Ας βοηθησουμε να μπει η Ακροπολη στα 7 θαυματα του κοσμου

pixies

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Πλησιάζουν οι μέρες μέχρι να καθοριστούν τα νέα 7 θαύματα του κόσμου και η εν εξελίξει παγκόσμια ψηφοφορία, θέτει μέχρι στιγμής την Ακρόπολη στον κίνδυνο να μην βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους,αφου βρισκεται μεχρι στιγμής στην 8η θέση, ανάμεσα σε 21 υποψηφιότητες κι αν δεν ψηφίσουμε όλοι με σκοπό να την ανεβάσουμε κατά μία θέση και να την εντάξουμε πάλι στα μνημεία τα οποία θα αποτελούν από τις 7/7/2007 (τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στη Λισαβόνα) τα νέα 7 θαύματα του κόσμου κινδυνεύουμε να μας φάει η μαρμάγκα της αδιαφορίας ακόμα μία φορά.

Γι αυτό ως Ελληνόπουλα και ως Ελληνοπούλες ας βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας, για να διατηρήσουμε την Ακρόπολη μέσα σε αυτά.

Η σειρά έως τώρα είναι:

Τα μέχρι στιγμής 7 θαύματα του κόσμου (θέσεις 1-7) :

Colosseum, Great Wall, Machu Picchu, Petra, Pyramids of Giza, Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle

Στις επόμενες θέσεις (8-14):

Acropolis (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), Angkor, Chichen Itza, Eiffel Tower, Kremlin/ St. Basil, Stonehenge

Τελευταίες 7 θέσεις (15-21):

Alhambra, Haria Sofia (η Αγιά Σοφιά στην Πόλη), Kiyomizu Temple, Neuschwanstein Castle, Statue of Liberty, Sydney Opera House, Timbuktu.

Από άποψη τακτικής, επειδή όλοι ρίχνουν επτά ψήφους, εξυπηρετεί να ψηφίσουμε την Ακρόπολη και 6 ακόμα από την τελευταία επτάδα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η η Αγιά Σοφιά στην Πόλη (Haria Sofia).

Αποφύγετε τα Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle, τα οποία καταλαμβάνουν την 6η και την 7η θέση.

Βάλτε, λοιπόν, οικογένεια, φίλους, γνωστούς και συναδέλφους να ψηφίσουν την Ακρόπολη στο site

www.new7wonders.com

Να 'σαι καλά!

Αναρωτιέμαι όμως τι νόημα έχει οι Έλληνες π.χ. να ψηφίζουν για την Ελλάδα.

Δεν είναι κάπως αναμενόμενο;

Προσωπικά χέστηκα για αυτή τη ....γιουροβίζιον των θαυμάτων....έτσι όπως πάνε τα πράγματα,μάλλον υποτιμητικό είναι να είσαι στη λίστα...προβλέπω στη μεθεπόμενη ψηφοφορία να είναι η... disneyland ή το las vegas,τα....studios της paramount κλπ....

κανένα ίχνος επίθεσης η ειρωνείας στον συντάξαντα το θέμα 8)

εγώ ρε παιδιά μερικές φορές οταν πάω στο θησείο για φαί στον Ατταλο, κάθε φορά που την βλέπω πλάγια τα τελευταία χρόνια όλο και κάτι λείπει, δεν έχει μεινει τίποτα.

Ξερετε τίποτα . αν την έχουν γδύσει.

Καποια φίλη μου είπε οτι είναι υπο συντήρηση,

Τι συντήρηση της κάνουν δυο χρόνια.

θα ειχα κτίσει το Los Angeles σε δύο χρόνια.

Κάνω λάθος ρε παιδιά? Μου φαίνεται?

ξεχνας οτι εδω ειναι Ελλαδισταν....

μπορει να μη φαινεται τοσο σπουδαια οταν εχουμε να κανουμε με πυραμιδες κ νησι του πασχα αλλα ειναι σημαντικο μνημειο.

και ακομα κ αν αυτη η λιστα ειναι μονο μαρκετινγκ παλι καλο θα κανει.

Μα είναι ΤΟ θαύμα ούτος ή άλλως, αφού στέκεται ακόμα... παρά τις αναστηλώσεις και συντηρήσεις χελώνας.

Τέσπα, μιας που το είπες φίλτατε, ας ρίξουμε και μια ψήφο... δαγκωτό έτσι :) :) :)

Μα είναι ΤΟ θαύμα ούτος ή άλλως :)
To φαταστικοτερο κατασκευασμα στην ιστορια.Τα μαθηματικα,η γεωμετρια που εχουν εφαρμοστει,η ηλικια του,η γεωδαιτικη του θεση,τα παντα..Ειναι μελετημενα οσο δε φανταζομαστε..

Η ψηφος εφυγε ηδη!Να σαι καλα βρε κοπελα μου! :lol: :lol:

Πάντως το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο κατά την ταπεινή μου, είναι η μετατροπή των Αρχαίων Ελλήνων σε νεοελλήνων.

Πάντως το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο κατά την ταπεινή μου' date=' είναι η μετατροπή των Αρχαίων Ελλήνων σε νεοελλήνων.[/quote']
Nαι,αλλα μετα τον Παρθενωνα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πάντως το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο κατά την ταπεινή μου' date=' είναι η μετατροπή των Αρχαίων Ελλήνων σε νεοελλήνων.[/quote']
Μπα και τότε νεοέλληνες ήμασταν. Καθόμασταν με κάτι σεντόνια στις σκιές, πίναμε κρασί και λέγαμε διάφορα. Απλά η διαφορά με τότε, είναι ότι τότε όλα τα αρχαία μυαλά σκάγανε Ελλάδα. Τώρα φεύγουν μακριά!!! Ούτε χολέρα να 'χαμε!

Τι λετε ρε παιδιά... Παίζει και να είμαστε ο μόνος λαός που έχει εντελώς ίδιο χαρακτήρα από την αρχαιότητα...Και τοσοι κατακτητές...τόσες επιμιξίες....τι να πω. ίσως φταίει ο τόπος... Αν αμφιβάλεται διαβάστε λίγη αρχαία ιστορία. Λίγη απο τον καιρό του μεγαλέξανδρου... Λιγη βυζαντινή... Λίγη νεότερη.... Όλο τα ίδια σκηνικά παίζουν....

Παιδιά έλεος.....

και μόνο που ύπουλα και μαρκετινίστικα σας καλούν να ψηφίσετε σε λίστα που συνυπάρχει η Ακρόπολις με:

.....τον πύργο του Αιφελ

.....το.....άγαλμα της ελευθερίας

.....την....όπερα του Σύδνευ

για να μην προβάλλω και τις αντιρρήσεις μου και για τα Μοαις στη νήσο του Πάσχα,το....στοουνχεντζ και πολλά άλλα,τα οποία εκτός κάποιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τίποτε δέν έχουν κοινό με την ιστορία,την τεχνική,την τέχνη και την αίγλη του μνημείου μας....τι να πώ....ότι δεν βλέπω κάν τον λόγο ενος ψηφίσματος ? ότι σε λίγο καιρό θα κληθήτε εθελοντικά μεν αλλά να ψηφίσετε και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ? του άν η Κύπρος είναι τουρκική ??? ....αν ??? αν ??? σας καλώ με αγάπη να ειστε λίγο πιο οξυδερκείς και προσεκτικοί...απέχετε..

Εγώ ψηφίζω Chichén Itzá πάντως!!

Πέραν αυτού ΕΛΕΟΣ όντως. Ok το άγαλμα της ελευθερίας, αλλά ή όπερα του Sidney? ΕΛΕΟΣ :lol:

ότι σε λίγο καιρό θα κληθήτε εθελοντικά μεν αλλά να ψηφίσετε και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας?
Αυτό το παραμύθι με τη Μακεδονία ειλικρινά περιμένω να δω ΠΟΣΑ χρόνια θα το συνεχίζουμε. Έλεος πια με μια κωλολέξη!! Δηλαδή τι διαφορά κάνει αν λέμε FYROM, Σκόπια ή Δημοκρατία της Μακεδονίας; Εγώ είμαι μαζί τους, ας λέγονται Μακεδονία να τελειώνουμε αφού έτσι θέλουν οι άνθρωποι!! Δηλαδή ήμαρτον που φοβόμαστε τις λέξεις ΤΟΣΟ ανασφαλείς είμαστε πια;;;;

ότι σε λίγο καιρό θα κληθήτε εθελοντικά μεν αλλά να ψηφίσετε και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας?
Αυτό το παραμύθι με τη Μακεδονία ειλικρινά περιμένω να δω ΠΟΣΑ χρόνια θα το συνεχίζουμε. Έλεος πια με μια κωλολέξη!! Δηλαδή τι διαφορά κάνει αν λέμε FYROM' date=' Σκόπια ή Δημοκρατία της Μακεδονίας; Εγώ είμαι μαζί τους, ας λέγονται Μακεδονία να τελειώνουμε αφού έτσι θέλουν οι άνθρωποι!! Δηλαδή ήμαρτον που φοβόμαστε τις λέξεις ΤΟΣΟ ανασφαλείς είμαστε πια;;;;[/quote']

Συγνώμη αλλά θα πάει αλλού το θέμα και δεν θέλω,επέτρεψε μου να διαφωνήσω ευγενικά μαζί σου και δεν θα πω τίποτε άλλο.

Ευχαρίστως, και ευχαριστώ και που δεν το συνεχίζεις, βλακεία μου που το ξεκίνησα ;)

Ευχαρίστως' date=' και ευχαριστώ και που δεν το συνεχίζεις, βλακεία μου που το ξεκίνησα ;)[/quote']

Κανένα πρόβλημα,ας αφήσουμε στους νεώτερους πόσο όμορφο είναι να διαφωνεί κανείς με τέτοιους συνομιλητές..... respect Μενέλαε :wink:

Trending...

Νέα θέματα

Back