Αυτοσχεδιασμός πανω σε Βmajor

hyperpanos είπε:
Αυτό που θέλω να πω είναι να επικεντρώσεις στην μελωδικότητα και στην δομή ενός σόλο και όχι μόνο στον εντυπωσιασμό μέσω μιας γρήγορης τεχνικής  ;).   
Συνφωνώ όσο δεν πάει...Πλέον! :)

Jazzjoker είπε:
Θεος!  ;D

Μετά από τα κσύλα, προτείνω να μπει στην γνωστή κουβέντα και ο ρυθμός πρόκλησης τενοντίτιδων ως σημείο αναφοράς της κατασκευής μιας κιθάρας.
Χαχαχα!!! Ετσι έτσι! :P

Ναι φίλε μου σου τόνισα στα δικά μου αυτιά πως ακούγεται,εννοείται πως θα βγάλεις τον ήχο όπως αρέσει στο δικό σου αυτί,απλά το είπα γιατί μερικοί θέλουν να ακούσουν για τον ήχο.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με σετάρισμα για να σου βγάλει το όργανει τον ήχο που έχει να σου βγάλει για να έχεις μια καλύτερη εικόνα στο τι μαγνήτες θέλεις.

Και η δικιά μου ακουγόταν πολύ κουβάς πριν το σετάρισμα και μετά έβγαλε έναν καθαρό και γλυκό ήχο,ενώ πρίν είχε μια μουντίλα και μια "σαβούρα"

Καλή επιλογή  ;)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. Αυτούς εδώ θέλω να βάλω

http://www.dimarzio.com/pickups/8-string/d-activator-8-bridge

http://www.dimarzio.com/pickups/8-string/d-activator-8-neck

Ειχα τοn D-activator στην 6χορδη μου και εσκιζε ο ήχος... Αυτους θα πάρω... τους εχει ο Νακας.

Randime είπε:
Ειχα τοn D-activator στην 6χορδη μου και εσκιζε ο ήχος... Αυτους θα πάρω... τους εχει ο Νακας.
Είσαι ίδη κασταλαγμένος από κάποια εμπηρεία οπότε καλή αλλαγή με την όλη φάση (σετάρισμα και μαγνήτες)  ;)

Αντε και σε λίγες μέρες θα ανεβάσω το Betcha Can't Play This από Chris Broderick.. Eτσι να πωρωθούμε και λιγο!!! :)

Στοχος μου ειναι μεχρι το καλοκαίρι να εχω γίνει απο τους καλυτερους 8χορδους Ελληνες...
Ελπιζω να συνειδητοποιείς οτι τα ατομα που ανταγωνίζεσαι ειναι τοσα λίγα που στην ουσία κάθε "8χορδος" ελληνας ειναι ένας "απο τους καλυτερους 8χορδους Ελληνες"...Χεχε εγω παντως βρίσκω πολύ καλο το παιξιμο σου και πιστεύω μπορεις να γίνεις ακομα καλύτερος αμα δεν αφήσεις τον εγωισμό σου να εμποδίσει την προοδο σου.

JimTortex είπε:
Ελπιζω να συνειδητοποιείς οτι τα ατομα που ανταγωνίζεσαι ειναι τοσα λίγα που στην ουσία κάθε "8χορδος" ελληνας ειναι ένας "απο τους καλυτερους 8χορδους Ελληνες"...Χεχε εγω παντως βρίσκω πολύ καλο το παιξιμο σου και πιστεύω μπορεις να γίνεις ακομα καλύτερος αμα δεν αφήσεις τον εγωισμό σου να εμποδίσει την προοδο σου.
Ναι εχω εφικτό στόχο όπως φαίνεται :P ΧΑχαχα.

Δε θα το αναλύσω πολύ , απλά να πω πως ο εσωτερικος μας εγωισμός και ο ανταγωνισμός με τον εαυτό μας είναι που μας κάνει καλυτερους... (ταδε εφη Jason Becker). Ο χρόνος θα με κρίνει :)

Randime ,  η μετριοφροσύνη ειναι για τους μέτριους  αγόρι μου συνέχισε έτσι  ;D

Ωραια και θαυμασια ειναι ολα αυτα...

αλλα θα μπορουσα να κανω μια κεφαλαιωδη ερωτηση????

Για οποιο βιντεο εχεις ανεβασει δεν εχω καταλαβει τη χρησιμοτητα της 8χορδης...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ 8ΧΟΡΔΗ ?

Το να παιζεις μια 8χορδη επειδη ειναι δυσκολο δε σε κανει μαγκα...Αποψη μου...

Ποσο μαλλον οταν φερνεις τον εαυτο σου στα ορια του τραυματισμου...για ποιο λογο? για τη χαρα του να λες οτι παιζεις με 8χορδη?

Δεν αξιζει νομιζω φιλε μου...εκτος αν εκτος των αλλων παιζεις κομματια τυπου messugah(δε ξερω αν το εγραψα σωστα) και χρειαζονται(που κι εκει αμφιβαλλω).

Εχεις πολυ καλη τεχνικη και φαινεται οτι εχεις δουλεψει...

Τελειως και εντελως φιλικα

Randime είπε:
Ο χρόνος θα με κρίνει :)
Η η τενοντιτιδα θα σε αχρηστεψει τελειως...

blackie είπε:
Η η τενοντιτιδα θα σε αχρηστεψει τελειως...
Εκτός αν κανείς αντί για δάχτυλα έχει πλοκάμια  ;D ;D ;D

χαχαχα! Ρε τρελοι τι λέτε? :P

Καταρχάς σπάνια εχω τενοντίτιδες πια και επιπλέον τα +/- μιας 8χορδης δεν είναι για το παρών thread!!! :P

Παντως η 8η χορδή δε χρησιμεύει μονο σε riffs ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Randime είπε:
Παντως η 8η χορδη δε χρησιμευει μονο για riff...
Κάτι άσχετο βλέπω τον Jason  που έχεις και μήλισες για αυτόν πιο πριν,φαντάζομαι πως θα είναι μια από τις αδυναμίες σου,παιχταράς ο άτιμος

kbasilis είπε:
Κάτι άσχετο βλέπω τον Jason  που έχεις και μήλισες για αυτόν πιο πριν,φαντάζομαι πως θα είναι μια από τις αδυναμίες σου,παιχταράς ο άτιμος
Μονο Jason becker μελεταω όλη μερα σχεδον και sweeping... Αυτες τις μερες δουλευω το Opus Hopus. Εχω τελειωσει το Altitudes...

Randime είπε:
Μονο Jason becker μελεταω όλη μερα σχεδον και sweeping...
Με αυτό που είπες από μένα είσαι ΟΚ παίξε και με 10χορδη άμα θέλεις  ;D ;D ;D ;D

(πλάκα κάνω δεν υπάρχει ούτε ύφος ειρωνίας ούτε πρόθεση να κοροϊδέψω απλά από το κείμενο και μόνο μπορεί κανείς να ξεγελαστεί)

Πάντος πολύ κρίμα ο Jason πάνω που άνοιξε τα φτερά του για μια πολύ καλή συνεργασία έπαθε αυτή την ζημιά

kbasilis είπε:
Με αυτό που είπες από μένα είσαι ΟΚ παίξε και με 10χορδη άμα θέλεις  ;D ;D ;D ;D

(πλάκα κάνω δεν υπάρχει ούτε ύφος ειρωνίας ούτε πρόθεση να κοροϊδέψω απλά από το κείμενο και μόνο μπορεί κανείς να ξεγελαστεί)

Πάντος πολύ κρίμα ο Jason πάνω που άνοιξε τα φτερά του για μια πολύ καλή συνεργασία έπαθε αυτή την ζημιά
Δυστυχώς, αλλά ΟΚ ακόμα και έτσι γράφει κομμάταρες και πάλι.

Randime ,  η μετριοφροσύνη ειναι για τους μέτριους  αγόρι μου συνέχισε έτσι  ;D
Δε ξέρω αν το λες ειρωνικά ή όχι πάντως σε κάθε περίπτωση αν θες να γίνεις κάτι στη ζωή σου, με οτιδήποτε ασχοληθεις πρεπει να έχεις βλέψεις... αλλοι ανοιγονται και λενε τι πιστεύουν, αλλοι τα κρατάνε μέσα τους. Εγω ενα ξέρω στα σίγουρα. Υπάρχουν μέρες που μένω άυπνος για να παίζω κιθάρα. Πιστεύω σιγά σιγά θα φανεί στο παίξιμο μου αυτό, η δουλειά που κάνω δηλαδή εννοώ...

Αυτά απο μένα :)

Randime είπε:
Δυστυχώς, αλλά ΟΚ ακόμα και έτσι γράφει κομμάταρες και πάλι.
Φαντάσου τι δύναμη ψυχής έχει αυτό που κάνει αλλά και τι δουλειά θέλει λόγο της μεθούδου που χρησιμοποιεί προκειμένου να επικοινωνίσει.

Ένα βιντεάκι από Jason

kbasilis είπε:
Φαντάσου τι δύναμη ψυχής έχει αυτό που κάνει αλλά και τι δουλειά θέλει λόγο της μεθούδου που χρησιμοποιεί προκειμένου να επικοινωνίσει.

Ένα βιντεάκι από Jason

Από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες.Καταπληκτική τεχνική είχε και τρομερή συνθετική ικανότητα έχει ακόμα βεβαίως.Όνειρό μου είναι να μπορέσω κάποτε να παίξω όπως εκείνος,αλλά και να μπορέσω να τον επισκεφθώ στις Η.Π.Α (λίγο πιο ρεαλιστικό :P )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back