Αταστο μπασο συμβουλες

conkal

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπερες!

Τον τελευταιο καιρο μου εχει μπει το μικροβιο του αταστου μπασου και θα θελα την συμβουλή σας.

Ειμαι ενας μετριος ερασιτεχνης μπασιστας και εχω ενα 5αρι Warwick Corvette $$ 5 με το οποιο παιζω 90 στις 100 φορες . Αλλα εχω και ενα ibanez srx300 http://www.artmusic.gr/product_info.php?products_id=726 ειναι ενα καλο(για τα 350-400 ευρω που εκανε) αλλα φτηνο μπασακι 8ετιας.

Σκεφτομαι να αποκτησω ενα φτηνο αταστο μπασο , ειτε ενα καινουργιο τυπου harley benton ή ενα φτηνο ibanez ή κατι τετοιο τελοσπαντων ή αντιστοιχο μεταχειρισμένο για να τσεκαρω τι μπορω να καταφερω και σε αυτο το ειδος μπασου.

Η αλλη σκέψη ειναι να ξεσκονιζω το srx300 και να το κανω αταστο. Τι λετε αξιζει την διαδικασια ? ή θα χρειαστει και αλλαγη μαγνητων και ιστοριες και τελικα δεν αξιζει το ρισκο. ? (οι μαγνητες του ειναι κατι ογκωδεις σε μεγεθος και ηχο humbuckers)

conkal είπε:
Η αλλη σκέψη ειναι να ξεσκονιζω το srx300 και να το κανω αταστο. Τι λετε αξιζει την διαδικασια ? ή θα χρειαστει και αλλαγη μαγνητων και ιστοριες και τελικα δεν αξιζει το ρισκο. ? (οι μαγνητες του ειναι κατι ογκωδεις σε μεγεθος και ηχο humbuckers)
Νομίζω πως αυτή είναι η καλύτερη λύση... Γιατί να έχεις ένα κακό άταστο όταν μπορείς να έχεις ένα ΜΕΤΡΙΟ? Οι μαγνήτες του srx300 ΕΙΝΑΙ Humbuckers... Δεν θα χρειαστείς αλλαγή κ ίσα ίσα που θα είναι και πολύ ωραίος ο ήχος του άταστου! Go for it!!!

funky_bassman είπε:
Νομίζω πως αυτή είναι η καλύτερη λύση... Γιατί να έχεις ένα κακό άταστο όταν μπορείς να έχεις ένα ΜΕΤΡΙΟ? Οι μαγνήτες του srx30n0 ΕΙΝΑΙ Humbuckers... Δεν θα χρειαστείς αλλαγή κ ίσα ίσα που θα είναι και πολύ ωραίος ο ήχος του άταστου! Go for it!!!
+3

αι αγκριιιι ;D

λετε οτι οι humbuckers ειναι καλοι για αταστο , ναι ε ? νομιζα οτι δεν κανουν, σκεφτομουν μηπως ειναι πολυ ογκωδεις και σκοτωνουν , με την λογική οτι το μπασο ειναι καλο μεν αλλα starter - rock/metal μπασο.

Το μονο που φοβαμαι ειναι οτι αυτο το μπασακι μου αρεσει πολυ το εχω αγαπησει επειδη ειναι το πρωτο μου και φοβαμαι μην το σκοτωσω το κακομοιρο

conkal είπε:
λετε οτι οι humbuckers ειναι καλοι για αταστο , ναι ε ?
Πότε είπαμε εμείς τέτοιο πράμα?

Αν σ αρέσουν οι Hum σ αρέσουν αν δεν σ αρέσουν δεν σ αρέσουν....Είπαμε οτι το ibanez ειναι μια χαρα μπασακι...γιατι να παρεις κατι κακο αφου ήδη το χεις?

το ειπα επειδη ανεφερες οτι δεν θα χρειαστει να αλλαξω . Oi humbuckers του καλοι ειναι απλα δεν ξερω αν εχουν αλλες αναγκες τα αταστα. Ενος φιλου που δοκιμασα δεν ειχε hum.

Αυτο με το srx300 πρεπει να το σκεφτω πιο πολυ για να μαι σιγουρος.

Αν αγοραζατε καποιο καινουργιο ποιο θα επιλέγατε ? εχετε προτασεις ? μιλαω για οσο γινεται λιγοτερα χρηματα, με την λογικη οτι αν μου αρεσει ο ηχος το πουλαω κι παιρνω ενα καλό.

Αν σ'αρέσει ένας μαγνήτης σε ενταστο μπάσο θα σ'αρέσει και σε άταστο... Αυτό που διαφοροποιεί τον ήχο σε 2 ίδια όργανα, ένα άταστο κι ένα ενταστο είναι

α) το χαμηλό action του άταστου

β) ο ήχος του ξύλο/χορδής

γ) αυτό το φυσικό "reverb"/"chorus" λόγω του ότι δεν έχεις σταθερό πάτημα

δ) ο "τρομπονάτος"/ξύλινος ήχος του άταστου

ε) τα μόρια που μπορείς να παίξεις στα μελωδικά παιξίματα

στ) η συνεχής παρουσία αρμονικών

Μην σκας για τους μαγνήτες...

funky_bassman είπε:
Αν σ'αρέσει ένας μαγνήτης σε ενταστο μπάσο θα σ'αρέσει και σε άταστο... Αυτό που διαφοροποιεί τον ήχο σε 2 ίδια όργανα, ένα άταστο κι ένα ενταστο είναι

you spoke like a true bass hero  :D

γενικα αμα κοιταξεις και την ιντερνετικη αγορα δεν θα βρεις κατι πιο φτηνο και αξιολογο κατω των 300ευρω οποτε η λυση ειναι αυτη με το ibanez σου και η αλλη ειναι να παρεις κατι φτηνο "ενταστο" και να πειραματιστεις εκει αφου οπως λες "αγαπας" πολυ το ibanezακι σου

προτεινω και εχω δοκιμασει αυτο

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_jazz_rw_bk.htm

funky_bassman είπε:

και οι flatwound χορδές...

con_bass είπε:
Γιατι?

Γιατι?

;D

con_bass είπε:
Βάζουμε flat χορδές αν θέλουμε τον συγκεκριμένο ξύλινο-μουντό ήχο..Πλέον τα άταστα μπάσα έχουν βερνίκια στις ταστιέρες που δεν επιτρέπουν την φθορά απο τις round χορδές...

γ)Αυτο που περιγράφεις είναι μια τεχνική στο άταστο μπάσο που ελέγχεται με το βιμπράρισμα της χορδής..αν θες μπορείς άνετα να το αποφύγεις...αυτο συνδέεται άμεσα με τον τρομπονάτο ήχο που περιγράφεις που κ αυτό μπορείς η να το εχεις η να μην το έχεις...

Γενικα το αταστο δεν εχει καποια διαφορά απο το ενταστο μπάσο απλα ο μπασίστας εχει περισσοτερα εκφραστικά μεσα στη διαθεση του...

warwickplayer είπε:
Βάζουμε flat χορδές αν θέλουμε τον συγκεκριμένο ξύλινο-μουντό ήχο..Πλέον τα άταστα μπάσα έχουν βερνίκια στις ταστιέρες που δεν επιτρέπουν την φθορά απο τις round χορδές...

γ)Αυτο που περιγράφεις είναι μια τεχνική στο άταστο μπάσο που ελέγχεται με το βιμπράρισμα της χορδής..αν θες μπορείς άνετα να το αποφύγεις...αυτο συνδέεται άμεσα με τον τρομπονάτο ήχο που περιγράφεις που κ αυτό μπορείς η να το εχεις η να μην το έχεις...

Γενικα το αταστο δεν εχει καποια διαφορά απο το ενταστο μπάσο απλα ο μπασίστας εχει περισσοτερα εκφραστικά μεσα στη διαθεση του...
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα γραπτώς... Μπορείς να το έχεις εύκολα μπορείς να μην το έχεις δύσκολα... Ειδικά για κάποιον που δεν παίζει καιρό με άταστο τον πρώτο καιρό (και ειδικά στις μελωδικές γραμμές μετά το 12ο "τάστο" και χωρίς γραμμές στην ταστιέρα) είναι πολύ δύσκολο να έχει τόσο εξασκημένο αυτί και χέρι ώστε να παίζει με ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το ένταστο... Δυστυχώς δεν μπορώ να το περιγράψω επαρκώς οπότε φτάνουμε (όπως πάντα) στο πρέπει να δοκιμάσεις για να ξέρεις!!!!

Αν το Ibanez σου αρεσει ειναι ευκαιρια να ξαναρχισεις να το χρησιμοποιεις. Αν δεν σου αρεσει αντι να πληρωσεις για να το τροποποιησεις καλυτερα πουλησε/ανταλλαξε το με κατι αλλο.

Επειδη προσφατα αγορασα ενα Westone Thunder I-A το προτεινω ανεπιφυλακτα. Δεν ειναι κατι που μπορεις να βρεις ευκολα αλλα στην Αγγλια υπαρχουν αρκετα και αλλαζουν χερια συχνα, ενα πουληθηκε πριν λιγες μερες http://www.ebay.co.uk/itm/Westone-Frettless-Bass-Guitar-/180802008998?pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&hash=item2a18a3b7a6

Ειναι απο τα οργανα που ευτυχως πωλουνται σε πολυ χαμηλες τιμες αλλα η κατασκευαστικη & ηχητικη ποιοτητα τους ειναι πολυ υψηλοτερου επιπεδου αν τα βρεις σε καλη κατασταση. Για το δικο μου γουστο δε χρειαζεται να αλλαχθει τιποτα, οπως ειναι stock δινει αρκετες επιλογες με active/passive & parallel/series switches.

"

warwickplayer είπε:
Πλέον τα άταστα μπάσα έχουν βερνίκια στις ταστιέρες που δεν επιτρέπουν την φθορά απο τις round χορδές...
Ε και ναι και όχι... Στα φτηνά μοντέλα αυτό πολύ φοβάμαι ότι δεν παίζει- και έχω ιδίαν πείρα  :)

Πάντως αν ο φίλος μας γουστάρει το Ibanez του, ας μην το κάνει άταστο. Πάντα υπάρχει ο «κίνδυνος» να μην τα «βρει» μαζί του και να μετανιώσει που έβγαλε τα τάστα.

Η ενδεδειγμένη οδός είναι ένα starter όργανο για να δει κάποιος αν τελικά θα μπορέσει να βγάλει άκρη με το άταστο- διότι όπως έχω πει και στο παρελθόν, πολλοί το πεθύμησαν, αλλά λίγοι κόλλησαν μαζί του  ;D 

warwickplayer είπε:
ωπ.. δεν το γνώριζα αυτό!

σε ευχαριστώ για την ενημέρωση

Διαφωνώ... πιστεύω πως καλύτερα να πάρεις ένα φτηνό άταστο με αυτά τα χρήματα (ενα cort για παράδειγμα) παρά να πειράξεις το ένταστό σου.

Το πιθανότερο είναι να έχεις ένα μετριότατο αποτέλεσμα και μετά να μην μπορείς να το πουλήσεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, κανείς δεν εμπιστεύεται ένα μονταρισμένοπ μπάσο, εκτός αν το δίνεις τσάμπα.

Επίσης, οι φλατ χορδές έχουν πολύ μουντό ήχο, καμία σχέση με αυτή τη μεσαία συχνότητα που θέλουμε συνήθως από ένα άταστο.

Καλύτερα να κρατήσεις το ιμπανεζάκι σου και να πάρεις ένα φτηνό άταστο. Ή να το πουλήσεις ως ένταστο και να πάρεις ένα φτηνό άταστο...

Σε αυτό το price range και με αυτή τη μάρκα (λόγω χαμηλής μεταπωλητικής αξίας) το Ibanez θα πιάσει αν το πουλήσεις ένταστο γύρω στα 200 - 250 ευρώ max...

Αν του κάνεις τη μόντα επειδή η τιμή είναι έτσι κι αλλιώς ΧΩΜΑ δεν θα κατέβει άλλο...

Τα παραπάνω είναι προσωπική εκτίμηση μην τα πάρεις ως αντικειμενική... Απλά ψάχτο και σκέψου το!

myrsias είπε:
Καλύτερα να κρατήσεις το ιμπανεζάκι σου και να πάρεις ένα φτηνό άταστο. Ή να το πουλήσεις ως ένταστο και να πάρεις ένα φτηνό άταστο...
+1

για αυτον τον λόγο

Η ενδεδειγμένη οδός είναι ένα starter όργανο για να δει κάποιος αν τελικά θα μπορέσει να βγάλει άκρη με το άταστο- διότι όπως έχω πει και στο παρελθόν, πολλοί το πεθύμησαν, αλλά λίγοι κόλλησαν μαζί του   ;D 

Ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις σας...

Συζητώντας το και λίγο με την κοπελια μου που ειναι αρχαρια στο μπασο, το σκεφτηκαμε ως εξης  μαλλον θα της δωσω το μπασακι μου, θα με βοηθησει να παρω ενα μετριο αταστο (οχι της φασης 200 ευρω φασης αλλα πιο πανω σε λεφτα) και θα το παρω κατα το καλοκαιρι. Η αληθεια ειναι οτι το ibanez αν και starter οργανο φοβαμαι να το τροποποιησω μονος μου , ποσο μαλλον να δωσω την 200αρα που ακουσα οτι θελει η τροποποιηση.

Οταν ερθει η ωρα που θα εχω το εκριβες μπατζετ, θα δωσετε καμια βοηθεια για την επιλογή του, ετσι ?;-)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back