Boss GT-10 Help!

Σπύρος Τσαρού

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Παιδιά αγόρασα την εν λόγω πεταλιέρα και τα έχω βρει σκούρα...δουλεύω κυρίως pre-set, καθαρά βγαίνουν πολύ καλά. Στα βρώμικα όμως έχουμε ένα θεματάκι....ειδικά όταν πάω να "φτιάξω" ένα από την αρχή. Οπότε καμιά συμβουλή γενικά? Το manual λέει πολλά, αλλά είναι χαοτικό..κανα "τρικ" υπάρχει?

*Την πεταλιέρα την χρησιμοποιοώ κυρίως σε συναυλίες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εδω η καλη βοηθεια!!!! :P

Πες μου για αρχη που βαζεις την gt?

σε PA?

σε PC?

σε ακουστικα?

μπροστα απο ενισχυτη?

στο loop του ενισχυτη?

4CM?

να ξεκινησουμε απο εκει για να σε βοηθησω σωστα....

Για πρόβες την βάζω σε έναν 15αρι τρανζιστοράτο ενισχυτή της marshall (είναι ο μόνος διαθέσιμος).

Για live ανάλογα το μαγαζί, συνήθως σε combo ενισχυτή...

ΚΑΙ στις 2 περιπτώσεις την βάζω στο input. Η κιθάρα που χρησιμοποιοώ είναι μια epiphone les paul custom, με μαμά μαγνήτες..

βαζοντας την gt-10 μπροστα απο preamp(στο input που λες) πρεπει να απενεργοποιησεις τα cosm preamps της boss και να παιζεις μονο με τα εφε (od/ds, comp, rev, del, cho και fx)

αν θες να παρεις σωστο ηχο απο την GT-10 τοτε πρεπει να την βαλεις η στο return loop του ενισχυτη η σε PA.

Γενικα οταν βαζεις preamp μπροστα απο preamp το αποτελεσμα ειναι μη αναμενομενο και συνηθως χαλια.....

Αν εισαι αθηνα μπορω να σε βοηθησω να καταλαβεις πως δουλευει αυτο το φοβερο αλλα παρεξηγημενο μηχανιμα....οτι θες ρωτα!

Φίλε μου Αθήνα είμαι σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!! Μήπως θες να μου γράψεις facebook ή κάτι άλλο για να επικοινωνούμε πιο εύκολα?

Πως απενεργοποιώ τα "cosm preamps" της πεταλιέρας που είπες?

Απλα πατας το κουμπι preamp 2 φορες για να σβησει...σου εστειλα και mail για επικοινωνια

Οπως τα λεει ο μιχαλιος απο πανω.... Θα ανοιγεις τα od/ds και θα διαλεξεις ποια βρωμα κανεις κεφι...

Αν μου επιτρέπετε να παρέμβω, δεν είναι αναγκαστικό ότι αν βάλεις στο ινπουτ τη πεταλιέρα με ενεργοποιημένους τους προενισχυτές της θα πάρεις μάπα ήχο. Εγώ με την boss me70 έχω ενεργοποιημένο το eq-preamp της (βέβαια σε λογικές ρυθμίσεις) και παίρνω έναν ήχο μέλι. Βέβαια δεν μιλάμε για εξομοιώσεις ενισχυτών κτλπ, (αν και στην tonelab που είχα δοκιμάσει πάλι στο ινπουτ μια χαρά ηταν-πάλι με ρυθίσεις νορμάλ), απλά για ένα ποταπό eq - preamping μίας φοβερά ευέλικτης πεταλιέρας, την οποία στήνεις με κλειστά τα μάτια. Ακόμη αναρωτιέμαι που (και αν πηρα ποτέ στα χέρια μου) manual....

Εν ολίγοις νομίζω ότι το μυστικό στις πεταλιέρες είναι να μην κάνεις υπερβολές και όπου και να τη βάλεις μετά, αν έχεις και λιγο γούστο και αυτί και .... αλλεργία στα τζιτζίκια, τη λύση θα τη βρεις πολύ εύκολα... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back