CD με συνθέσεις μελών του www.noiz.gr

Go_Forth

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Πώς σας φαίνεται η ιδέα να κυκλοφορήσουμε 1 CD με δικές μας συνθέσεις;

Έχω μπροστά μου αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα έξοδα για τη δημιουργία του CD, τα οποία έχουν ως εξής:

2.000 CDs :

Η μήτρα από 2.000 CDs και πάνω είναι δωρεάν. ¶ρα, δεν θα πληρώσουμε απολύτως τίποτα.

Tα 2.000 CDs με 4 χρώματα πάνω στον ψηφιακό δίσκο, μαζί με 2.000 τετρασέλιδα εμπροσθόφυλλα και 2.000 μονοσέλιδα οπισθόφυλλα + 2.000 πλαστικά κουτιά κοστίζουν 0,85 ευρώ το καθένα. Σύνολο 1.700 ευρώ.

Η ταινία ασφαλείας για τα 2.000 Cds κοστίζει 0,04 ευρώ η καθεμιά. Σύνολο 80 ευρώ.

ΦΠΑ: 19%

¶ρα:

1.700 + 80 + 338.2 (ΦΠΑ) = 2.118,2

Αν συνεργαστούμε 20 καλλιτέχνες, το τελικό κόστος για κάθε καλλιτέχνη προσωπικά ανέρχεται σε 105.91 ευρώ.

Νομίζω πως περίπου 100 ευρώ δεν είναι πολλά για την κυκλοφορία των τραγουδιών μας.

Περιμένω σχόλια σας και τυχόν απορίες.

Και πάλι καλημέρα!

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο CD δεν θα πρέπει να είναι μέλη της ΑΕΠΙ, αλλά, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και η συνολική διάρκεια του κομματιού που επιθυμούν να κυκλοφορήσουν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 λεπτά στην περίπτωση που οι καλλιτέχνες είναι 20.

ποιος εισαι συ ρε φλαρακι> :):):)

καλως ηρθες. παντως μου φαινεσαι γνωστη φατσα (γνωστη φατσικοτητα που λεει και ανιτα πανια)

Και πώς θα φτάσει στα ράφια;

Και ποιός θα το διαφημίσει;

Και ποιος θα το αγοράσει;

Αφού είμαστε μια on-line κοινότητα, ας φτιάξουμε όντως μια προσεγμένη συλλογή με συνθέσεις noizάδων, και ας τη διαθέσουμε δωρεάν για downloading απο to νοιζ. Θα μπορούσε να είναι ένα zip με όλα τα κομμάτια, εξώφυλλα, πληροφορίες για τα κομμάτια κλπ...

Εχει συζητηθεί το θέμα εκτενώς.

Ο νέος φίλος δεν το διάβασε.

Καλό είναι πάντως που μάθαμε τα τιμολόγια κοπής cd.

Μετά και κατά τη διάρκεια του live, ας το ξανασυζητήσουμε.

Μετά από πολλή φασαρία και αφού αντί να με καλωσορίσετε με πιάσατε από τα μούτρα, χαίρομαι που ξεκλειδώθηκε το Θέμα! Ο διαχειριστής gerasimos με κατηγόρησε ότι ήμουν διαφημιστής της FABELSOUND και 3 φορές διέγραψε τα μηνύματά μου! Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν ανήκω στο διαφημιστικό τμήμα της εταιρίας, αλλά, ούτε και σε κάποια άλλη θέση της εταιρίας! :D Ενδεικτικά ανέφερα την εταιρία, μιας και είναι η μεγαλύτερη στο χώρο, με χαμηλότερες τιμές ( λογικό και συμφέρον για μας, λόγω του όγκου της ) και εκεί γίνεται η κοπή των μεγαλύτερων μουσικών παραγωγών.

Η μουσική μας πρέπει να κυκλοφορήσει σε real μορφή και όχι internetική! Στο Internet έχουν πρόσβαση πολλοί λίγοι άνθρωποι, ενώ στα δισκοπωλεία το 100%. Είναι χαμένος χρόνος και κόπος να ανεβάζεις δουλειές σου μόνο στο διαδίκτυο. Υπάρχουν και άλλα sites όπου οι καλλιτέχνες ανεβάζουν τη μουσική τους, αλλά, δυστυχώς την ακούν μόνο 5-10 άτομα, μεταξύ τους δηλαδή. Οπότε, προσωπικά το θεωρώ ανόητο.

Δεν συμφωνω. Στα δισκοπωλεια μπορει να εχουν προσβαση πολλοι περισσοτεροι ομως δεν αγοραζουν ολοι οτι κυκλοφορει και δευτερον και πιο σημαντικο δεν υπαρχει περιπτωση να γινει ετσι ευρυτερα γνωστο γιατι απευθυνεται σε ενα συγκεκριμενο ταργκετ γκρουπ. Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι που ψαχνουν ολα τα δισκακια σε ενα δισκοπωλειο ενα προς ενα. Ετσι λοιπον ενα τετοιο εγχειρημα χρειαζεται και τον αναλογο τυπο και στρατηγικη μαρκετινγκ για να προωθηθει.

Αντιθετως συμφωνω με την αποψη για την on line διανομη. Ετσι στοχευει κανεις αμεσως στο ταργκετ γκρουπ που ειμαστε ολοι εμεις που συμμετεχουμε στο noiz. Τι πιο απλο απο το να ανεβει με καποιο τροπο στο noiz μια τετοια συλλογη. Και το κυριωτερο θα εχει πολυ μικροτερο κοστος.

Συνοψιζοντας ειτε βγει σε cd στα δισκοπωλεια ειτε ανεβει on line εμεις που μπαινουμε στο noiz θα το παρουμε. Απλως στην πρωτη περιπτωση, εκτος απο τον προσωπικο κοπο των παιδιων απο εδω μεσα που θα δουλεψουν για περατωθει αυτη η συλλογη, θα υπαρχει και το χρηματικο κοστος για το cd.

To noiz έχει 2411 μέλη! Πές ότι από αυτούς οι 500 είναι ενεργά μέλη και οι 100 έχουν ένα κομμάτι να προσφέρουν. Ποιος θα επιλέξει ποιοι 20 θα βάλουν το κομμάτι τους σε cd. Θα κάνουμε και online reality?

Πιστεύω πως η ιδέεα της ιντερνετικής συλλογής είναι πολύ καλύτερη. Και με τα 2000 ευρώ που χρειάζονται για τα cd, μπορείς πολύ άνετα να προοθήσεις την συλλογή online!

Η εποχές των cd έχουν περάσει, το internet είναι το μέλλον και ειδικά για τους underground καλλιτέχνες.

Υ.Γ. εδώ τα cd των reality δεν πουλάνε και αναγκάστηκαν να τα δίνουν τζάμπα με τηλεοπτικά περιοδικά

Fleamail:

Πές ότι από αυτούς οι 500 είναι ενεργά μέλη και οι 100 έχουν ένα κομμάτι να προσφέρουν.
Σωστο και αυτο.

Ούτε το CD πέθανε, ούτε φυσικά το internet είναι 'για τις παρέες'

Ψυχραιμία και να μην εκτρεπόμαστε στα άκρα... :?

Το πρόβλημα με το Internet είναι πως η ποιότητα (λόγω όγκου) των κομματιών δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή. Επίσης είναι (ακόμα, και όχι για τους ρομαντικούς μόνο) διαφορετικό να έχεις ένα CD με τα εξώφυλλα, τους στίχους, κλπ, από μερικά files στο PC ή το iPod σου.

Ωστόσο μέσω του διαδικτύου μπορεί κάποιος τουλάχιστον να πάρει μια ιδέα και φυσικά όλη η προώθηση μπορεί να γίνει από κει.

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι 'κυκλοφορούμε ένα CD'. Και τι θα έχει μέσα δηλαδή;

Ιντρουμένταλ μαζί με τραγούδια με φωνητικά, με αγγλικό αλλά και ελληνικό στίχο; Μέταλ μαζί με blues και hip-hop μαζί με fusion και electronica μαζί με funk;

Αχταρμάς θα είναι...

Πολύ καλύτερα να δημιουργηθεί μια σταθερή 'βιβλιοθήκη' πρωτότυπης μουσικής (no backing tracks please), όπου ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει στην καλύτερη δυνατή ποιότητα τα κομμάτια του. Και από κει, κατά καιρούς να δημιουργούνται συλλογές σε CD που τουλάχιστον να 'συμφωνούν' κάπως στο γενικό στυλ.

