Blues αναζητήσεις

Απόστολος

black_sheep

Νέο μέλος
Πόντοι
18
συγνωμη ειναι ευκολο να μου πει καποιος 2-3 πραγματα , παιζω μπουζουκι και εχω και μια τελε που καθεται και προσπαθω να ασχολιθω λιγο με blues , ποιοι δρομοι χρησιμοποιουντε συνηθως  και σε τι τονο  πχ αν θελω να κανω μια αναλυση ξεκινωντας απο λα πεντατονικη μινορε  που μπορω να παω μετα σε τι τονο και τι scale ? 

Αν έχεις συναίσθημα, δεν χρειάζεσαι σκάλες, κοίτα μόνο μην γραφτείς σε κανά ωδείο κατά λάθος και σε καταστρέψουνε.

οχι ρε φιλε τι λες τωρα 15 χρονια δε πηγα τωρα στα γεραματα ..  εξαλλου τι σχεση εχει το ωδειο με blues ιστοριες ...

Εμ αυτό λέω, μακριά, γιατί πολλοί την πατάνε, τρέχουν στα ωδεία και μετά παθαίνουν τα χειρότερα.

Πιάσε την τέλε, βάλε να ακούσεις κάτι που να παίζουν μαύροι και παίξε παράλληλα μέχρι να μαυρίσεις και συ.

Και λιγο Hawaiian Tropic μαζι και εισαι ετοιμος  ;). Αφου παιζεις μπουζουκι τοτε ξερεις πο μουσικη. Απλα προσπαθησε οταν παιζεις blues να αποβαλεις την "λαικουρα" απο πανω σου (και ειναι δυσκολο αυτο) γιατι αν οχι, θα τα κανεις ΤΕΛΕΙΩΣ μανταρα

kwstas79 είπε:
Εμ αυτό λέω, μακριά, γιατί πολλοί την πατάνε, τρέχουν στα ωδεία και μετά παθαίνουν τα χειρότερα.

Πιάσε την τέλε, βάλε να ακούσεις κάτι που να παίζουν μαύροι και παίξε παράλληλα μέχρι να μαυρίσεις και συ.
Κwstas79=Superfunk?? :P :P :P :P

Οι δρόμοι του μπλουζ είναι κυρίως η πεντατονική κλίμακα σε Λα, Σολ και Μι, ανάλογα με την έκταση του τραγουδιάρη.

12μετρες και 24μετρες ακολουθίες ακόρντων I-IV-V.

yameth είπε:
Οι δρόμοι του μπλουζ είναι κυρίως η πεντατονική κλίμακα σε Λα, Σολ και Μι, ανάλογα με την έκταση του τραγουδιάρη.

12μετρες και 24μετρες ακολουθίες ακόρντων I-IV-V.
H blues κλίμακα θα έλεγα καλύτερα-η οποία μοιάζει με minor pentatonic αλλά είναι μείζονος προέλευσης και για αυτό κάθεται πάνω από major συγχορδίες(με μεγάλη 3η)!βρές τις blue notes("φάλτσες νότες" ξέσκισε τες στο bending και παίξε με την ένταση και τη λύση της!

Για πιο προχωρημένη φρασεολογία μπορείς να κινηθείς σε dominant και altered μονοπάτια!το ξέρω ότι δεν είναι θεωρία το blues,αλλα αναλύοντας την προέλευση του τουλάχιστον εμένα με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα αυτόν τον ολόκληρο κόσμο που έχει επηρρεάσει τη μοντέρνα μουσική τόσο βαθειά! ;)

τι λετε βρε τώρα.Βιωματα κ εμπειρια θελει το παιδι.Ουτε νοτες ουτε κλιμακες.Δε θυμαστε τι λέγαμε στο αλλο το θέμα?

τι ειναι dominant k altered μονοπάτι?Το καλο το παλικάρι το ξέρει? :P

trigga είπε:
τι λετε βρε τώρα.Βιωματα κ εμπειρια θελει το παιδι.Ουτε νοτες ουτε κλιμακες.Δε θυμαστε τι λέγαμε στο αλλο το θέμα?

τι ειναι dominant k altered μονοπάτι?Το καλο το παλικάρι το ξέρει? :P
Βιώματα και εμπειρία πως να αποκτήσει??ούτε μαύρος είναι και η Νέα Ορλεάνη έχει καταστραφεί :P :P :P!αν εννοείς να ακούσει μουσική blues...αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,αλλά και λίγη θεωρία δε βλάπτει ;)

βλάπτει ρε γιατι προδιαθέτει ωδεία κ βιβλία αυτο.Στο αλλο το θεμα λεμε οτι αυτα κανουν κακό.Θελει αυτί-μουσικη-αλυσιδα-δαχτυλίδι-προπόνα το προπόνα το με κανα backing ή με τον φιλο σου το μαυρο που θα βαράει 5ωρα 1-4-5 κ.α.

Μη μι ταλάζτι τώρα καλα τα μαθα ιέτσ. :P

Ρε Trigga μια κουβέντα σου'παμε και την έκανες serial. Κακό του κεφαλιού μας...

Jazzikofagos γαρ...τα χει το μπιφτέκι αυτα τι να σε κάμω.Πλεον κυνηγάω το βίωμα :P

kwstas79 είπε:
??? Τι ?  ??? Μήπως  πέφτουνε  θύματα  βιασμού ? απαγχονισμού ? ξυλοδαρμού ? λιθοβολισμού ? σωματεμπορίας ?

H  ανιψιά  μου  που  θέλει  να  μάθει  μουσική  κι  ένα  μουσικό  όργανο  που  να  την  στείλω ?

στον  Buddy  Guy  ή  στον  John  Mayer ?

Κι  μην  μου  πει  κανείς  να  κάνει  ιδιαίτερα ...  κι  εκεί  καθηγητή  μουσικής  δεν  θα  έχει  στο  κεφάλι  της ?

Ή  μήπως  το  ιδιαίτερο  δεν  λογίζεται  ως  "ωδείο" ?

Ο  Κirk  Hammet  αλήθεια  ( κι  όχι  μόνο )  γιατί  έκανε  "ιδιαίτερα" ? Τρομάρα  μας , προσέχετε  βρε

τριμέγιστοι  μουσικάρες  τι  γράφετε  ;D , διαβάζει  κι  κόσμος  "άσχετος"  ;D.

Νεκτάριε και με 1 space μεταξύ των λέξεων, μπορούμε να διαβάσουμε αυτά που γράφεις. Γιατί κουράζεσαι και πατάς 2; ;)

elavd είπε:
Νεκτάριε και με 1 space μεταξύ των λέξεων, μπορούμε να διαβάσουμε αυτά που γράφεις. Γιατί κουράζεσαι και πατάς 2; ;)
Kαλέ  φίλε  έλα  όμως  που  δεν  μπορώ  εγώ , λίγο  γεράματα , λίγο  στραβισμός  μου  φαίνεται  ότι  κολλάνε  οι  λέξεις  μεταξύ  τους  :-\

ποπο εχει γινει πολυ κουραστικη η φαση με τα ωδεια τα feeling k ολες τις μπουρδες!

μεγαλα παιδια ειμαστε μηπως ειναι καιρος να βαλουμε τα κομπλεξ μας στην ακρη κ να ασχοληθουμε μετην ουσια των ερωτηματων που γινονται στα τοπικς?

ον τοπικ ο yameth τα ειπε πολυ σωστα!

Trending...

Νέα θέματα

Back