http://www.gusguitars.com/product.php?model_id=1mariopol είπε:εχεις ηδη καταλαβει φανταζομαι οτι εχω θεμα και χριζω βοηθειας!
Για ρίξε μια ματιά εδώ, κάπου έχει φωτογραφίες από τον τρόπο συναρμολόγησης
http://www.gusguitars.com/product.php?model_id=1mariopol είπε:εχεις ηδη καταλαβει φανταζομαι οτι εχω θεμα και χριζω βοηθειας!
Πρόσεχε τι λες γιατί θα χρησιμοποιηθεί εις βάρος σου... Εξαρτάται ο ήχος από το υλικό και το σχήμα της κιθάρας;;;;marathon είπε:Aπαντώντας και στους 2 σας (τους παραπάνω ;D)...λέω, ναι, ίσως, οι πειραματισμοί έχουν πλάκα... αλλά κανένα εγγυημένο αποτέλεσμα ότι δεν θα πετάξεις τα λεφτά σου ή ότι θα βγεί κάτι ωραίο (ελαφρύ, καλόηχο κλπ...).
Όχι όταν χρησιμοποιούνται κάποια υλικά, που παραδοσιακά φτιάχνουμε κιθάρες...ή είναι ήδη δοκιμασμένα. Κάποια άλλα (σκληρή μοκέτα, υγρό γυαλί, σκληρό γιαούρτι κλπ...), περιμένουν εμάς να τα σκάσουμε και να πάρουμε τη δόξα ;D ;Dmscmkr είπε:Πρόσεχε τι λες γιατί θα χρησιμοποιηθεί εις βάρος σου... Εξαρτάται ο ήχος από το υλικό και το σχήμα της κιθάρας;;;;![]()
![]()
![]()
την εχω δει αυτη. εγω θελω ακομα λιγοτερο ξυλο!marathon είπε:http://www.gusguitars.com/product.php?model_id=1
Για ρίξε μια ματιά εδώ, κάπου έχει φωτογραφίες από τον τρόπο συναρμολόγησης
Άνοιξε καινούργιο θέμα, θα έχει πλάκα. Το πρώτο (ελαφρύ, εύκολο, φτηνό) που μου έρχεται στο μυαλό, είναι τα υλικά του Χαϊδόπουλου του Νέου Κατοικείνmariopol είπε:την εχω δει αυτη. εγω θελω ακομα λιγοτερο ξυλο!
και τις μηνυσεις και τα ξωδικα απο τις μεγαλες εταιριες που χρησιμοποιουν πανακριβα ξυλα ποιος θα τις πληρωσει? ;Dmarathon είπε:Άνοιξε καινούργιο θέμα, θα έχει πλάκα. Το πρώτο (ελαφρύ, εύκολο, φτηνό) που μου έρχεται στο μυαλό, είναι τα υλικά του Χαϊδόπουλου του Νέου Κατοικείν
..Και το κεντρο του σκαφους...(αυτο παιζει ρολο,οχι τα αυτια!)marathon είπε:Καλά και εσύ, μην υπερβάλλεις!!! Ποιό όργανο? Ένα μακρύ μπράτσο έχεις αυτή τη στιγμή!!! ;D ;D
Επισης,να παμε και το τραπεζι στον οργανοποιο,να το κανει Χαβαγιαν Γκιταρ..(ρρρρ) ;DΠολύ καλή περίπτωση θα ήταν να γίνει V αλλά θα πρέπει να φύγει λίγο ακόμη ξύλο από το πίσω μέρος από ότι φαίνεται. Επίσης, θα γινόταν έυκολα και explorer σχήματος να σ ενδιαφέρει. Καλό είναι να ρωτήσεις και σε κανένα ξυλουργείο αν μπορούν να σου φτιάξουν τα 2 πλαϊνά "φτερά" και να τα κολλήσουν επάνω. Μετά, είναι θέμα βαφής και καλής ρύθμισης για να παίξει η κιθάρα
Βαλτο σε "αυτακια",και να δεις που θα'χουν και οι τοιχοι αυτια μετα...Κι έλεγα να το βάλω σε "αυτάκια"... ;D
Nαι ρε σύ, αυτό του είπα...yann είπε:..Και το κεντρο του σκαφους...(αυτο παιζει ρολο,οχι τα αυτια!)
παιδιά μη βαράτε.. ένα όργανο κομμένο έτσι δε θα ξαναγίνει αυθεντικό ποτέ..fenderiarhs είπε:H μηπως να την εκανες σκαφη?
Νομιζω οι προτιμησεις του ειναι ηδη εκπεφρασμενες και το ποστ σαφεστατο.
Mια πρόταση (όταν έχει βάση), δεν κάνει κακό. Αυτό σου είπε ο fenderiarhs.athws είπε:μια πρόταση δεν κάνει κακό..
Ολα γινονται,φτανει να αξιζει τον κοπο,και εκτιμηση γινεται μονο απο κοντα!marathon είπε:Nαι ρε σύ, αυτό του είπα...
Το θέμα είναι, γίνεται με αυτό που περίσσεψε να το ξαναφτιάξεις κιθάρα?
δηλαδή πρέπει να αποδείξω ότι η πρόταση μου έχει βάση..marathon είπε:Mια πρόταση (όταν έχει βάση), δεν κάνει κακό. Αυτό σου είπε ο fenderiarhs.
Aλλά, αφού επιμένεις, για πές μας πως γίνεται ένα σκάφος από το υπάρχον υλικό όπως του φίλου μας
Όχι βέβαια, αλλά έαν έχει βάση η πρότασή σου, έχει κατασκευαστικό ενδιαφέρον.athws είπε:δηλαδή πρέπει να αποδείξω ότι η πρόταση μου έχει βάση..
ήμαρτον!ffmakis είπε:Ανάσταση κιθάρας... ;D ;D ;D
δεν ξέρω αν το λές σοβαρά ή μου κάνεις πλάκα (τώρα πρόσεξα ότι είσαι επαγγελματίας),marathon είπε:Όχι βέβαια, αλλά έαν έχει βάση η πρότασή σου, έχει κατασκευαστικό ενδιαφέρον.
Και βέβαια η clevelandguitar λύση είναι καλή. Γιατί δεν την πόσταρες από την αρχή?
Καθόλου πλάκα δεν σου κάνω, ούτε είμαι επαγγελματίας (αλλά χρησιμοποιώ επαγγελματίες για τις δουλειές μου). Μπορώ να σου πώ μάλιστα ότι η λύση σου, κάνει (εάν δεν κάνω λάθος), γι αυτό που θέλει ο Mariospollathws είπε:δεν ξέρω αν το λές σοβαρά ή μου κάνεις πλάκα (τώρα πρόσεξα ότι είσαι επαγγελματίας),
Εξαρταται ποιος και πως θα το κανει....athws είπε:τώρα σκέφτηκα ότι το κεντρικό ξύλο ίσως είναι ρηχό, οπότε θα θέλει πρόσθετη σανίδα από κάτω για να βαθύνει, κι ακόμα ότι τα πάνω καπάκια θα χρειαστεί να πατήσουν σε κάποια ενίσχυση πλάι και κατά μήκος του κεντρικού (θα μπορούσε να κοβόταν και δοντάκι από το κεντρικό αλλά η επέμβαση απορίπτεται). κατασκευαστικά όλα γίνονται, το θέμα είναι το αποτέλεσμα να μη βγεί (λόγω flat του σκάφους) ψιλοαπαίσιο..