Boss GT-8 και BOSS GT-10B με USB στο Nuendo

hartzoul

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Χρησιμοποιώντας το nuendo 3, έχουμε μια ηλεκτρική κιθάρα πεταλιέρα BOSS GT-8 και το μπασο Βoss GT-10B.

Λέμε αν συνδέσουμε κάθε πεταλιέρα μέσω USB  με το PC, αντί για καρφιά ή XLR.

Θα μπορούμε να στείλουμε ήχο στο nuendo    M A Z I    με τα effects της κάθε πεταλιέρας sto nuendo?

Είναι πρακτικό να παίξουμε με USB, ή θα έχουμε προβλήματα....?

Την πεταλιέρα του Μπασου την συνδέσαμε προχτες, βάλαμε driver, την είδε το pc, αλλά στο nuendo δεν κατάφερα να την κάνω να παίξει.

Αν κάποιος έχει δοκιμάσει ήδη το usb σε κάποια απο τις πεταλιέρες αυτές, ή άλλες σχετικές (ΒOSS)  με το nuendo, ας μας φωτίσει!

Ευχαριστούμε!

...έχουμε μια ηλεκτρική κιθάρα πεταλιέρα BOSS GT-8 και το μπασο Βoss GT-10B. Λέμε αν συνδέσουμε κάθε πεταλιέρα μέσω USB  με το PC, αντί για καρφιά ή XLR.
Η δικιά σου GT-8 έχει USB ?

Ναι, έχει USB, και η GT-8, και η GT-10B

Ρωτάω αν κάποια απο τις δύο -ή και οι δύο στην καλύτερη- μπορούν να παίξουν στο nuendo με USB, αντι για καρφιά, με τα effects τους....

Θέλεις να στείλεις ήχο (Audio) μέσω USB? Ή σήματα midi

Στο γράφω έτσι, για να καταλάβεις το "παράλογο" του αιτήματος.

hartzoul είπε:
Ναι, έχει USB, και η GT-8, και η GT-10B

Ρωτάω αν κάποια απο τις δύο -ή και οι δύο στην καλύτερη- μπορούν να παίξουν στο nuendo με USB, αντι για καρφιά, με τα effects τους....
Μιλάς για την παρακάτω πεταλιέρα.

http://www.roland.com/products/en/GT-8/index.html

Και σε ξαναρωτάω. Η δικιά σου Boss GT-8 έχει USB ?

Βασικά θα πρέπει να πας στο ASIO Multimedia Setup και να ενεργοποιήσεις τις εισόδους απ'τις πεταλιέρες, εφόσον είναι συνδεμένες και οι δύο στον υπολογιστή, για να μπορέσει να δει όλες τις επιλογές.

Αφού ενεργοποιήσεις απο το ASIO Multimedia Setup, άνοθξε το NUENDO και θα πας στο Device Setup, αν εκεί φαίνονται όλες οι επιλογές στο Input δεν έχεις πρόβλημα.

Άνοιξε ένα κανάλι, επέλεξε απο που θέλεις να πάρει σήμα και λογικά πρέπει να γράφει τώρα.

Θέλω να στείλω Αudio σημα παιδιά απο την πεταλιέρα, όχι MIDI. Δεν έχει MIDI μαγνήτη η ηλεκτρική κιθάρα, ούτε το Μπάσο. Και ναι, έχει USB και η μία πεταλιέρα, και η άλλη.

Να γλυτώσω κανάλια στην κάρτα ήχου θέλω, γιατί τα τύμπανα παίρνουν ήδη 7. Οι φωνές, τα όργανα κλπ.... Βγαίνουμε οριακά στα 16 κανάλια που σηκώνουν οι 2 κάρτες μας (MOTU 8PRE)

WilliamSats, σε ευχαριστώ, θα δοκιμάσω, κι ελπίζω να βγάλω έτσι άκρη. Θα ενημερώσω.

WilliamSats είπε:
Βασικά θα πρέπει να πας στο ASIO Multimedia Setup και να ενεργοποιήσεις τις εισόδους απ'τις πεταλιέρες, εφόσον είναι συνδεμένες και οι δύο στον υπολογιστή, για να μπορέσει να δει όλες τις επιλογές.

Αφού ενεργοποιήσεις απο το ASIO Multimedia Setup, άνοθξε το NUENDO και θα πας στο Device Setup, αν εκεί φαίνονται όλες οι επιλογές στο Input δεν έχεις πρόβλημα.

Άνοιξε ένα κανάλι, επέλεξε απο που θέλεις να πάρει σήμα και λογικά πρέπει να γράφει τώρα.
Θα εκπλαγώ πολύ εάν κάνεις κάτι. Η κιθάρα σου παράγει ήχο μέσω καρφιού, η midi πόρτα της πεταλιέρας σου μεταφέρει midi πληροφορίες...

Η επεξεργασία του ήχου που γίνεται, πάλι σε Audio σήμα μετατρέπεται και έτσι (με καρφί) βγαίνει.

hartzoul είπε:
Και ναι, έχει USB και η μία πεταλιέρα, και η άλλη.
Η δικιά σου Boss GT-8 έχει USB. Περίεργο.

Γιατί η δικιά μου Boss GT-8 δεν έχει USB;

Θα τους κάνω μήνυση. Με γελάσανε !!!

Θα σε παρακαλούσα πάρα πολύ να ανεβάσεις μία φωτογραφία από την δικιά σου GT-8 να κάνω τα παράπονά μου εκεί που πρέπει.

Παρακάτω είναι η φωτό της δικιάς μου Boss GT-8 χωρίς USB.

bossgt8.jpg

marathon είπε:
Θα εκπλαγώ πολύ εάν κάνεις κάτι. Η κιθάρα σου παράγει ήχο μέσω καρφιού, η midi πόρτα της πεταλιέρας σου μεταφέρει midi πληροφορίες...

Η επεξεργασία του ήχου που γίνεται, πάλι σε Audio σήμα μετατρέπεται και έτσι (με καρφί) βγαίνει.
Εγώ το είπα σε περίπτωση (λέμε τώρα) που έχει USB (πραγματικά δεν έχω προσέξει ποτέ αν έχει ή όχι, αλλά για να το λέει ο Μανώλης...), δεν είπα οτι θα πάρει audio απ'το MIDI.

Βέβαια αυτό που έγραψα ισχυεί για όλα τα USB Interfaces. Τώρα είτε έχει η δικιά του, είτε όχι... Who Knows

http://www.dailymotion.com/video/x2j26k_jimi-hendrix-band-of-gypsys-who-kno_music

WilliamSats είπε:
Εγώ το είπα σε περίπτωση (λέμε τώρα) που έχει USB (πραγματικά δεν έχω προσέξει ποτέ αν έχει ή όχι, αλλά για να το λέει ο Μανώλης...),
Και να έχει ρε Βill η πεταλιέρα, η κιθάρα δεν έχει φτιαχτεί για να στέλνει τους ήχους της μέσω USB...εκτός από κάτι κιθάρες Berigher που έχουν USB!!!!

Πάντα περνούσα την GT-8 από SPDIF και ήμουν υπερ ευχαριστημένος...ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις τα AD/DA convertions που κανουν "ζημιά" στον ήχο...

πάντως και εγώ για χρόνια δουλεύω NUENDO 3.2...αποτι θυμαμε connections...και απλά ενεργοποιείς τα BUS που σχετίζονται με την κάρτα ήχου σου...και στην τελική προσθετείς τα tracks και επιλέγεις το BUS που ενεργοποίησες...

...και εγώ ψήνομαι να δω φώτο από την GT-8 με USB...

marathon είπε:
Και να έχει ρε Βill η πεταλιέρα, η κιθάρα δεν έχει φτιαχτεί για να στέλνει τους ήχους της μέσω USB...εκτός από κάτι κιθάρες Berigher που έχουν USB!!!!
Τόσο η GT-10 όσο και η GT-10B κάνουν audio streaming μέσω USB.

Όσο για την GT-8 (τουλάχιστον την δικιά μου που δεν έχει USB), για αρκετά καθαρότερο ήχο, μόνο μέσω SPDIF (όπως ανέφερε πιό πάνω ο alexi) κάνοντας bypass τα εσωτερικά DAC. Φυσικά και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ποιότητα, καθαρότητα αλλά και στον όγκο του ήχου το εξωτερικό DAC που θα χρησιμοποιήσουμε.

Παιδιά.... Εγινε τραγικό λάθος...

Λοιπόν, εγώ παίζω ακουστική απλά επειδή ασχολούμαι με internet, έστειλα το μήνυμα για χάρη του ηλ. κιθαρίστα. Κατάλαβα λάθος, η GT-8 δεν έχει USB..... έχετε δίκιο παιδιά, μη βαράτε... :'(

Συγνώμη, ξέρω είναι σπαστικό να γράφουμε λάθη ή ασάφειες εδώ....

Εχει όμως η GT-10 (USB), οποτε εκει θα δοκιμάσω την συμβουλή του WilliamSats.

Οσον αφορά τώρα την GT-8, επειδή υπάρχουν καλώδια-μετατροπείς από MIDI σε  USB, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε κάτι για να στείλουμε σήμα στο PC χωρίς να περάσουμε από την κάρτα ήχου, έτσι?  Μόνο με MIDI μαγνήτη στην κιθάρα γίνεται, να φανταστώ, σωστά?  Μιας και η έξοδος MIDI της πεταλιέρας μόνο midi Πληροφορία αποστέλει...

Sorry again

hartzoul είπε:
Οσον αφορά τώρα την GT-8, επειδή υπάρχουν καλώδια-μετατροπείς από MIDI σε  USB, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε κάτι για να στείλουμε σήμα στο PC χωρίς να περάσουμε από την κάρτα ήχου, έτσι?  Μόνο με MIDI μαγνήτη στην κιθάρα γίνεται, να φανταστώ, σωστά?  Μιας και η έξοδος MIDI της πεταλιέρας μόνο midi Πληροφορία αποστέλει...

Sorry again
Τι να το κάνεις αυτό?

Το MIDI της πεταλιέρας είναι για εντολές και όχι ήχο.

Αν θέλεις πάρε ένα μικρό USB interface όπως το UCA-202 της Behringer και κάνε δουλειά με αυτό.

http://www.behringer.com/EN/Products/UCA202.aspx

o.k.

Τελικά έχουμε τις ίδιες πεταλιέρες. Πάει η μήνυση.  ;D

Οπότε...

Για την GT-8, ΔΕΝ μπορείς να την συνδέσεις μέσω MIDI στον υπολογιστή, διότι το MIDI της GT-8 υπάρχει απλά για να μεταφέρει πληροφορίες τύπου Patch Data. Δηλαδή, να μεταφέρεις τους συνδυασμούς και ρυθμίσεις των εφφέ μέσω MIDI στον υπολογιστή ή σε άλλη MIDI συσκευή εγγραφής, απλά και μόνο για λόγους αποθήκευσης (backup) ή edit. Τίποτε άλλο.

Για να μεταφέρεις τον ήχο από την GT-8 σε εξωτερική συσκευή ανάγνωσης ή και εγγραφής όπως για παράδειγμα ο Η/Υ, θα πρέπει να στείλεις σήμα μέσω της αναλογικής εξόδου (έξοδος καρφί) προς την κάρτα ήχου του Η/Υ ή μέσω της ψηφιακής εξόδου SPDIF σε μετατροπέα και από εκεί στον Η/Υ. Εκτός κι αν η κάρτα σου διαθέτει ψηφιακή είσοδο SPDIF.

Εάν δεν διαθέτει SPDIF σε μορφή COAXIAL (δλδ καλώδιο ομοαξωνικό όπως της GT-8) και διαθέτει SPDIF σε μορφή OPTICAL (δλδ οπτική ίνα), τότε αγοράζεις έναν απλό μετατροπέα από COAXIAL σε OPTICAL και αντίστροφα.

Τώρα, ελπίζω να κάνεις δουλειά.

Παίδες... είναι για μπαρούφα Hall of Fame το θέμα!

hartzoul, μπορεί να 'ναι δωρεάν οι απαντήσεις εδώ, αλλά καλό είναι να ξέρεις τι ρωτάς βρε φίλε. Ευτυχώς που είχαν την υπομονή να καταλάβουν οι άνθρωποι το ζητούμενο τελικά.

Εχεις δίκιο yameth... Ζητώ και πάλι συγνώμη. Next time θα είμαι πιο σαφής.

Μια τελευταία ερώτηση, (κυρίως προς τον WilliamSats):

Θα μπορέσει το nuendo να δει το U-Control UCA202 ως VST-instrument,

ούτως ώστε να δρομολογηθεί μετά ο ήχος σε κάποιο κανάλι του Nuendo?

Αυτό μόνο, για να μην το πάρω τζάμπα, μιας και φαίνεται να είναι πολύ βολικό και φθηνό για να είναι αληθινό....

Δηλαδή με κανα-δυο USB hubs  και μερικά U-controls, δεν χρειάζεσαι ούτε (ακριβές) κάρτες ήχου...? (Πάλι κοτσάνες ρωτάω?)

Θα μπορέσει το nuendo να δει το U-Control UCA202 ως VST-instrument,
Οχι δεν είναι VST-instrument για να το δει έτσι. Είναι κάρτα ήχου το UCA202.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back