ούκι στον καλλιτέχνη αυτό και του κάνουν μέχρι και 80% των καθαρών (να μή πω 90% που το κάνουν αρκετές μεγάλες εταιριες σε περίοδο διαφημηστικού πολέμου ή κρίσης).

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς μερικές περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης θα πληρώσει και απο πάνω την εταιρία?

(εκτός την περίπτωση που οι παραγωγές είναι της πλάκας οπότε δεν δέχεται κανείς να τις υπογράψει χωρίς μαρούλι ή είναι κορυφαίες και απλά ανήκουν σε ένα είδος που δέν υπάρχει, οπότε δεν στηρίζεται απο καμιά εταιρία... και ο καλλιτέχνης επειδή ειναι πωρωμένος ή έχει πίστη, αναλαμβάνει να τα πληρώσει όλα αυτός και να είναι για πάρτι του 'και θεός μαζί του').

λοιπόν συμφωνώ φιλε go forth. Όμως δεν μπορω να καταλάβω για ποιο λόγο να πάει να κόψει κάποιος cd σε εταιρεία και να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ αν ξέρει ότι μπορεί να πουλήσει πχ το πολύ μέχρι 200. Τα 2000 τι να τα κάνει? Κάνει σε ένα στούντιο όσο πιο αξιοπρεπή παραγωγή μπορεί να πληρώσει και μετά αγοράζει 200 άγραφα δισκάκια και το παλεύει μόνος του. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο με μορφές άμεσου μαρκετινγκ μπορεί να κάνει κάτι, πχ να πουλάει στο μέρος που δίνει κανα live.

Γεια και πάλι!

Να απαντήσω πρώτα στον φίλο problematic.

Κάνε το εξής που θα σου πω: Γράψε ένα μουσικό αροστούργημα σε οποιοδήποτε είδος μουσικής. Κατόπιν, ως νέος καλλιτέχνης, στείλτο σε οποιαδήποτε δισκογραφική εταιρία επιθυμείς. Καμιά δεν θα επενδύσει πάνω σου χρήματα. Στη συνέχεια, πάρε ακριβώς το ίδιο κομάτι που έγραψες, δώστο σε ένα πολύ γνωστό παραγωγό-συνθέτη του χώρου ( η σύνθεση να παραμείνει η ίδια, αλλά, αυτός να βάλει το όνομά του, ότι δηλαδή το έγραψε αυτός ). Σε πληροφορώ ότι σε λιγότερο από 6 μήνες θα δεις το τραγούδι σου στα ράφια των δισκοπωλείων με το όνομα του παραγωγού-συνθέτη. Οι δισκογραφικές εταιρίες στις μέρες μας δεν επενδύουν πλέον σε νέα πρόσωπα, αν δεν πληρωθούν πρώτα από αυτά.

Στον konu57, έχω να πω τα εξής:

1. Μια επαγγελματική εταιρία θα σου δώσει ένα επαγγελματικό προιόν.

2. Αν το CD του noiz.gr αποτελείται από 20 καλλιτέχνες, τα χρήματα που θα δώσει ο καθένας θα είναι περίπου 100 ευρώ. Με 100 ευρώ στο σπίτι δεν θα αγγίξεις ούτε το 10% του τελικού αποτελέσματος της επαγγελματικής εταιρίας όσον αφορά τόσο την ακουστική ποιότητα των CD, όσο και την ποιότητα και ποσότητα σε σελίδες των εξωφύλλων του κάθε CD ξεχωριστά.

3. Αν επιχειρήσεις να πουλήσεις σε LIVE εμφάνισή σου δικό σου CD έτσι στο ξεκάρφωτο χωρίς νόμιμα χαρτιά και χωρίς να κόβεις αποδείξεις, το πιο πιθανό είναι να σε κλείσουν μέσα.

Δε θέλω να κάνω διαφήμηση δισκογραφικής εταιρείας της οποίας είμαι ιδιοκτήτης και ασχολείται με όλα τα είδη μουσικής απλά βλέποντας το θέμα αν θέλετε μπορώ να σας βοηθήσω τελείως αφιλοκερδώς σαν μέλος του noiz να πραγματοποιήσετε το εγχείρημα γιατί με ενδιαφέρει να βλέπω τέτοιεσ δουλειές απο παιδιά με μεράκι στην κυκλοφορία.Σε οτι συζητάτε υπάρχει και αλήθεια αλλά και κάποια πράγματα εκτοσ τόπου κ χρόνου...Δε θέλω να προχωρήσω σε λεπτομέρειες γιατί δεν έχει νόημα και ούτε θέλω να κάνω διαφήμηση.Όποιος ενδιφέρεται ας μου στείλει πμ να το συζητήσουμε τηλεφωνικα.

Τι cd με μουσική και κουραφέξαλα!

