χαχα,ηρεμισε Mr harilatron ,το καταλαβα αυτο,και γω πλακα κανω@!harilatron είπε:Darky, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπαρχει σοβαρή απάντηση στο ερώτημά σου.
Ενδεχομένως κάποιος να έχει κάποια πληροφορία. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιος άνθρωπος σ' αυτόν τον κόσμο που να έχει συγκρίνει δίπλα δίπλα 2 πανομοιότυπες κιθάρες με μόνη διαφορά το υλικό κατασκευής του σώματος (αυτά τα δύο ξύλα που αναφέρεις).
Και πάλι όμως δεν έχει σημασία. Γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ παρατήρησης, ένδειξηςκαι της βεβαιότητας / τεκμηρίωσης που απαιτείται για να αποδώσει κανείς γενικές ιδιότητες σε περιγραφικούς όρους (όπως η ονομασία ενός ξύλου).
Συγχώρεσέ μας λοιπόν για την πλάκα, να είσαι βέβαιος πως δεν είναι προς το πρόσωπό σου αλλά προς όποια διαδικασία σου γέννησε αυτό το ερώτημα.![]()
ΥΠΑΡΧΕΙ!!harilatron είπε:Darky, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπαρχει σοβαρή απάντηση στο ερώτημά σου.![]()
yann,σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός καθότι και επαγγελματίας του χώρου.yann είπε:ΥΠΑΡΧΕΙ!!
Το ξυλο ως γνωστον,δεν παραγει ηχο...
Αντιδρα ομως στις δονησεις,
και ετσι ενισχυει και "χρωματιζει" τον ηχο που θα δεχτει ως δονηση...
(της χορδης στην περιπτωση μας)
Το καθε κομματι ξυλο,εχει τη δικη του,προσωπικη αποκριση σε καποιες συχνοτητες,
που οφειλεται στην πυκνοτητα,ειδικο βαρος,αλκαλικα,μεταλλα,υγρασια,και κυριως...στην παλαιοτητα!!!
Και αυτα του δινουν τον "ηχο" του...
Γι'αυτο και πολλοι κατασκευαστες λενε οτι με τον καιρο "ανοιγει" ο ηχος ενος οργανου:
Οσο παλιωνει,τοσο περισσοτερο ευνοειται η δονηση σε περισσοτερες συχνοτητες...
Ειναι λιγο περιπλοκα τα πραγματα,και δεν γραφονται με ενα ποστ...
Τωρα το ταδε και το ταδε εχουν οντως διαφορες ηχητικα,
ομως μονο ως κανονας,αφου (ας πουμε το κελεμπεκι,που ολοι λενε maple)
ειτε ειναι flamed,birdseye,popay,noeye...και σε ΙΔΙΕΣ διαστασεις και κατευθυνση κοπης,
θα το βρουμε και "πριμομπασσο",και "μεσαιο" και με "κορυφες" εδω και εκει...
Και το παραξενο για τους μη γνωστες του αντικειμενου?
ΟΛΑ τα κομματια απο τον ιδιο κορμο,τοσο διαφορετικα!!
Χεχεχεχε... ;D
Harilatron,ξαναδιαβασε!harilatron είπε:yann,σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός καθότι και επαγγελματίας του χώρου.
Δεν μπορείς να γράφεις "ΥΠΑΡΧΕΙ !!!"
και να παραθέτεις μια χιλιοτραγουδισμένη παραλαπίπα που δεν λέει τίποτα.
Και για να προλάβω την απάντησή σου: Δηλαδή αυτό που έγραψες είναι σοβαρή απάντηση στην ερώτηση του ανθρώπου? Απάντησες στο ερώτημά του? Η μήπως είπες ότι δεν υπάρχει απάντηση?
