- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,213
Τελευταιες μερες εχω φαει ενα σκαλωμα με την phrygian dominant. Τη μελετω εχοντας παιξει μεχρι τωρα με αρκετα backing tracks. Απο θεωρητικα δε πολυσκαμπαζω. Τυχαια επεσα σε ενα backing track οπου το γυριζει απο E phrygian dominant σε Α harmonic minor. Μου αρεσε πολυ το αποτελεσμα καθως ταιριαζε η μια με την αλλη σκαλα. Ψαχνοντας, ειδα οτι η phrygian προερχεται απο την 5 βαθμιδα της minor, και η phrygian dominant ειναι η παραλλαγη της. Ολα ξαφνικα αποκτουν ενα νοημα, καθως η harmonic minor (και η major) ειναι οι μονες που γνωριζω και χρησιμοποιω εως σημερα (+πεντατονικες). Και ξεροντας την minor, μπορω να κατανοησω πληρεστερα την phrygian, ή οποιαδηποτε αλλη κλιμακα προερχεται απο τη minor.
Θεωρητικα αλλα και πρακτικα, μπορω να χρησιμοποιω πχ τη Ε phrygian dominant σε ροκ τραγουδια απο A minor και υπο ποιες προυποθεσεις? Καταλαβαινω οτι υπαρχει μια αλλεργια στο G. Τι αλλο πρεπει να εχω υποψη μου?
Θεωρητικα αλλα και πρακτικα, μπορω να χρησιμοποιω πχ τη Ε phrygian dominant σε ροκ τραγουδια απο A minor και υπο ποιες προυποθεσεις? Καταλαβαινω οτι υπαρχει μια αλλεργια στο G. Τι αλλο πρεπει να εχω υποψη μου?
Τελευταία επεξεργασία από moderator: