Αναζητώντας κάρτα ήχου και άλλα...

wargasm

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σας... Αναζητώ μια κάρτα ήχου ( <300€ ) για ηχοληψία κιθάρας μέσω μικροφώνου η και απ'ευθείας στην είσοδο της κάρτας. Ζητάω να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο latency,καλή ποιότητα κατασκευής αξιοπρεπής μάρκα και τέλος πάντων ένα προϊόν best value for money... Εχω στο μυαλό μου την m-audio firewire 410,εχω διαβάσει αρκετά γι'αυτή αλλά φυσικά δεκτές και άλλες απόψεις! Ακόμα,τι είναι καλύτερο; να γράφεις Κατ'ευθείαν στη κάρτα; η να λαμβάνεις τον ήχο με μικρόφωνο από τη καμπίνα του ενισχυτη; τι μικρόφωνο είναι καλύτερο για αυτή τη περίπτωση; να φανταστώ μάλλον κάποιο καλό καρδιοήδες; και κάτι ακόμα, XLR inputs & phantom power είναι απαραίτητα; ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
H καρτα ηχου καλη ειναι. Οσο για το απο που πρεπει να γραφεις το σημα εξαρταται απο πολλα. Επειδη μαλον εσυ θα γραφεις απο σπιτι σου και δεν θα εχεις καταληλο χωρο (λεω εγω τωρα) καλυτερα να γραφεις κατευθειαν απο την καρτα σου για να εχεις καθαροτερο σημα. Οσο για το xlr και phantom power ειναι MUST!!!!!

Καταρχήν πες μας τι υπολογιστή έχεις.Μετά έλεγξε το firewire του υπολογιστή αν είναι texas instruments διότι η m audio απαιτεί αυτό το chipset. Σου το λέω γιατί σγώ την πάτησα.

η καλυτερη καρτα (απο θεμα σταθεροτητας-convertors κ.τ.λ...) που μπορεις να παρεις σε αυτη την κατηγορια τιμης ειναι η native instruments audio control 1.

Η Firewire 410 δεν νομίζω ότι έχει HiZ εισόδους ώστε να ηχογραφείς καρφί στον υπολογιστή μέσω amplitube , guitar rig κτλ. Εκτός αν σκοπεύεις να χρησιμοποιησεις και κάποιο DI box (σε αυτή την περίπτωση τσέκαρε και την Mackie Onyx Satelite).

Κοίτα και μιά φθηνότερη λύση όπως η Tascam FireOne.

Σχετικά με το πως είναι καλύτερο να ηχογραφείς , εννοείται ότι αν έχεις κάποιον αρκετά καλό ενισχυτή τον ηχογραφείς με ένα

Shure SM 57 και είσαι ωραίος. Αν πάλι μιλάμε για τρανζιστοράτο φθηνό ενισχυτή με κανά 8" μεγαφωνάκι ξέχνα το, καλύτερο αποτέλεσμα θα σου δώσει το Direct σήμα στο PC με λίγο ψάξιμο σε Software Plugins τύπου amplitube.

Μια χαρά εισόδους έχει η 410, αν και η satellite, όπως και η Fireone, είναι πολύ καλές εναλλακτικές επιλογές για κιθάρα.

Άποψή μου είναι αν έχεις χώρο σωστό, να γράψεις με μικρόφωνο, αλλιώς πας σε προσομοίωση

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.λοιπόν,ναι θα ηχογραφώ σπίτι και σίγουρα ο χώρος δεν προτείνετε για ηχογραφήσεις με μικρόφωνο αλλά ξέρω γω; μήπως κάπως γίνετε; αν με ένα καλό μικρόφωνο εκατοστά από το ηχείο του ενισχυτη έχουμε κάποιο αποτέλεσμα; ... ο υπολογιστής που θα δουλέψω είναι ένας athlon 1,6gh,ddr 768mb 133mh. Ο ενισχυτης είναι ο hughes and kettner matrix 100 (  http://www.hughes-and-kettner.com/products.php?lang=de&mode=tech&id=94 ). Το γνωρίζω το θέμα σχετικά με το chipset ότι πρέπει να είναι texas instrument για καλύτερη συμβατότητα,υπάρχουν παρά πολλά ποστ! Θα κοιτάξω για τις κάρτες που αναφέρατε. Di box τι δουλειά κάνει ακριβώς;

