Amplitube Fender

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
363
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Μια και έγινε αρκετά συζήτηση τελευταία για κιθαροplugins και δεδομένου ότι πρόσφατα αγόρασα τη συλλογή Fender για το Amplitube, είπα να γράψω ένα sample από (σχεδόν) κάθε ενισχυτή. 

Η κιθάρα που χρησιμοποιήθηκε είναι η Empress tele μου με Nick Silver pickups και χρησιμοποιήσα αποκλειστικά τον bridge μαγνήτη που είναι hot ώστε να πουσάρει τους ενισχυτές όταν χρειάζεται. Παρακάτω θα βρείτε τα σαμπλάκια για τους πιο popular Fender ενισχυτές. Να πω ότι έπαιξα λίγο με το eq του καθένα ώστε να υπάρχει σχετική ισορροπία στον ήχο και όποιοι ενισχυτές έχουν reverb, το ακούτε κανονικά. Τα σχόλια δικά σας.

P.S. Τα αρχεία είναι 7 και δε μερίμνησα να τα κάνω αρκετά μικρά ώστε να μπορούν να ανέβουν κατευθείαν εδώ, οπότε έφτιαξα έναν φάκελο στο box.

https://app.box.com/s/h7sqea2ifokinfiwrg0m0p01741zoj2m

Το εχω και γω αλλα δεν το έβαλα ακομα

• Like
Reactions: Jazzjoker
Καλορίζικο το πακέτο, εμένα μου ακούγεται πολύ real, δεν ξέρω στο χέρι πώς σου φάνηκαν εσένα Σπύρο.

Αγαπημένος ήχος από τους 7 ο Vibro King, αλλά υπάρχει και μεγάλη συμπάθεια στον πραγματικό ενισχυτή.

• Like
Καλορίζικο!

Αν και δεν συνηθίζω να παίζω με τέτοιους ήχους, αυτός ο 65 Deluxe Reverb πολύ μου άρεσε.

• Like
Σαν ηχογραφημένο αποτέλεσμα είναι άψογο. Όπως λέει όμως και ο Μπίλ,

Καλορίζικο το πακέτο, εμένα μου ακούγεται πολύ real, δεν ξέρω στο χέρι πώς σου φάνηκαν εσένα Σπύρο.

Σε φτιάχνουν όταν παίζεις ή προτιμάς την αμεσότητα ακόμα και με μηδενική χροιά, του ενισχυτή σου;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Σε φτιάχνουν όταν παίζεις ή προτιμάς την αμεσότητα ακόμα και με μηδενική χροιά, του ενισχυτή σου

Η αίσθηση του να παίζω με ενισχυτή και μάλιστα χωρίς ακουστικά, δεν αντικαθίσταται. Μιλάμε φυσικά πάντα για συνθήκες home recording. Αλλά με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά (όχι monitor), ακούω αυτό που θέλω σε ένα ποσοστό 80% οπότε μπορώ να ηχογραφήσω αρκετά άνετα.

• Like
Reactions: Yameth
μια χαρά είναι,ειδικά αν δεν έχεις την πολυτέλεια που έχω εγώ να τους έχεις όλους αυτούς αβασάνιστα και άμεσα στη διάθεση σου για άμεσο ...μικροφωνιαΖμα σε οτιδήποτε ένταση θες

20230121_102119.jpg

• Like
ειδικά αν δεν έχεις την πολυτέλεια που έχω εγώ να τους έχεις όλους αυτούς αβασάνιστα και άμεσα στη διάθεση σου για άμεσο ...μικροφωνιαΖμα σε οτιδήποτε ένταση θες

Τη χωροταξική πολυτέλεια την έχω. Δηλαδή, τρεις ενισχυτές και τρία μικρόφωνα βρίσκονται στημένα στο home studio/γραφείο. Αλλά έχουν αλλάξει πια οι συνθήκες γειτονικών κατοίκων και έχω θέμα με τις εντάσεις. Οπότε κοίταξα λίγο παρακάτω.

Εγω το πρόβλημα έντασης - ηχογράφησης το έλυσα με αυτό, μιας και με ενοχλεί και το latency των software

Φανταστικός προενισχυτής ακουστικών επίσης.

Και όσο κι αν μειδιάτε, με αυτό παίζω όλη μέρα:

AmPlug2_.jpg

Φο - βε -ρο! Είναι μυστικό εργαλείο 40 ευρώ για πάσα νόσο. 

Δεν νομίζω να πω κάτι που δεν ξανα ειπώθηκε , αλλά θα το πω.

Αυτά τα software είναι πολύ καλά για ηχογράφηση από άποψη προσπάθειας και αποτελέσματος.

Ούτε στήσε μικρόφωνα , ούτε κάνε εντάσεις.....και μπορείς να γράφεις και τις 3 τα ξημερώματα χωρις να ενοχλείς, ειδικά για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να μένουν σε μονοκατοικία.

Μέσα  δε σε ένα Mix....στεκονται πολυ πολυ καλά.

Επίσης και για practice μια χαρά είναι.

