Buzz Feiten

satanikoskioftes

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Το Buzz Feiten είναι τόσο απίστευτο σύστημα όσο λένε?Το έχει δοκιμάσει κανείς?Μπαίνει σε όλες τις κιθάρες?

απιστευτο?δεν νομιζω...ετσι κι αλλοιως ουτε αυτο δεν μπορει να ιντοναρει ΤΕΛΕΙΑ καμμια κιθαρα,αν η κιθαρα σου δεν ιντοναρει σωστα μετα απο ενα ΤΕΛΕΙΟ σετ απ (ολο το πακετο βεβαια και fret dress & nut) & μονο αν το ΑΚΟΥΣ αυτο τοτε ισως αξιζει να το δοκιμασεις,παντως εδω και αιωνες εκατομμυρια κιθαριστες ζουσαν και χωρις αυτο και μια χαρα in tune ηταν (σου μιλαει βεβαια ενας τελεκαστερακιας που ετσι κι αλλοιως λατρευει την χειροτερη κιθαρα απο πλευρας intonation που υπαρχει...... ;D ;D)

απο οτι ξερω αν ο τεχνικος ειναι qualified το βαζει σε ολες τις κιθαρες.

Οι 3τες πχ με distortion δε θα ακουγονται ωραια; Αυτο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να το καταλαβει  :P

βοηθάει κυρίως σε ακόρντα σε ψηλά τάστα όπου συνήθως ακούμε ένα turbulence. Κοστίζει λίγα και μπαίνει σε οποιαδήποτε κιθάρα. Και μη φανταστεις οτι ειναι ολόκληρο σύστημα, ένα nut είναι στην ουσία.

Πάντως εγώ ζω και χωρίς αυτό εδώ και κάμποσα χρόνια...

Χωρις να θέλω να κάνω διαφήμιση ο Παναγιώτης από τις eclipse είναι μου φαίνεται ο μόνος certified, ρώτα τον ίδιο για περισσότερα

Superfunk είπε:
παντως εδω και αιωνες εκατομμυρια κιθαριστες ζουσαν και χωρις αυτο και μια χαρα in tune ηταν
+11880  ;D

δεν είναι κάτι τρελό που να θέλεις να έχεις οπωσδήποτε στην κιθάρα σου.. δεν είναι δηλαδή όπως το παρουσιάζουν.. είναι μια καλή προσθήκη όμως, κάνει την κιθάρα πιο in-tune αλλά και πάλι δεν είναι τέλεια..

δουλεια δεν ειχε ο διαολος.....

είναι ένα πολύ έξυπνο σύστημα μου λύνει μαθηματικά το πρόβλημα στο tune πού αντιμετοπίζουν όλες οι κιθάρες με απλό nut ίσως να μην σου κάνει και καμία διαφορά αν δεν στο λέγε κάποιος αν άκουγες μια κιθάρα που το χει..βέβαια αν ακούσεις προσεκτικά πριν και μετά θα καταλάβεις ...φίλου μου του κόστισε 70 ευρό μαζί με την εγκατάσταση σε τεχνικό...καλό είναι...αλλά ζείς και χωρίς αυτό παραπάνω από άνετα ( και διορθώστε με αν κάνω λάθως αλλά νομίζω ότι δεν διορθώνει προβληματικές κιθάρες)

Κάθε σύστημα που βελτιώνει το intonation στην κιθάρα (πάντα μέχρι το όριο που επιτρέπει το όργανο, δηλαδή ποτέ τέλεια) είναι ευπρόσδεκτο. Το γεγονός ότι "οι παλιοί δεν το είχανε" είναι ανάλογο με το να λέμε "η προγιαγιά μου δεν είχε τρεχούμενο νερό στο χωριό και μια χαρά μεγάλωσε 6 παιδιά".  ::)

Παρόμοιας φιλοσοφίας είναι και τα nut της Earvana, όπως και αυτά που βάζουν τα τελευταία χρόνια η Musicman και η PRS.

Σε κάθε περίπτωση πάντως επαναστατικό δεν είναι. Α, και χρειάζεται και κουρδιστήρι που να υποστηρίζει Buzz Feiten για να το εκμεταλευτείς.

Αν θέλεις κάτι πιο... επαναστατικό δες αυτά:

http://www.novaxguitars.com/index.html

(fan fretted guitars)

http://www.truetemperament.com/site/index.php

(μια άλλη ανάλογη ιδέα από τη Σουηδία)

Superfunk είπε:
... (σου μιλαει βεβαια ενας τελεκαστερακιας που ετσι κι αλλοιως λατρευει την χειροτερη κιθαρα απο πλευρας intonation που υπαρχει...... ;D ;D)...
Και νομιζα οτι οι τζαγκ ηταν οι χειροτερες!  ;D

Το εχουν καποιες κιθαρες μου αυτο, αλλα μου τη σπαει λιγο γιατι εχουν πιο μικρο 1ο ταστο  ;D

εξαλου κουλος και κουφος ειμαι, τι τα θελω εγω αυτα  :P

Παντως ενας φιλος το εχει κανει σε μια κιθαρα του χωρις ειδικο κουρδιστηρι (και χωρις νατ νομιζω...?), αρκει να καταλαβεις την φιλοσοφια του (κουρδιζεις καποιες νοτες μεταξυ τους ή καποιες χορδες σε αλλες θεσεις, οχι καθε χορδη ανοιχτη οπως κανεις με τα ειδικα κουρδιστηρια).

Trending...

Νέα θέματα

Back