Μπάμπης Παπαδόπουλος-Σκηνές από ένα Ταξίδι

incal

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Επιτέλους κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του   :) :) :) :)

Ένα κομμάτι μπορείτε να ακούσετε εδώ: http://www.myspace.com/puzzlemusik

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πραγματικά εξαιρετικός ο Μπαμπης Παπαδόπουλος.

Εκτός απο κιθαρίστας στις Τρυπες δούλεψε σαν ενορχηστρωτης του Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου-

στον ''Βραχνό Προφήτη'' του τελευταίου έδωσε ρέστα και θεωρώ οτι άλλαξε την πορεία του τραγουδοποιού.

Δεν το συζητάμε, η δουλειά του στις τρύπες είναι φοβερή.. τώρα για το καινούργιο προσωπικό του ήχο είδωμεν.

Σίγουρα πάντως είναι αρκετά αξιόλογος σαν μουσικός.

Είχα μάθει τα νέα πριν κανα χρόνο από τον ίδιο τον Μπάμπη τον Παπαδόπουλο σε ένα απίστευτο live που τον είχα πετύχει με τον Φλωρίδη και τον Αποστολάκη και περίμενα να ακούσω νέα για την κυκλοφορία του,

πριν λίγο αγόρασα το cd του Μπάμπη Παπαδόπουλου "ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ"

oι εντυπώσεις μου με λίγα λόγια:

Εξαιρετική δουλειά!!!!!

*ελπίζω να ετοιμάσει και άλλη δουλειά με τον Φλωρίδη και τον Αποστολάκη, ήταν απίστευτα τα live που έκαναν!

brain

BRAIN είπε:
*ελπίζω να ετοιμάσει και άλλη δουλειά με τον Φλωρίδη και τον Αποστολάκη, ήταν απίστευτα τα live που έκαναν!
Κάτι είχε πάρει το αυτί μου πριν κανά  χρόνο ότι ηχογραφούσανε μαζί υλικό, αλλά έκτοτε ουδέν νεότερο.

spy είπε:
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος όσον αφορά το στιλ του CD;
Καταρχήν σε ολόκληρο το δίσκο ακούς σχεδόν αποκλειστικά τον Παπαδόπουλο και την κιθάρα του. Σε ένα κομμάτι μόνο συμμετέχουν οι Μιχάλης Βρέτας και Φώτης Σιώτας στο βιολί.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι η μουσική κινείται εντός και εκτός φόρμας.

Στα περισσότερα κομμάτια χτίζει  μελωδικά μοτίβα, τα λουπάρει και πάνω σε αυτά αυτοσχεδιάζει με free χαρακτήρα που παραπέμπει στο στύλ κιθαριστών όπως Marc Ribot, Nels Cline και Derek Bailey. Σε άλλα κυριαρχεί η περισσότερο πειραματική διάθεση, σε άλλα η μελωδία αλλά στο σύνολο του ο δίσκος διακρίνεται από μια ισορροπία ύφους.

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι υπάρχει μια έκδηλη προσπάθεια να υπάρχει στιβαρή δομή στα τραγούδια. Θεωρώ ότι ο Μπάμπης δεν πέφτει στην εύκολη παγίδα του συγκεκριμένου είδους, να παραθέσει δηλαδή ξερές ασκήσεις ύφους, αλλά στοχεύει στο να κάνει μουσική με αρχή, μέση και τέλος και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνει.

Δεν ξέρω τί λέτε και για ποιο λόγο διαφωνείτε...

Εκείνο που ξέρω εγώ είναι οτι απόψε είχα την τύχη να παρακολουθήσω

μία καταπληκτική παρουσίαση της τεχνικής και των γνώσεων

απο το Μπάμπη Παπαδόπουλο σε ένα κλαμπ στην Κοζάνη!

29/5/08....

Μία καταπληκτική βραδυά με μουσικές βγαλμένες απο ένα δεξιοτέχνη του είδους...

πειραματικό-ερευνητικό,

αυτοσχεδιασμοί που αναδεικνύουν την αξία του καλλιτέχνη και δημιουργού Μπάμπη Παπαδόπουλου!

Αν και δεν είμαι λάτρης του είδους, παραδέχομαι οτι ο μουσικός αυτός κατάφερε να με συναρπάσει!

Κατάφερε να μου κινήσει το ενδιαφέρον και να τραβήξει την προσοχή μου...

να με καθηλώσει!

Κατάφερε να αφήσει άναυδους, όχι μόνο εκείνους που γνώριζαν τη δουλειά του,

αλλά και όλους εμάς που πηγαμε στο κλαμπ, χωρίς πολύ διάθεση!

Μπράβο του!

Συγχαρητήρια!

Και μακάρι να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

όλοι αυτοί οι λίγοι και εκλεκτοί δημιουργοί

της τέχνης της μουσικής......