Στον τομέα όμως παίζω για να γουστάρω , ο ενισχυτής είναι αναντικατάστατος. (όπως και τα κανονικά τύπμανα σε σχέση με τα pads).

Επίσης δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο πακέτο έχει ήχους που δεν μπορείς να βγάλεις με άλλα plugins, όμως ναι έχει εξαιρετικό interface (που σε προδιαθέτει) και σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή (35 euro αν δεν κάνω λάθος) αποτελεί πολύ καλή επιλογή -αγορά.

Καλά τα λες Λάκη εκτός από την τιμή. Η βασική πλατφόρμα του amplitube 5 (standard edition) έχει 172€ και από επώνυμο εξοπλισμό δεν έχει....τίποτα.

Το πακέτο Fender που περιέχει όλους τους ενισχυτές που ακούσατε, χωρίζεται σε δύο κομμάτια προς 55€ το καθένα. Αν μας ενδιαφέρουν επιπλέον μικρόφωνα, καμπίνες και πετάλια δε, υπολογίζουμε αναλόγως. Εν ολίγοις, αν θέλουμε έκδοση amplitube με "σοβαρό" εξοπλισμό που θα σταθεί περήφανα σε recording, το 300άευρο είναι δεδομένο.

Καλά τα λες Λάκη εκτός από την τιμή. Η βασική πλατφόρμα του amplitube 5 (standard edition) έχει 172€ και από επώνυμο εξοπλισμό δεν έχει....τίποτα.

Το πακέτο Fender που περιέχει όλους τους ενισχυτές που ακούσατε, χωρίζεται σε δύο κομμάτια προς 55€ το καθένα. Αν μας ενδιαφέρουν επιπλέον μικρόφωνα, καμπίνες και πετάλια δε, υπολογίζουμε αναλόγως. Εν ολίγοις, αν θέλουμε έκδοση amplitube με "σοβαρό" εξοπλισμό που θα σταθεί περήφανα σε recording, το 300άευρο είναι δεδομένο.
Δεν τα ξέρω καλά Σπυρο αυτά πλέον....να με συμπαθάς.

Έχω να ενημερωθω για software σχετικό με αυτά σχεδόν 20 χρόνια (εχω κατασταλάξει για τις δικές μου ανάγκες) .

Τέσπα, ακόμα και 300 ευρά που λες, καλά είναι για όλα όσα είπαμε ανωτέρω... (recording/ practice), αρκεί να μπορεί το software να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς υπολογιστές (δεν το ξέρω) και όχι μόνο μια άδεια.

Αλλά έχουν αλλάξει πια οι συνθήκες γειτονικών κατοίκων και έχω θέμα με τις εντάσεις

εγώ το έλυσα με room within a room αλλά όντως ήταν τα λεΥτα πολλά Άρη  :)

Οπότε κοίταξα λίγο παρακάτω

και καλά έκανες, άψογα ακούγονται. 

Προβολή συνημμένου 33889

Τα κάνει όλα.

Ενισχυτής ακουστικων. Που συνδέεται με το κινητό για backing track. Που συνδέεις την έξοδο ακουστικών στην κάρτα ήχου και γράφεις. Κάτω απο 40 ευρώ και σε διάφορα flavours. 

Απο ήχο...

• Like
Reactions: LK
Πριν από λίγο φόρτωσα και εγώ το amplitube 5. Πραγματικά εντυπωσιάζει σε πληθώρα ενισχυτών και εφέ (για την ώρα δεν βλέπω κάποιο περιορισμό - όλοι οι ενισχυτές και πετάλια λειτουργούν) αλλά έχω την εντύπωση ότι χωρίς να αλλάξω κάτι το latency είναι χειρότερο σε σχέση με το s-gear.

για όσους ενδιαφέρονται πάντως για το amplitube

πρόσφατα ψωνισα το total studio max 3.5 που τώρα κοστίζει γύρω στα 250 αν δεν κάνω λάθος για το B3X κυρίως, και άλλα πολλά και βλέπω τώρα ότι περιλαμβάνει το amplitube max που έχει τα πάντα και στον θωμά κοστίζει 700 ευρώ.

Γενικά οι εκδόσεις του 5 είναι τρεις, με 50, 170 και 700 ευρώ.

Όπως είπα και πιό πάνω φαίνεται να δουλεύουν όλα. Δεν είναι κάτι γκριζαρισμένο.

Βέβαια μεταξύ μας σε αίσθηση στα ακουστικά ούτε το amplitube, ούτε το s gear φτάνουν το iridium, ιδίως στα καθαρά και στα μεσο drive. Μέσα στην ηχογράφηση φυσικά ξεγελάς πολύ κόσμο.

Βέβαια ως συνήθως πέρασα μια κρυάδα με τα εγκαταστατικά (s gear 3.0/ amplitube) καθώς μετά χάθηκαν τα licenses του cubase όλα ! Και το soft του 12 και το usb του 11.....

Πέρασα ένα ωραίο ιδρωμένο μισάωρο χειμωνιάτικα μέχρι να δω τι έγινε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα