Αποτυχημένο DIY βερνίκι. Τι κάνω τώρα;

mpompini

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Προσφατα εδωσα την κιθαρα μου για βαψιμο....μια yamaha pacific 112...ο τυπος μου την αερογραφισε σπεσιαλ αλλα δεν μου περασε βερνικι...ετσι κ εγω ξεκινησα να την βερνικοσω με ρολο....στο πρωτο χερι ομως τ εκανα πολλυ παχυ και η κιθαρα γεμισε ρυτιδες....μου ειπαν οτι αν την τρηψω ελαχιστα και ριξω 1-2 χερια ακομα (λεπτα) θα στρωσει....εχει μηπως κανεις ιδεα για το τι παιζει???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με ρολο δεν βαφονται οι κιθαρες (ουτε βερνικωνονται) επρεπε να χρησιμοποιησεις spray.

Κανονικα πρεπει να την τριψεις με βρεγμενο γυαλοχαρτο (wet sanding) ωστε να "κατεβει" το παχος ,αλλα κατσε οπου να'ναι θα μπουν και οι ειδικοι επι των βαψιματων να σε βοηθησουν....

Ασε την να στεγνωσει πρωτα παρα πολυ καλα πριν δοκιμασεις να τριψεις!

Ερωτησεις:

Το σχεδιο εγινε πανω απο το αρχικο λουστρο της κιθάρας ή το αφαιρεσες?

Το βερνικι σου τι βαση εχει? Με τι αραιωνεται?(λογικα το λεει πανω στο κουτι)

Καμια φωτογραφια θα βοηθουσε ;)

Superfunk είπε:
Με ρολο δεν βαφονται οι κιθαρες (ουτε βερνικωνονται) επρεπε να χρησιμοποιησεις spray.

...εχει μηπως κανεις ιδεα για το τι παιζει???
Παίζουν πολλά αλλά όχι ευχάριστα...

1. Παίζει ότι ξεκίνησες να κάνεις μία δουλειά που δεν ήξερες πως γίνεται, δεν έψαξες και δεν ρώτησες.

2. Παίζει ότι χάλασες και τη δουλειά του άλλου του παιδιού που έκανε τον αερογράφο.

3. Παίζει ότι (μάλλον) αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

4. Παίζει απλά να βάψατε το σώμα με αερογράφο, ΧΩΡΙΣ να έχετε κάνει σωστή αρχική προεργασία του σώματος οπότε να αρχίσουν να κλωτσάνε τα βερνίκια. Τι χρώμα είχε πρίν η κιθάρα?

5. Καλά για το ρολό δεν το σχολιάζω...Παίζει να είσαι και παγκόσμια πρώτος που το έκανες αυτό σε μία κιθάρα. :D

6. Παίζει...επειδή δεν ξέρεις...τρίβοντας για να την ισιώσεις, να καταστρέψεις και το αερογραφικό σχέδιο...

Καμια φωτογραφια θα βοηθουσε ;)
Σωστά. Μην κάνεις ακόμα τίποτα και ανέβασε καμμία φωτογραφία.

μου ειπαν οτι αν την τρηψω ελαχιστα και ριξω 1-2 χερια ακομα (λεπτα) θα στρωσει....
Προς Θεού...μην κάνεις τίποτα ακόμα!!! :P

Παίζει να είσαι και παγκόσμια πρώτος που το έκανες αυτό σε μία κιθάρα
Όχι, υπάρχει άλλος που την έβαψε με relief.

aaaa egw sas proeidopoiw oti to ekana me mikro rolo (sfougaraki nomizw to opoio t evafe omoiomorfa) apla nomizw oti afto egine epeidi afisa tin kithara na stegnwsei sto garaz mou(eixe arketo kryo k giafto nomizw pws egine san gomena 100 xronwn)se ligo anevazw k tis fotografies....elpizw kapoios na m dwsei mia lysi gt thelw poly na paiksw epitelous me tin palia m kithara....tin perimena pws k pws...k an den yparksei lysi elpizw n yparxei kapoio katastima service...mono to verniki m exei prob

mariopol είπε:
Ερωτησεις:

Το σχεδιο εγινε πανω απο το αρχικο λουστρο της κιθάρας ή το αφαιρεσες?

Το βερνικι σου τι βαση εχει? Με τι αραιωνεται?(λογικα το λεει πανω στο κουτι)
;)

μην με κοροιδεψετε,εξαλου απ τα λαθη μαθαινεις

SDC10719.jpg

SDC10715.jpg

SDC10713.jpg

SDC10720.jpg

επισης....η κιθαρα ειναι σωστα τρημενη (να κ κατι που ηξερα να κανω....το εμαθα απ τν συνχωρεμενο τον παππου μου που ηταν μαραγκος) η αερογραφια εγινε απο επαγγελματια αερογραφο κ μου ειπε οτι ολα ειναι οκ με τα χρωματα....απλα το παιδι δεν ειχε χρονο να την βερνικωσει...μου ειπε που να παω να τν κανουν...προτιμησα (σαν αμυαλο παιδι κ εγω) να δοκιμασω μονος για να μαθω...

Νομίζω χρειάζεσαι γυαλόχαρτο και υπομονή (και πληκτρολόγιο με ελληνικά ;D)

ελπιζω να υπαρχει τροπος να ερθει στα ισια της χωρις να κατασταφει η αερογραφια....

Λοιπόν...

έτσι όπως είναι κυματιστό το βερνίκι καταλαβαίνω οτι πρέπει να έβαλες πολύ βερνίκι με τη μία.

Άστο τουλάχιστον καμιά βδομάδα να πετρώσει πριν κάνεις οτιδήποτε.

Προσωπικά, αν είχα τέτοιο πρόβλημα θα έκανα τα παρακάτω:

1. θα το άφηνα 1-2 βδομάδες να στεγνώσει καλά

2. επειδή είναι προς το μαύρο η κιθάρα, θα έπαιρνα ένα λευκό (να κάνει μπαμ) σπρέι και θα πέρναγα μια πολύ λεπτή στρώση σε ολόκληρη την κιθάρα

3. θα περίμενα 1-2 μέρες να στεγνώσει

4. με γυαλόχαρτο 220-240 και ΤΑΚΑΚΙ θα έτριβα ΑΡΓΑ, ομοιόμορφα και προσεκτικά την κιθάρα ώσπου ΙΣΑ-ΙΣΑ να έφευγε τελείως το ΛΕΥΚΟ χρώμα. (αυτό θα σήμαινε οτι οι κυματιστές γραμμές απο το προηγούμενο βερνίκι θα είχαν εξαφανιστεί εντελώς)

5. θα πέρναγα 1 χέρι βερνίκι (με σπρέι) ή θα γυάλιζα απευθείας με αλοιφή

Μπορείς να παραλείψεις εντελώς το 2 και αντί για λευκό/μαύρο να έχεις σαν σημείο αναφοράς "γυαλιστερό"/"τριμμένο" βερνίκι αλλά δεν στο προτείνω γιατί είσαι άπειρος

ΠΡΟΣΟΧΗ σε καμπύλες και γωνίες γιατί μπορεί να "ξετρυπήσει" το βερνίκι για πλάκα

mkm είπε:
Λοιπόν...

έτσι όπως είναι κυματιστό το βερνίκι καταλαβαίνω οτι πρέπει να έβαλες πολύ βερνίκι με τη μία.

Άστο τουλάχιστον καμιά βδομάδα να πετρώσει πριν κάνεις οτιδήποτε.

Προσωπικά, αν είχα τέτοιο πρόβλημα θα έκανα τα παρακάτω:

1. θα το άφηνα 1-2 βδομάδες να στεγνώσει καλά

2. επειδή είναι προς το μαύρο η κιθάρα, θα έπαιρνα ένα λευκό (να κάνει μπαμ) σπρέι και θα πέρναγα μια πολύ λεπτή στρώση σε ολόκληρη την κιθάρα

3. θα περίμενα 1-2 μέρες να στεγνώσει

4. με γυαλόχαρτο 220-240 και ΤΑΚΑΚΙ θα έτριβα ΑΡΓΑ, ομοιόμορφα και προσεκτικά την κιθάρα ώσπου ΙΣΑ-ΙΣΑ να έφευγε τελείως το ΛΕΥΚΟ χρώμα. (αυτό θα σήμαινε οτι οι κυματιστές γραμμές απο το προηγούμενο βερνίκι θα είχαν εξαφανιστεί εντελώς)

5. θα πέρναγα 1 χέρι βερνίκι (με σπρέι) ή θα γυάλιζα απευθείας με αλοιφή

Μπορείς να παραλείψεις εντελώς το 2 και αντί για λευκό/μαύρο να έχεις σαν σημείο αναφοράς "γυαλιστερό"/"τριμμένο" βερνίκι αλλά δεν στο προτείνω γιατί είσαι άπειρος

ΠΡΟΣΟΧΗ σε καμπύλες και γωνίες γιατί μπορεί να "ξετρυπήσει" το βερνίκι για πλάκα
Συμφωνω! Τονιζω το  "να στεγνωσει" ;) Με τοσο πολυ βερνικι ειναι πιθανο να χρειαστει και παραπανω χρονο! Απο σκ θα ανεβει και η θερμοκρασια!

Εάν εννοείς εμένα...το έκανα με σπρέυ... 
Όχι δε λέω για σένα. Εννοώ κανονικό relief για τοίχο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back