Στο δίλημμα προενίσχυση της Mackie και π.χ. ένα Neumann
VS προενίσχυση π.χ.
focusrite και ένα π.χ. rode ΔΕΝ έχω σαφή απάντηση υπό την έννοια ότι δεν έχω κάνει A/B τεστ σε αυτόν τον συνδυασμό (και αν μιλάμε για video στο Youtube ή Mp3 , ούτε θα καταλάβω τη διαφορά) ;D.
Γενικά είμαι της αρχής ότι η προενίσχυση πρέπει να είναι ένα κλικ πιο πάνω σε κατηγορία από το μικρόφωνο (όχι το ανάποδο) [το ίδιο πιστεύω και στην φωτογραφία-video, δηλαδή ο σωστός φωτισμός (αναλογικά προενίσχυση) είναι πιο σημαντικός από την κάμερα (αναλογικά μικρόφωνο) – τηρουμένων των αναλογιών] , αλλά εν προκειμένω σου πρότεινα το αντίθετο από αυτό που πιστεύω, γιατί…..ξεκίνησες ανάποδα. Είχες ήδη προενίσχυση.
Εδώ κολάει το με δεσμεύει η κάρτα σου.
Έδωσες π.χ. 350 , 400 € μ, δεν ξέρω πόσο έχει ακριβώς….και πήρες καλές προενισχύσεις. Τώρα θα τις παροπλίσεις…..
Οπότε αν έχεις σκόπο την ΓΕΝΙΚΗ αναβάθμιση……δηλαδή να αλλάξεις κατηγορία, τόσο σε μικρόφωνο , προενίσχυση και κάρτα, ξεκίνα σωστα.
Αλλάζεις κατηγορία στο μικρόφωνο, παίρνεις π.χ. το Neumann και όχι το rode….μετά στην προενίσχυση και τέλος στην κάρτα.
Αν είναι να σπάσεις το ποσό, πάρε και δύο μικρόφωνα που λέει ο λόγος …..κάπως έτσι το σκέφτηκα.