Αλλαγή ταχύτητας ενός κομματιού (βαθμιαία)

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Καλημέρα σας!

Έχω ένα κομμάτι για σόλο πιάνο, ηχογραφημένο ζωντανά, με καταπληκτικό ήχο, κλπ, κλπ. Ο πιανίστας φοβερός, κοκ. Το πρόβλημα είναι ότι απ'τα 11 λεπτά διάρκειάς του στο 8:10 εώς 8:40 περίπου λόγο τεχνικών δυσκολιών αρχίζει και ρίχνει την ταχύτητα του παιξίματος του, σιγά σιγά.

αν ήταν MIDI θα το είχα φτιάξει στο λεπτό, αλλά τώρα έχω δυσκολίες, αφού το time stretch του Cubase δε κάνει και θαύματα...

Αναρωτιόμουν λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να αλλάζει το tempo (ταχύτητα) ενός audio αρχείου, ή αν εναλακτικά θα μου έκανε την χάρη κάποιος να το έφτιαχνε για μένα, γιατί έχω φάει το κεφάλι μου από χτες και δουλειά δεν κατάφερα...

Νικόλας

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπα... το πολύ 5% στο τελευταίο σημείο (αλλα όπως είπα αλλάζει κάθε μέτρο για 15 μέτρα περίπου... το χάνει σιγά σιγα).

Θενξ Παναγιώτη!

Nikolas είπε:
Μπα... το πολύ 5% στο τελευταίο σημείο (αλλα όπως είπα αλλάζει κάθε μέτρο για 15 μέτρα περίπου... το χάνει σιγά σιγα).

Θενξ Παναγιώτη!
Check your pm

Nikolas είπε:
Αναρωτιόμουν λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να αλλάζει το tempo (ταχύτητα) ενός audio αρχείου,
Melodyne ίσως?

marathon είπε:
Melodyne ίσως?
Έχω την εντύπωση ότι το μόνο από τα melodyne που μπορεί να κάνει edit σε stereo ή multitrack είναι το melodyne studio το οποίο όμως είναι πανάκριβο (699 euro).

edit: Να και η σχετική λίστα με όλες τις εκδόσεις του melodyne.

http://www.celemony.com/cms/index.php?id=product_comparison

pkole είπε:
Έχω την εντύπωση ότι το μόνο από τα melodyne που μπορεί να κάνει edit σε stereo ή multitrack είναι το melodyne studio το οποίο όμως είναι πανάκριβο (699 euro).
Δεν έχω απόλυτη άποψη, απλά επειδή το Melodyne γενικά κάνει παπάδες σε audio files...αυτό θεωρώ ότι το κάνει εύκολα. Το έχω κάνει πειραματικά (σε όλο το κομμάτι όχι σε μέρος του...).

Τώρα, για τη τιμή, ο Νικολάκης ως επαγγελματίας και έχει τις άκρες του αλλά και αποφασίζει εάν αξίζει το κόστος...Άλλωστε δεν είπε ψάχνω ένα ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα...

Το θέμα είναι, εκτός από το Melodyne, υπάρχει άλλο που να το κάνει? Για να μάθουμε και τίποτα σήμερα... :D

Με ενδιαφέρει απλά θεωρητικά.

το essential αναφέρει ότι είναι για ΜΟΝΟ ΚΑΙ STEREO, άρα φαντάζομαι θα κάνει τη δουλειά του (θα δώ όταν κατέβει και το βάλω...)

Και φυσικά δε ψάχνω "ΔΩΡΕΑΝ".

Αλλά αν υπάρχει και κάτι άλλο (κι εμένα με ενδιαφέρει φυσικά), είμαι όλος αυτιά/μάτια/στόμα/κλπ

marathon είπε:
Δεν έχω απόλυτη άποψη, απλά επειδή το Melodyne γενικά κάνει παπάδες σε audio files...αυτό θεωρώ ότι το κάνει εύκολα. Το έχω κάνει πειραματικά (σε όλο το κομμάτι όχι σε μέρος του...).

Τώρα, για τη τιμή, ο Νικολάκης ως επαγγελματίας και έχει τις άκρες του αλλά και αποφασίζει εάν αξίζει το κόστος...Άλλωστε δεν είπε ψάχνω ένα ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα...

