Ε εντάξει είναι και λίγο λογικό έτσι?
Δηλαδή πόσο τον συμφέρει τον εκάστοτε μαγαζάτορα σε μια αγορά μπάσων όπως της Θεσσαλονίκης να φέρει Lakland η Sandberg? Για να μην μιλήσουμε για πιο high-end εταιρίες.
Όσο για μένα ξαναειπα οτι το κολλημα ειναι εμφανισιακο. Μου αρεσουν στο ματι καλως η κακως τα παραδοσιακα σχηματα και με ξενιζουν τα "συγχρονα". Αυτο δεν σημαινει απαραιτητα Fender, αλλα θα μπορουσε να σημαινει και SX η Lakland για να πιασω και τα 2 ακρα (ασχετα που και παλι ο συνδυασμος MM-J δεν μου καθεται καθολου καλα στο ματι, ειπαμε κολληματα..)
Αλλα γενικοτερα ασχετα με το τι μπασα προτεινονται εδω περα πολλοι μπασιστες βλεπω να χρησιμοποιουν "συγχρονα" μπασα.
Που κι εδω δηλαδη τα threads ειναι ειτε για αρχαριους που οι επιλογες ειναι περιορισμενες σχετικα και ειναι, ως επι το πλειστον, κλασικες, ειτε απο κατασταλαγμενους που βρισκονται σε διλλημμα. Οταν ρωταει καποιος Stingray η Jazz, τι να του πεις Schecter? Αφου θελει ενα απ'τα 2 (τυχαιο παραδειγμα, ετσι κι αλλιως δεν εχουν και πολυ σχεση μεταξυ τους αυτα τα 2)
Απ'την αλλη σχεδον με οτιδηποτε μπασο μπορεις να χεις οτι ηχο θες. Διπλοι σε μεγεθος J, μονοι, διπλοι που σπλιταρονται, προενισχυσεις, υπαρχουν τα παντα και μπαινουν σε οτι μπασο θες, πολλες φορες χωρις να υπαρχουν εμφανισιακες τροποποιησεις.
Τωρα αμα ειχα τοσα λεφτα, ναι θα ξεφευγα απ'τα κλασικα για να παω σε κανα Status, Pedulla η Modulus (που κι αυτα εχουν κλασικες εμφανισιακες επιρροες..) αλλα κατα ποσο θα χρειαστω ποτε τετοιο μπασο ειτε παικτικα, ειτε ηχητικα, ειτε για τα υλικα που εχουν χρησιμοποιηθει ειναι μια αλλη μεγαλη ιστορια. Μαλλον φετιχ ειναι απλα..
Προς το παρον ειμαι ευτυχισμενος με το VM Squier Jazz μου, μετα και την αλλαγη μαγνητων και την προσθηκη 'μπαταριας' αφου ειναι στα εμφανισιακα στανταρ μου και παιρνω οτι ηχο θελω, απο "παραδοσιακο" μεχρι "συγχρονο" με οτι αυτο μπορει να σημαινει..