Αντίπαλος για την James Tyler Variax, από τη Gibson...

The Genius Loci είπε:
Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω... βοηθήστε με please.  ::) ::)
Εάν ήταν σε σώμα LP...τώρα θα είχες ονειρώξεις!!! ;) ;D 8)

Μήπως (και εσύ) είσαι απλά συντηρητικός?  ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=181357.0

marathon είπε:
Εάν ήταν σε σώμα LP...τώρα θα είχες ονειρώξεις!!! ;) ;D 8)
Καλά ηρέμησε.

Η αλήθεια είναι πως οι "προσπάθειες" της Gibson με τις ρομποτικές κιθάρες έχουν γίνει τουλάχιστον γραφικές IMHO.

Η πλάκα τώρα είναι πως, πριν από πολλάαα χρόνια, ο συνκιθαρίστας μου στην (γυμνασιακή) μπάντα είχε μια Les Paul type κιθάρα με ενσωματωμένα εφφέ. Συγκεκριμένα ήταν τοποθετημένα πίσω από τη γέφυρα.

Δεν θυμάμαι καθόλου τη μάρκα ήταν, πιθανώς κάποια Japan. Οι 2-3 φωτογραφίες που έχω από τότε δεν βοηθούν να δω τι γράφει στο headstock. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ας βοηθήσει, 25+ χρόνια σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ.  :P

Ε όχι και αντίπαλος της Variax, καμία σχέση.

Η Gibson απλά έχει ενα DSP (με κάποιους on board ήχους και σου δίνει το GR για καλό και για κακό ;D )και το self tuning συστημά τους.

Anyway, άλλη μία Hi-Tech Gibson που θα πάει άπατη.

Το κορυφαίο πάντος είναι τα σχόλια στο site.

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Firebird/Gibson-USA/Firebird-X.aspx

;D ;D

The Genius Loci είπε:
Η αλήθεια είναι πως οι "προσπάθειες" της Gibson με τις ρομποτικές κιθάρες έχουν γίνει τουλάχιστον γραφικές IMHO.
Καλά, αυτό είναι γεγονός...εκείνη την εξαφώνικ...ποτέ δεν κατάλαβα σε τι χρησίμευε...

ΤGL, μηπως ηταν καποια Electra με τα effects modules που μπαιναν απο πισω? Εχει ο studio54 κανα δυο.

Επισης, τους εχει πιασει το πνευμα πρωτοτυπιας ακομα και στα πιο συμβατικα χαρακτηριστικα της κιθαρας. Aπο τους τρεις μαγνητες, ενας ειναι Alnico2, ενας Alnico5 και ενας Ceramic. Μα τι ιδιοφυης ιδεα, απορω πως παιζαμε ως τωρα ;D ;D

Η κιθαρα, απο αποψη design, ειναι επιεικως εμετικη  :-\

Ηθελα να ξερα τι σκεφτονταν οταν την εφτιαξαν...

Συγνωμη... την προτεινομενη τιμη την προσεξε κανεις?

$5,570msrp

ελεος!!

marmelaki είπε:

$5,570msrp

ελεος!!
Μου φαίνεται λογική (για Gibson)...με μία μικρή έρευνα στο Ιnternet-Ebay θα το διαπιστώσεις και μόνος σου...κάνε το πείραμα να προσπαθήσεις να τη "φτιάξεις" μόνος σου και θα το δείς...μόνο το piezo που φοράει επάνω κάνει 550 $

marmelaki είπε:

$5,570msrp

ελεος!!
Το οτί δεν μπορείς να δώσεις/δικαιολογήσεις αυτό το ποσό δεν σημαίνει οτί δεν υπάρχουν άλλοι 100.000 που ενδεχομένως μπορούν.Ούτε χρειάζεσαι τόσο ακριβή κιθάρα για να κάνεις τη δουλειά σου.

Ειδικά οι MSRP της Gibson είναι για γέλια και ποτέ δεν ισχύουν.

Το να την φτιαξεις μονος σου σιγουρα ειναι πιο ακριβο (αν ηξερε καποιος, λεμε τωρα) αλλα η Gibson δεν αγοραζει parts σε τιμες ebay.

Το θεμα ειναι οτι πληρωνεις το r&d που εχει δαπανηθει για την τεχνολογια που αναπτυσεται και εφαρμοζεται σε μια τετοια κιθαρα, αλλα στην πραγματικοτητα σε ποιον απευθυνεται τελικα αυτη? Στον επαγγελματια ή στον αρχαριο?