Το θέμα είναι, εκτός από το Melodyne, υπάρχει άλλο που να το κάνει? Για να μάθουμε και τίποτα σήμερα... :D

Με ενδιαφέρει απλά θεωρητικά.
http://serato.com/pitchntime-pro

http://www.izotope.com/products/audio/radius/

http://www.soundtoys.com/product/Speed/

Αυτά μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.

marathon είπε:
Thanks man....και το izotope έχει καλή παράδοση σε τέτοια, δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια...
Να σου πω την αλήθεια κανένα δε μου αρέσει (όπως και κανένα "κουρδιστήρι").

Μόνο αν πρόκειται για πολύ μικρές επεμβάσεις και αν είναι απόλυτη ανάγκη και είμαστε σε αδιέξοδο.

Nikolas είπε:
Το ξέρω ότι θα μου την πει ο Ανέστης, αλλά όλα αυτά είναι για Pro Tools ή Logic... :( από το πολύ γρήγορο βλέμα που έριξα το λέω...  :P
Το izotope παίζει ακόμα και στο μπάζο το Cubase ;D ;D

Nikolas είπε:
Το ξέρω ότι θα μου την πει ο Ανέστης, αλλά όλα αυτά είναι για Pro Tools ή Logic... :( από το πολύ γρήγορο βλέμα που έριξα το λέω...  :P
Σωστά τα λες (περίπου  ;D) αλλά αυτά δεν προτάθηκαν για την περίπτωσή σου αλλά γενικότερα σαν λύσεις.

Nikolas είπε:
αλλά τώρα έχω δυσκολίες, αφού το time stretch του Cubase δε κάνει και θαύματα...

Αναρωτιόμουν λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να αλλάζει το tempo (ταχύτητα) ενός audio αρχείου, ή αν εναλακτικά θα μου έκανε την χάρη κάποιος να το έφτιαχνε για μένα, γιατί έχω φάει το κεφάλι μου από χτες και δουλειά δεν κατάφερα...

Νικόλας
Γειά σου φίλε.Έβγαλες τελικά άκρη?Στο Cubase δωκίμασες διαφορετικούς αλγόρυθμους και presets για το stretching ? To διαλέγεις πάνω δεξιά οταν σου βγαζει το παράθυρο του stretch. Γιατί έχει μεγάλη διαφορα το αποτέλεσμα αννάλογα με το τι θέλεις να στρετσαρεις.Αν έχεις το cubase 5 ή 6 έχει και ένα προγραμμα τύπου melodyne to variaudio. Θα το βρείς στον audio editor.Χώρις να γνωρίζω φαντάζομαι θα χρησιμοποιεί τους αλγόρυθμους οπότε αν δεν σ'άρέσει το αποτέλεσμα μάλλον θά σου είναι άχρηστο στην προκειμένη πέρίπτωση, απλά το αναφέρω αν σου κάνει τελικα και σε βολεύει πιο πολυ να κάνεις edit απο εκεί.Πάντος αν έχεις κανα φίλο που δουλευει protools δωσ'του το να στο κάνει με elastic audio 10 λεπτά υπόθεση είναι και πολλά λέω.Ξέρει κανείς αν έχει το cubase 5 κάτι ανάλογο?Ρωτάω γιατί και εγώ cubaseάκιας είμαι και για να πω και την αμαρτία μου δεν έχω διαβάσει το manual...    ::)

To cubase 5 Δεν έχει κάτι τέτοιο. Έχει όμως το 6 τελικά:

(περίπου στο 2:20 και μετά).

Άντε να το πάρω και αυτό...

Propellerhead Record http://www.propellerheads.se/products/record/ .Kατεβασε το demo και καντο rewire στo cubase η  σε οποιοδηποτε αλλο daw και κανε τη δουλεια σου.Ο μονος περιορισμος στο demo ειναι οτι ενω μπορεις να σωσεις το project δεν μπορεις μετα να το ξανανοιξεις.

Nikolas είπε:
To cubase 5 Δεν έχει κάτι τέτοιο. Έχει όμως το 6 τελικά:
Το elastic audio δεν κάνει μόνο το audio να στρετσαρετε σύμφωνα με το tempo στα pro tools μπορεί να κάνει και quantize σε audio.Επιλογή αλγόριθμου και  stretching σύμφωνα με το tempo έχει και το 5 απλά δέν έχει τους καινούριους elastic pro που δίχνει στο video τσέκαρε μια εδώ αν θες και το vari audio το έχει μέσα στον audio editor tempo_stretch.png

stretch.png

vari.png

Trending...

Νέα θέματα

Back