Από pop τι ακούμε;;

menelaos

Μέλος
Πόντοι
36
Λοιπόν, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η ερώτηση. Όλοι ξέρουμε τις παραδοσιακές αξίες, prog rock, κάποια metal, jazz, blues κλπ κλπ κλπ, αλλά απ'όσο έχω καταλάβει κανείς μας δε σνομπάρει την pop. Οπότε: από τους καλλιτέχνες που παίζουν σήμερα στην πολύ ευρύτερη Mainstream σκηνή (pop, rnb, blah blah, όλα αυτά που παίζει το mtv τέλος πάντων) ξεχωρίζετε κάποιον;

Προσωπικά ακούω Shakira και Anastacia, γνώμη μου είναι ότι και των δύο τα τραγούδια είναι σχεδόν πάντα πάρα πολύ καλογραμμένα και οι παραγωγές επίσης συνήθως είναι άψογες! :) Περιμένω άλλες γνώμες! :)

Anastacia, Joss Stone, Gwen Stefani, Robbie Williams... Νομίζω ότι κάνουν καλή εμπορική ποπ.

Επίσης Shakira ((κατα τη γνώμη μου απο τις καλύτερες mainstream τραγουδίστριες....)) και Black Eyed Peas...

A....Επίσης μου αρέσει και η Bebe, μια ισπάνιδα τραγουδίστρια, η οποία δεν ανήκει στις κατηγορίες που λέμε , αλλά την είδα στο MTV (( η τέλος πάντων σε κάποιο κανάλι με μουσική)) και μου έκανε τρεομερή εντύπωση...

Πόσο μπορούμε να "ανοίξουμε" την pop κατηγορία? Απο τους πολύ γνωστούς ακούω μόνο Shakira και Robbie Wiliams, αλλά θεωρώ pop και τους Garbage και τους plaid (έστω electro-pop), και μετά υπάρχουν και όλα αυτά τα ημι-dance μισο-electro, μισο-rock... εννοείς μάλλον μόνο πολύ mainstream καθαρή pop? Τότε δεν νομίζω οτι κανένας θα σου απαντήσει κάτι άλλο... άντε να βάλουμε και τη Madona μέσα.

εννοείς μάλλον μόνο πολύ mainstream καθαρή pop?
Όχι, όχι, γενικώς mainstream πράγματα που παίζουν σε μεγάλα μουσικά κανάλια κλπ. Ξέχασα να προσθέσω κι εγώ τον Robbie Williams (πολύ καλά κομάτια -όχι πάντα όμως-, και πολύ καλή φωνή!) και τους Black Eyed Peas.

Οι PLAID POP??? το παράκανες λίγο φίλε μου.Καθαρή (αντε mainstream) electronica.

Προσωπικά, από POP, πιστεύω ότι οι St Etienne και οι Cardigans έχουν πιάσει κορυφή, κάνοντας ταυτόχρονα εμπορική αλλά και ποιοτική POP.

Ότι και να λέμε πάντως, η Madonna είναι - ας μου επιτραπεί ο όρος - η βασίλισσα της POP.Προσωπικά μόνο 1-2 τραγούδια μου ψιλοαρέσουν, αλλά της βγάζω το καπέλο για την όλη πορεία της.Μπορεί να μην εγκρίνω την μουσική της, ούτε το "celebrity" που την χαρακτηρίζει, όμως η δεύτερη την κοιτάει από πολύ μακρυά.Το ίδιο ισχύει και με το Michael Jackson,που βέβαια σχεδόν συχαίνομαι την μορφή του, όμως ήταν μοναδικός και άφησε εποχή.Για τον "μιχαλάκη" άντίθετα με την Madonna, ισχύει ότι μ'αρέσουν και πολλά τραγούδια του (μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα έγραψε ένας "μάγος" της σύνθεσης και ενορχήστρωσης, ο Quincy Jones)

ΑΜΑΝ!!!!!! Πραγματικα!!! Ξέχασα το michael jackson!!! Πολύ μεγάλος μουσικός, καταπληκτική φωνή ε και προφανώς για τις παραγωγές του quincy δεν το συζητάμε!

Οι PLAID POP??? το παράκανες λίγο φίλε μου. Καθαρή (αντε mainstream) electronica.
Ε αυτό λέω, η electronica δεν είναι sub-genre του electro-pop? Ας πούμε οι μίκρο πχ τι θεωρείται οτι παίζουνε? (electro pop πιστεύω), ε, η ελεκτρονικα ας πούμε είναι το αντίστοιχο alternative του είδους. Γενικά ο όρος "pop" έχει το πρόβλημα οτι είναι ακόμα πιο γενικός και απο το "rock".

Κοίτα: η POP έχει δύο έννοιες,η μία (και αυτή για την οποία απάντησα στο topic) είναι το είδος μουσικής POP,που συνήθως χαρακτηρίζεται από "ελαφριές" συνθέσεις (δεν εννοώ μή ποιοτικές,αλλά απλές,όχι πολύπλοκες συνθέσεις και είναι νόμος ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ),όχι ιδιαίτερα "meaningful" στίχους, ενώ οι φόρμα των τραγουδιών επίσης δεν παρουσιάζει καμία σπουδαία ιδιαιτερότητα(δηλαδή intro-verse-(bridge)-chorus-repeat-chorus-end). Η δεύτερη έννοια της POP είναι η συντομογραφία της λέξης POPULAR(=δημοφιλής),με την οποία μπορείς να χαρακτηρίσεις ΟΛΑ τα είδη της μουσικής και όσους καλλιτέχνες είναι πολύ δημοφιλείς.Ας πούμε,πάνω σε αυτό που έγραψε ο φίλος προηγουμένως εννοώντας το album των U2 (POP), οι U2 όντως είναι POP υπό αυτή την έννοια.Ή ακόμη κι οι Metallica και οι Pink Floyd (και με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζουν όλα τα μεγάλα συγκροτήματα οι συντάκτες των ξένων και κυρίως βρετανικών μουσικών περιοδικών).

Πάντως οι PLAID (για μένα έτσι?-καθαρά υποκειμενικές απόψεις εκφράζω) δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο κατηγορίες,γιατί το είδος της μουσικής τους ουδεμία σχέση έχει με την POP, όπως επίσης οι ίδιοι οι PLAID δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Michael Jackson και Madonna δεν νομίζω ότι "κολλάνε" στη συγκεκριμένη "κατηγορία" (όπως εγώ τουλάχιστον την κατάλαβα!). Μιλάμε για δύο ιερά ΤΕΡΑΤΑ (ο Μιχαλάκης στην κυριολεξία τέρας :lol: ) με πάνω από 25 χρόνια καριέρας. Μπορεί να είναι mainstream (πλέον) το billie jean, αλλά και μόνο που το συζητάμε το 2006, μάλλον είναι κάτι παραπάνω από mainstream εμπορική pop... Εγώ κατάλαβα ότι μιλάμε για σχετικά νέους στο "κουρμπέτι", που αν και λόγω του είδους που αντιπροσωπεύουν, κανονικά δεν θα... έπρεπε να μας αρέσουν, τα θεωρούμε "καλά". Btw, ο Jackson πέρα από την τεράστια εμπορική του επιτυχία, που του δίνει την pop του υπόσταση, τα κομμάτια του (ειδικά των πρώτων δίσκων) είναι απίστευτα καλές... καρα-funkιές! :wink: H madonna πάλι, δεν μ'αρέσει καθόλου... :oops:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Prince...! Απο τους πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες με όλη την έννοια.

Εχει διευρύνει το pop όσο λίγοι με την ευφυία του. Και όσο για τα live του

απλά τέλεια. Απο την άρτια τεχνική του στην κιθάρα (και όχι μόνο) με line-up τους καλύτερους μουσικούς να πλαισιώνουν τη μπάντα του και με funk ξεσπάσματα δημιουργούν το τέλειο groovy αποτέλεσμα.

Απλά δείτε το Raveun to the year 2000 για να πάρετε μια ιδέα.. Ο τύπος ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του...

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back