- Πόντοι
- 48
Το τραγουδάκι είναι γραμμένο σε logic pro. Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα, ειδικά εκείνα για τα μικρόφωνα.
anoiti_really_final.mp3
anoiti_really_final.mp3
Δεν νομιζω οτι ειναι προσποιητη.Ειναι μαλλον εσωτερικη εξισορροπηση.trolley είπε:είναι ότι γνωρίζω ότι σε κάποιο βαθμό είναι προσποιητή, δηλαδή (επειδή έτυχε να γνωρίσω και κάμποσους από κοντά) στην προσωπική τους ζωή δεν περνάνε και τόόόόσο χάλια όσο θα νόμιζα ακούγοντας τα τραγούδια τους. ---> Θα ήθελα να δω αυτή την εκφραστική δύναμη να τίθεται στην υπηρεσία περισσότερο καθημερινών ζητημάτων.
Και τι εστί βελάκι ? Έτσι κι αλλιώς για 2 λόγους γράφωνται ''λυπητερά'' τραγούδια ,για τον έρωτα και τις λοιπές κακουχίες της ζωής ,πάντα μέσα απ τα προσωπικά βιώματα του συνθέτη-στιχουργού. Τι θέλετε τώρα ,να μας συγγράψει κανά κομμουνιστικό μανιφέστο? ;Dfreerock1974 είπε:+1 στο βελακι.
M αρεσεις ρε Σαμυ γιατι εισαι σθηματιας.samy paraga είπε:Και τι εστί βελάκι ? Έτσι κι αλλιώς για 2 λόγους γράφωνται ''λυπητερά'' τραγούδια ,για τον έρωτα και τις λοιπές κακουχίες της ζωής ,πάντα μέσα απ τα προσωπικά βιώματα του συνθέτη-στιχουργού.
Φίλως έχω λόγιερ ,αλλά είναι απ του Ντάργουιν ,ντάουν άντε-ρε ;D ;Dfreerock1974 είπε:Βελακι ειναι αυτο ρε..το dart...πως το λετε εσεις ποχετε lower... ;D
Eχεις κανει Αστραλια?samy paraga είπε:Φίλως έχω λόγιερ ,αλλά είναι απ του Ντάργουιν ,ντάουν άντε-ρε ;D ;D
Το μικρόφωνο είναι ένα Sennheiser e835S. Στην προσθήκη ambience τα αποτελέσματα είναι όντως θεαματικά αλλά πάνε μαζί και με έναν εκνευριστικό θόρυβο (που υποπτεύομαι δεν είναι ο θόρυβος του σύμπαντος που διαστέλλεται).yameth είπε:1. Δεν λες τι μικρόφωνο χρησιμοποίησες. Δυναμικό, πυκνωτικό; Οτι και να'ναι πάντως πρέπει είτε να βάλεις pop filter (κανα καλσόν) είτε να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τεχνική μικροφώνου (σαν τραγουδιστής). Δηλαδή να προσέξεις τις αποστάσεις όταν φωνάζεις και να έχεις μια μικρή κλίση από το μικρόφωνο ώστε να μην χτυπάει ο αέρας την κάψα "κατάμουτρα" όπως συνέβη κάποιες φορές.
2. Η φωνή είναι πολύ μπροστά σε σχέση με την ορχήστρα. Λίγο βάθος θα έκανε θαύματα σε όλα. Καταλαβαίνω πως μπορεί να το προτιμάς dry απο άποψη αλλά κάποιο ambience τουλάχιστον είναι απαραίτητο και σίγουρα θα το έκανε ακόμα πιό ατμοσφαιρικό.
Το τραγουδάκι το έγραψα με αφορμή ένα ατύχημα σχολικού λεωφορείου που είχε γίνει στα Τέμπη αν θυμάσαι. Είναι με αυτόν τον τρόπο νομίζω τόσο μακάβριο όσο μέρος της καθημερινότητας. Προσωπικά δεν περνάω καθόλου χάλια, το αντίθετο, διατηρώ όμως και το δικαίωμα της τραγικής θεώρησης ακόμα κι αν αυτή δεν αποτελεί πάντα μέρος της προσωπικής μου ζωής. Τώρα θα πεις όπως κι ο Freerock πως είναι εύκολο να περάσεις ένταση όταν ασχολείσαι με τραγικότητες. Θα συμφωνήσω, και θα προσπαθήσω στο μέλλον να ξεπεράσω αυτήν την ευκολία-αδυναμία βρίσκοντας ουσία στην παρασκευή μιας σαλάτας π.χ.Η μόνη μου ένσταση - αλλά δεν αφορά το συγκεκριμένο τραγούδι, όσο αφορά τη γενικότερη ροπή ελλήνων τραγουδοποιών προς τη "μαυρίλα" - είναι ότι γνωρίζω ότι σε κάποιο βαθμό είναι προσποιητή, δηλαδή (επειδή έτυχε να γνωρίσω και κάμποσους από κοντά) στην προσωπική τους ζωή δεν περνάνε και τόόόόσο χάλια όσο θα νόμιζα ακούγοντας τα τραγούδια τους. ---> Θα ήθελα να δω αυτή την εκφραστική δύναμη να τίθεται στην υπηρεσία περισσότερο καθημερινών ζητημάτων.
Το μικρόφωνο είναι ένα απλό δυναμικό για χρήση live. Nothing wrong with that. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου (ντέμο) με λίγο περισσότερη προσοχή. Μια λύση όπως είπα παραπάνω είναι αυτή:atreu73 είπε:Το μικρόφωνο είναι ένα Sennheiser e835S. Στην προσθήκη ambience τα αποτελέσματα είναι όντως θεαματικά αλλά πάνε μαζί και με έναν εκνευριστικό θόρυβο (που υποπτεύομαι δεν είναι ο θόρυβος του σύμπαντος που διαστέλλεται).
Στην στεγνή εκδοχή από την άλλη χωρίς ακόμη να έχω δοκιμάσει καλσόν νομίζω ότι το συγκεκριμένο μικρόφωνο υστερεί. Αν υπάρχει ένα άλλο μικρόφωνο καλό για φωνή χωρίς πολλά εφέ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Money is no object που λένε αρκεί να μην κάνει πάνω από 200 €.
Εδώ έχω μία ένσταση κι εγώ. Το να γράφει κανείς για θλιβερά ή στενόχωρα θέματα δεν σημαίνει ότι πρέπει και ο ίδιος να βιώνει μονίμως τη θλίψη και τη στενοχώρια.trolley είπε:Η μόνη μου ένσταση... ...όσο αφορά τη γενικότερη ροπή ελλήνων τραγουδοποιών προς τη "μαυρίλα" - είναι ότι γνωρίζω ότι σε κάποιο βαθμό είναι προσποιητή, δηλαδή (επειδή έτυχε να γνωρίσω και κάμποσους από κοντά) στην προσωπική τους ζωή δεν περνάνε και τόόόόσο χάλια όσο θα νόμιζα ακούγοντας τα τραγούδια τους.
Όπως εξήγησα, το σχόλιό μου κάτω από τις παύλες δεν αφορά το συγκεκριμένο τραγούδι, και μάλλον δεν θα το είχα κάνει αν δεν είχε προϋπάρξει το σχόλιο του freerock, ο οποίος έδωσε μία διαφορετική κατεύθυνση στη συζήτηση.atreu73 είπε:Εννοώ βέβαια στην παρασκευή μιας σαλάτας όπου κανείς δεν θα κόβει τα δάχτυλά του.