Μπάμπη Παπαδόπουλε, αύριο θα τρέξω να αναζητήσω το νεό σου cd.....

:)

astakoume είπε:
1)thnx για την ενημερωση incal. :) Θα ειναι το 4ο ελληνικο cd που αγοραζω φετος

Τα άλλα 3 ποια ήταν;
Θαν.Παπακωνσταντιου-Η βροχη απο κατω

Γιαννης Αγγελακας + επισκεπτες

Δαρνακες-Virgo

blue είπε:
με κινδυνο να χαρακτηριστω γραφικος (;D) ,θα δωσω κ ενα λινκ να ακουσετε τον Στόικο όσοι δεν τον ξέρετε

http://www.myspace.com/triobalkano
You spolied my fun φίλε....γραφικέ, ε γραφικέ που σου αρέσει η τρομπέτα:P

Γεννήθηκε το 1967, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 χρονών. Μέλος του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ απο το 1984 μέχρι το 2001 που σταμάτησαν να παίζουν. Με τις ΤΡΥΠΕΣ ηχογράφησαν 7 δισκους ( 6 στο studio και εναν live ) Το 2000 κάνει την ενορχήστρωση στο δίσκο «ΒΡΑΧΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και το 2002 στο δίσκο «ΑΓΡΥΠΝΙΑ» του ίδιου συνθέτη. Το 2001 συμμετέχει παίζοντας κιθάρες στο δίσκο του Γ. Χριστιανάκη με τίτλο «Ο Θυρωρός» και το 2003 στον δίσκο του ίδιου με τίτλο «Παράξενες ιστορίες» Το 2002 κάνει την ενορχήστρωση μαζί με τον Σ.Μάλαμα στο δίσκο του τελευταίου με τίτλο «ΕΝΑ», και το 2005 την ενορχήστρωση στο δίσκο « ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ». Το 2003 ξεκινάει συνεργασία με τον γνωστό σαξοφωνίστα-κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη και ηχογραφούν το δίσκο με τίτλο «Fictional Lies on Right Occations “. Το 2005 έγραψε τη μουσική για την ταινία «ΑΓΡΥΠΝΙΑ» του Νίκου Γραμματικού. Διδάσκει κιθάρα και μουσικά σύνολα στο Τ.Λ.Π.Μ. του ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα , τις χρονιές 2005-2006 και 2006-2007. Το φθινόπωρο του 2007 γράφει τη μουσική για το έργο που ανέβασε η παιδική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. με τίτλο « Το όνειρο του δωδεκάμερου « . Τον Φεβρουάριο του 2008 κυκλοφορεί απο την Puzzlemusic ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο « Σκηνές απο ένα ταξίδι

http://www.myspace.com/babispapadopoulos

Εύγε φίλε Blue....αυτό για τη διδασκαλία στο ΤΕΙ Ηπείρου δεν το είχα υπόψη. Πω, πω τύχη τα παλικάρια εκεί!!!

(thanx και για το myspace, περιμένω εναγωνίως τα comments)

+1 στον Μπάμπη Παπαδόπουλο!κυριολεκτικά ΜΟΥΣΙΚΟΣ!!!μπράβο Blue!!!επίσης η συνεργασία του με τον Φλώρο Φλωρίδη ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα-δύο μουσικοί με διαφορετικό background(ο ένας ροκ,ο άλλος τζαζ)!εγώ πιστεύω ότι ο τύπος είναι χαρισματικός...ότι έχει κάνει μου τραβάει κατευθείαν την προσοχή για την απλότητα και την αρτιότητα της σύνθεσης των κομματιών-ακόμα και στις τρύπες!έχει τύχει να τον δώ 3 φορές live(στη μία είχα παίξει και support με τη μπάντα μου ;D)και πάντα μένω άφωνος....

Συνιστώ ανεπιφύλακτα εαν τον πετύχετε στα μέρη σας να μην τον χάσετε... είχα πολύ καιρό να "ταξιδέψω" σε συναυλία...

...οσο για το cd είναι απλά πανέμορφο...

Ωραιος ο Μπαμπης, ωραιο το κομματι στο ΧΩΡΟΜΟΥ (αβαδιστα), ωραια και τα υπολοιπα κομματια της εταιρειας (γουσταρα πολυ misuse).

To ξεθάβω γιατί έχει βγάλει νέο δίσκο με τίτλο "Απ' Τη Σπηλιά Του Δράκου" o οποίος είναι ορχηστρικός και περιλαμβάνει, διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια. Τα δυο που άκουσα από το myspace του είναι πολύ καλά.

τον πηρα χτες!

τον εχω ακουσει μονο μια φορα.

εχει το ενδιαφερον του ομως!

και τον αγορασα και σε καλη τιμη απο το βαινιλ μαικροστορ! :)

Trending...

Νέα θέματα

Back