Αυτό είναι το μοναδικό σενάριο που κατά τη γνώμη μου μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά για όλους...

Τώρα, η εταιρεία κοπής, τα κανάλια διανομής και όλα τα υπόλοιπα (όπως ίσως κάποιες χορηγίες), είναι κάτι που βρίσκεται στην πορεία... οι προτάσεις σίγουρα θα υπάρχουν. :wink:

συμφωνω με το προβλημα της ομοιογενειας που εθεσε ο abraxas

διαφωνω για αλλη μια φορα με τη διαγραφη ποστ (πρεπει να γραψει καποιος κατι τραγικα προσβλητικο ή διαφημιστικο για να του διαγραφει ποστ)

Εγω παντως σε καλωσορισα go_forth , εσυ μπουκαρες λιγο αποτομα , γιαυτο προκαλεσες ολιγον την καχυποψια.

καλωσορισες και παλι. σκουπισε λιγο τα ποδια σου πριν μπεις αν θες μολις σκουπισαμε :):)

Συμφωνώ με Abraxas και Boody. Επίσης σημειώνω ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται κατά παραγγελία. Η ελληνική μουσική σκηνή πάσχει από απίστευτη (ελπίζω γόνιμη) ανομοιομορφία και αυτό δεν μπορεί να "θεραπευτεί" όσο καλές προθέσεις και να υπάρχουν.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μουσικοί θα πρέπει να αναζητήσουν κοινά σημεία με άλλους μουσικούς και να εργαστούν για την υλοποίηση του κοινού τους μουσικού οράματος. Αν υπήρχε ένας κρίσιμος αριθμός ανθρώπων που να έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα γινόντουσαν διάφορα "μαγικά" πράγματα: θα είχαμε ενδιαφέρον από το κοινό, το οποίο θα μετατρεπόταν σε ενδιαφέρον από την μεριά παραγωγών-εταιρειών.

Με την πάροδο του χρόνου' date=' οι μουσικοί θα πρέπει να αναζητήσουν κοινά σημεία με άλλους μουσικούς και να εργαστούν για την υλοποίηση του κοινού τους μουσικού οράματος. Αν υπήρχε ένας κρίσιμος αριθμός ανθρώπων που να έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα γινόντουσαν διάφορα "μαγικά" πράγματα: θα είχαμε ενδιαφέρον από το κοινό, το οποίο θα μετατρεπόταν σε ενδιαφέρον από την μεριά παραγωγών-εταιρειών.[/quote']

Να σημειώσω κάτι σημαντικό...

Αγοράζω από το guitar9 και άλλα σχετικά sites. Πιθανώς να υπάρχουν sites όχι μόνο για φίλους της κιθαριστικής μουσικής, αλλά και της ηλεκτρονικής, της χορωδιακής και δεν ξέρω τι άλλο.

Το ζήτημα είναι ότι μέσα από τέτοια κανάλια και με ανεξάρτητες παραγωγές γιατί εκεί είναι το μέλλον, όπως έχουν διαπιστώσει ακόμα και απόλυτα καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μπορεί τόσο ο δημιουργός να κερδίσει αυτά που δικαιούται, όσο και ο ακροατής να βρει ποικιλία και εξαιρετικές τιμές.

Γιατί άλλο είναι να δίνεις 20 Ευρώ για ένα CD και άλλο 8-10. Έτσι μόνο θα χτυπηθεί η πειρατεία. Και φυσικά άλλο είναι να κερδίζεις 0.3 Ευρώ για κάθε δίσκο σου, και άλλο να βγάζεις 4-5 Ευρώ...

Και ούτε εταιρείες να κυνηγάνε τα sites με tabs και στίχους, ούτε τίποτα... :twisted:

GO FORTH έχεις μόλις 2 δημοσιεύσεις στο νοιζ και ενδιαφέρεσαι κιόλας για την κυκλοφορία των καλλιτεχνικών ανησυχιών των μελών του?? ύποπτο!!!!! 8O

θα συμφωνησω με τον γερασιμο!!! :evil:

Και εμένα που είμαι άσχετος ψιλοκουφό μου φένεται :-/

Να ρωτήσω απο περιέργια... για μια τέτοια περίπτωση δεν χρειάζεται και μια δισκογραφική να το αναλάβει την όλη φάση? Τι διαδικασία πρέπει να γίνει για να βγεί ένα cd-lp ? Υπάρχει παρόμοιο θέμα στο noiz? Θυμάται κανείς? Με την αναζήτηση δεν μου βγάζει κάτι...

Φίλε, problematic, γεια σου!

...Όχι, μια δισκογραφική εταιρία δεν είναι απαραίτητη για να βγει ένα CD / LP στην ελληνική και ξένη αγορά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

ΓκοουΦορθ πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι γι'αυτό; Φορολογία;

Nepal, όλα τα απαιτούμενα έξοδα, αλλά και ο ΦΠΑ 19%, αναφέρονται αναλυτικά στην προηγούμενη σελίδα του θέματος και μάλιστα στο πρώτο post μου. Από τη στιγμή που ένας καλλιτέχνης είναι και ο παραγωγός της δουλειάς του και οι συνθέσεις του είναι 100% δικές του και όχι διασκευές, μπορεί ανετότατα και νομιμότατα να κυκλοφορήσει όσα CD επθυμεί και σε όσα αντίτυπα αυτός θέλει.

Όσον αφορά το CD του noiz.gr, αν οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουμε ΔΕΝ είμαστε μέλη της ΑΕΠΙ, αλλά, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και δώσουμε την άδεια κυκλοφορίας των συνθέσεων μας σε έναν άνθρωπο ( μουσικό παραγωγό, οποίος και θα "πληρώσει" για την όλη παραγωγή-στην ουσία εμείς θα του δώσουμε τα χρήματα, γι αυτό και βάζω εισαγωγικά- ), η δουλειά είναι πλέον εφικτή και σύμφωνα με το νόμο. Αυτός θα είναι ο υπεύθυνος κυκλοφορίας του CD για το νόμο, στο όνομά του θα κοπούν οι αποδείξεις κλπ. .

Οι δισκογραφικές πλέον δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι για να βγάλει ένας νέος καλλιτέχνης ένα CD με μια εταιρία θα πρέπει να πληρώσει από πάνω και την εταιρία, αντί η εταιρία να πληρώσει με χιλιάδες ευρώ προκαταβολικά το νέο καλλιτέχνη για να προτιμήσει τη συγκεκριμένη εταιρία!

Ακόμα κι όταν θέλω να κυκλοφορήσω ένα solo album, γιατί να δώσω 10.000 ευρώ σε μια εταιρία μόνο και μόνο για να μου βάλει τη στάμπα της πάνω στο CD, τη στιγμή που με το 1/5 των χρημάτων αυτών μπορώ να κάνω μόνος μου τη δουλειά και τα υπόλοιπα 4/5 να τα δώσω για προώθηση της δουλειάς μου στα ΜΜΕ;

Ακόμα κι όταν θέλω να κυκλοφορήσω ένα solo album, γιατί να δώσω 10.000 ευρώ σε μια εταιρία μόνο και μόνο για να μου βάλει τη στάμπα της πάνω στο CD,
Γιατί αλλιώς θα πρέπει να κάνεις μόνος σου το marketing plan και την προώθηση.

Σαφώς και προτιμώ να κάνω εγώ με τους συνεργάτες μου το marketing plan και την προώθηση παρά η εταιρία. Αν και μεταξύ μας, δεν είναι και λίγοι οι καλλιτέχνες που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε εταιρίες και εξακολουθούν να βρίσκονται στην αφάνεια! Πολλές φορές η προώθηση ενός νέου καλλιτέχνη από μια εταιρία είναι από κακή έως και ανύπαρκτη. Μη νομίζεις πως επειδή θα σε αναλάβει μια δισκογραφική εταιρία, θα έχεις και πολύ καλή προώθηση! Εταιρία και άριστη προώθηση είναι 2 πράγματα που δεν συμβαδίζουν απαραίτητα! Επειδή τυχαίνει να είμαι μέσα στο χώρο και ορισμένοι φίλοι μου-τραγουδιστές να είναι παιδιά μεγάλων επιχειρηματιών της νύχτας, ξέρω πάρα πολύ καλά τί σου λέω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back