Εγώ έχω μια Fender Matthias Jamps που ήταν limited Edition.
Ο μόνος λόγος που δεν την αγόρασα ήταν επειδή είχε πάνω μια υπογραφή. Αν και ακούω δεν είμαι και κάνας τρελός φαν των Scorpions. Έπαιζε όμως πολύ καλύτερα από τις Lonestar και τις Fat Strat που ήταν περίπου στα ίδια λεφτά τότε (πριν καμιά δεκαριά χρόνια).
Ας μην γελιόμαστε ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με το τι κιθάρες παίζουν οι εν λόγω κιθαρίστες. Πολλές φορές καλούμαστε να ακριβοπληρώσουμε ένα μοντέλο μόνο και μόνο επειδή εμφανισιακά μοιάζει με αυτές που παίζει κάποιος, ενώ υπάρχουν τα ίδια χωρίς υπογραφή και βάψιμο σπέσιαλ κτλ με αρκετά λεφτά παρακάτω.
Στην τελική κάθε ειλικρινής με τον εαυτό του άνθρωπος ξέρει, ότι, για να βγει ο ήχος του κάθενα απο αυτούς, θέλει και τους ανάλογους ενισχυτές, εφφέ, κονσόλες, παραγωγούς, ηχολήπτες κτλ κτλ κτλ οπότε είναι μάταιο να κυνηγάς τέτοια πράγματα.
Το μόνο καλό είναι ότι καμιά φορά οι εταιρίες φτιάχνουν πραγματικά καλά όργανα που ξεφεύγουν λίγο από τα στάνταρντ τους και μας δίνουν παραπάνω επιλογές.
Αν δεν μας μαθαίνουν ιταλικά (piasekolo) και είναι καλά όργανα όμως δεν υπάρχει λόγος να μην τα αγοράζουμε.