Bonamassa - Song of Yesterday solo - mpamps

mpamps

Noiz addict
Πόντοι
483
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Κομμάτι από τον πρώτο δίσκο των Black Country Communion.
(Hughes / Bonamassa / Sherinian / Bonham)

Το 'χα άχτι αυτό το solo!

Δεν έκατσα να το βγάλω όλο (2.5 λεπτά είναι όλο), αλλά μόνο όσο με ενδιέφερε.

Τα γρήγορα lick του δυστυχώς δεν τα έχω όσο καλά θα ήθελα..όσο ζω ελπίζω...

Edit: Nέα version με -3db στην lead.

Song of Yesterday-mpamps.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ήχος και παίξιμο τοπ, αλλά θα ήθελα λίγο καλύτερα μιξαρισμένη την κιθάρα. Είναι πολύ δυνατά τώρα νομίζω.

Έχεις ανέβει πάρα πολύ @mpamps, χίλια μπράβο!

Μπάμπη όλη μέρα κιθάρα παίζεις και το χεις πάει τρένο? Φοβερός! Πολύ καθαρό παίξιμο, και στα γρήγορα και στα αργά. Το χεις πάει και τέρμα στην ένταση οπότε αν έκανες μ@1κί@ θα ακουγόταν φουλ!

• Ευχαριστώ
Reactions: mpamps
Τι ωραια παιξιματα ηταν αυτα ρε Μπαμπη! Μπραβο ρε φιλε!

Αφηνω στην ακρη τα της μιξης γιατι οντως επαιζες πανω απο το τρακ σε ενταση, αλλα δεν ειναι το ζητουμενο

Επισης δε θυμαμαι το αυθεντικο κομματι

Αυτο που ακουσα ομως μου αρεσε πολυ κ απο ηχο κ απο παιξιμο

Τα γρηγορα που λες, εσυ το ξερεις καθως χωρις να θυμαμαι το αυθεντικο δεν ακουσα κατι να χολαινει. 

Τα run παραειναι Γκαριμουριστικα παροτι το τρακ δε παραπεμπει προς τα εκει, πραγμα που ειναι κ του γουστου μου κ αναμενομενο απο Μποναμασα.

Μπραβο ρε συ, σουπερ!

• Ευχαριστώ
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Χαίρομαι που σας άρεσε αυτό που ακούσατε.

Εμένα με χαλάνε 2-3 σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.

Σχετικά με την ένταση όντως το παράκανα. Το ανέβασα πάλι με την κιθάρα πιο χαμηλά.

Τα run παραειναι Γκαριμουριστικα παροτι το τρακ δε παραπεμπει προς τα εκει, πραγμα που ειναι κ του γουστου μου κ αναμενομενο απο Μποναμασα.
Στα 2 γρήγορα runs που είναι 99% πένα θα έλεγα ότι η είναι έντονη και η επιρροή του Eric Johnson. Είναι χαρακτηριστική και η hexatonic ( 1 2 ♭3 4 5 ♭7) που χρησιμοποιεί.

• Like
Reactions: σκούφοΣ
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Χαίρομαι που σας άρεσε αυτό που ακούσατε.

Εμένα με χαλάνε 2-3 σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.

Σχετικά με την ένταση όντως το παράκανα. Το ανέβασα πάλι με την κιθάρα πιο χαμηλά.

Στα 2 γρήγορα runs που είναι 99% πένα θα έλεγα ότι η είναι έντονη και η επιρροή του Eric Johnson. Είναι χαρακτηριστική και η hexatonic ( 1 2 ♭3 4 5 ♭7) που χρησιμοποιεί.
Γενικα οι τρεις επιρροες του Τζο που βγαζουν ματι ειναι κυριως Κλαπτον, Γκαρυ κ Τζονσον. Στα γρηγορα ραν οι δυο τελευταιες. Το πεντατονικη +2 ειναι τυπικοτατο εργαλειο Γκαρυ (οχι οτι δεν ειναι Τζονσον). Μου θυμιζει πολυ περισσοτερο Τζονσον στα γκρουπινγκς του στις πεντατονικες, κατι που εδω δεν ακουσα. Αλλα ολα αυτα τα λεω στο πως μου φανηκε απο το αφτι. Για να το λες εσυ που το εβγαλες κατι θα ειδες. Οποτε δε διαφωνω?

• Like
Εν τω μεταξύ σκεφτόμουν αν είναι να ανεβάσω και το transcription που έκανα σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται, αλλά κάτι μου λέει ότι θα υπάρχουν copyright issues.

• Like
Εν τω μεταξύ σκεφτόμουν αν είναι να ανεβάσω και το transcription που έκανα σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται, αλλά κάτι μου λέει ότι θα υπάρχουν copyright issues.

Γιατί να υπάρξουν; Ανεβάζεις δικό σου transcription, δεν μοιράζεσαι αγορασμένο third party transcription.

well-done-good-job.jpg

Μπάμπη, εξαιρετικός και μεγάλη διαφορά στο παίξιμο σε σχέση με πριν 2-3 χρόνια, όταν ανεβάζετε αντίστοιχα solo covers.

Βέβαια, προτιμώ να σε ακούω στα δικά σου σόλο, όπου παίζεις 100% ελεύθερα. Στα cover, προσπαθώντας να ακολουθήσεις το ορίτζιναλ, μοιάζει σαν να κρατιέσαι λίγο πίσω για να μη "χάσεις" κάποια νότα.

• Ευχαριστώ
Στα cover, προσπαθώντας να ακολουθήσεις το ορίτζιναλ, μοιάζει σαν να κρατιέσαι λίγο πίσω για να μη "χάσεις" κάποια νότα.
Έχεις δίκιο. Όταν μάλιστα τεχνικά είναι στα όρια μου (ή και παραπάνω) εκει γαμ%σε τα.

Ελπίζω το επόμενο να είναι δικό μου. 

Γιατί να υπάρξουν; Ανεβάζεις δικό σου transcription, δεν μοιράζεσαι αγορασμένο third party transcription.
Έχω την εντύπωση ότι δε μπορείς να δημοσιεύσεις/διανείμεις/πωλήσεις transcription κομματιού για το οποίο υπάρχουν publishing rights. Για αυτό και κυνηγούν κατά καιρούς τα διάφορα sites τύπου ultimate guitar ή το power-tabs που έμπαινα παλιότερα. 

Έχεις δίκιο. Όταν μάλιστα τεχνικά είναι στα όρια μου (ή και παραπάνω) εκει γαμ%σε τα.

Ελπίζω το επόμενο να είναι δικό μου. 

Έχω την εντύπωση ότι δε μπορείς να δημοσιεύσεις/διανείμεις/πωλήσεις transcription κομματιού για το οποίο υπάρχουν publishing rights. Για αυτό και κυνηγούν κατά καιρούς τα διάφορα sites τύπου ultimate guitar ή το power-tabs που έμπαινα παλιότερα. 

Σε άλλο forum που ήμουν ενεργός παλιότερα (Troy Grady-Cracking the Code), ο κόσμος ανεβάζει δικά του transcriptions και δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα. Τώρα τι να σου πω...

To σόλο σαν μουσικό θέμα δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Εξαιρετικός ήταν ο ήχος και ο τρόπος που το προσέγγισες.

To σόλο σαν μουσικό θέμα δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Εξαιρετικός ήταν ο ήχος και ο τρόπος που το προσέγγισες.
Μεγάλο κοπλιμάν! Ευχαριστώ πολύ Sir!

Σε άλλο forum που ήμουν ενεργός παλιότερα (Troy Grady-Cracking the Code), ο κόσμος ανεβάζει δικά του transcriptions και δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα. Τώρα τι να σου πω...
Ας το ανεβάσω λοιπόν κι αν τυχόν κάποιος από τους υπόλοιπους moderators έχει άλλη απόψη θα το κατεβάσουμε.

Song of Yesterday - solo.pdf

Attachments

• Ευχαριστώ
Μπαμπη, είσαι επίμονος και πολύ μεθοδικός στη μελέτη. Το βλέπω σε κάθε τι που ανεβαζεις. Ακόμα και στο τζαμαρισμα που κάνατε πέρσι, πρέπει να ήσουν ο πιο προετοιμασμένος απ' όλους (σε θυμάμαι στο black magic woman νομίζω).

Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας σε ο,τι και να κάνεις.

Σκέτος πονοκεφαλος 

• Ευχαριστώ
είσαι επίμονος και πολύ μεθοδικός στη μελέτη
Το προσπαθώ. Και όταν καταφέρνω και πειθαρχώ έχει αποτέλεσμα.

Σκέτος πονοκεφαλος 
? Σε καταλαβαίνω.

Εγώ πάλι, όταν βλέπω παρτιτούρες ή/και ταμπλατούρες τρελαίνομαι. Τις χαζεύω.

Ακόμα και αυτές που είναι out of my league (π.χ. full orchestra scores)

Σπέρνεις, οργώνεις, θερίζεις, γενικά έχεις πιάσει καλά όλες τις γεωργικές εργασίες.

Γιασάν του μάγκα.

EDIT: Να ρωτήσω σε ποιο software έγραψες το transcription?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Ευχαριστώ
Σπέρνεις, οργώνεις, θερίζεις, γενικά έχεις πιάσει καλά όλες τις γεωργικές εργασίες.

Γιασάν του μάγκα.
Σε ευχαριστώ Στράτο!

EDIT: Να ρωτήσω σε ποιο software έγραψες το transcription?
Guitar Pro (8)

• Ευχαριστώ
Reactions: fusiongtr
Έχει κάνα πρόγραμμα που να με τραβά βίντεο, και να το μετατρέπει σε τρασκρυπτιο, να ανεβάσω και εγώ κανένα?? ?

Trending...

Νέα θέματα