Αντικείμενα που βελτίωσαν το πόσο σας αρέσει να παίζετε κιθάρα

spirosg

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Πρόσφατα μέσα σε μια αγορά απο Thomann έβαλα και ένα καλώδιο με Neutrik Silent Plug, έτσι να δω αν έχανα κάτι αυτά τα χρόνια. Δεν περίμενα οτι θα έκανε τόση διαφορά στο πόσο απολαμβάνω να παίζω με ενισχυτή (που λόγω έντασης, βαρεμάρας κτλ δεν πολυχρησιμοποιώ πλέον) μιας μπορώ να αλλάζω κιθάρες πιο εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να βάζω τον ενισχυτή σε standby κτλ. Αυτό με έκανε να σκεφτώ πόσα πράγματα, με πιθανώς μηδαμινό κόστος σε σχέση με αυτά που έχω ξοδέψει μέσα στα χρόνια σε εξοπλισμό, μπορεί να αγνοώ.

Υπάρχουν αντικείμενα (ανεξαρτήτως κόστους) που έχουν βελτιώσει τη δική σας εμπειρία;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε γενικές γραμμές "αντικείμενα" που βελτίωσαν "το πόσο", είναι καταρχάς τα ίδια το όργανα. Όσο πιο εύηχα, άνετα και κοντά στα γούστα μας, μας κάνουν να θέλουμε να τα έχουμε στο χέρι.

Το ίδιο και ένας ενισχυτής ή κάποιο πετάλι. 

Έτσι όπως το θέτεις και εγώ θα έλεγα για καλώδιο - Vovox Sonorus- το οποίο μου έκανε "κούκου" απ' την πρώτη στιγμή λόγω του ήχου του.

Και ναι @marathon, εκτός από ξύλα και μπαταρίες, "ακούμε" και καλώδια ?

Οπότε την Τετάρτη θα έχουμε πληθώρα... ακουστικών θεμάτων ?

• Like
Reactions: nklshp
Εγώ κάποια στιγμή πριν κανα χρονο, αγόρασα έναν μικρο modeling ενισχυτή με εφέ on board και ικανοποιητικό ήχο. 

Απιστευτη ευκολία για καθημερινο παίξιμο-μελέτη, παίζω καρφί και τέλος. Ασε που γλιτωσαμε και τις αλλαγές στις λάμπες που και ακριβές έχουν γινει και επισης στην πανδημία τις ψαχναμε σαν πρεζάκια σε συνδρομο.

Οι λαμπάτοι μου πλέον ανάβουν σπάνια. 

εκτός από ξύλα και μπαταρίες, "ακούμε" και καλώδια ?

Οπότε την Τετάρτη θα έχουμε πληθώρα... ακουστικών θεμάτων ?
Υπάρχουν καλώδια (λίγα βέβαια αλλά υπάρχουν) που αν δεν ακούς τη διαφορά, πρέπει να κοιταχθεις ιατρικά. 

Υπάρχουν καλώδια (λίγα βέβαια αλλά υπάρχουν) που αν δεν ακούς τη διαφορά, πρέπει να κοιταχθεις ιατρικά. 
Τέτοια θέλω την Τετάρτη... Να πάθει ο σεβάσμιος γέροντας Marathon κοκομπλόκο ?

Θα έρθει?
Έτσι είπε... Αρκεί βεβαίως - βεβαίως να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της μηχανής του από τα κακοποιά στοιχεία που λυμαίνονται την περιοχή- καθώς εξέφρασε σχετικές ανησυχίες ?

Αλλά θα έχουμε τον ninja / mortal combat warrior @cos_dr μαζί μας, οπότε η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη ? 

• Like
Reactions: Shelter
Το reverb της transacoustic με έκανε να παίζω περισσότερο κιθάρα, μια φράση πχ που χωρίς το reverb απλά την προσπερνάς, με το reverb σκαλώνεις και γουστάρεις να την επαναλαμβάνεις, ξαναανακαλύπτεις κατά κάποιο τρόπο την ακουστική

Τα πλαγκίνς της neural dsp. Μπορώ να παίζω χωρίς να ενοχλώ κανέναν και να ηχογραφώ με πολύ ρεαλιστικό ήχο. Στο χέρι δεν είναι σαν να παίζεις με λαμπάτο, αλλά συνηθίζεται εύκολα 

Έτσι είπε... Αρκεί βεβαίως - βεβαίως να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της μηχανής του από τα κακοποιά στοιχεία που λυμαίνονται την περιοχή- καθώς εξέφρασε σχετικές ανησυχίες ?

Αλλά θα έχουμε τον ninja / mortal combat warrior @cos_dr μαζί μας, οπότε η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη ? 
Διακοσιες πενήντα οκτώ μηχανές είναι παρκαρισμένες εκεί γύρω. Πιο πιθανό είναι να του την έκλεβαν αν πηγαίναμε στο Περιστέρι πάρα εκεί ???

Διακοσιες πενήντα οκτώ μηχανές είναι παρκαρισμένες εκεί γύρω. Πιο πιθανό είναι να του την έκλεβαν αν πηγαίναμε στο Περιστέρι πάρα εκεί ???
Μη τα λες σε εμένα πες τα στον σεβάσμιο γέροντα. Εκτός και αν έβγαλε η Apple καμία μηχανή και δεν το πήραμε χαμπάρι ? και φοβάται μη του την φάνε.

Μη τα λες σε εμένα πες τα στον σεβάσμιο γέροντα. Εκτός και αν έβγαλε η Apple καμία μηχανή και δεν το πήραμε χαμπάρι ? και φοβάται μη του την φάνε.
Κάτι μερσεντες και bmw είναι παρκαρισμένες στα γύρω στενά εκεί γύρω ?

Το θέμα είναι να μήπως μου κρατάτε τσίλιες να μπουκαρω στον Νακα που είναι εκεί δίπλα να "απαλλοτριωσω" κάνα Montage και μερικές κιθάρες για εσάς ?

Στηρίγματα τοίχου, βάσεις για να μένουν οι κιθάρες εκτός θήκης και προσβάσιμες (κατά προτίμηση σκορπισμένες σε διάφορα δωμάτια ώστε να έχω λόγο να πιάσω όπου βρίσκομαι).

Το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα είχε το ότι πήραμε κουνέλι κατοικίδιο που κυκλοφορεί ελεύθερα  σε συνδυασμό με το ότι ο εξοπλισμός είναι κυρίως στο σαλόνι ... κρύβω πεταλιέρες, πετάλια και οτιδήποτε έχει καλώδια ή κουμπιά από μαλακό πλαστικό γιατί τα τρώνε. Αποτέλεσμα ... βάλε θήκη βγάλε θήκη ακόμα και όταν κάνεις διάλειμμα 5 λεπτά ... από ένα σημείο και μετά βαριέμαι και εν τέλει γειώνω το παίξιμο

• Συμφωνώ
Reactions: Έκτορας
Τα κουνέλια κάνουν καλό στιφάδο και τηγανιά, για κατοικίδια δεν ξέρω αν κάνουν

• Haha
Reactions: Έκτορας
Μου πήρα κάποτε ένα E-Bow και ένα slide που δοκιμάζονταν και δοκιμάζονταν για καιρό αλλά δε βρήκαν πουθενά μόνιμη θέση. Πρεντίκταμπλι, κατέλησαν στο μπαούλο.

Προς υπεράσπισή μου,

α) είμαι κουλός

β) και τα δύο θέλουν προεργασία και σοβαρή τριβή πριν χρησιμοποιηθούν σοβαρά imho.

Η μόνη περίσταση που να μπορώ να σκεφτώ και να εμπίπτει όντως στην περιγραφή του @spirosg δεν αφορά gadget. Ήταν όταν έπαιξα για πρώτη φορά κιθάρα με P90. 

To silent βύσμα είναι πράγματι αγαπημένη "πολυτέλεια".

Silent βύσμα πήρα για πρώτη φορά το 1979 από τον Ζοζεφ όταν είχα κατέβει για κάτι live στην Αθήνα.

Εντυπωσιακό, μέχρι που κάποιος μου το έκλεψε.

Όχι τόσο εντυπωσιακό, γιατί αφού μου το κλέψανε, δεν ξαναπήρα.

Γυρνώντας στο θέμα μας, ενας μικρός διθέσιος καναπεδάκος που πήρα από το ικεα προς 140 ευρώ πριν 10 χρόνια περίπου. 

Θες να κάτσεις να παίξεις.

• Like
Reactions: Terry RoscoeBeck5

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα