Aπήχηση των Kiss vs. απήχηση των U2 στην Ελλάδα

Stinky

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Pε σεις, σκεφτόμουν τι γίνεται την σήμερον ημερα.

Έχει βουίξει ο τόπος για το live των u2, έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηριων 1 χρόνο πριν, τρέχει και η ψωροκώσταινα να πάρει εισιτήριο, έχουν αρχίσει οι πρώτες κατηγοριες να γίνονται sold out, και οι vip θέσεις πουλιούνται σαν φρέσκιες παπάγιες

και λέω εγώ τώρα. Αυτό γιατί δεν έγινε και στο live των kiss? γιατί μετά βίας μάζεψε 7000 άτομα, μπορεί να κάνω και λάθος.

Τελικά η επέλαση τον hipsters έφερε στο προσκήνιο ξανά τους u2 η εγώ έχω χάσει επεισόδια?

Δεν είναι ότι δεν γουστάρω τους u2, απλά θεωρώ ότι οι kiss γενικά θα πρέπε να έχουν περισσότερο λαό από αυτούς.

και οι 2 μπάντες καλός η κακώς, απευθύνονται σε μεγάλο εύρος κοινού. και οι 2 είναι ιστορικές.

αλλα οι kiss έχουν ατού. Απευθύνονται και σε πιο "σκλητοπυρινικους" και έχουν μεγαλύτερη ιστορία σαν συγκρότημα.

Είναι τελικά η Ελλάδα η χωρα του soft rock και μέχρι εκεί?

Stinky είπε:
Δεν είναι ότι δεν γουστάρω τους u2, απλά θεωρώ ότι οι kiss γενικά θα πρέπε να έχουν περισσότερο λαό από αυτούς.
Γιατί;

Αυτό το θέμα είναι καμμένο από χέρι.

joshua tree, achtung baby kai war ειναι δισκοι που δεν τους εγραψαν οι kiss...τοσο απλα... ;)

Ωραίο θέμα... Και γιατί δεν έχει την ιδια επιτυχία με τους U2 το καθε αγαπημένο γκρουπ το καθενός μας; Και γιατί σερβίρουν ντολμάδες με λάχανο αφου μου αρέσουν με αμπελόφυλλα;

::) Τόσο μελετημένο αυτό το παραπάνω...

yameth είπε:
Και γιατί σερβίρουν ντολμάδες με λάχανο αφου μου αρέσουν με αμπελόφυλλα;

::)
Ναι αλλά με κιμά ή χωρίς;

Oi Kiss ειναι Αμερικανοι φονιαδες των λαων ενω οι U2 αγαπανε τις φαλαινες και τα φτωχα παιδακια.

Η γιαγια μου επισης  επαθε καρδιακη προσβολη οταν ειδε τη μουτσουνα του μπασιστα των KISS ενω με τον ντραμμερ τον U2 εχουν ονειρωξεις τα μισα Παρθεναγωγεια του πλανητη...θες κι αλλα?

Είναι τελικά η Ελλάδα η χωρα του soft rock και μέχρι εκεί?
δηλ.οι U2 ειναι soft rock??? :o :o (καλα αυτον τον ορο εχω να τον ακουσω τουλαχιστον 20 χρονια)

Τελικά η επέλαση τον hipsters έφερε στο προσκήνιο ξανά τους u2 η εγώ έχω χάσει επεισόδια?
εχεις χασει ΠΟΛΛΑ επεισοδια,κυριως γυρω απο το ΤΙ ακριβως εχουν πετυχει στην τεραστια καριερα τους οι U2......

Εξω απο τη πλακα τωρα οι U2 ειναι αυτη τη στιγμη το μεγαλυτερο ενεργο συγκροτημα του κοσμου (μια και οι Stones ειναι σε...αδεια...),φυσικο ειναι να κοβουν τα 10πλασια εισιτηρια απο ενα cult hard rock act οπως οι KISS σε μια χωρα που ετσι κι αλλοιως εχει τοσο πολυ δικο της cult που δεν χρειαζεται εισαγωγες... ;D ;D

Απο την αλλη μπορεις να παρηγορηθεις μια και εντελως παρωχημενα hard rock acts οπως οι Scorpions κοβουν...σχεδον τα  ιδια εισιτηρια με τους U2 στην Ελλαδα (βεβαια και αυτοι εχασαν πλεον τον τιτλο του πλεον πετυχημενου Γερμανικου συγκροτηματος ολων των εποχων απο τους ...18χρονους....TOKYO HOTEL..... ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Stinky είπε:
η επέλαση τον hipsters
Δεν τον είχα ξανακούσει τον όρο και μόλις τώρα διάβασα τι είναι, έμαθα και κάτι σήμερα,

νιώθω πιο ολοκληρωμένος ως άνθρωπος... Την σχέση που μπορεί να έχει αυτό με μια

μπάντα 30 ετών δυστυχώς αδυνατώ να την κατανοήσω.

Stinky είπε:
απλά θεωρώ ότι οι kiss γενικά θα πρέπε να έχουν περισσότερο λαό από αυτούς.
μα να μην υπάρχει εικονιδιάκι με κάποιον να χτυπιέται κάτω από τα γέλια...

καλό ξεκίνημα για πρωινό πάντως  ;D

Φίλε Stinky συμφωνώ με την άποψή σου και ας λένε οι άλλοι.

Σου καταγγέλω μάλιστα ότι στη γειτονιά μου υπάρχει κάποιος που γνωρίζουμε ότι μισεί τους Kiss, μίσος που εκδηλώνεται με τις παρακάτω ενέργειες.

α) Κάθε φορά που κάνει sex, την ώρα της κορύφωσης έχει ακουστεί να φωνάζει "Πάρτα Ντιλάϊλα", ειδικά τους θερινούς μήνες.

β) Έχει χτίσει σκυλοσπιτάκι από εξώφυλλα των Kiss, προκειμένου να απολαμβάνει τη θέα των σκυλίσιων περιτωμάτων στις βαμμένες μουρίτσες τους.

γ) Έχει επανελλειμένα τσακωθεί με γειτονόπουλο που ακούει Kiss, δείχνοντάς του (από το μπαλκόνι) το δάκτυλο ή να του λέει "Κλείστο ρε λούστη". Αμέσως μετά βάζει U2, έτσι για σπάσιμο διότι ούτε οι U2 του αρέσουν.

δ) Όταν μαλώνει το παιδί του προκειμένου αυτό να φάει φακές, φοράει περούκα και μακιγιάζ για να μοιάζει με τους Kiss προκαλώντας ντελίριουμ τρέμενς στην αθώα ψυχούλα του.

ε) Είχε πάρει ένα εισιτήριο για τους Kiss και το δείχνει κάθε φορά που πηγαίνει στα super market ΑΒ ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να ισχύει ως εκπτωτικό κουπόνι.

στ) Βάζει σκόπιμα cd των Kiss μέσα σε εξώφυλλα του Πουλόπουλου για να εκνευρίζει τη γυναίκα του, συμβάλλοντας στη γενικότερη δυσαρέσκεια για τη θεϊκή μπάντα των Kiss.

Wow! είπε:
ε) Είχε πάρει ένα εισιτήριο για τους Kiss και το δείχνει κάθε φορά που πηγαίνει στα super market ΑΒ ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να ισχύει ως εκπτωτικό κουπόνι.
Wow! για ισοβιος mod, δηλωνω τυφλη υποταγη ανευ ορων.

Ας μη γράψω κι εγώ για αμπελόφυλλα, κιμάδες, γιαγιάδες, παρθεναγωγεία, περιττώματα σκύλων και σούπερ μάρκετ διότι το forum είναι σοβαρό...

