Ας ερχοσουν για λίγο - Δανάη (καραdjango)

τριγκα τα σπασες ολα!

πολυ ωραια διασκευη!

πολυ επιτυχημενη αλλαγη του ρυθμου κ γενικα πολυ ωραια σολακια!

απλος θα ηθελα σε μια φαση ενα πιο παπατσιδικο σολο  :P

παντως μας εκπλησεις συνεχεια ευχαριστα  μαν!  ;) ;D

spy είπε:
BTW, το κομμάτι είναι tango (και όχι waltz όπως έγραψες προηγουμένως) και πράγματι δεν έχει καμία σχέση με ρεμπέτικο. Αν ψάχνεις για κομμάτια αυτού του τύπου για να τα τζαζέψεις, υπάρχουν άπειρα, αρκεί να ψάξεις στα ...δισκοπωλεία  ::) ::). Για αυθεντικό tango, ο Carlos Gardel είναι ένα καλό σημείο για αρχή.
Δεν τα ξεχωρίζω αυτα ευκολά.Νομίζω οτι φταιει το οτι δεν έχει το κοφτό αυτο που εχω συνηθήσει στο τανγκό.Τα κοφτά ακορντεον λέω.

Ισως επειδή δεν είναι κ καθαρό τανγκό να το πώ?Τεσπα το θεμα ειναι να γίνεται δουλεια, το πώς κ τα τυπικα δεν μας πολυνοιάζουν ε?

Θα θελά ελληνικά πράματα σε στυλ 30-40 δεκαετίες που να είναι φτιαγμένα με ξενα στοιχεία.Νομιζω οτι αυτο δεν αντιπροσωπεύει παραδοσιακή ελληνική μουσική αλλα το "πόπ" της εποχής σε ευρωπαική ή κ παγκόσμια κλίμακα.Συμπεραίνω μόνος μου αυτή τη στιγμή κ δεν ξέρω κατα πόσο στέκει αυτος ο συνειρμός.Αν περα απο τη λογική έχετε κ στοιχεία μπορείτε να με διαφωτίσεται ίσως κ με λίνκς να δω τι γινόταν τότε

bluezlick είπε:
τριγκα τα σπασες ολα!

πολυ ωραια διασκευη!

πολυ επιτυχημενη αλλαγη του ρυθμου κ γενικα πολυ ωραια σολακια!

απλος θα ηθελα σε μια φαση ενα πιο παπατσιδικο σολο  :P

παντως μας εκπλησεις συνεχεια ευχαριστα  μαν!  ;) ;D
Ντανκε ρε σεξουάλε ντελα δαχτυλήθρα μπόι.

Σε όλα τα κομμάτια δεν πάνε οι παπάδες, άσε που για να παίξω εγω τζανγκοπαπά σε κλασσική κιθάρα δε με βλέπω προς το παρόν ούτε 1 στο εκατομμύριο.

trigga είπε:
Θα θελά ελληνικά πράματα σε στυλ 30-40 δεκαετίες που να είναι φτιαγμένα με ξενα στοιχεία.Νομιζω οτι αυτο δεν αντιπροσωπεύει παραδοσιακή ελληνική μουσική αλλα το "πόπ" της εποχής σε ευρωπαική ή κ παγκόσμια κλίμακα.Συμπεραίνω μόνος μου αυτή τη στιγμή κ δεν ξέρω κατα πόσο στέκει αυτος ο συνειρμός.Αν περα απο τη λογική έχετε κ στοιχεία μπορείτε να με διαφωτίσεται ίσως κ με λίνκς να δω τι γινόταν τότε
http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_language=1&CD_code=724348022721

Να λάβεις υπόψη σου όμως ότι επειδή οι ηχογραφήσεις προέρχονται απο δίσκους των 78 στροφών, η ακουστική ποιότητα αυτών των cd είναι αρκετά χαμηλή...(και εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει στερεοφωνία..)

Να φανταστείς ότι το κομμάτι της Δανάης όπως το άκουσα στο πρώτο βίντεο που ανέβασες, θεωρείται αρκετά καλό ηχητικά για τραγούδι της συγκεκριμένης περιόδου..

Για όποιον ενδιαφέρεται, για τέτοιου τύπου "ελαφρά" τραγούδια, νομίζω πως απαραίτητος σταθμός είναι το έργο του Κώστα Γιαννίδη. Εξαιρετικός συνθέτης, με "δυτική" παιδεία.

Απ'όσο  θυμάμαι, κυκλοφορεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή που ονομάζεται "Κλασσικά ηχογραφημένα".

Τπτ σε πιο διαδεδομένο παίζει?Κανα compact disc,delta club κ τετοια ευκολα πράματα......

Αυτα που με λέτε μονο "θειες χήρες"(blue) θα τα χουν, που να τις βρώ τωρα κι αυτές.

εγώ πάντως αυτά τα έχω βρει σε κεντρικό δισκοπωλείο της θεσσαλονίκης. χωρίς ιδιαίτερη αναζήτηση. Σίγουρα θα παίζει κάποια συλλογή απο ελαφρά, δηλαδή Γιαννίδη, Αττικ ,Κατριβάνου,Σπάρτακου κ.α.

Επίσης για την Δανάη να προσθέσω οτι είναι ιδιαίτερη μορφή, καθώς εκτός απο τραγουδίστρια, ήταν και ποιήτρια και συνθέτις!

trigga είπε:
Τπτ σε πιο διαδεδομένο παίζει?Κανα compact disc,delta club κ τετοια ευκολα πράματα......

Αυτα που με λέτε μονο "θειες χήρες"(blue) θα τα χουν, που να τις βρώ τωρα κι αυτές.
Βρε συ,επίσημη κυκλοφορία του 2005 σου λίνκαρα...

Τί εννοείς ποιό διαδεδομένα??

Τρίγγα...

Εγώ γούσταρα με τον ήχο σου. Δεν έχω κανένα συγκεκριμένο σχόλιο, αφού το πήγες και μία κι έξω, δε μπορώ να πω και τίποτα για το παίξιμο (κάποια λαθάκια, κάποιοι ήχοι απο δω και απο 'κει), αλλά στο κάτω κάτω η 'εποχή' τα σηκώνει αυτού του είδους τα λαθάκια, άρα... μέσα είσαι ;)

Δε με πιάνεις ναούμ........λέγω ιντερνετικά καπου να βρούμεθα..Το δισκοπωλείο καλα είναι εκεί που είναι.

Κατι ανίχνευσα για ρεμπετολαικά 1925-1955 κ κατι "τα 45ρια" κ κανω μακροβούτι προς τα κει να δώ τι θα καμακώσω.

trigga είπε:
Δε με πιάνεις ναούμ........λέγω ιντερνετικά καπου να βρούμεθα..Το δισκοπωλείο καλα είναι εκεί που είναι.

Κατι ανίχνευσα για ρεμπετολαικά 1925-1955 κ κατι "τα 45ρια" κ κανω μακροβούτι προς τα κει να δώ τι θα καμακώσω.
Δεν την είπες τη λέξη και δεν κατάλαβα..."τζάμπα" is the word...(ειλικρινά όμως δεν ξέρω κάτι)

Το ξανάπαμε ότι άλλο τα ελαφρά κι άλλο τα ρεμπέτικα και λαικά...

τα κομμάτια που ψάχνεις ήταν 78άρια , όχι 45άρια... ;)

Φαινομαι οτι δηλώνω το try before buy εδω κ καιρό :P

Κανενα σάιτ να διαβάσω καλλιτέχνες κ μουσικά στοιχεία της εποχής έχεις?78ρια δεν βρήκα ακόμη....

Ωραιος ρε τριγγα. το εχω αφησει στη λουπα και παιζει

Και η ηχογραφηση πολυ ωραια. Καλα, εκτος απο το δακτυλερο, τι εχεις κανει και ακουγεται τοσο ζωντανος ο ηχος ;

trigga είπε:
Η κετάρα είναι νάκας 60 ευρώ μια αλφόνσο μιγκέλ σε ενα δυναμικό shure c607(καμμια 20 ευρω έκανε, τωρα είναι πολύτιμο κ δυσεύρετο) μπροστα λίγο έξω απ την τρούπα για να πιάσει(θεος να το κάνει πιάσιμο) κ λίγο δαχτυλέρο τάστο λιγδέτο.

Μετα βάλει λίγο κομπρεσόρι,στέρεο εικονα,ρεβέρμπια κ λαμπάτες προενισχύσεις μεσω τσόφτουγουερ.Καρτα ήχου m-audio 24/96 κ κοντσόλα μια phonic που σπάει @αρχιδ.......ε κόκκαλα.

Φτά ναουμ

Εντιπ:κτσέχασα να πώ οτι πέραξα κ τα εγκουαλάζέρια ναούμ απ'ολα τα κάναλα γιατι ήταν σαν γύρος με φαμπουλόζο
+ καρέκλα που τρίζει,πουλάκια που τσιρτσιρίζουν,ιδρώτας,μπίχλα.

Δεν υπάρχει μαγικό φιλτρο, μην τους πιστεύεις

αυτο με την στερεο εικονα δεν το επιασα, δεν το κανεις ψιλα;

longshadow είπε:
Εγώ προσωπικά βλέπω ότι ο trigga προοδεύει......
...με τάχιστους ρυθμούς!!! 8)

Χωρίς πλάκα, Trigga είσαι ζωντανή απόδειξη του γεγονότος ότι η ουσιαστική μελέτη και εντατική ενασχόληση με το όργανο μπορεί να κάνει θαύματα (και σε μικρό χρόνο).

Αρκεί βέβαια να "το έχεις" κι όλας το χάρισμα, όπως εσύ ;)

Είσαι ο ήρωάς μου!!! (Κυριολεκτώ.)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οταν έχεις ένα μονοφωνικό σήμα, όπως μικρόφωνο ή κιθάρα κ γενικά τα περισσότερα όργανα νομίζω είναι μονοφωνικά, τοτε για να ανοίξεις λίγο την μίξη κ να γεμίσει ο ήχος ή να αδειάσεις λίγο χώρο να χει αέρα μπροστά για μια φωνή ή ενα σόλο μπορείς να ψευτοστερεοφωνίσεις εναν ήχο κ να τον ανοίξεις σαν να ήταν στέρεο ή δύο σηματα απο αριστερά-δέξια.Μπορείς να το κάνεις φαντάσου μέχρι κ 180 μοίρες στα αυτιά σου(αυτο επιτυγχάνεται με διαφορά χρόνου των δύο μονοφωνικών καναλιών που θα παίζουν αριστερα κ δεξιά και panning).Απο κει που θα το παιρνες απο μπροστα σου μεσω της μονοφωνικής πηγής.

Ελπίζω να κατάλαβες γιατι το χω κ λίγο οτι ναναι γραμμένο.Ισως οι πιο ειδικοί να το περιγράφουν πιο καλά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
elavd είπε:
Εγώ προσωπικά βλέπω ότι ο trigga προοδεύει......
...με τάχιστους ρυθμούς!!! 8)

Χωρίς πλάκα, Trigga είσαι ζωντανή απόδειξη του γεγονότος ότι η ουσιαστική μελέτη και εντατική ενασχόληση με το όργανο μπορεί να κάνει θαύματα (και σε μικρό χρόνο).

Αρκεί βέβαια να "το έχεις" κι όλας το χάρισμα, όπως εσύ ;)

Είσαι ο ήρωάς μου!!! (Κυριολοεκτώ.)
ελκάβλντ το σκίζεις σαν γατί......νταξ μια πρόοδο την έχω αλλα οχι κ να παθαίνουμε κ πλάκα.Εχει ακόμα πολλά κιλά βιομάζα το κιλόνι μου να χάσει για να παίζει καλύτερα με περισσότερες αρμονικές κ "brilliance" το χαγκστρου.

Εχω ακόμα πολλές χορδες του 5λεπτου να αλλαξω, που λένε.Εχω ακόμα πολύ λαμπάτο να ακούσω για να καταλάβω οτι εχει περισσότερη ενταση απο ss κ καλύτερες δυναμικές.

trigga είπε:
ελκάβλντ το σκίζεις σαν γατί......νταξ μια πρόοδο την έχω αλλα οχι κ να παθαίνουμε κ πλάκα.
Άσε εμάς να το κρίνουμε ;)

Κάτι ξέρω, για να στο λέω ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back