Ενα cd με τα καλύτερα (κουφά) ποστ του ΝΟΙΖ!!!

1.000.000.000 αντίτυπα θα πουλήσει σε μια μερα!!! :lol: :lol: :lol:

Τι cd με μουσική και κουραφέξαλα! Ενα cd με τα καλύτερα (κουφά) ποστ του ΝΟΙΖ!!!

1.000.000.000 αντίτυπα θα πουλήσει σε μια μερα!!! :lol: :lol: :lol:

ΘΕΙΚΟΟΟΟ....να τα απαγελλει ο Κατελης.... :D :D

Παιδιά, ok, καλό το αστείο, αλλά, να μην ξεφύγουμε από το θέμα. Δε θέλω να δω κατεβατά ολόκληρα με αστεία επί του θέματος, το οποίο είναι άκρως σοβαρό, ειδικά για εμάς που έχουμε πολύ υψηλές βλέψεις για Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι καλό και το humour, αλλά, αν θέλετε να το συνεχίσετε, μπορείτε να το κάνετε στην Κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων".

Παιδιά' date=' ok, καλό το αστείο, αλλά, να μην ξεφύγουμε από το θέμα. Δε θέλω να δω κατεβατά ολόκληρα με αστεία επί του θέματος, το οποίο είναι άκρως σοβαρό, ειδικά για εμάς που έχουμε πολύ υψηλές βλέψεις για Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι καλό και το humour, αλλά, αν θέλετε να το συνεχίσετε, μπορείτε να το κάνετε στην Κατηγορία "Περί ανέμων και υδάτων".[/quote']

Ωπα ρε μεγαλε...σοβαρα...;;;Καλα που μας το πες...να μαθαινουμε σιγα σιγα...χαλαρωσε!!!

Και επισης οταν χρησιμοποεις γραπτο λογο...ασε την Προστακτικη απ εξω!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω το εξής....

Αν ο καλλιτέχνης δεν προωθεί την δουλειά του τότε γιατί μια εταιρεία να το κάνει....?

Η προώθηση μπορεί να είναι Lives, Demos, ακόμα, ακόμα και κυκλοφορία cd στο όνομα του καλλιτέχνη

Αυτό που πιστεύουμε οι περισσότεροι ότι δηλαδή θα στείλουμε ένα demo και θα μας στείλουν συμβόλαιο είναι ξεπερασμένο... κατα την ταπεινή μου γνώμη

Απο την άλλη καλό είναι να συμμετέχεις σε συλλογές αλλά για το noiz το πρόβλημα ταυτότητας του υλικού το οποίο θα παρουσιάσει εκτός απο εισπρακτικές δυσκολίες, θα παρουσιάσει και δυσκολίες στον τρόπο οργάνωσης και προώθησης ενός τέτοιο Υλικού.

προς το νέο μέλλος go forth:

"δηλαδή απλά προτείνεις ότι 20 άτομα θα κυκλοφορήσουν cd για να το αγοράσουνε 30% των μελών του noiz και πολύ έβαλα... να προωθηθεί δηλαδή σε 700 άτομα top...

105 ¤ για να με μάθουν 700 μέλη του Noiz.. μπά άσε η ιστοσελίδα μου μου στοιχίζει λιγότερο....και προωθώ και τον ευατό μου παράλληλα...ΜΤΠ..."

:)

antοuan_z,

είμαι χαλαρός και ήρεμος!

Απλά, προσπάθησα -θέλω να ελπίζω με επιτυχία- να προλάβω το μπάχαλο που ορισμένα μέλη προκαλούν με διάφορα αστεία τους σε διάφορα θέματα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από το κυρίως θέμα του topic.

Φιλικά!

ΥΓ.: Μη δώσεις συνέχεια και απαντήσεις περί αστείων κλπ. Ας αφήσουμε το συγκεκριμένο θέμα να εξελιχθεί ομαλά. Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φίλε, not_guilty,

ο καθένας μας προσωπικά είναι υπεύθυνος για το πως θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό. Εσύ πιστεύεις ότι το Internet είναι μονόδρομος για να δείξεις την δουλειά σου, εγώ δεν το πιστεύω. Εσύ και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες μπορείτε να ακολουθήσετε την κατ εσάς αποκλειστική οδό του internet. Εγώ και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες προτιμούμε και το internet, αλλά και τα real δισκοπωλεία, στα οποία έχει πρόσβαση ο περισσότερος κόσμος. Δεν θέλω να σου αναφέρω εδώ τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι Έλληνες έχουν σύνδεση στο internet και πόσοι εξ αυτών κάνουν αγορές μέσω Internet, γιατί θα σε απογοητεύσω.

Φιλικά!

ΥΓ. : Προσωπικά, γνωρίζω όλα τα ελληνικά sites και όχι μόνο, στα οποία μπορεί ένας καλλιτέχνης να ανεβάσει μουσική του. Σε πληροφορώ ότι κανένας από τους καλλιτέχνες που ανεβάζουν δουλειές τους στο internet δεν έχει κάνει κάτι το σπουδαίο, μιας και αυτοί που ακούν τη μουσική τους δεν υπερβαίνουν σε αριθμό ( ειδικά για τα ελληνικά sites ) τα 400-500 άτομα. Αν βγούμε, όμως, από τον μικρόκοσμο του internet, η αγορά ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Φίλε' date=' not_guilty,
Σε πληροφορώ ότι κανένας από τους καλλιτέχνες που ανεβάζουν δουλειές τους στο internet δεν έχει κάνει κάτι το σπουδαίο, μιας και αυτοί που ακούν τη μουσική τους δεν υπερβαίνουν σε αριθμό ( ειδικά για τα ελληνικά sites ) τα 400-500 άτομα. Αν βγούμε, όμως, από τον μικρόκοσμο του internet, η αγορά ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.[/quote']

Το γνωρίζω ότι κανένας δεν έχει κάνει τίποτε το σοβαρό αλλά και απο την άλλη δεν θυσίασαν και τίποτα... Αυτό προσπαθώ να πω...

Έβγαλαν την δουλειά τους παραέξω με τα λιγότερα έξοδα αφιλοκερδός.. σε 500 άτομα στην καλύτερη σου λέω εγώ.... στείνοντας μια σελίδα στο ίντερνετ μια ρημάδα σελίδα...

Ούτε live ούτε πήγαινε έλα.. ούτε τίποτα..

Τώρα είμαι γνώστης του αριθμού χρηστών ιντερνετ και γνωρίζω τα ποσοστά πωλήσεων Online ... και για αυτόν τον λόγο δεν πουλάς τίποτα... Απλά παρουσιάζεσαι.. Δεν θα διαφωνώ σε τίποτα απο όσα ισχυρήζεσαι για τα υπέρ του cd απο το mp3... και εγώ μαζί σου.. αλλά μια τέτοια απόφαση είναι πολύ ποιό σημαντική απο τα 2000 που θα μου κοστίσει...

Τώρα απο το να βγείς απο τον "Μικρόκοσμο" του Ιντερνετ μέχρι να πουλήσεις εκκ.... υπάρχει μια μεγάλη απόσταση η οποία περίεχει και άλλα πράγματα.. όπως σαφώς φαντάζομαι θα γνωρίζεις..

ΜΤΠ

Και χρήμα για την διανομή? Εκεί δεν είναι τα πολλά φράγκα? ή κανω λάθος? Απλά ρωτάω, δεν ξέρω...

Δε θέλω να κάνω διαφήμηση δισκογραφικής εταιρείας της οποίας είμαι ιδιοκτήτης και ασχολείται με όλα τα είδη μουσικής απλά βλέποντας το θέμα αν θέλετε μπορώ να σας βοηθήσω τελείως αφιλοκερδώς σαν μέλος του noiz να πραγματοποιήσετε το εγχείρημα γιατί με ενδιαφέρει να βλέπω τέτοιεσ δουλειές απο παιδιά με μεράκι στην κυκλοφορία.Σε οτι συζητάτε υπάρχει και αλήθεια αλλά και κάποια πράγματα εκτοσ τόπου κ χρόνου...Δε θέλω να προχωρήσω σε λεπτομέρειες γιατί δεν έχει νόημα και ούτε θέλω να κάνω διαφήμηση.Όποιος ενδιφέρεται ας μου στείλει πμ να το συζητήσουμε τηλεφωνικα.
Iris, χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον που έδειξες, αρκεί να μην είναι για άλλη μια φορά μόνο λόγια και τίποτα περισσότερο. Πολλοί υπόσχονται πολλά και λένε ακόμα περισσότερα, αλλά, πάρα πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν πράξεις τα λόγια τους.

Χωρίς να αναφέρεις το όνομα της δισκογραφικής εταιρίας της οποίας είσαι ιδιοκτήτης, θέλουμε να ακούσουμε την άποψή σου πάνω στο τί είναι αλήθεια και τί είναι ψέμα από όλα όσα προαναφέρθηκαν. Όπως καταλαβαίνεις, έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους νεοανερχόμενους καλλιτέχνες να γνωρίζουμε τί ακριβώς συμβαίνει μέσα στις δισκογραφικές και πώς ακριβώς λειτουργούν, ειδικά από τα χείλη ενός ιδιοκτήτη μιας τέτοιας εταιρίας.

ΥΓ.: Περιμένω απάντηση και στο προσωπικό μήνυμα που σου έστειλα.

Go_Forth, υπήρξε καμία ανταπόκριση στο κάλεσμά σου ή η συζήτηση που γίνεται (και τείνει να παρεκτραπεί) είναι χωρίς σημασία; Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back