Αναβάθμιση μαγνήτη Epiphone 57CH

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
2,393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Τραγούδι
Μπήκα στην διαδικασία να περιποιηθώ την Epiphone Zephyr Regent η οποία φοράει ένα μαγνήτη Epiphone 57CH.

Είναι standard issue και τον φορούν οι Les Paul και SG της εταιρίας τουλάχιστον και μεταφράζεται ως 57 Classic Humbucker, οπότε υποθετουμε πως έχει σχεδιαστεί πάνω σε αυτες τις προδιαγραφες της Gibson.

Οι άμεσες ορατές διαφορές είναι το μπρούτζινο κράμα στη βάση και το καπάκι και το καλώδιο σύνδεσης, δηλαδή είναι κατασκευασμένος με φτηνότερα υλικά.

Ο ήχος είναι κάπου μεταξύ jazz και λάσπης, χωρίς να καθαρίζουν αρκετά οι μπάσες κυρίως χορδές για τα δικά μου αυτιά.

Σκέφτομαι λοιπόν να αφαιρέσω το καπάκι του μαγνήτη που σύμφωνα με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικό άρθρο για τον Epiphone 57CH είναι ο κύριος υπαίτιος ή να το αλλάξω με ένα Gibson που έχω κάπου φυλαγμένο. Κάποιοι προτιμούν το naked όπως κι εγω στο παρελθόν αλλά η κιθάρα αυτή είναι μια καθωσπρέπει κυρία και θέλει το καπάκι της.

epi57ch.jpg

Εννοείται πως τα ηλεκτρικά θελουν και αυτά μια καλύτερη εκδοχή αφου μόνο το καλώδιο που τους συνδέει στις Epiphone έχει διπλάσια χωρητικότητα απο αυτο της Gibson με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη αποκοπή στα πρίμα.

Παίζει ρόλο το καπάκι του μαγνήτη στον ήχο; Να ένα ενδιαφέρον βίντεο.

Θα τον ειχα αλλαξει "χθες" τον μαγνητη, με συνοπτικες διαδικασιες.

χωρίς να καθαρίζουν αρκετά οι μπάσες κυρίως χορδές για τα δικά μου αυτιά

Ξεκινα χαμηλωνοντας τον μαγνητη και σηκωνοντας τα pole pieces,ειδικα στις μπασες χορδες.

Τα μπρουτζινα καπακια ειναι οντως καταστροφη....

Εννοείται πως τα ηλεκτρικά θελουν και αυτά μια καλύτερη εκδοχή αφου μόνο το καλώδιο που τους συνδέει στις Epiphone έχει διπλάσια χωρητικότητα απο αυτο της Gibson με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη αποκοπή στα πρίμα.

ελα,ας σοβαρευτουμε.....δεν εχει απολυτως καμμια σημασια αυτο ειδικα σε τοσο αστεια...μηκη ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ τον κράτησα 6 μήνες

Ξεκινα χαμηλωνοντας τον μαγνητη και σηκωνοντας τα pole pieces,ειδικα στις μπασες χορδες.
ξεβιδωνοντας σωστα ?  και ποσες στροφες ?

Η γνωμη μου ειναι οτι τοσο το pickup height, οσο και το pole pieces height (στο οποιο δεν εχω ιδία εμπειρια), εξαρταται καθαρα απο το αυτι σου. Χαμηλωνεις και ψηλωνεις αναλογα με το που σου αρεσει ο ηχος. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιος κανονας ιδιαιτερος. Υπαρχουν και αρκετα βιντεο στο youtube για να παρεις μια ιδεα.

• Like
Reactions: Superfunk
ο antigua ειναι πολυ δυνατος στην κατηγορια pickup analysis ?......διαβαζω τα post του σε tdpri και stratalk καιρο τωρα.....βασικα εχει αποδομησει ολο το mojo που κουβαλουν οι πολυ ακριβοι  κατασκευαστες μαγνητων με αναλυσεις μαγνητων  οπως Toneriders,Bootstrap και Donlis, med και low budget δλδ.

ναι παιζει ρολο το καπακι και το υλικο του.εχω μπει και εγω σε αυτο το tripακι να βγαλω brass και να βαλω nickel covers παλιοτερα.τωρα παντος σε μια HB που εχω βαλει neck εναν Donlis A2 8.5K και Bridge κρατησα τον μαμησιο neck (πιο low output) βγαζωντας το καπακι του και το πολυ κερι. δεν νoμιζω οτι θα αλλαξω μαγνητες συντομα

Καλημέρα! Τον σετάρεις λίγο χαμηλότερα και παίρνεις αυτό: https://www.thomann.de/gr/boss_ge_7_equalizer_bundle_ps_e_rb.htm

Αλλιώς για πιο ακριβή λύση: https://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_phat_cat_great_p_90_set_nickel.htm

Υπάρχει και καλύτερη λύση. Embedded GE-7!?

saz.jpg

Σοβαρά τώρα, κανένα eq δεν προσομοιώνει την απόκριση ενός μαγνήτη. Την αλλοιώνει και παραμορφώνει. Είναι χοντροκοπιά. Κάθε συχνοτική περιοχή που πειράζεις σε ένα γραφικό EQ, αλλοιώνει τις παραδίπλα στο φάσμα, ενω ένας μαγνήτης στόχο έχει να ενισχύσει τον φυσικό ήχο της κιθάρας όπως ένα καλό μικρόφωνο.

? Υπάρχει και καλύτερη λύση. Embedded GE-7!

Σοβαρά τώρα, κανένα eq δεν προσομοιώνει την απόκριση ενός μαγνήτη. Την αλλοιώνει και παραμορφώνει. Είναι χοντροκοπιά. Κάθε συχνοτική περιοχή που πειράζεις σε ένα γραφικό EQ, αλλοιώνει τις παραδίπλα στο φάσμα, ενω ένας μαγνήτης στόχο έχει να ενισχύσει τον φυσικό ήχο της κιθάρας όπως ένα καλό μικρόφωνο.
Σύμφωνοι! Αλλά αφού δεν σου αρέσει ο ήχος του μαγνήτη, μπορεί να τον χαμηλώσεις και να χρησιμοποιήσεις το eq σαν booster-eq και να πετύχεις έναν ήχο πιο κοντά στα γούστα σου. Αν είναι πάντως η κιθάρα που έχεις ανεβάσει σε άλλο σημείο, μου φαίνεται λίγο υπερβολικά ψηλά για neck μαγνήτης. Όσο δηλαδή μπορώ να ξεχωρίσω από τη φώτο. Επίσης τί σημαίνει απόκριση μαγνήτη; Ήχο συγκεκριμένο ψάχνεις, να ακούσεις αυτό που φαντάζεσαι ότι πρέπει να ακουστεί

Απόκριση μαγνήτη είναι αυτή η καμπύλη που ορίζει την πιστότητα του. π.χ.

57ch.png

ενω ένας μαγνήτης στόχο έχει να ενισχύσει τον φυσικό ήχο της κιθάρας όπως ένα καλό μικρόφωνο.

γΚΟΥΧ,ΓΚΟΥΧ...ΘΟΥΚΥΡγΙΕΦΥΛΑΚΗΤΟΣΤΩΜΑΤΙ ΜΟΥ

???

Καλά μη βαράς ντε! ?

Αυτός όμως είναι ο στόχος σε ένα ακουστικό όργανο αλλά και η λογική που ξεκίνησε η παραγωγή των μαγνητών κιθάρας.

Να ενισχυθεί ο ήχος της κιθάρας του Charlie Christian.

Το πως εξελίχθηκε στην πορεία με τις solid body είναι συνέπεια της μουσικής εξέλιξης και της αγοράς που δημιουργήθηκε στα 80'ς για να καλύψει την ζήτηση. Και φυσικά η αγορά θα προσφέρει όταν υπάρχει ζήτηση για super distortion και super output μαγνήτες για djent και άλλα μεταλοειδή ιδιώματα ή ότι ζητάει ο λαός τελος πάντων. Γιατί αυτός πληρώνει.

Καλά μη βαράς ντε! ?

Αυτός όμως είναι ο στόχος σε ένα ακουστικό όργανο αλλά και η λογική που ξεκίνησε η παραγωγή των μαγνητών κιθάρας.

Να ενισχυθεί ο ήχος της κιθάρας του Charlie Christian.

Το πως εξελίχθηκε στην πορεία με τις solid body είναι συνέπεια της μουσικής εξέλιξης και της αγοράς που δημιουργήθηκε στα 80'ς για να καλύψει την ζήτηση. Και φυσικά η αγορά θα προσφέρει όταν υπάρχει ζήτηση για super distortion και super output μαγνήτες για djent και άλλα μεταλοειδή ιδιώματα ή ότι ζητάει ο λαός τελος πάντων. Γιατί αυτός πληρώνει.

Βαλε αΦτον να τελειωνεις....Humbucker & παπαρΓιες ?

https://www.ebay.com/itm/Humbucker-Sized-P90-Pickup-1pc-Hand-Wound-PAF-Size-Single-Coil-Q-Bridge-Neck/113865856489?hash=item1a82ef15e9:g:~PkAAOSwhclbT0gs

ΟΚ ας μην μετατραπεί το συγκεκριμένο θέμα στο ποιον άλλο μαγνήτη να βάλουμε εναλλακτικά.

Αφορά όσους θέλουν να διορθώσουν όσο γίνεται (και γίνεται σε σοβαρό ποσοστό) τον συγκεκριμένο μαγνήτη που μάλλον βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι που αγόρασε ηλ. κιθάρα.

Τιμη?

ΤΙΜΗ.

Αν και οι μαγνητες του Q δεν εχουν πραγματικα να ζηλεψουν σε τιποτα ακομα και απο τους ακριβοτερους μπουτικαδες.

• Like
Reactions: nklshp

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα