• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Αντανακλασεις... απορρόφηση.

• Thread starter Thread starter taskor
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 4K
Να ρωτήσω, να μου πήτε την γνώμη σας . . .

Μαζί με κάτι φίλους ογανοποιούς, κάνουμε κάποια πειράματα σε σχέση με κάποια ακουστικά όργανα (κλασικές κιθάρες και μπουζούκια κυρίως).

Ένα απο αυτά τα πειράματα προυποθέτει ένα setup του στύλ . . .

1. Όργανο στημένο σε βάση όρθιο - 1 μέτρο ύψος απο το πάτωμα .

2. Πυκνωτικό μικρόφωνο στημένο 40-60 cm μπροστά απο το σκάφος του οργάνου.

Δεδομένου οτι ο ένας φίλος φτειάχνει καινούργιο μαγαζί, σκέφτεται να κόψει ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες, και να το αφιερώσει στο παραπάνω setup.

Η ερώτηση λοιπόν είναι . . ."Πόσος χώρος (σε μέτρα χ μέτρα χ μέτρα) και κυρίως ντυμένος εσωτερικά με τί υλικά, χρειάζεται ώστε . . . να μειωθούν (ικανά και αναγκαία) οι αντανακλάσεις απο τον χώρο ? ? ?"

Να θυμίσω οτι δεν μιλάμε για να μην ακουγόμαστε έξω, δεν μιλάμε γιά εντάσεις κλπ.

Αυτό που θέλουμε είναι να μην γυρνάει (στα πλαίσια του εφικτού) ο χώρος τίποτα στο μικρόφωνο, σε μιά περιοχή απο 50hz μέχρι τα 4Khz.

Φυσικά και θα μονωθεί ο χώρος απο το περιβάλλον με κάποιους τρόπους, αλλά προς το παρόν, η απορία έχει να κάνει με την καλύτερη εξουδετέρωση των εσωτερικών ανακλάσεων και μόνο.

Πόσος είναι ο minimum χώρος που χρειαζόμαστε λοιπόν, και πώς να ντυθεί ? ? ?

Φιλικά, Γιώργος.

Βρήκα εν τέλη εδώ με 6.3€ το τετραγωνικό 15άρι κυματοειδές ανθρακί.Βέβαια αυτό βόλεψε εμένα προσωπικά γιατί ήθελα 24μέτρα και η συσκευασία είναι ακριβώς 24!ΚΟΛΟΦΑΡΔΟΣ! δηλαδή μπορείς να πάρεις 24 ή 48 κλπ. Πάντως έχει και άλλες κατηγορίες με μικρότερες συσκευασίες.Γενικά είναι μεγάλη εταιρεία και ελπίζω να βγεί καλό το νταραβέρι.

http://www.alto.gr/gr/products.asp?id=01.02.02.01&lv=004

Καλά εγώ ρωτούσα για κανα μαγαζί όταν πήγαινα αθήνα και είδα αυτό τώρα το οποίο είναι λίγα μέτρα από το φροντηστήριό μου!!!! Έλεος!! :oops: Ευχαριστώ παιδιά!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα