Απόπειρα για την πρώτη μου partscaster

Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας, που έχουν γίνει τα πάντα, να κάνεις part-caster και να βγει μοναδική. Ε, αυτή τα καταφέρνει! Και την παράσταση την κλέβει το υπέροχο μανίκι! Ελπίζω να παίζει και να ακούγεται όσο κούκλα είναι! Να την χαίρεσαι ρε @VII graphics !

Είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας, που έχουν γίνει τα πάντα, να κάνεις part-caster και να βγει μοναδική. Ε, αυτή τα καταφέρνει! Και την παράσταση την κλέβει το υπέροχο μανίκι! Ελπίζω να παίζει και να ακούγεται όσο κούκλα είναι! Να την χαίρεσαι ρε @VII graphics !
Nα την χαιρόμαστε άπαντες <3

O Νικόλας, που είναι δική του! Εγώ τη χαίρομαι εκ μακρόθεν!!!
Όταν σε βγάλει ο δρόμος Λάρσα έλα να την χαρείς και εκ του κοντόθεν!

Φίλε μου ειλικρινά είναι πανέμορφη το μανίκι τα σπάει απλά
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Έχει και ηχάρα με τους Lace Sensors αλλά δεν αξιώθηκα ακόμα ουτε να την φωτογραφίσω ούτε να την ηχογραφήσω όπως της πρέπει... Θα επανέλθω!

Ωραιο φαινεται αν και εμενα τα flame κλπ extravagant εμφανισιακα gimmicks δεν μου πολυαρεσουν, χανεται η μαγκια της στρατ, η της τελε, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Αυτο που εχει ενδιαφερον ειναι, επειδη βλεπω τη λακκα πανω στο μανικι να γυαλιζει, ποσο playable ειναι, αν ειναι sticky, και εαν βλεπεις καποιο προβλημα με την γενικοτερη playability του μανικιου?
Το λοιπόν, το μανίκι τείνει κάπως προς vintage Fender feeling, δηλαδή από όλες τις κιθάρες που έχω, είναι πιο κοντά στο μανίκι της Classic Series '50s Telecaster.
Δυστυχώς είναι κάπως sticky, καμία σχέση με το maple της American Standard Stratocaster μου και σαφώς ΚΑΜΙΑ σχεση (προφανώς) με τις υπόλοιπες που είναι rosewood.
Θα μου πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσω!

Δυστυχώς είναι κάπως sticky, καμία σχέση με το maple της American Standard Stratocaster μου και σαφώς ΚΑΜΙΑ σχεση (προφανώς) με τις υπόλοιπες που είναι rosewood. Θα μου πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσω!
το sticky fretboard δε συνηθίζεται, επιδιορθώνεται :)

Steel wool 0000, ή πολύ λεπτό ντουκόχαρτο και υπομονή μέχρι να φύγει το gloss και να μείνει ματ και λείο.

Υπάρχουν αρκετά βίντεο και πληροφορίες στο youtube. Δυστυχώς με το poly στις maple ταστιέρες, δεν είσαι ο μόνος παθών.

Αν έχεις πραγματικό μεράκι μπορείς να κάτσεις να το βγάλεις όλη την πολυουρεθάνη με ξυραφάκι και ντουκόχαρτο και να την περάσεις tru-oil όπως είναι οι Music Man που έχουν απίστευτα μανίκια. Υ.Γ Μάλλον άστο αυτό, θα χρειαστεί να βγάλεις τάστα για να γίνει σωστή δουλειά.

το sticky fretboard δε συνηθίζεται, επιδιορθώνεται :)

Steel wool 0000, ή πολύ λεπτό ντουκόχαρτο και υπομονή μέχρι να φύγει το gloss και να μείνει ματ και λείο.

Υπάρχουν αρκετά βίντεο και πληροφορίες στο youtube. Δυστυχώς με το poly στις maple ταστιέρες, δεν είσαι ο μόνος παθών.

Αν έχεις πραγματικό μεράκι μπορείς να κάτσεις να το βγάλεις όλη την πολυουρεθάνη με ξυραφάκι και ντουκόχαρτο και να την περάσεις tru-oil όπως είναι οι Music Man που έχουν απίστευτα μανίκια. Υ.Γ Μάλλον άστο αυτό, θα χρειαστεί να βγάλεις τάστα για να γίνει σωστή δουλειά.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει σενάριο που πρέπει να βγάλει τα τάστα. Από πάνω γίνεται το φινίρισμα συνήθως και μετά με την ταστοδουλειά φεύγει (ή αν είσαι rickenbacker το αφήνεις σχεδόν όλο πάνω στα τάστα). Θα είναι βέβαια μεγάλος μπελάς να βγάλει το ποιός ξέρει τί έχει βάλει ο κινέζος για βερνίκι και πόσο και μετά άλλος μπελάς να κάνει το φινίρισμα όπως το θέλει. Οπότε ναι, τρίψιμο είναι η λογική επιλογή και είναι effective, θα το κάνει satin.

Ετσι απο περιεργεια, υπαρχει κανεις αλλος εκτος απο εμενα :ROFLMAO: που του αρεσει αυτη η gloss αισθηση; Βεβαια νομιζω οτι παιζει ρολο οτι δεν ιδρωνουν τα χερια μου σχεδον καθολου. Επισης σε poly φαση μου ειναι ΟΚ, αλλα το νιτρο οταν ειναι φρεσκαδουρα μου κολλαει αρκετα.

Ετσι απο περιεργεια, υπαρχει κανεις αλλος εκτος απο εμενα :ROFLMAO: που του αρεσει αυτη η gloss αισθηση; Βεβαια νομιζω οτι παιζει ρολο οτι δεν ιδρωνουν τα χερια μου σχεδον καθολου. Επισης σε poly φαση μου ειναι ΟΚ, αλλα το νιτρο οταν ειναι φρεσκαδουρα μου κολλαει αρκετα.
Εγώ προτιμώ gloss 100%. Επίσης δεν ιδρώνουν τα χέρια μου και μάλλον φταίει ότι μου αρέσει και αισθητικά περισσότερο.

Έτσι ακριβώς, εδώ ο άλλος. Εγώ είχα μανικι άβαφο και πήγα (προ 15ετίας) στον Κακανιάρη και το'κανα gloss. Πλέον βέβαια όλα με βολεύουν, και το νίτρο μόλις το συνηθισω :)

Αν προσπαθήσει κάποιος να βγάλει εντελώς με diy τρόπο το poly finish από την ταστιέρα με τα τάστα επάνω, μπορεί να δημιουργήσει ανομοιομορφίες (κάπως σαν scalloping) και έτσι κι αλλιώς είναι και αρκετά μεγάλος κόπος.

Το satin με βολεύει περισσότερο και κυρίως μου φαίνεται ασύγκριτα καλύτερο στην αφή, που για μένα είναι ο κυριότερος παράγοντας επιλογής fretboard.

Αν προσπαθήσει κάποιος να βγάλει εντελώς με diy τρόπο το poly finish από την ταστιέρα με τα τάστα επάνω, μπορεί να δημιουργήσει ανομοιομορφίες (κάπως σαν scalloping) και έτσι κι αλλιώς είναι και αρκετά μεγάλος κόπος.
Καλά ναι, αν επιτεθεί στην ταστιέρα χωρίς έλεος για να βγάλει το φινίρισμα, μπορεί να γίνει αυτό που λες. Αλλά ένα diy project "πώς σπάω το gloss από το μανίκι" δεν καταλήγει στο κανε refret, πλάνισε την ταστιέρα κάνε φινίρισμα με λάδι κλπ. Άσε που αν κάποιος είναι τόσο άγαρμπος που καταφέρει να κάνει scallop με γυαλόχαρτο, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Το satin με βολεύει περισσότερο και κυρίως μου φαίνεται ασύγκριτα καλύτερο στην αφή, που για μένα είναι ο κυριότερος παράγοντας επιλογής fretboard.
fretboard? Θεωρούσα ότι η αίσθηση στην αφή έχει να κάνει κυρίως με το πίσω μέρος του μπράτσου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back