Γεια σου Άρη, επειδή και εγώ δεν μπορώ να κάνω μαθήματα, το'χω ρίξει στο ψάξιμο μέσω διαδικτύου εδώ και λίγο καιρό.
Αυτός ο τύπος δίνει πλήρη εξήγηση και ασκήσεις για τη λειτουργία του διαφράγματος, το πιο σημαντικό πράγμα στο τραγούδι - γνώμη μου.
Ενδεικτικά αυτό είναι το πρώτο μέρος, δες τα και τα 4 και εάν τα ακολουθείς πιστά - 5-10 λεπτά είναι οι ασκήσεις - όπως λέει και ο ίδιος θα δεις μεγάλη βελτίωση. Αυτό για το διάφραγμα.
Το βίντεο που ανέβασες είναι επίσης πολύ καλό και σύντομο, είναι 4 στο σύνολο νομίζω. Εάν τα συνδυάσεις έιναι 15-20 λεπτά και μαζί με τις ασκήσεις διαφράγματος πες χοντρικά μισή ώρα.
Για αυτό που λές δεν θες να ανεβοκατεβαίνεις οκτάβες απλά σκέψου να θέλει κάποιος να του μάθεις κιθάρα και να σου πει "Ξες Άρη δε θέλω να ανεβοκατεβαίνω πεντατονικές" :
Εκεί που λες πως δεν μπορείς να πιάσεις τις ψηλές νότες αλλά πιάνεις τις τσιρίδες είναι φυσιολογικό. Εάν κατάλαβα καλά η περιοχή αυτή είναι η mixed voice πάνω από την στηθική - chest voice / χαμηλές και μεσαίες - και κάτω από την κεφαλική - head voice ή τσιρίδα

. Είναι από τα πιο δύσκολα και ωραία πράγματα στο τραγούδι, να έχει κάποιος γεμάτο, δυνατό ήχο σε αυτήν την περιοχή.
Long story -> short: Κάνε το 30' ζέσταμα τακτικά και θα δεις μεγάλη βελτίωση. Επίσης ψάξε και άλλα βίντεο και δες τι σου ταιριάζει, αυτό πιστεύω έιναι το καλύτερο, να το βρεις μόνος σου.
Καλή σου πρόοδο και ωραίο θα ήταν να δούμε ένα ακόμα βίντεο μετά από λίγο καιρό.
Τυχαία βρήκα
αυτό 
. Προλάβετε λέμε οι τιμές πιάσαν πάτοοο ;D!