Αυτή την απάντηση (δηλ. το "ναι, κάθε ξύλο είναι διαφορετικό") μπορώ να τη δώσω και εγώ που δεν ξέρω να σφίξω ένα truss rod (που λέει ο λόγος). Ε δε μπορεί, κάποια διαφορά θα υπάρχει. Από έναν πρακτικό επαγγελματία περιμένουμε κάτι πιο εύστοχο και πιο συγκεκριμένο.yann είπε:Harilatron,ξαναδιαβασε!
To ερωτημα ειναι αν αυτα τα 2 ξυλα εχουν ηχητικη διαφορα νομιζω...
Επισης νομιζω οτι ναι,εδωσα μια απαντηση ως ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ επαγγελματιας του χωρου,
και την διευρυνα λιγο μαλλον...ποσο ποιο κατανοητα να τα γραψω...
E,και?spy είπε:Αυτή την απάντηση (δηλ. το "ναι, κάθε ξύλο είναι διαφορετικό") μπορώ να τη δώσω και εγώ που δεν ξέρω να σφίξω ένα truss rod (που λέει ο λόγος). Ε δε μπορεί, κάποια διαφορά θα υπάρχει. Από έναν πρακτικό επαγγελματία περιμένουμε κάτι πιο εύστοχο και πιο συγκεκριμένο.
ΥΓ. Τόση ώρα γράφουμε στην "Ανακύκλωση".
Σπεύσατε. Ο yann θα κάνει σεμινάριο ξυλογνωσίας σε πραγματικό χρόνο.yann είπε:...
Ξερεις,καποια πραγματα ουτε λεγονται ουτε γραφονται,δειχνονται μονο σε πραγματικο χρονο...
Θα με ενδιέφερε και εμένα μια απάντηση σε αυτό. Όχι μια απάντηση του τύπου νομίζω, άκουσα, διάβασα (το διάβασα με ενδιαφέρει εάν υπάρχουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, όλα τα άλα τα θεωρώ παραπληροφόρηση), ο φίλος μου που ξέρει...yann είπε:ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ 2 ΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΞΥΛΑ,
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ???????????????
Επειδή ο Υann είναι (ή τουλάχιστον λέει) ότι είναι επαγγελματίας, θεωρώ ότι η μόνη κριτική που ΕΓΩ θεωρώ ότι είναι καλοπροαίρετη και επιτρεπτή, είναι στο αποτέλεσμα της εργασίας-τέχνης του. Έχει κάποιος δοκιμάσει όργανά του? ή τον κρίνουμε μόνο από αυτά που λέει? Πραγματικά ρε Yann έχεις κανένα όργανο για δοκιμή? Για να δούμε στα έμαθε καλά ο γεράκος στο Ιδαίο άντρο!Σπεύσατε. Ο yann θα κάνει σεμινάριο ξυλογνωσίας σε πραγματικό χρόνο.
yann, εντάξει... δεν κάνει να προδώσεις τα μυστικά που σου έμαθε ένας γεράκος στο Ιδαίο αντρο.... :Πές μου όμως μονο αυτό: Παλήσανδροσ καλόσ για σφήρηγμα?
Μπορώ και παραμπορώ. Μην γίνεσαι αφελής.yann είπε:...
Το ποιοι παραπληροφορουν σ'αυτη τη δουλεια,
δεν μπορει να το κρινεις εσυ,δεν εχεις καμμια σχεση με τη δουλεια μου...
(ενω εχεις γραψει και ενα-δυο σωστα πραγματα)
Με την ευχή μου. Γράψε όπου θέλεις....
Τωρα,σιγουρα δεν εχω πλεον διαθεση να μοιραστω τις οποιες γνωσεις μου...
Ξερεις,
μπορω να "παραπληροφορησω" γραφοντας καπου αλλου,και μαλιστα καλοδεχουμενος.
Και να εισαι σιγουρος οτι οι ιδιοι θα τα διαβασουν,οποτε οσα ποστ και αν μου κοψεις,
εχει και αλλου πορτοκαλιες...
...