Λοιπόν εάν η ημερομηνία ήταν 1981 τότε θα γινόταν χαμός με τους KISS. Τότε ήταν το δημοφιλέστερο συγκρότημα του κόσμου. Τώρα έχουν τους ανά τον κόσμο αμέτρητους και φανατικούς οπαδούς τους (αρκεί μια ματιά στα στοιχεία του Kiss Army International) που όμως στην Ελλάδα αποδείχτηκε ότι είναι περίπου 10.000 (7.000 στο Live + αυτούς που πήγαν στη Σόφια να τους δουν, όπου βέβαια το κοινό ήταν περίπου 30.000 και η πόλη είναι σαν την Αθήνα). Αυτή είναι η μουσική παιδεία της Ελλάδας οπότε μη χαλιέσαι και τόσο πολύ φίλε Stinky...

Όσο για τους U2 στο μεγαλύτερο μέρος της καρριέρας τους ήταν ένα mainstream συγκρότημα που απολάμβανε διθυραμβικές κριτικές από όλους ακόμη και όταν παρήκμασαν μουσικά (κατά τη γνώμη μου από το "Pop" και έπειτα). Παρηγορήσου λοιπόν φίλε Stinky με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από όσους θα πάνε U2 του χρόνου θα είναι άσχετοι με τo συγκρότημα και την όντως τεράστια μουσική του προσφορά, αλλά θα παρευρεθούν διότι η συναυλία θα αποτελέσει ακόμα ένα trend, άσε που θα είναι και το talk of the town...

bihlas87 είπε:
Δεν τον είχα ξανακούσει τον όρο και μόλις τώρα διάβασα τι είναι, έμαθα και κάτι σήμερα,

νιώθω πιο ολοκληρωμένος ως άνθρωπος... Την σχέση που μπορεί να έχει αυτό με μια

μπάντα 30 ετών δυστυχώς αδυνατώ να την κατανοήσω.
Το ερώτημα είναι... εσύ είσαι χιπστερ ή όχι;

Εξαιτίας σου δεν έπηξε το terra vibe για τους Kiss ή όχι;

Εξαιτίας σου θα τους δούμε τους βλάκες τους U2? Να ξέρω δηλαδή που να στείλω το λογαριασμό για τα vip εισιτήρια που θα πάρω.

relayer είπε:
που όμως στην Ελλάδα αποδείχτηκε ότι είναι περίπου 10.000 (7.000 στο Live + αυτούς που πήγαν στη Σόφια να τους δουν, όπου βέβαια το κοινό ήταν περίπου 30.000 και η πόλη είναι σαν την Αθήνα). Αυτή είναι η μουσική παιδεία της Ελλάδας οπότε μη χαλιέσαι και τόσο πολύ φίλε Stinky...
πράγματι, αποδείχθηκε πως έχουμε σαφώς ανώτερη μουσική παιδεία από τους Βούλγαρους  :)

Λοιπόν εάν η ημερομηνία ήταν 1981 τότε θα γινόταν χαμός με τους KISS. Τότε ήταν το δημοφιλέστερο συγκρότημα του κόσμου.
για να ειμαστε ακριβεις το 1981 οι KISS ειχαν ηδη παρακμασει εμπορικα (ακομα και στις ΗΠΑ οπου οντως εχουν ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ επιτυχια στα arena shows ακομα και τωρα),το peak της επιτυχιας τους ηταν γυρω στο 1977.

ΠΟΤΕ βεβαια δεν πουλησαν τοσους πολλους δισκους οσο οι U2 (τα νουμερα τους ειναι τα μισα απο αυτα των U2) & ας ξεκινησαν δεκα χρονια νωριτερα  & φυσικα δεν ειχαν ΠΟΤΕ ουτε ΕΝΑ Νουμερο 1 στα τσαρτς σε καμμια Ευρωπαϊκη χωρα (ουτε στις ΗΠΑ,ουτε στην Ιαπωνια),μονο το Psycho Circus του 1998 πηγε νουμερο ενα στην Αουστραλια

δια του λογου το αληθες να μια...εμπορικη συγκριση των 2 γκρουπ

http://en.wikipedia.org/wiki/Kiss_discography

http://en.wikipedia.org/wiki/U2_discography

A,EMΠΟΡΙΚΑ στα 80s το μεγαλυτερο γκρουπ ηταν οι DURAN DURAN (των οποιων οι πωλησεις ακομα και σημερα που ουσιαστικα δεν υπαρχουν ειναι εφαμιλες με αυτες των U2)  .

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Wow! είπε:
ε) Είχε πάρει ένα εισιτήριο για τους Kiss και το δείχνει κάθε φορά που πηγαίνει στα super market ΑΒ ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να ισχύει ως εκπτωτικό κουπόνι..
1) Ναι αλλά είναι original?, δηλ είχε πάει ο ίδιος στη συναυλία ή το αγόρασε από το Internet απλά για να το έχει? Παρακαλώ διευκρίνησε...ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ...

2) Ποια μουσικά εισητήρια θεωρούνται εκπτωτικά στο Lidl (που πουλάει κορυφαία μουσικά όργανα?)

Μήπως είμαι χίπστερ και δεν το ξέρω?

Εμένα από την άλλη, γιατί δε μου φαίνεται καθόλου παράξενο που ένα παρωχημένο συγκρότημα με πολύ συγκεκριμένο ύφος και μουσικό προσανατολισμό έχει λιγότερη απήχηση από ένα άλλο που παίζει ένα πιο δημοφιλές είδος μουσικής και έχει απείρως περισσότερα κομμάτια που είναι πασίγνωστα σε παγκόσμιο επίπεδο; ::)

relayer είπε:
Λοιπόν εάν η ημερομηνία ήταν 1981 τότε θα γινόταν χαμός με τους KISS. Τότε ήταν το δημοφιλέστερο συγκρότημα του κόσμου.
Αυτό είναι το θέμα φίλε μου. ΔΕΝ είναι 1981, η μουσική και ο κόσμος έχουν αλλάξει από τότε, είτε μας αρέσει είτε όχι. Και οι Kiss δεν ακολούθησαν (ή δεν οδήγησαν) τις αλλαγές οπότε τι να λέμε...

relayer είπε:
Αυτή είναι η μουσική παιδεία της Ελλάδας οπότε μη χαλιέσαι και τόσο πολύ φίλε Stinky...
Nιώθω ΕΥΤΥΧΗΣ που αυτή ΔΕΝ είναι η μουσική παιδεία της Ελλάδας. Και δεν ξέρω αν σου το'πε κανείς αλλά αυτή υφίσταται και έξω από τα γαβγάδικα. Ψάξε την λίγο αντί να εύχεσαι να ζούσες στην US of Α στα σέβεντις...

Superfunk είπε:
για να ειμαστε ακριβεις το 1981 οι KISS ειχαν ηδη παρακμασει εμπορικα (ακομα και στις ΗΠΑ οπου οντως εχουν ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ επιτυχια στα arena shows ακομα και τωρα),το peak της επιτυχιας τους ηταν γυρω στο 1977.

ΠΟΤΕ βεβαια δεν πουλησαν πολλους δισκους (τα νουμερα τους ειναι αστεια μπροστα σε αυτα των U2) & φυσικα δεν ειχαν ΠΟΤΕ ουτε ΕΝΑ Νουμερο 1 στα τσαρτς (ουτε στις ΗΠΑ)

A,EMΠΟΡΙΚΑ στα 80s το μεγαλυτερο γκρουπ ηταν οι DURAN DURAN.
Η μεγαλύτερη επιτυχία των KISS "I was made for loving you" (αυτό που γνωρίζουν και σιγοτραγουδούν πολύ περισσότεροι από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τραγούδι των U2) κυκλοφόρησε το 1979 στον δίσκο "Dynasty" και το 1980-1981 οι KISS ήταν δημοφιλέστεροι από οποιονδήποτε άλλον (τότε οι Duran έκαναν τα πρώτα τους βήματα). Η εμπορική παρακμή τους (διότι μουσικά ποτέ δεν παρήκμασαν) άρχισε από το '82 και μετά. Επίσης οι Duran Duran απέχουν έτη φωτός από το να χαρακτηριστούν οι μεγαλύτεροι εμπορικά στα 80's αφού παρήκμασαν από το '85 και μετά χάνοντας τη μισή δεκαετίο...

Trending...

Νέα θέματα

Back