Αξίζουν οι φτηνοί Orange και οι φτηνοί Vox?

menelaos

Μέλος
Πόντοι
36
Καλησπέρα παιδιά! Καθώς είχα κάποια χρήματα (λίγα είναι η αλήθεια) στην άκρη για ένα ταξίδι το οποίο πιθανόν να μη γίνει τελικά, σκεφτόμουν ότι πρέπει επιτέλους να δρομολογήσω την αγορά ενός ενισχυτή. Ένας crate που είχα ήταν πανάθλιος, οπότε πλέον βρίσκομαι στην παράλογη θέση να παίζω με μια PRS Custom, αλλά χωρίς ενισχυτή! :evil: Και καθώς ωραίο το amplitube και το guitar rig, αλλά θα ήθελα και να μπορώ να παίξω α) χωρίς να ανοίγω κάθε φορά pro tools β) χωρίς να χρειάζεται να έχω ανοιχτό το pc ΣΥΝΕΧΕΙΑ και γ) με έναν πραγματικό ενισχυτή, σκεφτόμουν τι να πάρω.... Προφανέστατα θα πάω να ακούσω αρκετούς, και έχω και κάποιες ιδέες/πληροφορίες ήδη, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς τους φτηνούς Orange, τους Crush. Λένε τίποτα; Γενικώς μου αρέσει ο ήχος της Orange, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτά τα μοντέλα. Προτείνετε κάτι άλλο στα ίδια λεφτά; (του τύπου μέχρι 300-400¤ από internet) Επίσης, η ίδια ερώτηση για τους Vox: λένε τίποτα τα φτηνά μοντέλα;

Με ενδιαφέρει ο ενισχυτής να μου δίνει ευρύ φάσμα ήχων/υφών, δηλαδή με ενδιαφέρουν και καθαρά και βρώμικα κλπ κλπ. Κατά 90% θα χρησιμοποιείται μέσα σε ένα δωμάτιο :)

Σκέφτομαι κι εγώ για μία αντίστοιχη αγορά και έχω καταλήξει μεταχύ Vox AD30, VR30 και Roland Cube 30, 60. Ομολογώ όμως ότι σκέφτομαι και τον Alesis.

Γειά σου menelaos.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το τι θα πάρεις,

διότι η νομοθεσία έχει προβλέψει για το άγχος των πολιτών (έτσι δεν είναι eyprotocol ? )

Μπορείς δηλαδή, να πας σε κάποιο κατάστημα,

να αγοράσεις έναν καινούριο «του κουτιού»,

να τον κρατήσεις σπίτι σου καμιά βδομάδα να τον δοκιμάσεις,

και μετά να τον επιστρέψεις πίσω και να πάρεις πίσω τα χρήματά σου

εφ όσον «δεν ήταν αυτό που νόμιζες» :wink:

και δεν «έμεινες» ευχαριστημένος !!! :P

Μετά μπορείς να πάς σε άλλο μαγαζί και να πάρεις κάποιο άλλο μηχάνημα

που να το κρατήσεις και αυτό καμιά βδομάδα ….. και πάει λέγοντας.

Αλήθεια σου λέω!

Το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ….

Ρώτα και τον eyprotocol να σου πεί !!! :wink:

Ξύπνησα με κέφια σήμερα ????

Φίλε Μενέλαε, από την πρόθεσή σου να έχεις ποικιλία ηχοχρωμάτων (έτοιμων, φαντάζομαι) οδηγείσαι σε Vox, Roland ή άλλους 'modeling' ενισχυτές. Εγώ θα σου πρότεινα έναν από τους:

Vox AD30VT (http://www.voxamps.co.uk/products/valvetronix/ad15vtad30vt.htm)

Tech21 Trademark 30 (http://www.tech21nyc.com/tm30.html)

Ωστόσο, σ'αυτά τα λεφτά υπάρχουν και καθαρά λαμπάτες επιλογές, πολύ καλές. Φυσικά δεν θα έχεις τους 'έτοιμους' ήχους των άλλων αλλά καλό είναι να ξέρεις τις επιλογές σου. Για παράδειγμα αυτός:

http://www.carvin.com/products/single.php?ItemNumber=VINTAGE16&CID=VINT

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι αν ειναι ο μοναδικος σου ενισχυτης να βάλεις αλλα 100-200 ευρω και να παρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εναν ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη (π.χ PEAVEY CLASSIC 30,FENDER BLUES JUNIOR,CARVIN VINTAGE 16) με 12αρι μεγαφωνο.

Για να τον κρατησεις για ΠΑΝΤΑ δηλαδη :wink:

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι αν ειναι ο μοναδικος σου ενισχυτης να βάλεις αλλα 100-200 ευρω και να παρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εναν ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη (π.χ PEAVEY CLASSIC 30' date='FENDER BLUES JUNIOR,CARVIN VINTAGE 16) με 12αρι μεγαφωνο.
Για να τον κρατησεις για ΠΑΝΤΑ δηλαδη :wink:[/quote']

Συμφωνω με αυτο,σιγουρα εναε τετοιος ενισχυτης θα κρατησει μια ζωη και θα εισαι παντα ευχαριστημενος.