Το DI Box πάνω κάτω στην δική σου περίπτωση προσαρμόζει την συνθετη αντίσταση εξόδου της κιθάρας σου σύμφωνα με τά πρότυπα ενός line level σήματος ωστε όταν την συνδέσεις καρφί στο PC σου να μην την ακούς να τζιτζικίζει. Αλλά με τoν συγκεκριμένο ενισχυτή πιστεύω ότι μπορεις να πάρεις ενα αρκετά καλό αποτέλεσμα ηχόγραφώντας τον με ένα καλό δυναμικό μικροφωνο καμια δεκαριά εκάτοστα από το μεγάφωνο και λίγο off axis

Lοki τι εννοεις με το off axis; μπορώ να πω πως και οι 3 κάρτες ήχου που προτείνατε τις βρίσκω πολύ δελεαστικές και μπερδεύτηκα λίγο,αν και εχω δώσει ένα προβάδισμα στη native instruments audio kontrol 1. Ποια θα προτιμούσατε από αυτές που προτείνοντε σε ποστ πιο πάνω; και γιατί;

off axis εννοώ να μην κοιτάει το μικρόφωνο ακριβώς στο κέντρο του μεγαφώνου αλλά καμιά 20 μοίρες προς τα δεξιά ή αριστερά το ίδιο είναι.

Έτσι συνηθίζεται να ηχογραφείς έναν ενισχύτη καθώς παίρνεις καθαρότερο ήχο με λιγότερο φύσημα από το μεγάφωνο.

Εγώ προσωπικά θα επέλεγα την Mackie Onyx Satelite για την πληρότητα των εισοδοεξόδων και την ποιότητα των προενισχυτών της

και την υπεροχή της firewire σύνδεσης της σε σχέση με την USB2 σε εφαρμογές Audio.

Αφού θα ηχογραφήσεις ενισχυτή με τα παραπάνω λεφτά τσιμπάς και ενα SHURE SM 57 και είσαι κύριος! ;)

Αν πάλι θελήσεις να χρησιμοποιησείς και προγράματα οπως Amplitube και Guitar rig παίρνεις

και ένα ενεργό DI box με κανα 40 euro και καθάρισες (και κάτω από 300 euro στο συνολο).

Η Mackie παρουσιαζει σε πολλες περιπτωσεις πολλα προβληματα....οι πιο αξιοπιστες καρτες ειναι γενικα οι m-audio,tascam,rme,native instruments...σε θεμα τιμης κ κατα την γνωμη μου(οπως κ πολλων αλλων...) k convertors το προβαδισμα εχει η native instruments..ασε που λειτουργει και σαν  software controller.....αν εδινες παραπανω χρηματα θα σου προρεινα την focusrite saffire pro 10 η την pro 26,η οποια εχει πολυ καλους προενισχυτες κ convertors  και εχω δουλεψει παρα πολυ ... την εχω καρατσεκαρει ακομα κai se live στο ηρωδειο οπως κ σε πολλες προβες κ ομολογω οτι.....δεν με εχει εντυπωσιασει αλλη καρτα τοσο πολυ με ην συμπεριφορα της....και εχουν περασει απο τα χερια μου...πααααααρα πολλες.

Έτσι συνηθίζεται να ηχογραφείς έναν ενισχύτη καθώς παίρνεις καθαρότερο ήχο με λιγότερο φύσημα από το μεγάφωνο.
αυτο ειναι ακυρο.

ξεκινα κανονικα on axis (δηλ.βαζοντας το μικροφωνο 2-3 εκατοστα μπροστα απο το κεντρο του μεγαφωνου),στη θεση αυτη εχεις τον πιο "καθαρο" ηχο (τον πιο "πραγματικο" αν θελεις με τη μεγαλυτερη διαυγεια και τα περισσοτερα πριμα και punch).

αν βρισκεις οτι τα πριμα ειναι υπερβολικα αρχισε να πειραματιζεσαι με διαφορετικες θεσεις και ΓΩΝΙΕΣ του μικροφωνου στο μεγαφωνο,τις περισσοτερες φορες με μια απλη on axis τοποθετηση εισαι οκ παντως. ;)

εδω μπορεις να μαθεις αρκετα πραγματα για miking τεχνικες

http://www.barryrudolph.com/utilities/guitars.html

επισης μπορεις να αγορασεις και ενα λιγο καλυτερο μικροφωνο απο το 57αρι για ακομα καλυτερα αποτελεσματα,τα δυο παρακατω ειναι και καλυτερα και οχι τραγικα ακριβοτερα..

http://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_m201tg.htm

http://www.thomann.de/gr/sennheisere_906.htm

η M AUDIO 410 ειναι εξαιρετικη καρτα ,πραγματικο σκυλι απο πλευρας αντοχης και οι προενισχυτες της αξιοπρεπεστατοι (οχι μονο για τα λεφτα τους αλλα και γενικα) φτανει βεβαια να ξερεις να τους χρησιμοποιεις σωστα. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά ευχαριστώ,αλλά μπορώ να πω πως εχω μπερδευτεί αρκετά... Είχα ξεκινήσει για την firewire 410 μετά μου γυάλισε πολύ η native instruments γράφετε τα καλύτερα για την mackie ενώ παράλληλα διαβάζω για μερικά προβλήματα ασυμβατότητας σε αλλά ποστς...την focusrite την βρίσκω πάλι πολύ καλή αλλά για το σπίτι δεν νομίζω πως χρειάζομαι τόσα ι/ο...μακάρι να μπορούσα να τις είχα για λίγο να τις δοκίμαζα...τι να πω... :-/ δεν ξέρω πιο κριτήριο να θεωρήσω πιο σημαντικό για να καταλήξω σε κάτι που να μη το μετανιώσω. κάτι ακόμα,υπάρχει περίπτωση να πετύχω real time εφέ μέσω amplitube η guitar rig?

απεφυγε την  mackie λογω των προβληματων που ανεφερες...η m-audio  ειναι μια χαρα και οπως σου ειπα  η native  θα ηταν η καρτα που θα επαιρνα εγω....ειναι και πιο φθηνη...και τις 2 παντως τις εχει η ελινα οπου μπορεις να τις δεις με μια επισκεψη σου.... ;)απλα για τιμες θα βρεις πολυ καλυτερες σε ματαπωλητες της...

Την Mackie την εχω εδω και ενα χρονο και δουλευει παντου απροβληματιστα...ειτε στο desktop με texas instruments controller ειτε στο laptop με pcmcia to firewire με via chipset...πολυ καλα επιπεδα latency και πολυ ευχρηστη για ηχογραφησεις π.χ. φωνη-κιθαρα...και την πηρα μονο 160 ευρω απο το Θωμα...ειμαι απιστευτα ευχαριστημενος...

my 2 cents..

Σαν κάτοχος της mackie με ψιλοκαίει το θέμα, οπότε μπορεί κάποιος να πει κάποιο από τα προβλήματά της; Εμένα και σε άλλους 2-3 που ξέρω και την έχουν, δουλεύει απροβλημάτιστα ως τώρα, αλλά όσο να 'ναι αγριεύομαι!!!! :D

Δηλαδή τόσο μεγάλη διαφορά θα αντιληφθώ ανάμεσα στη mackie και τη native instruments?????

παιζουν καποιες ασυμβατοτητες που εχω συναντησει...κ γνωστος μου που το συζηταγαμε που στηνει κ αυτος μηχανηματα μου ειπε το ιδιο.....αυτο δεν σημαινει ομως οτι σταδικα σας μηχανηματα δεν καθεται καλα,...αν τωρα παρατηρειτε καποια κουλη συμπεριφορα που εχει να κανει με...οτιδηποτε....τοτε να ψυλλιαστειτε κατι..

παρ'ολα αυτα η native instruments exei convertors high-end της εταιρείας Cirrus Logic ..

Καλησπέρα!!! Θέλω να κάνω μια ερώτηση και δεν ξέρω σε πιο σημείο να την θέσω… αλλά μάλλον εδώ είναι το σωστό…  :)

Λιπών παιδιά έχω κατάληξη να πάρω μια κάρτα ήχου για τον υπολογιστή μου την M-audio fast pro τσεκάρετε link: http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm?sid=5bfac719c6d8aeb5dfbf381fcdc62cb9

Και ένα μικρόφωνο δυναμικό το shure sm58 s τσεκάρετε link:

http://www.thomann.de/gr/shure_sm58s.htm

δεν θα σας κουράσω 2 ερωτήσεις θα κάνω…

τα πράγματα τα παίρνω μόνο για ηχογραφήσει φωνής…

λιπών:

1τον:

αν σηκώνει η κάρτα το μικρόφωνο

Και 2ρον:

αν θα μπορώ να κάνω καθαρές και ποιοτικές ηχογραφήσεις στα κομμάτια μου

δεν θέλω να μου προτείνετε κάτι… έχω κατάληξη σε αυτά τα εξαρτήματα…

απλός να μου απαντήσετε της ερωτήσεις για να μου φύγει η απορία…

ευχάριστο!!!

Και συγγνώμη αν τρώω τον πολύτιμο χρόνο σας…

Ναι σε όλα, αν και το ποιοτική, εξαρτάται από εσένα και τον χώρο σου.

Αν και με χαλάει αυτή η κάρτα, αλλά αφού δε θες να σου προτείνουμε οκ!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back