APX600 για αρχάριο

yannis2

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Γεια σας, είμαι αρχάριος, μαθαίνω εδώ και περίπου 2 μήνες. Σκέφτομαι την Yamaha APX 600.
Αυτή τη στιγμή μαθαίνω σε μια Squier Bullet Strat, αλλά θέλω να ακολουθήσω την ακουστική οδό. Είναι το ύψος της χορδής (action) κάτι που πρέπει να με ανησυχεί στην Yamaha, έχοντας κατά νου ότι είμαι μόνο αρχάριος, οπότε δεν θα καταλάβω ακόμα τη διαφορά μεταξύ υψηλού και χαμηλού action.
Επίσης, σκέφτομαι την GS mini. Ευχαριστώ.

To action είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι τόσο θέμα μοντέλου οσο θέμα σεταπ - οποία και να πάρεις αν στην εχουν ρυθμίσει σωστά απο το κατάστημα θα είσαι οκ. Ξεκίνα με 11αρες χορδές.

Και oι 2 κιθάρες που κοιτάς είναι μια χαρα επιλογές γενικά μιλώντας. Απλα η GS mini ειναι...μινι, και η Yanaha λεπτοσωμη. Οπότε αν θες 100% παραδοσιακό ακουστικό ηχο κοιτά και αλλού, αν θες κάτι μαζεμενο για ηλεκτρακουστικο ηχο εισαι κομπλε.

Μεταξύ τω δυο θα πήγαινα μάλλον στην Yamaha.

Η GS mini είναι μια συμπαθέσταση travel κιθάρα η οποία είναι επίσης ιδανική για κάποιον με μικρότερα χέρια. Ο ήχος της είναι μεγαλύτερος από το μέγεθός της αλλά όπως είπε και ο @odis13, παραμένει mini.

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μια ακουστικής είναι πώς σκοπεύεις να παίζεις:
1. Με δάκτυλα ή flatpicking;(αποκλείω το thumbpicking μιας που δεν είμαστε στα Απαλάχια).
2. Solo ή συνοδευτικά σε singer / songwriter στυλ;
3. Κυρίως ακουστικά ή κυρίως ηλεκτρικά;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back