Ενας αρχαριος εχει (θελει) να δωσει τοσα λεφτα? ας πουμε street price $2000 - που σιγουρα θα ειναι παραπανω. Απο την αλλη, ο επαγγελματιας χρειαζεται τετοια κιθαρα?

marmelaki είπε:
Ενας αρχαριος εχει (θελει) να δωσει τοσα λεφτα? ας πουμε street price $2000 - που σιγουρα θα ειναι παραπανω. Απο την αλλη, ο επαγγελματιας χρειαζεται τετοια κιθαρα?
Ο αρχάριος, για να διαλέξει μία κιθάρα με piezo και να τον εκμεταλευτεί σε live...θέλει ήδη 2 ενισχυτές. Ένα κανονικό και ένα για τον piezo...άρα δεν θα τη πάρει ποτέ.

Απο την αλλη, ο επαγγελματίας εάν χρειαζεται μία τέτοια κιθάρα...μπορεί, αλλά αμφιβάλλω εάν αγοράσει μία τόσο άσχημη οπτικά.

Βασικά το κυρίως πρόβλημα με τη Gibson το θέτει ένας σχολιαστής στην σελίδα του προϊόντος:

I am in shock... This weekend i tried out three different SG standards but they were all flaky in some way. One had a really badly done neck bindning (uneven) and two of them were not

very resonant and didn´t play well even after additional setup by the tech in the store. I admit that i´m a conservative guy when it comes to guitars and this Firebird X thing is not the way to go! You should concentrate on getting the old proven models right. As of now, i am having a really hard time finding a standard SG that is playable at all...
Δηλαδή πρώτα προσπαθείς να κατασκευάσεις καλές κιθάρες και μετά να το γυρίσεις στο τσίρκο.  ;)

i am having a really hard time finding a standard SG that is playable at all...

The Genius Loci είπε:
Βασικά το κυρίως πρόβλημα με τη Gibson το θέτει ένας σχολιαστής στην σελίδα του προϊόντος:

Δηλαδή πρώτα προσπαθείς να κατασκευάσεις καλές κιθάρες και μετά να το γυρίσεις στο τσίρκο.  ;)
Καλά και εσύ πέρνεις στα σοβαρά όποιον γράφει στα forums...? ;D ;D

Ας έρθει στην Ελλάδα να δοκιμάσει την SG του Εarendil... ;D ;D

Καλα, το οτι στη Gibson ξερουν να κατασκευασουν καλες κιθαρες δεν νομιζω πως χωραει αμφισβητηση. Το θεμα ειναι πως ξερουν και αλλοι να κατασκευασουν εξ ισου καλες (ή και καλυτερες) κιθαρες και τις χρεωνουν λιγοτερο.

Δεν μπορω να ξερω αν η συγκεκριμενη κιθαρα ειναι καλα φτιαγμενη (κατα 99% θα ειναι) αλλα σιγουρα μπορουσαν να την κανουν πιο ομορφη. Τωρα ειναι τσιρκο.

marathon είπε:
i am having a really hard time finding a standard SG that is playable at all...

Καλά και εσύ πέρνεις στα σοβαρά όποιον γράφει στα forums...? ;D ;D

Ας έρθει στην Ελλάδα να δοκιμάσει την SG του Εarendil... ;D ;D
Έλα μου ντε... ::)

Είμαι φανατικός με τις Gibson,αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να παραδεχτώ οτί όντως υπάρχει θέμα με το quality control στις Gibson USA...Tο 2005 είχα επισκεπτεί το Custom Shop,όπου έχω γνωστό που δουλεύει εκεί και διάλεξα μέσα από 10 ίδιες μιά Jimmy Page #1 Replica.Καλώς ή κακώς το βάρος στο quality-control και ειδικά τη δεκαετία που μας πέρασε(σχεδόν έστω...) έχει περάσει στο C.S.

Το είπα στον γνωστό μου και εισέπραξα μία κατά κάποιον τροπο "off the record" καταφατική απάντηση.

Μαυρα χαλια το εργαλειο.......τι φατσα ειναι αυτη για gibson ρε παιδια......εφιαλτης στην gibson πρεπει να ειναι ο τιτλος...... ;D ;D ;D

Πριν 2 μέρες...δοκίμασα μια SG standard του 10...σε ενα μαγαζί στη Γλυφάδα...Απαίσια αίσθηση στο μπράτσο...Binding για τα πανηγύρια...Αλλα το χειρότερο ήταν το nut που ήταν χάλια τοποθετημένο...δλδ έβλεπες φρέζα ασπουμε...

1200ευρο σου λέει...

Η Gibson δεν υπάρχει πια...πρωτα οι Sg Special για 600 ευρω...μετά τα Robot...μετά οι ανούσιες dusk tiger...μετά απο κατι μηνες κανουν "επανάσταση" ντροπιάζοντας τις firebird με μια παρωδία...

Μονό μεταχειρισμένες πλέων...Εδώ σε λιγο θα ανεβαίνουν σε αξία τίποτα melody makers του ΄02...

my 2 cents///

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back