Επισης μπορεις στα 400 με 500ευ να τσεκαρεις τους.

Orange Tiny Terror (5W valve head)

Laney LC15R

Laney VC15

Matamp Minimat

Ο τελευταιος ειναι χειροποιητη κεφαλι παρεπιπτοντως.

Χμμμ, δηλαδή μου λέτε ή modeling ή λάμπα... Μάλιστα... Καλό ακούγεται. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι και πολύ fan του modeling, οπότε μάλλον λάμπα απ'όλες τις απόψεις.... Δε μου λέτε, και συγνώμη αν ρωτάω κάτι που έχει ξανασυζητηθεί (δεν άνοιξα το thread με αυτό το σκοπό, είχα μια συγκεκριμένη ερώτηση :)), στα πόσα χρήματα περίπου να κινηθώ για λάμπα; Γενικώς προτιμώ να βρίσκω πρώτα που περίπου παίζουν οι τιμές των αξιόλογων προϊόντων και μετά να βρίσκω τα χρήματα, παρά να δηλώνω ένα budget και να ψάχνω μπας και βρω τίποτα καλό... Οπότε πόσα με συμβουλεύετε να δώσω ώστε να πάρω κάτι που να αξίζει τον κόπο;

Και επανερχόμενος, παίζουν σε λογικές τιμές Vox; Για orange προφανώς δεν το συζητάμε..... :(

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά!! :)

Μενελαε εξαρταται ποσο την ψαχνεις με τον ηχο και ποσα λεφτα μπορεις να δωσεις.

Δηλαδη, μπορει καποιος να ακουει διαφορες σε 2 ενισχυτες 500 και 2000ευ και καποιος αλλος να μην τις ακουει. (ΔΕΝ υπαρχει θεμα του οτι και καλα το Α ατομο ειναι καλυτερο απο το Β).

Εαν ακουσεις πχ καποιους λαμπατους στην κατηγορια 1000ευ+ και δεις διαφορα σε σχεση με την κατηγορια 400-700ευ, τοτε προφανως να κινηθεις προς τα εκει.

Για λαμπα (με 12ρι ηχειο) θες 500ευ+. Σε αυτα τα λεφτα μερικες πολυ καλες επιλογες

Laney LC30II (UK ...debatable)

Peavey Valve King 112 (China)

Peavey Classic 30 (USA)

Για παραπανω λεφτα τωρα χοντραινει το παιχνιδι... επικινδυνα... χωρις παντα να εχεις το αναμενομενο αποτελεσμα... πες εσυ ποσα δινεις και τι ηχο ψαχνεις και το συνεχιζουμε απο εκει.

Χαχαχα, ναι κατάλαβα :lol: Λοιπόν κοίταξε.... Πρώτα απ'όλα θα τονίσω ότι η προτεραιότητά μου ήταν, είναι και θα είναι τα vocals, οπότε η κιθάρα έρχεται δεύτερη. Ουσιαστικά με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με την κιθάρα κυρίως για να γράφω κομάτια και κάποια demo τους. Οπότε δεν τρελλαίνομαι για την τέλεια ποιότητα ήχου. Για να καταλάβεις τώρα πώς περίπου "βλέπω" την κιθάρα (τη lead) σε ένα κομμάτι, θα σου αναφέρω (για άλλη μία φορά :)) τον Brian May: θέλω το solo να δίνει κάτι στο κομμάτι, να έχει προσωπικότητα, εντελώς ξεχωριστό ήχο και ύφος, δηλαδή να μην είναι απλά "ένα ακόμα solo". Γι αυτό και "απαιτώ" από τον ενισχυτή μου να είναι όσο το δυνατόν πιο (ρε γαμώτο δε μου'ρχεται με τιποτα η λέξη!!! :evil: :evil: :evil: ).... χμ..... versatile τέλως πάντων! :lol: :lol: 8) Με αυτά τα δεδομένα τι σκέφτεστε; :)

Μ'αυτά τα δεδομένα, της χρήσης δηλαδή ως στούντιο/practice ενισχυτή, ξαναπροτείνω το ζευγάρι Vox-Tech21.

Κανένας από τους λαμπάτους ενισχυτές που προτάθηκαν από όλους μας, δεν θα σου δώσει τη δυνατότητα να πας από ήχο Blackface σε ήχο Rectifier και από JSM800 σε Vox AC15.

Φυσικά οι λαμπάτοι έχουν τη δική τους προσωπικότητα, κάτι που δεν έχουν οι 'προσομοιώσεις', ωστόσο για ηχογραφήσεις η ευελιξία είναι ίσως αυτό που ζητάς.

Θα τονίσω ότι ο Vox έχει μια λυχνία στον τελικό (πράγμα που ομορφαίνει αρκετά τον ήχο) ενώ ο Tech 21 βασίζεται σε αναλογικό και όχι ψηφιακό modelling. Στα ατού του Vox είναι η μεγάλη ποικιλία σε εξομοιώσεις και τα πολύ καλά εφφέ, ενώ ο Tech αντιπαραθέτει το καλό reverb, το effects loop και την XLR έξοδο.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ!!!!! Σ'ευχαριστώ Abraxas!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, από χθες δε μπορώ να θυμηθώ τη λέξη!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anyway, μάλιστα. Προτιμούσα κάποιον ενισχυτή με προσωπικότητα, βεβαια, αλλά ομολογώ ότι αφού ζητάω ευελιξία μάλλον θα πρέπει να πληρώσω κάποιο τίμημα... Μπορώ όμως να έχω κάποιον πιο "πραγματικό" ενισχυτή, ο οποίος να μου δίνει και μια σχετικά καλή ευελιξία; (καινούρια διαφήμηση της TIM έτσι;; :lol:)

Κοιτα αν νοιάζεσαι μονο για ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ τοτε το guitar rig ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΤΩ οποιονδηποτε μοντελινγκ ενισχυτη οποτε γιατι να ξοδευτεις? 8O 8O

Aν ομως θελεις εναν ενισχυτη για να το "ευχαριστηθεις" παιζοντας ζωντανα (η στο δωματιο σου) πάρε με ΚΛΕΙΣΤΑ τα ματια εναν PEAVEY CLASSIC 30,η εναν CARVIN Vintage 16 (500-600 euros) & θα εισαι και εντάξει απο πλευρα ηχογραφησης & ενταξει απο "αγνο" λαμπατο ηχο.

Παντοτε βεβαια αν θες να αγορασεις ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενισχυτη (εξαλλου μια και η κιθαρα σου ειναι upscale γιατι να μην την συνοδεψεις απο εναν ανάλογο ενισχυτη :?: )

Superfunk, αυτές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι σκέψεις μου.... Από τη μία γιατί να πάω για modelling amp, αφού έχω το rig? Οπότε σκέφτομαι για λάμπα.... Γενικώς πάντως αν μπορείτε να μου προτείνετε 5-6 κλασσικούς ενισχυτές με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία (τώρα θα τη λέω συνέχεια τη λέξη!! :lol:) ώστε να πάω να τους τσεκάρω θα με βοηθήσετε πολύ :) Πάντως για να έχετε υπόψην σας κάποιο στοιχείο ασ πούμε, θα ξαναπώ ότι ως ήχος μου αρέσουν πολύ οι κλασσικοί Vox. :)

Κοιτα κατα τη γνωμη αν ξερεις τι κανεις μπορεις να παιξεις τα ΠΑΝΤΑ με ΟΠOΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ενισχυτη (για αυτο αλλωστε υπαρχουν και τα πεταλακια :wink: ) εκτος ισως απο ακραιο μεταλ (αν και εκει παλι παιζει...) .

Αν σου αρεσουν οι VOX κοιταξε ενισχυτες που να φορανε λυχνιες EL 84 (π.χ. PEAVEY CLASSIC 30,CARVIN VINTAGE 16,LANEY κτλ) η την καινουργια κινεζικη σειρα της VOX CC15 & CC30 αν και ειναι αρκετα ακριβοτερη απo 500 euros ειδικα τα μοντελλα με τα "μπλε" celestion τα οποια παιζουν τεραστιο ρολο για τον αυθεντικο vox ηχο.

Προσωπικα αν επρεπε να σου προτεινω μονο εναν ενισχυτη θα σου προτεινα τον PEAVEY CLASSIC 30 ειναι μικρος,μεταφερεται ευκολα,παρα πολυ δυνατος και ψιλοβοξιζει αν και εχει περισσοτερο headroom απο εναν vox (μια και δεν ειναι σε ταξη Α οπως ο VOX (αν & ουτε αυτος ειναι πραγματικα class A αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια & θα σε μπερδεψω :lol: )

Ως ιδιοκτήτης του Orange Crush 30 R, κρίνω πως είναι μια χαρά οι ενισχυτές της σειράς...

Από κει και πέρα, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι το ύφος ενός Orange είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις, αφού έχεις μια κιθάρα της "μοντέρνας" σχολής.

Πάντως, ειδικά για τον Crush 30 R θα βρεις παλιότερα post, σε κάποιο μάλιστα κονταροχτυπιόμουν με τον SUPERFUNK για τα...κολλήματά μου... :lol:

Το ότι ζητάει ενισχυτή για δωμάτιο δε βλέπω να προβληματίζει κανέναν.

μα ο peavey clasic μια χαρά παίζει σε ενταση δωματίου!

Δε ξερω ρε παιδια αλλα αυτο με το δωματιο ειναι οτι προβληματιζει και εμενα.

Δηλαδη εχω δοκιμασει και τον Πηβη και τον Λανευ (15 και 30 βατ) και ναι παιζουν σε ενταση δωματιου, αλλα δεν εχει και πολυ σχεση ο ηχος σε υψηλοτερη ενταση (με χοτπλεητ).

Καποιες λυσεις

1. Παιρνεις ενισχυτη μεχρι 2µΒατ

2. Παιρνεις ενισχυτη που συνεργαζεται καλα με χοτπλεητ (50βατ)

3. Παιρνεις ενισχυτη που βγαζει ΠΟΛΥ καλη βρωμα μεσω προενισχυσης (Οραντζ Ροκερβερμπ 50)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back