Beyerdynamic DT 770 PRO. Ποια να διαλέξω, 80 ohms ή 250 ohms ?

largo

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Γεια σας.

Έχω την M audio fast track ultra η οποία έχει 2 εξόδους ακουστικών. Έχω λοιπόν τα ακουστικά Beyerdynamic DT 770 PRO και θέλω να πάρω άλλο ένα ζευγάρι τα ίδια. Το θέμα είναι η ένταση του ήχου στα ακουστικά ήταν πιο μεγάλη όταν τα έβαζα πριν στη κονσόλα, ενώ τώρα στη κάρτα δεν ακούγονται δυνατά.

Είδα λοιπόν ότι τα παραπάνω ακουστικά βγαινουν με 80 ohms και 250 ohms. Η έξοδος των ακουστικών της καρτας λέει '' Working Range  24 to 600 ohms ''. Μήπως θα πρέπει να διαλέξω αυτά με τα περισσότερα ohms για να ακούγονται δυνατά όπως πριν ή με τα μικρότερα ?

Ευχαριστώ

Όσο μεγαλύτερη η ομική αντίσταση των ακουστικών, τόσο χαμηλότερα ακούγονται. Η διαφορά μεταξύ κονσόλας και κάρτας ήχου, είναι ότι η κονσόλα σου έχει μεγαλύτερη ισχύ στην ενίσχυση των ακουστικών, από ότι η κάρτα. Το ότι η κάρτα δουλεύει τα ακουστικά από τόσα εως τόσα ohm, απλά σου λέει ότι τα ακουστικά θα ακούγονται, δεν σου λέει όμως, πόσο δυνατά. Για περισσότερο γκάζι στα ακουστικά, θα πρέπει να πάρεις με μικρή ομική αντίσταση και εαν δεν σου είναι αρκετή, θα συνδέσεις και μία εξωτερική προενίσχυση ακουστικών.

audiobox είπε:
Όσο μεγαλύτερη η ομική αντίσταση των ακουστικών, τόσο χαμηλότερα ακούγονται. Η διαφορά μεταξύ κονσόλας και κάρτας ήχου, είναι ότι η κονσόλα σου έχει μεγαλύτερη ισχύ στην ενίσχυση των ακουστικών, από ότι η κάρτα. Το ότι η κάρτα δουλεύει τα ακουστικά από τόσα εως τόσα ohm, απλά σου λέει ότι τα ακουστικά θα ακούγονται, δεν σου λέει όμως, πόσο δυνατά. Για περισσότερο γκάζι στα ακουστικά, θα πρέπει να πάρεις με μικρή ομική αντίσταση και εαν δεν σου είναι αρκετή, θα συνδέσεις και μία εξωτερική προενίσχυση ακουστικών.
Εντάξει, σε ευχαριστώ audiobox !!

Largo να διαλέξεις αυτά με την μικρή, τα DT 250 ohmsείναι υπερευαίσθητα,εκτός ότι θέλουν καλή προενίσχυση,έχω κάψει ήδη δύο ζευγάρια μέχρι που ανακάλυψα ότι έβγαλε κ με 80 ohms.. ;D

φιλικά

Οι κάψες στα ακουστικά καίγονται, γιατί τα ohm τους είναι λίγα για την συγκεκριμένη προενίσχυση που συνδέονται, καθώς αυτή είναι πολύ δυνατή. Σκεφτήτε ότι υπάρχουν ακουστικά με 600 Ohm αντίσταση, για πολύ δυνατές και επαγγελματικές προενισχύσεις ακουστικών. Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, πόσο γκάζι έχει η έξοδος των ακουστικών μας, για το πόσα ohm ακουστικά θα βάλουμε. Συνήθως οι πολύ μικρές ομικές αντιστάσεις πχ. 80 ohm είναι χρήσιμες για ένα walkman ή mp3 player, καθώς αυτά δουλεύουν με μπαταρίες και έχουν χαμηλές εντάσεις στην έξοδο ακουστικών. Αν βάλεις τέτοια ακουστικά σε δυνατές προενισχύσεις, με το λίγο που θα ανοίγεις την ένταση θα ξεκουφαίνεσαι και φυσικά, με το γκάζι θα τα κάψεις. Αν τα ακουστικά που τυγχάνει να έχουμε δεν ταιριάζουν με την προενίσχυση μας, μπορούμε να κάνουμε μιά απλή πατέντα : μιά μικρή αντισταση στα ohm που θέλουμε, κολημένη εν σειρά στα ακουστικά θα αυξήσει τα ohm, ενώ  αν μπει παράλληλα θα ρίξει τα συνολικά ohm, όπως ακριβώς με τα ηχεία αν συνδεθούν παράλληλα ή εν σειρά. Εαν έχουμε ακουστικά με πολλά ohm, τότε μπορούμε άφοβα να συνδέσουμε 2-3-4 ή περισσότερα δια ζευγάρια στην ίδια υποδοχή (παράλληλα) και να δουλέψουν.

Ωραία όλα αυτά, τα κατάλαβα. Τώρα όμως που σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα ήχου και έχω βάλει στο μάτι τη Focusite saffire pro 40 , κοίταξα τα specifications στα headphones outputs αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια ακουστικά να διαλέξω αυτά με τα 80 ή τα 250 ohms ?

Headphone Outputs

• Frequency Response 20Hz-20KHz +/- 0.1dB

• SNR 109dB "A"

• DNR 109dB "A"

• Maximum Output into 32R +12.4dBu (+10.2dBV)

• Power into 32R 250mW

• Output Impedance < 7Ohms

• Load Impedance > 24Ohms

για να μην ανοίγω νεο θέμα..

Άραγε ποσο χειρότερα είναι αυτά? http://www.thomann.de/gr/superlux_hd662_f.htm

από αυτά?  http://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_dt770_pro80_ohm.htm

Η χρήση που θα κάνω ειναι ηχογραφήσεις, φωνής, ακουστικών οργάνων, και φυσικά ζητάω

να μην περνάει τιποτα στο πυκνωτικό. Αξίζει η τοσο μεγαλη χρηματική διαφορά?

Δεν έχω την δυνατοτητα να ακουσω και τα δυο και να κρίνω οποτε βασιζομαι στην εμπειρία σας...

Ευχαριστω

Αν ο μόνος στόχος σου είναι να κάνεις Monitoring όταν ηχογραφείς, τη βγάζεις και με τα φθηνά. Αν όμως θέλεις και μια άλλη reference άποψη όταν μιξάρεις, τότε πρέπει να πάρεις κάτι καλό.

Με τα ακριβά θα μπορώ να έχω κι μια δευτερη (αξιολογη) αποψη πέρα απο τα μονιτόρ μου δηλαδη?

Παρόλο που είναι κλειστού τυπου?

Οσον αφορά τον ήχο πιστευεις / ετε οτι και τα δυο απομονωνουν ικανοποιητικα τον ήχο ωστε να μην περνάει στο μικροφωνο?

(μονιτορ μου τα KRK ROKIT 6)

Οπωσδήποτε θα έχεις μια δεύτερη αξιόλογη άποψη με καλά ακουστικά, έστω και κλειστά. Επίσης όσα καλά ακουστικά έχω δοκιμάσει ήταν ικανοποιητικά στην απομόνωση, δεν πιστεύω ότι και τα φθηνά δε θα απομονώνουν, αλλά δεν μπορώ να το πω και 100% σίγουρα, κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό.

ευχαριστω πολύ για το χρόνο σου. Δηλαδή καλό ειναι να παω στα καλά για να είμαι σίγουρος.

Οσον αφορά τα 80 η τα 250 Ωμ?  Απο οτι κατάλαβα τα 80 θα είναι πιο δυνατά?

Η καρτα ηχου μου ειναι η Komplete audio 6  (Native instruments)

Καλύτερα τα λίγα ωμ.

Και τα δυο ακουστικά είναι καλά. Από θέμα ήχου τα DT έχουν μπάσα που βροντάνε, ενώ τα AKG έχουν εκπληκτικά ψηλά, και γενικά είναι πιο ισορροπημένα ηχητικά. Βέβαια τα beyerdynamic είναι πιο άνετα στο φόρεμα, οπότε τελικά είναι θέμα γούστου, και τα δυο είναι καλά πάντως...

Καλησπέρα

Είμαι σε αναζήτηση ακουστικών και έχω καταλήξει μάλλον στα:

http://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_dt770pro.htm

Για κάρτα ήχου έχω την  M-audio fast  track  mkii : http://www.musicmania.com.gr/music/s13925p

Θα ήθελα να ρωτήσω η κάρτα είναι ικανή να οδηγήσει τα dt770 250 ohm ?

Στο μέλλον ίσος αλλάξω κάρτα ήχου και για αυτό δεν θέλω να πάρω τα dt770 80 ohm γιατί υπερτονίζουν τα μπάσα .

Γνωρίζω ότι πιο σωστό θα ήταν να έστελνα e-mail στην m-audio για να ρωτήσω αλλά πλέων δεν έχει την κάρτα ήχου στο site και δεν βρίσκω καμία πληροφορία σχετικά με τα χαρακτηριστικά του headphone amp της κάρτας .

Bump  :)

Κανείς δεν έχει αυτή την κάρτα και να την έχει χρησιμοποιήσει με ακουστικά  με υψηλή αντίσταση (περίπου 250 ohm)  για να μας πει καμία γνώμη?

fender17 είπε:
Bump  :)

Κανείς δεν έχει αυτή την κάρτα και να την έχει χρησιμοποιήσει με ακουστικά  με υψηλή αντίσταση (περίπου 250 ohm)  για να μας πει καμία γνώμη?
Έχω την ίδια κάρτα και είμαι έτοιμος να πάρω ακουστικά. Βρήκες άκρη; Οδηγεί ικανοποιητικά υψηλές ωμικές αντιστάσεις;

otto## είπε:
Έχω την ίδια κάρτα και είμαι έτοιμος να πάρω ακουστικά. Βρήκες άκρη; Οδηγεί ικανοποιητικά υψηλές ωμικές αντιστάσεις;
Καλησπέρα ναι τελικά πήρα με 250 ohm και η κάρτα μου τα οδηγεί μια χαρά!

Συνήθως το ποτενσιόμετρο της έντασης πάνω στην κάρτα το έχω από τη μέση μέχρι ¾.

Επανέρχομαι στο θέμα λίγο με τα ohm των ακουστικών...  Έχω την την focusrite Scarlett 2i2 (1st GENERATION) θέλω να αγοράσω τα Beyerdynamic 770 (closed back). Σκεφτόμουν τα 250 ohms σε γνωστό μαγαζί στην Αθήνα μου είπαν να πάω στα 80 ohms version καλύτερα....

Έχω στείλει και στην focusrite support και περιμένω απάντηση....

Καμιά πρόταση παίδες? 

Επανέρχομαι στο θέμα λίγο με τα ohm των ακουστικών...  Έχω την την focusrite Scarlett 2i2 (1st GENERATION) θέλω να αγοράσω τα Beyerdynamic 770 (closed back). Σκεφτόμουν τα 250 ohms σε γνωστό μαγαζί στην Αθήνα μου είπαν να πάω στα 80 ohms version καλύτερα....

Έχω στείλει και στην focusrite support και περιμένω απάντηση....

Καμιά πρόταση παίδες? 

Ίσως εδώ βγάλουμε άκρη.... Ίσως καλύτερα να πάω στο 80αρι... https://support.focusrite.com/hc/en-gb/articles/210708269-What-impedance-headphones-should-I-use-with-my-audio-interface-?auth_token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJhY2NvdW50X2lkIjo4MjY2NTMsInVzZXJfaWQiOjM2MDgxMzI1NDc0MCwidGlja2V0X2lkIjoxMzAxMDI1LCJkZWZsZWN0aW9uX2lkIjozNjAwMDk5NTYxMTksImFydGljbGVzIjpbMjEwNzA4MjY5LDIwNzU0NjIwNSwyMDc1NDczNTVdLCJ0b2tlbiI6bnVsbCwiZXhwIjoxNTU0Mjc0NjM0fQ.JtFr5C6eY7O2-6VTNSk2Sb2VW4WM_gr9JJtY6uvydfc&solved=0 

What impedance headphones should I use with my audio interface?

As a general rule, higher impedance headphones require more power from the headphone output of your interface than lower impedance headphones. 

If unsure of what to purchase follow these general guidelines, though you may find that our products can actually drive higher impedance headphones than the values listed below without issue:

- For all Bus Powered Scarlett interfaces (Solo, 2i2 and 2i4), iTrack Solo and Saffire 6 USB look for headphones with a maximum impedance of 200 ohms.

- For all mains powered Scarlett interfaces (6i6, 8i6, 18i6, 18i8 and 18i20) look for headphones with a maximum impedance of 250 ohms.

- For all Clarett (USB and Thunderbolt variants) and Red (Thunderbolt) interfaces, headphones with impedances of up to 600 ohms will be fine.

Closed-back headphones are useful to prevent bleed if worn by vocalists or by performers near microphones whereas open or semi-closed headphones are ideal for control room use and for long sessions.

As far as the "will this exact combination of models be loud enough for me" question the answer will vary somewhat from person to person, even for the same model units and headphones, as there are other factors to consider (how loud is the source material you will be listening to, how quiet/loud is the environment you will be listening in etc.).

Trending...

Νέα θέματα

Back